23 май 2019 156

Як смачно приготувати індичку у вершковому соусі

М'ясо індички — це дуже ніжне, легке і в теж час поживне м'ясо. Воно містить у своєму складі високий рівень корисних речовин. Крім цього, його можна їсти навіть під час багатьох дієт. З індичого філе можна робити різні страви – запікати, додавати в салати, супи і багато інші частування.

Особливо смачним воно виходить у поєднанні з вершковим соусом. Також його можна поєднувати з сиром, овочами, грибами. Так, як же можна сготовить це м'ясо, щоб воно вийшло смачним.

Розглянемо кілька способів приготування індички під соусом з вершків.

Традиційний рецепт індички у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
м'якоть індички - 700 грам
цибулин - 1 штука
жирних вершків - 150 мл
борошна - 100 грам
зелені - 8-10 гілочок
меленого мускатного горіха - 1 маленька ложечка
солі і приправ - за смаком
масла рослинного - для смаження
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Готування:

М'ясо індички потрібно обполоснути в прохолодній воді і просушити рушником з паперової основи. Розрізаємо його на середні шматочки;

Знімаємо з цибулини шкірку і ріжемо соломкою;

Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо олію і розігріваємо;

На гаряче масло кладемо м'ясо, шматочки цибулі, наливають невелику кількість води, присипаємо сіллю і чорним меленим перцем;

Готуємо близько 15-20 хвилин під закритою кришкою. Не забуваємо періодично перемішувати всі інгредієнти;

Після цього заливаємо в сковороду вершки, додаємо борошно і ложечку мускатного горіха. Все добре перемішуємо;

Тушкуємо все хвилин 5 на маленькому вогні під закритою кришкою;

Кріп і петрушку дрібно шаткуємо ножиком;

В кінці всі присипаємо зеленню і знімаємо з плити;

Викладаємо м'ясо з соусом на тарілку і подаємо разом з вареною картоплею або спагетті.

Філе індички у вершковому соусі з грибами (печерицями)

Компоненти для готування:

  • Півкілограма індички;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • Солодкий перець – 3 штуки;
  • 2 часникових зубця;
  • 250 мл жирних вершків;
  • Два курячих яйця;
  • Півпачки вершкового масла;
  • Келих білого сухого вина;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Скільки готується – 60 хвилин.

Калорійність – 182.

Як робити:

  1. М'ясо індички промити, обсушити паперовими серветками і розрізати невеликими скибочками;
  2. У жаровню заливаємо олію, гріємо і викладаємо шматочки м'яса. Засмажуємо до рум'яності;
  3. Кожен стручок перцю очистити від плодоніжок і насіння. Розрізаємо на тонку соломку;
  4. В окрему сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, протоплюємо і засипаємо на нього соломку перцю. Смажимо хвилин 3-4;
  5. Гриби миємо, сушимо серветками з паперової основи і ріжемо тонкими пластинками;
  6. Засипаємо грибні пластинки до перцю і смажимо хвилин 7-8;
  7. Потім вершки заливаємо в гриби і перець і проварюємо. Тушкуємо овочі в вершках хвилин 3-4;
  8. Перекладаємо овочі разом з вершками до м'яса, приправляємо перцем, підсолюємо, перемішуємо і закриваємо кришкою. Готуємо 8-10 хвилин;
  9. Часникові зубчики очищаємо від шкірки, подрібнюємо на дрібні шматочки, викладаємо в овочі, змішуємо і готуємо ще хвилини 3-4;
  10. Розбиваємо курячі яйця, поділяємо білки і жовтки;
  11. Жовтки змішуємо з білим сухим вином, гарненько збиваємо до однорідності;
  12. Соусом з вина і жовтків поливаємо готове м'ясо з грибами і перцем.

Індичка у вершковому соусі з білим вином в мультиварці

Що потрібно:

  • 800 грам індички;
  • Вершки 20 %-ной жирністю – 250 мл;
  • Склянка білого сухого вина;
  • Гриби печериці – 200 грам;
  • Головка ріпчастої цибулі;
  • Одна морквина;
  • Вода – півсклянки;
  • Рослинна олія;
  • Скибочка сиру пармезану на 100-150 грам;
  • Запашний перець – 5-6 горошин;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Скільки готується – 1 годину.

Калорійність 1 порції – 242.

Переходимо до готування:

  1. Моркву чистимо, промиваємо від бруду і протираємо великої стружкою;
  2. Звільняємо цибулину від лушпиння і рубаємо кубиками;
  3. Обполіскуємо печериці, просушуємо і ріжемо тонкими пластинками;
  4. М'ясо індички обполіскуємо і ріжемо середніми брусочками;
  5. У чашку мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо програму «Випічка» або «Смаження» і викладаємо туди м'ясо;
  6. Прожарюємо його хвилин 10, перемішуємо і виливаємо білим сухим вином;
  7. Потім викладаємо туди печериць пластинки, кубики луки і стружку моркви, все перемішуємо, тушкуємо пару хвилин;
  8. Після цього заливаємо все вершками, додаємо запашний перець, мелений чорний перець, підсолюємо;
  9. Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо півгодини під закритою кришкою;
  10. Шматочок сиру пармезану протираємо на крупній тертці;
  11. Через півгодини до всіх інгредієнтів додаємо протертий сир, перемішуємо і залишаємо нудитися в режимі «Підтримання тепла» 10-15 хвилин;
  12. Готове м'ясо вийде дуже ніжним, а вино додасть йому соковитість.

Індичка у вершковому соусі з сиром в духовці

Що знадобиться:

  • Індичка – 700 грам;
  • Гірчиця – ½ великої ложки;
  • Паприка -1 маленька ложечка;
  • Вершки — 200 грам;
  • Шматочок сиру на 150 грам;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Період приготування – 1 годину.

Калорійність 1 порції – 245.

Приступаємо до готування:

  1. Індиче м'ясо промиваємо в прохолодній воді, ріжемо великими квадратами;
  2. На жаровню наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і гріємо;
  3. На прогріте масло кладемо м'ясні шматочки і смажимо з двох боків до золотистої скоринки. Обсмажуємо їх хвилин 5-6, не надто довго;
  4. Форму для запікання промазуємо маслом і кладемо туди обсмажену птицю;
  5. Вершки заливаємо у велику миску кладемо туди гірчицю, паприку, трохи солі і чорного меленого перцю. Добре змішуємо до однорідної суміші;
  6. Шматочок сиру протираємо дрібної теркою;
  7. 2/3 протертого сиру засипаємо в соус з вершків і розмішуємо;
  8. Заливаємо шматочки м'яса вершковим соусом з сиром;
  9. Висипаємо зверху залишилася стружку сиру;
  10. Ставимо форму з стравою в заздалегідь прогріту духовку до 190 градусів і залишаємо запікатися;
  11. Запікаємо страву приблизно хвилин 30. Якщо раптом сир зверху буде підгоряти, то його можна прикрити шматочком фольги.

Смачний лоранський пиріг з куркою і грибами — ніжний смак і аромат неймовірний.

Філе запеченого лосося припаде до смаку багатьом. Це не тільки смачна страва, але й дуже корисне, так як червона риба має безліч мікроелементів.

Хочеться чогось незвичайно соковитого? Приготуйте курочку гриль в духовці на решітці. Читайте рецепт.

Паста з індичкою у вершковому соусі

Продукти для приготування:

  • Половина упаковки пасти;
  • Індиче м'ясо – півкілограма;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Борошно – півтори склянки;
  • Вершки з 10 %-ної жирністю – 200 мл;
  • Шматочок сиру пармезану на 100 грам;
  • Щіпка меленої паприки;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність 4 порцій – 670.

Як приготувати:

  1. З цибулини знімаємо шкірку і розрізаємо її тонкими скибочками;
  2. На сковороду наливаємо олію, розжарюємо і засипаємо цибулю. Засмажуємо до золотавості пару хвилин. Потім викладаємо його на тарілку;
  3. М'ясо індички промиваємо, розрізаємо на невеликі квадратики і викладаємо на ту ж сковороду, на якій до цього обжаривался цибулю;
  4. Обсмажуємо м'ясо всіх сторін пару хвилин, присипаємо з усіх боків борошном, не перемішуємо;
  5. Через 3-4 хвилин додаємо туди мелену паприку, просмажений цибулю і змішуємо;
  6. Шматочок сиру протираємо на дрібній тертці;
  7. Хвилин через 5-7 всі інгредієнти заливаємо вершками, додаємо протертий сир, солимо і приправляємо меленим чорним перцем;
  8. Всі інгредієнти розмішуємо, прикриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин на маленькому вогні;
  9. На плиту ставимо ємність з водою, додаємо туди сіль і розігріваємо;
  10. У киплячу воду засипаємо пасту і відварюємо до готовності;
  11. Готову пасту відкидаємо на друшляк, промиваємо і кладемо в сковороду з м'ясом і вершковим соусом з сиром;
  12. Все добре перемішуємо, знімаємо з плити і подаємо на стіл.

Тефтелі з індички у вершковому соусі

Що знадобиться:

  • 700 грам фаршу з індичого м'яса;
  • Одна цибулина;
  • 150 грам рису;
  • Сіль і трохи чорного меленого перцю;
  • Лаврушка – 1 штука;
  • Трохи сушеної зелені.

Для соусу:

  • 250 мл жирних вершків;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Невеликий шматочок вершкового масла;
  • Одна морквина;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Час готування – 1 годину.

Калорійність 4 порції – 200 ккал.

Як готувати:

  1. М'ясо промиваємо, нарізаємо середніми шматочками і прокручуємо м'ясорубкою або кухонним комбайном;
  2. З голівки цибулі знімаємо піну, ріжемо на 4 частини і також пропускаємо разом з м'ясом;
  3. Сир промиваємо й відварюємо до напівготовності;
  4. Потім рис додаємо у фарш. Також туди насипаємо сіль, чорний мелений перець, сушену зелень;
  5. Все ретельно збиваємо до однорідності;
  6. З готового фаршу робимо невеликі круглі тефтелі;
  7. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом і кладемо туди тефтелі;
  8. Розігріваємо духовку до 150 градусів і поміщаємо туди тефтелі. Запікаємо їх до злегка рум'яного кольору;
  9. Поки готуються тефтелі, готуємо соус. Моркву чистимо, миємо і трьом великої стружкою;
  10. Цибуля звільняємо від лушпиння, ріжемо півкільцями;
  11. На плиту поміщаємо сковорідку, заливаємо олію і розігріваємо;
  12. Кладемо на розігріту олію протерту моркву, півкільця цибулі і обсмажуємо;
  13. Пасеруємо овочі до золотистого кольору. Перемішуємо їх дерев'яною лопаткою;
  14. Далі до овочевої нарізці додаємо трохи борошна, перемішуємо і смажимо;
  15. Заливаємо все вершками і додаємо шматочок вершкового масла. Все змішуємо;
  16. У соус кладемо трохи солі, лаврушку, чорний мелений перець, сушену зелень. Готуємо пару хвилин;
  17. Виймаємо з духовки підлозі готові тефтелі, заливаємо вершковим соусом і знову відправляємо в духовку;
  18. Запікаємо до готовності, поки тефтелі не стануть рум'яного кольору.

Макарони з індичкою у вершковому соусі

Продукти:

  • Пів кілограма м'яса індички;
  • 300 грам макаронів;
  • Половина цибулини;
  • 300 мл жирних вершків;
  • 2 часникових зубця;
  • 120 мл грецького йогурту;
  • 1 велика ложка кмину;
  • Дрібка мускатного горіха;
  • Чорний мелений перець – 1/3 маленької ложечки;
  • 2-3 гілочки орегано;
  • 4-6 гілочок петрушки;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі.

Скільки готується – 60 хвилин.

Калорійність – 347.

Як готується:

  1. М'ясо промити, просушити і порізати дрібними скибочками;
  2. Викладаємо шматочки на розігріте масло і засмажуємо 15-20 хвилин;
  3. З лука очищаємо від лушпиння і ріжемо на маленькі квадратики;
  4. Зубчики часнику чистимо і ріжемо дрібними шматочками або протираємо дрібної теркою;
  5. Додаємо до м'яса нарізану цибулю, часник, кмин, мускатний горіх і орегано;
  6. Через 3-4 хвилини заливаємо вершки;
  7. На плиту поміщаємо ємність з водою, додаємо сіль і розігріваємо;
  8. Засипаємо в киплячу воду і варимо макарони до підлозі готовності;
  9. Підлозі готові макарони викладаємо в сковороду з м'ясом і вершковим соусом, змішуємо;
  10. Петрушку шаткуємо на дрібні шматочки і посипаємо макарони з м'ясом і соусом.

Корисні підказки кухарів

  • Щоб м'ясо вийшло рум'яним його попередньо можна обваляти в борошні;
  • Якщо немає вершків, то їх можна замінити сумішшю з сметани, майонезу і молока;
  • Часник краще додавати в кінці приготування і бажано його попередньо прожарити на рослинній олії. Інакше він зіпсує смак вершків;
  • Для того щоб соус з вершків вийшов густим, можна додати трохи обсмаженої борошна.

Індичка з вершковим соусом — це дійсно відмінне блюдо, яке буде відмінним пригощанням на сімейну вечерю. Також його можна готувати на різні святкові вечори. Обов'язково додайте в нього прянощі і спеції, вони зроблять його ароматним і дуже смачним.

Що ще почитати: