09 май 2019 2 298

Як смачно приготувати свинину з чорносливом

М'ясо свинини практично найпопулярніше в нашому меню. З нього ми робимо котлети, відбивні, тефтелі, печеня, плов, рулети і безліч інших страв. Якщо ви хочете приготувати страву пожирніше, то краще використовувати ошийок, задню частину або корейку, якщо воно призначене для шніцеля або бульйону – вирізку або м'якоть без сальних прошарків.

Для свинини з сухофруктами найкраще підійде свіже або парне м'ясо без хрящів і прожилки. Можна взяти, звичайно, і заморожене, але з ним доведеться повозитися довше і обов'язково замаринувати, щоб не вийшло сухим.
Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
м'ясо свинини - 500 г
чорнослив - 100 г
масло пісне - 3 ст. л.
борошно - 3 ст. л.
цибулю - 1 шт.
сіль - 1 ч. л.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 Ккал

Самий звичайний рецепт страви свинини з чорносливом приготувати дуже легко, і не знадобляться додаткові спеції, трави. Блюдо і без них вийде досить пряним і незвичайним.

В'ялений чорнослив занурюємо у воду. М'ясо старанно моєму і просушуємо, потім нарізаємо на шматки вздовж волокон, перекладаємо в миску, присипаємо сіллю і борошном.

Розігріваємо олію на сковороді, кидаємо підрум'янитися свинину на три хвилини, щоб вона залишилася сирої. Викладаємо на тарілку.

Почищену цибулину нарізаємо соломкою, підсмажуємо в сковороді.

Чорнослив розкладаємо на рушник, щоб пішла волога. Додаємо до цибулі з підрум'яненими шматками м'яса. Вливаємо півсклянки води, а краще м'ясного навару і тушкуємо блюдо тридцять хвилин на слабкому вогні.

Чорнослив краще додавати в цілому вигляді, так смак буде відчуватися краще. За бажанням, разом з бульйоном можна влити свіжі вершки або домашню сметану. Так страва вийде ще м'якше і буде додаткова підлива до гарніру.

Свинина з чорносливом в духовці

Вирізка, фарширована чорносливом і запечена в електродуховці, більше підходить на урочистий захід. Багато господинь скептично ставляться до такого поєднання, але варто один раз спробувати приготувати, і всі залишаються в захваті.

Склад:

  • свиняче м'ясо – 1 кг;
  • чорнослив – 80 г;
  • гірчиця – 50 мл;
  • часник – 1 шт.;
  • спеції, сіль – 1 ч. л.

Приготування: 4 години.

Калорії: 223 Ккал/100 р.

Візьміть великий цілісний шматок м'яса, підрівняйте його з боків, щоб вийшов прямокутний брусок. Гострим ножем зробіть поперек надрізи, але не до кінця, а у вигляді книжечки. Рясно натріть його спеціями і домашньої гірчицею. Помістіть в харчової контейнер або пакет і дайте промаринуватися не менше трьох годин. В ідеалі краще залишити на ніч.

В'ялений чорнослив без кісточок промийте. Часник наріжте слайсами. Запустіть електродуховку на 190 °С. Дістаньте м'ясо, у кожен надріз вкладіть кілька сухофруктів і шматочків часнику, щільно скріпіть імпровізовану книжку, щоб начинка не випадала, і поставте запікатися на годину. Можна загорнути м'ясо у фольгу, або просто покласти в скляну жаровню, блюдо вийде досить соковитим завдяки маринаду.

Як приготувати свиняче м'ясо з чорносливом в мультиварці

М'ясо, приготоване в мультиварці, завжди відрізняється неймовірною соковитістю і м'якістю. У поєднанні з кислуватими сухофруктами вийде відмінний ситний обід. До цієї страви підійде гарнір з відвареного розсипчастого рису або пюре.

Склад:

  • м'ясо свинини – 450 г;
  • чорнослив – 60 г;
  • сіль – 0.5 ч. л.;
  • масло – 2 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатний соус – 3 ст. л.

Приготування: 1.5 години.

Калорії: 219 Ккал/100 р.

Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Запустіть агрегат на режим смаження, влийте рослинне масло і пасеруйте овоч до прозорості. Томатний соус розведіть з кип'яченою водою, щоб вийшло подобу томатного соку. Якщо у вас є в наявності домашній сік, використовуйте його замість соусу.

Нарізане на кубики свіже м'ясо додайте до цибулі і злегка підсмажте. Чорнослив наріжте товстою соломкою або шматочками, покладіть в горщик, підсолити, додайте томатну підливу і все акуратно перемішайте. Краще це робити спеціальною лопаткою, щоб не пошкодити дно приладу. Герметично закрийте кришку, вимкніть режим «Гасіння» і залиште готуватися страву на годину.

Грибний суп-пюре з печериць — рецепт, який обов'язково варто спробувати.

Рецепт варення з гарбуза — це неймовірно смачні десерт, який подобається всім без винятку.

Гарна випічка з листкового тіста — виберіть свій улюблений рецепт з нашої колекції.

Рецепт приготування свинину зі сливами і овочами

Овочеве рагу з м'ясом і чорносливом готується легко, треба тільки мати під рукою набір бажаних овочів, хороший шматок свинини і чавунний казанок. І природно – натхнення, щоб приготувати смачну страву.

Склад:

  • м'ясо свинини – 350 г;
  • чорнослив – 100 г;
  • капуста – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цукіні – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • олія – 30 мл;
  • сіль – 1 ч. л;
  • майонез – 100 мл

Приготування: 65 хвилин.

Калорії: 237 Ккал/100 р.

Почистіть цибулю, наріжте кільцями, підсмажте на соняшниковій олії. Свинину – найкраще ошийок – обробіть на однакові невеликі шматки, покладіть в казан і обсмажте. З капусти зніміть верхні листочки, зріжте темні плями, якщо є, і нашаткуйте соломкою. Викладіть товстим шаром на м'ясо.

Зверху розподіліть підсмажену цибулю і сиру терту моркву. Наступним шаром розмістіть почищену й нарізану кубиками цукіні. Помідори на хвилину занурте їх в окріп, отслоите шкірку і наріжте брусками.

Це буде завершальний шар овочевого рагу. Перемажьте його зверху тонким шаром домашнього майонезу. Збоку обережно влийте склянку теплої води. Накрийте казан кришкою і тушкуйте п'ятдесят хвилин на помірному вогні.

Кулінарні підказки

  1. Щоб розморожене м'ясо вийшло м'яким і не сухим, після остаточного відтавання натріть його рясно соєвим соусом або замаринуйте в гірчиці;
  2. М'ясо, запечене в харчовому рукаві, виходить соковитим і ніжним. Для цього занурте шматочки відбитій свинини з чорносливом в рукав і відправте в електродуховку;
  3. Чорнослив перед використанням краще розмочити, щоб в процесі приготування з м'ясом він не витягав з нього весь сік;
  4. Не варто для маринаду використовувати лимонний сік або ківі. Ці продукти можуть зробити м'ясо жорстким і сухим;
  5. Не замочуйте чорнослив в окропі, він стане м'яким, розвалиться і після обсмажування з м'ясом перетвориться на кашу;
  6. Запікаючи свинину з чорносливом в електродуховці, можна додати січені шматочки молодого картоплі або овочів. Так вийде відразу повноцінне блюдо, не вимагає гарніру;
  7. Свинину дуже легко пересушити, тому уважно дотримуйтесь час приготування і на кожному етапі пробуйте;
  8. До цієї страви краще всього підходять такі прянощі: мускатний горіх, куркума, курага, коріандр;
  9. При виборі свинини необхідно звернути увагу на її колір, структуру і запах. Якщо один з перерахованих показників викличе у вас сумнів, не варто її купувати;
  10. Свинину з чорносливом можуть доповнити сир, яблука, волоські горіхи, гриби, картопля.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: