20 апрель 2019 38

Як смачно приготувати смажену щуку в клярі

Щука, обсмажені в клярі, є швидким у приготуванні стравою, до того ж, дуже смачним і недорогим. Варіантів можна знайти безліч, але розглянемо найбільш цікаві рецепти.

Класичний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
свіжа щука - 1 шт.
лимон - 1 шт.
сіль і приправи для риби - на смак
яйце - 1 шт.
олія оливкова - 3 ст. л.
борошно - 3 ст. л.
вода - 100 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 223 Ккал

Щуку, приготований за цим рецептом можна перед подачею до столу доповнити будь-якими продуктами: зеленню, нарізкою зі свіжих овочів або гарніром. Для більш насиченого смаку можна використовувати улюблений соус. Смак риби виходить ніжним і дуже соковитим.

Технологія приготування щуки в клярі на сковороді:

  1. Поверхня риби очистити, видалити нутрощі. Ретельно промити. Видалити голову з плавниками і знову добре вимити;
  2. За допомогою гострого ножа розділити рибу на шматочки потрібного розміру;
  3. У невелику ємність вичавити сік з підготовленого лимона і змішати його з олією (оливковою). В отриману суміш додати кухонної солі і спеціальних спецій. Ретельно все змішати;
  4. Підготовленим маринадом натерти шматочки щуки і залишити на деякий час у холодильнику;
  5. У цей час можна зайнятися кляром. Для цього в окремій чистій ємності з'єднати куряче яйце з пшеничним борошном і почати збивати суміш, поступово додаючи очищену воду. По консистенції готова суміш повинна нагадувати сметану. Також в неї необхідно додати невелику кількість кухонної солі;
  6. Помістити сковороду на плиту, додати якомога більше соняшникової олії і нагріти;
  7. Рибні шматочки добре вмочити в підготовленому клярі і викласти в сковороду;
  8. Кожну сторону обсмажувати до тих пір, поки не утворюється кірка рум'яного золотого відтінку;
  9. Готову рибу викласти на паперовий рушник для виходу зайвого жиру, а після розкласти на тарілці.

Філе щуки в сирному клярі

Сирний кляр дає можливість рибі зберегти в процесі приготування всю свою соковитість. Ця страва чудово підходить для фуршетного застілля або для виїзду на природу. Для нього знадобиться наступний набір продуктів:

  • ½ Кг філе щуки;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 2 ст. л. борошна пшеничного;
  • 2 ст. л. легкого майонезу;
  • кухонна сіль і інші приправи – кількість визначається на смак;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • олія соняшникова – скільки потрібно для смаження.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 333 ккал.

Як готувати смачне рибне філе:

  1. В першу чергу, необхідно твердий сир подрібнити за допомогою дрібної терки;
  2. Потім до нього потрібно додати куряче яйце, пшеничне борошно, майонез і потрібні приправи. Як можна ретельніше перемішати складу;
  3. Філе щуки розділити на шматочки потрібного розміру;
  4. У підготовлений склад по черзі вмочити всі шматочки;
  5. Викласти їх у попередньо нагріту з додаванням великої кількості соняшникової олії сковороду і добре обсмажити з кожної сторони.

Рибне філе в пивному клярі

Цей варіант приготування щуки користується популярністю серед завзятих рибалок. Для того щоб приготувати, необхідно:

  • ½ Кг філе щуки;
  • 250 мл світлого пива (бажано міцного);
  • 250 г борошна пшеничного;
  • сухарі панірувальні;
  • 2 курячих яйця;
  • сіль поварена – обсяг визначити самостійно;
  • олія соняшникова.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 226 ккал.

Як приготувати щуку в пивному клярі:

  1. Філе нарізати на шматочки;
  2. В чистій ємності змішати прохолодне пиво з пшеничним борошном;
  3. Додати до суміші курячі яйця і ретельно перемішати. Додати потрібну кількість кухонної солі і знову перемішати;
  4. Кожен з шматочків філе вмочити в пивному клярі і відразу ж обкачати в панірувальних сухарях;
  5. Викласти на сковороду з олією і обсмажити обидві сторони до готового стану.

Молочний коктейль з морозивом — ну хто не любив у дитинстві! Ми пропонуємо вам приготувати цей коктейль в декількох варіантах.

Навесні обов'язково спробуйте наші рецепти салату зі щавлем.

Приготуйте неймовірно смачні гарячі бутерброди зі шпротами в духовці.

Покроковий рецепт смаженої щуки в картопляному клярі на сковороді

Для того, щоб втілити в реальність цей рецепт, потрібно:

  • 0,5 кг філе щуки;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л. легкого майонезу;
  • 2 ст. л. борошна пшеничного;
  • 2 сирих картоплини;
  • один лимон;
  • сіль поварена – кількість визначити на смак;
  • олія соняшникова.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 196 ккал.

Поетапна технологія приготування:

  1. Філе нарізати на шматки і видавити на нього лимонний сік, присипати сіллю, добре перемішати і залишити на кілька хвилин просочуватися складом;
  2. В окрему ємність вбити курячі яйця, додати пшеничне борошно і майонез. Перемішати;
  3. Почистити, помити і відразу подрібнити картоплю, застосувавши середню терку. Скласти в окрему ємність;
  4. На плиті нагріти сковороду разом з соняшниковою олією;
  5. Кожен зі шматків вмочити в кляр, а після обкатати в подрібненому картоплі і відправити все в сковороду;
  6. Обсмажувати до утворення кірки золотистого кольору з обох сторін.

Кулінарні хитрості

  1. Перед тим, як приступити до обсмажуванню щуки в клярі, необхідно дуже добре нагріти сковороду. Якщо цього не зробити, то кляр буде розтікатися, і страва буде зіпсовано;
  2. В процесі обсмажування риби кришкою накривати не варто – тоді кірка вийде хрусткою. При бажанні отримати м'яку і соковиту поверхню риби можна використовувати кришку;
  3. При розміщенні шматочків на сковороді потрібно залишати між ними простір, тому що вони можуть злипатися між собою і зовнішній вигляд страви буде зіпсований.

Щука в клярі – це проста і легка в приготуванні блюдо. Риба, в цілому, є дуже цінним для організму продуктом, що включає в свій склад багато корисних компонентів. Щука ж рекомендована навіть для включення в дитячий раціон, оскільки володіє гіпоалергенними властивостями.

Що ще почитати: