30 апрель 2019 9 873

Як приготувати тефтелі в вершковому соусі

Тефтелі в вершковому соусі дуже прості у приготуванні. Їх можна готувати не тільки в однотипному соусі на основі сметани та сиру, а також застосувати інші незвичайні складові. Для цього чудово підійдуть гриби, томатний сік, гірчицю і журавлину. Такі експерименти допоможуть з приготуванням страв, що вражають і дивують багатьох гостей.

Тефтелі в вершковому соусі – це блюдо дуже ніжне на смак з приємним незвичайним ароматом. До столу подається з різними гарнірами, які відразу стають більш насиченими. Розглянемо різні варіанти приготування тефтелькою у вершковому соусі.

Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти Кількість
куряче філе - 700 грам
цибулина - 1 шт.
куряче яйце - 1 шт.
часник - 3 зубчики
крохмаль - дві столові ложки
приправа «Каррі» - щіпка
тертий мускатний горіх - щіпка
перець і сіль - за смаком
вершки середньої жирності - 350 мл
твердий сир - 120 грам
кріп - 20 грам
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 Ккал
Таке блюдо володіє трьома головними якостями: соковитість, м'якість, ароматність. Його можна віднести до дієтичного продукту, який можна вживати при дотриманні правильного харчування. Для приготування не потрібно великих зусиль і наявності кулінарного досвіду. Все досить просто і швидко.

Поетапне приготування страви:

  1. Для того щоб м'ясо було соковитим і більш м'яко його попередньо необхідно замаринувати. Для цього знадобиться одна столова ложка майонезу, яким все м'ясо обмазується;
  2. Перед початком приготування необхідно підготовлене м'ясо промити під холодною проточною водою. Потім обсушити за допомогою чистого сухого рушника;
  3. Розрізати м'ясо на смуги з невеликою товщиною, помістити в пакет з поліетилену. Трохи відбити кухонним молотком;
  4. Подрібнити м'ясо ножем. Також можна скористатися м'ясорубкою, але шматочками виходить набагато смачніше;
  5. Сильно подрібнити цибулю;
  6. Яйце збити в окремій ємності і посолити, поперчити, додати приправи;
  7. Яйце добре перемішати з добавками і вилити в підготовлене м'ясо;
  8. Додати подрібнену цибулю, часник і крохмаль. Ретельно все перемішати;
  9. Для того щоб ліпити тефтелі було легше варто заздалегідь поставити поруч воду, для того щоб час від часу змочувати руки;
  10. Підготувати форму і змастити її олією;
  11. Тепер можна зайнятися формуванням тефтелькою. Повинні вийти акуратні невеликі кульки;
  12. Поставити в попередньо нагріту духовку на хвилин 20 деко разом зі сформованими тюфтельками;
  13. Тепер можна зайнятися і приготуванням соусу;
  14. Вершки вилити в ємність, туди ж натерти сир;
  15. Нарізати якомога дрібніше кріп і також додати в соус;
  16. Посолити і ретельно перемішати масу;
  17. Дістати з духовки деко і почати викладку соусу на тефтелі з допомогою ложки. При цьому потрібно намагатися, щоб кожен кульку рясно поливался соусом;
  18. Поставити деко знову в духовку на 20 хвилин до отримання золотистого кольору скоринки.

Тефтелі з грибами з вершками

Це блюдо має непередаваним ароматом, що не залишає байдужим нікого. Для приготування потрібно:

  • курячий фарш у кількості 0,5 кг;
  • свинячий фарш у кількості 0,3 кг;
  • одне куряче яйце;
  • білий хліб, попередньо розмочений у воді або молоці (приблизно два невеликих шматочка);
  • трохи борошна для панірування;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • дві цибулини середніх розмірів;
  • гриби в кількості 0,3 кг;
  • сметана середньої жирності в кількості 200 грам;
  • сіль і перець відповідно до смаковими уподобаннями.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 137 ккал у 100 грамах.

Приготування страви:

  1. Змішати два види фаршу в загальній ємності, вбити в нього яйце, розмочений і віджатий хліб, посолити, поперчити і ретельно перемішати;
  2. Сформувати акуратні кульки невеликого розміру, обкачати в борошні і на сковороді, змазаній рослинною олією, трохи обсмажити до утворення золотистої скоринки;
  3. Очистити від лушпиння і дрібно нарізати цибулю. Також обсмажити його на сковороді до прояву прозорості;
  4. Гриби почистити, вимити і нарізати, додати до цибулі і обсмажувати протягом п'яти хвилин;
  5. Посолити, поперчити, додати сметану і ще тушкувати соус протягом декількох хвилин;
  6. Обсмажені тюфтельки викласти на змащене олією деко, залити приготовленим соусом. Поставити в попередньо нагріту духовку на 25 хвилин;
  7. Після закінчення заданого часу страва повністю готове до вживання.

Корисний салат з білокачанної свіжої капусти — це справжнє джерело вітамінів.

Класична окрошка на сироватці — прохолодний суп з різноманітними овочами. Пробуйте!

Читайте як приготувати швидкий пиріг з начинкою на основі тесту з кефіру. Пиріг вийде пишним і м'яким.

Фрикадельки у вершково-томатному соусі

Для того щоб приготувати таку страву необхідно підготувати такі складові:

  • фарш у кількості 0,5 кг;
  • три цибулини невеликих розмірів;
  • одне куряче яйце;
  • сметана середньої жирності в кількості 250 грамів;
  • томатний сік у кількості 50 грам;
  • сіль у відповідності із власними уподобаннями.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 177 ккал у 100 грамах.

Безпосереднє приготування тефтелькою:

  1. Викласти фарш у зручну ємність, додати куряче яйце;
  2. Дрібно нарізати цибулю і додати до фаршу;
  3. Посолити, поперчити і дуже ретельно все перемішати;
  4. Тепер можна приступити до формування тефтелькою. Повинні вийти і невеликі акуратні кульки, які викладаються на деко;
  5. Далі перейти до приготування соусу. Одну цибулину нарізати і обсмажити на сковороді, змазаній рослинною олією;
  6. Залити сметаною і соком помідорів, посолити, поперчити;
  7. Тушкувати протягом 10 хвилин;
  8. Залити тефтелі підготовленим соусом, накрити харчовою фольгою для запікання і поставити у вже нагріту духовку на 20 хвилин.

Тюфтельки в гірчично-вершковому соусі

Гірчично-вершковий соус додасть страві незвичайний смак і аромат. Для любителів всього неординарного цей рецепт згодиться. Для приготування тефтелькою потрібно:

  • свинина, яловичина або телятина в кількості 0,5 кг;
  • дві цибулини середніх розмірів;
  • пучок петрушки;
  • перець чорний, червоний і паприка у відповідності із власними уподобаннями;
  • базилік в кількості половини чайної ложки;
  • сіль;
  • одне курне яйце;
  • рис, попередньо зварений у кількості трьох столових ложок;
  • три столові ложки рослинної олії.

Для того щоб приготувати соус, потрібно:

  • три столових ложки рослинного масла;
  • дві чайні ложки зернистої французької гірчиці;
  • одна столова ложка гострої гірчиці;
  • сметана в кількості 150 грам;
  • вода в кількості 100 грам;
  • одна чайна ложка борошна;
  • сіль;
  • чорний перець.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – 304 ккал у 100 грамах.

Поетапне приготування страви:

  1. М'ясо добре промити і обсушити. Лук очистити, помити і обсушити. Пропустити м'ясо з цибулею через м'ясорубку;
  2. Також у фарш можна додати один зубок часнику;
  3. Зелень відокремити від жорстких гілочок, і дуже дрібно нарізати. Додати у фарш цю зелень, а також всі необхідні спеції. Посолити;
  4. Ретельно перемішати всі складові. Для отримання більшої однорідності суміші можна спробувати трохи її відбити;
  5. Додати до фаршу рис і куряче яйце;
  6. Ретельно перешкодити суміш і поставити на деякий період у холодильник;
  7. Дістати фарш і зайнятися формуванням круглих тюфтельок;
  8. Розігріти сковороду, змастити рослинною олією і обсмажити трохи всі м'ясні кульки. Скласти в ємність, накрити кришкою;
  9. Далі слід приготування соусу. Прогріти в металевому посуді рослинна олія;
  10. Додати сметану і сіль. Добре розмішати з маслом для отримання однорідної суміші;
  11. Додати французьку і звичайну гірчицю і перець;
  12. Протягом 4 хвилин прогрівати соус;
  13. Додати воду, закип'ятити і зняти з плити;
  14. Для більшої густоти соусу можна додати борошно;
  15. Викласти в соус всі тефтелі і поставити на невеликий вогонь на 7-10 хвилин.

Рибні фрикадельки в журавлино-вершковому соусі

Для приготування необхідно підготувати:

  • рибний фарш у кількості 0,5 кг;
  • дві цибулини середніх розмірів;
  • дві або три столові ложки вареного рису;
  • спеції за смаком;
  • перець і сіль.

Для соусу:

  • нежирні вершки в кількості 150 мл;
  • горілка об'ємом 50 мл;
  • одна столова ложка джему з журавлини;
  • півтори столові ложки журавлини.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 288 ккал у 100 грамах.

Покрокове приготування тефтелькою:

  1. Для приготування фаршу змішати всі необхідні інгредієнти і добре перемішати;
  2. Сформувати невеликі кульки і обсмажити на сковороді до золотистого кольору;
  3. Тепер соус. До тефтелі в сковороду вилити підготовлені вершки. Підігріти протягом декількох хвилин;
  4. Додати горілку і відразу ж журавлинний джем і саму журавлину;
  5. Заважати не можна, можна лише трохи струшувати сковороду;
  6. Довести соус до кипіння і тушкувати протягом п'яти хвилин;
  7. Виходить дуже смачне і незвичайне блюдо.

Висновок

Дуже уважно потрібно дотримуватися пропорційне співвідношення рису і крупи, оскільки при занадто великій кількості рису тефтелі будуть зіпсовані.

При змішуванні декількох видів фаршу і крупи необхідно надати час для настоювання. Так, складові візьмуть аромат один одного, і страва вийде більш насиченим.

Тефтелі в вершковому соусі виходять дуже смачними, а при додаванні деяких нетрадиційних інгредієнтів, ще й незвичайними. Таким блюдом можна здивувати гостей і порадувати близьких. Приготування не забере багато часу і сил.

Що ще почитати: