01 март 2019 96

Кращі рецепти дієтичних парових котлет з яловичини

Для дієтичних парових котлет з яловичини потрібно вибрати хороший шматок м'яса. Свіжа, в міру жирна яловича м'якоть – як раз те, що потрібно.

Котлети з картоплі і яловичини на пару
Інгредієнти Кількість
яловича вирізка - 500 г
яйце - 1 шт.
невеликі картоплини - 2 шт.
морська сіль - 1 щіпка
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 209 Ккал

Як готувати:

  1. Відварити картоплю і розтовкти в однорідну масу.
  2. Яйце збити віночком і додати в картопляне пюре, коли вона трохи охолоне (в іншому випадку яйце згорнеться і не дасть клейкість).
  3. Яловичину прокрутити через м'ясорубку (ґрати встановити краще дрібну). Додати в м'ясо сіль.
  4. З'єднати м'ясний фарш з картопляною масою. Сформувати котлети.
  5. Готувати котлети в пароварці приблизно 20 хвилин.

Господині на замітку: в котлети можна додати вчорашнє картопляне пюре.

Рецепт дієтичних котлет з яловичини з сиром

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 700 г телятини;
  • 100 г сиру;
  • 50 г вівсяного борошна;
  • за смаком цибуля;
  • 2 яйця;
  • за смаком кріп;
  • щіпка свіжомеленого чорного перцю;
  • за смаком сіль і мускатний горіх.

Вимагається: 25 хв.

У кожній порції 195 ккал.

Як приготувати:

  1. Нашаткувати цибулю і трохи підрум'янити на рослинному маслі. Відокремити яєчний білок від жовтка.
  2. У фарш, приготований з телятини, додати яєчні білки, обсмажену цибулю, рубану зелень, вівсяну муку. Ретельно вимісити фарш, додати за смаком сіль і трохи спецій.
  3. Зліпити круглі кульки. Готувати дієтичні котлети на пару.

На замітку: вівсяну муку можна зробити з висівок, подрібнивши їх блендером.

Парові котлети з яловичини з додаванням свинини

Домашній фарш набагато смачніше і якісніше, а якщо освоїти всі тонкощі його приготування, то дієтичні котлети у вашій родині часто подаватися на вечерю або обід.

«Ніжні»

Вимагається:

  • 500 г яловичої м'якоті;
  • 200 г свинячої м'якоті;
  • 2 бульби картоплі;
  • 1 велика цибулина;
  • на свій розсуд зелень.

Знадобиться на готування 45 хв.

У кожній порції 209 ккал.

Як зробити:

  1. Приготувати фарш з нежирних шматків свинини і яловичини. Натерти очищену картоплю на тертці, дрібно порізати цибулину і зелень. Всі інгредієнти з'єднати, приправити сіллю.
  2. Зліпити котлети. Приготувати в мультиварці, виклавши котлети в ємність для готування на пару. Через півгодини блюдо буде готово.
Щоб не проводити багато часу на кухні, заморозьте приготований фарш, а потім використовуйте в міру потреби.

З чорносливом

Вам знадобляться:

  • 500 г телятини або яловичини;
  • 200 г свинячої філейної частини;
  • 100 г черствої булки;
  • 1 яйце;
  • 1 велика головка цибулі;
  • 200 г чорнослив (без кісточки);
  • за смаком сіль.

Потрібно 45 хвилин.

Кожна порція: 218 ккал.

Як приготувати:

  1. М'ясо нарізати шматочками, прокрутити разом з ріпчастою цибулею через м'ясорубку, додати замочений у воді і злегка віджатий білий хліб, сире яйце, посолити, добре перемішати.
  2. Розділити фарш на частини, покласти в кожну 2 чорносливу, сформувати котлети.
  3. Налити в ємність пароварки холодну воду, встановити блюдо пароварки і розкласти на ньому котлети. Готувати 30 хвилин.

На замітку: ви легко приготуєте корисні котлети з яловичини з допомогою мультиварки, включивши режим «Пароварка».

В якості десерту вам сподобається дієтична сирна запіканка з яблуками.

За посиланням ви знайдете рецепти дієтичних страв із курячої грудки.

На пару можна також приготувати дієтичні рибні котлети, тут можна подивитися рецепт.

Секрети приготування

Головний секрет полягає в тому, що фарш треба готувати самостійно.

Як готувати смачний домашній фарш:

  1. Спочатку вибираємо підходящий шматок яловичини. Найбільш дієтичні котлети виходять з яловичини або телятини. Якщо вам потрібен яловичий фарш, треба купити грудинку, вирізку або лопатку. Якщо приготувати фарш тільки з однієї яловичини, він може вийти сухуватим, тому в нього кладуть трохи свинячий м'якоті у співвідношенні 7030. Складання фаршу з різного м'яса – один з основних секретів смачного страви.
  2. Вибираючи свинячу м'якоть, треба віддати перевагу лопатки, плеча або шийці. Свинина робить будь фарш соковитим, тому її додають до яловичині.
  3. Якісне свіже яловиче м'ясо буде червоного кольору, свинина і молода телятина повинні мати рожевий відтінок. На поверхні шматочка не повинно бути сторонніх плям, слизу, він повинен бути пружним, а прошарку жиру мати білий колір. Якщо шматочок м'яса заморожений, до нього можна прикласти палець і уважно оцінити розмерзається місце. Розріз повинен бути рівним, колір червоним.
  4. Перед обробкою м'ясо промивають водою, відокремлюють м'якоть від кісточок. Жир з яловичини і свинини не зрізають, оскільки він надає фаршу м'якість.
  5. Самий вірний спосіб – перемелювання в будь наявної на вашій кухні м'ясорубці, при цьому можна пропустити м'ясо двічі, особливо якщо мова йде про дієтичної кухні. Чим якісніше подрібнений фарш, тим ніжніше виходять котлети.
  6. Існує ще один секрет: треба добре вимішувати фарш, ретельно розминати його пальцями, щоб він насичується киснем, ставав пишніше. Деякі кухарі кладуть у м'ясо шматочки льоду, потім збивають блендером, що надає м'ясної маси пухкої консистенції.

На відео детально розповідається і показується, як приготувати дієтичні котлети на пару:

Самі дієтичні котлети готують з яловичини. Вони ж самі сухі. Для смаку котлетну масу доповнюють цибулею, подрібненою зеленню, чорним перцем – все залежить від вибраного рецепту і особистих смакових уподобань.

Що ще почитати: