26 март 2019 186

Як смачно приготувати тріску в клярі

Будь-яке блюдо з тріски дуже корисно з чудових властивостей цієї рибки. Крім невисокої ціни, вона володіє безліччю достоїнств, чому її потрібно включити в свій раціон. Тріска містить багато білка, що легко засвоюється, низькокалорійна. А такий мікроелемент, як сірка, зробить вас ще красивішими.

Французьке винахід – кляр — допоможе зберегти всі корисні речовини в трісці і додасть смаку своєї хрусткою скоринкою. Добре і те, що в кляр, можна додавати різні інгредієнти: сир, пиво, вино, цибулю, картоплю. З одного рецепту можна отримати багато інших. Фантазуйте!
Тріска в клярі на сковороді
Інгредієнти Кількість
тріска - 600 г
яйце - 3 штуки
борошно - 15 г
молоко - 15 г
сіль, перець - за смаком
Gurmina для риби - ½ Ч. ложки
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 88 Ккал

Саме чудове в цьому блюді те, що вже через півгодини можна отримати смачний і корисний обід для всієї родини. Адже так не хочеться провести весь вечір біля плити.

Послідовність приготування:

  1. Тріску потрібно промити, очистити від луски, якщо вона з головою, плавниками і хвостом, то потрібно відрізати всі, і випатрати;
  2. Порізати поперек на невеликі порційні шматки;
  3. Яйця збивати міксером або комбайном, потроху додаючи борошно. І не переставати збивати до зникнення грудочок. Влити молоко і знову збити;
  4. Сіль і перець додати за смаком. Можна замість солі налити трохи соєвого соусу. Додати спеції;
  5. Кожен шматочок тріски потрібно занурити в кляр і смажити на дуже гарячій сковороді (без олії), поки не побачите красиву скоринку;
  6. Потім накрити кришкою і готувати ще 10 хвилин на невеликому вогні.

Філе риби в клярі в мультиварці

Мультиварка — незамінна помічниця на сучасній кухні. Допоможе вона і з приготуванням тріски. Особливий секрет цієї страви криється в самому клярі. Рибка в ньому хрустка і дуже ніжна. Відірватися просто неможливо.

Склад рецепта:

  • філе тріски — 3 штуки;
  • яйце — 2 штуки;
  • сметана — 5-6 ст. ложки;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • крохмаль будь — 2,5 ст. ложки;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • масло рослинне – 100 р.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 93 ккал.

Послідовність приготування:

  1. Шматки рибного філе розморожувати до кінця не потрібно. Вони повинні бути міцними, щоб було зручно нарізати. Шматочки не повинні бути дуже великими;
  2. Тепер потрібно приготувати кляр. У чистій мисці розбиваємо яйця і збиваємо зі сметаною. Далі повільно додаємо борошно і крохмаль. Солимо, враховуючи, що саму рибу солити не будемо, і додаємо улюблені спеції. Сам кляр повинен бути дуже густим, щоб не розтікся по мультиварці;
  3. У чашу від мультиварки додаємо рослинне масло, жаліти його не потрібно. Риба повинна в ньому на половину потопати. Потім шматочки в кляр і опускаємо в чашу мультиварки, скільки поміститься;
  4. Смажимо тріску на режимі «випічка», час дивимося самі, в кожній мультиварці може бути свій, з кожної сторони до скоринки.

Салат з крабовим м'ясом — найсмачніша добірка рецептів страв з морепродуктів.

Читайте як приготувати вишуканий суп-пюре з печериць з вершками.

Рецепт смачного м'яса в кисло-солодкому соусі — спробуйте це страва обов'язково.

Тріска, запечена в сирному клярі

На відміну від інших рецептів, в цьому ми запікаємо. Риба виходить ніжніше, більш соковитою і з приємним сирним смаком. А зелень додасть свіжості приготовленого страви.

Інгредієнти рецепту:

  • тріска — 1 кг;
  • сир — 200 г;
  • яйце — 4 штуки;
  • улюблена приправа – 1 ч. ложка;
  • сіль — за смаком;
  • масло – 2 ст. ложки;
  • зелень свіжа – 100 р.

Час приготування – 45 хв.

Калорійність – 90 ккал.

Рецепт приготування по кроках:

  1. Тріску промити, очистити луску, відрізати голову, плавники і хвіст і випатрати;
  2. Потім розрізаємо упоперек на середні порційні шматки;
  3. Збиваємо яйця разом з дрібкою солі до появи піни;
  4. Готуємо кляр: сир потрібно натерти на крупній тертці і змішати зі збитими яйцями, приправити. Сир краще вибрати тугоплавкий, тут використаний пармезан;
  5. Дрібно нарубаем зелень. Її має бути багато, вона дає соковитість;
  6. Додаємо зелень до кляру і гарненько все перемішуємо;
  7. Форму добре обмазуємо рослинним маслом. Наливаємо половину кляру, акуратно розкладаємо рибу. Укладаємо шматочки поряд один до одного;
  8. Заливаємо зверху залишилася сирною сумішшю. Кляр повинен добре вкривати тріску;
  9. Розігріваємо духовку до температури 220 градусів. Ставимо форму з рибою на 25 хвилин. Коли побачите рум'яну скоринку – блюдо готове;
  10. Запечену тріску в сирній шубці краще подавати з овочевим салатом.

Філе тріски в пивному клярі

Тріска виходить дуже соковитою, а в поєднанні з хрусткою пивний скоринкою — просто смакота. Запах у цієї страви просто приголомшливий.

Склад рецепта:

  • філе риби тріски — 500 г;
  • борошно — 140 г;
  • яйце — 2 штуки;
  • пиво, можна дешеве — 200 мл;
  • сіль – за смаком;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки.

Час на приготування – 35 хв.

Калорійність – 98 ккал.

Як готувати філе тріски в пивному клярі:

  1. Щоб приготувати кляр, потрібно пиво додати яйця і посолити;
  2. Після висипаємо туди борошно і перемішуємо тісто до однорідності, без грудок;
  3. З тріски зняти шкуру і дістати кісточки. Тушку порізати на 6 однакових шматків;
  4. Трохи солимо рибу і обвалюють у борошні;
  5. На гарячу сковороду виливаємо рослинну олію, так щоб воно накривало дно приблизно на 3 мм;
  6. Шматочки опускаємо в кляр і відразу викладаємо в гаряче масло;
  7. Обсмажуємо близько 2 хвилин на помірному вогні, поки не побачите золотисту скоринку, потім перевертаємо рибу;
  8. На іншій стороні обсмажуємо стільки ж;
  9. Їсти тріску потрібно поки вона гаряча, і залишається хрумка скоринка.

Філе тріски в тесті з мінералкою

Кляр з мінералкою дуже пишний і об'ємний. А філе тріски в цій шубці повітряне.

Інгредієнти рецепту:

  • яйце — 3 штуки;
  • борошно — 2 склянки;
  • мінеральна вода сильногазована — 200 мл;
  • сода харчова — ¼ ч. ложки;
  • сіль — за смаком.

Час приготування – 30 хв.

Калорійність – 86 ккал.

Приготування:

  1. Сильногазований мінеральну воду необхідно попередньо підморозити в холодильнику (до появи перших крижинок). Щоб пляшку не розірвало, потрібно злити частину води і тільки потім охолоджувати;
  2. Взяти два яйця і збивати, потроху додаючи цівкою мінералку. При цьому використовується тільки половина її;
  3. Борошно, сіль і соду розмішати в мисці і додати решту мінералку;
  4. Змішати тісто і яйця разом до однорідності, без грудок;
  5. Взяти філе тріски і порізати на невеликі порційні шматочки;
  6. Розігріти сковороду з високими бортами. Це важливо. Дуже сильно будуть летіти бризки з-за високої перепаду температури. Налити на сковороду олію;
  7. Шматочки риби по черзі опускати в кляр і дуже акуратно викладати ложкою на сковороду;
  8. Діставати готове філе теж потрібно за допомогою ложки.

Кулінарні хитрості

  1. Рибу укладати потрібно в добре розігріту сковороду, а то кляр може розтектися і розійтися;
  2. Якщо смажити при закритій кришці, то скоринка буде м'якою;
  3. Щоб перевірити в'язкість кляру, потрібно подивитися, як він стікає з ложки. Хороший кляр буде стікати повільно, великими краплями;
  4. Кляр допомагає збільшити об'єм приготованої тріски. Однією рибою ви зможете нагодувати більше осіб;
  5. Дуже добре тріска поєднується з кунжутом. Можна трохи посипати їм рибу перед тим, як вмочати в кляр;
  6. Замість солі додайте соєвий соус, він і посолит тріску в клярі і надає пікантний смак.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: