20 март 2019 2 085

Як правильно готувати тісто для італійської піци

Всі ми знаємо і любимо піцу – традиційне італійське блюдо, яке робиться у вигляді коржі з тонкого тіста з начинкою зверху. Насправді фаршем для неї може бути все, що знайдеться у вас в холодильнику, саме так чинять справжні італійці. Вони кладуть в неї залишки продуктів, які окремо вже нікуди не підійдуть.

Але ось з тестом так вчинити не можна, оскільки це основа страви, і вона є запорукою смачної піци. В класичний склад продуктів для його приготування входять борошно, дріжджі, оливкова олія, вода і щіпка солі. Воно розкочується досить тонко – до п'яти міліметрів, змащується помідорним соусом, після розкладається начинка і все запікається в спеціальній дров'яної печі під назвою «помпейських».

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 410 г
вода - 1 склянка
дріжджі - 1 ч. л.
цукор - 2 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
олія оливкова - 3 ст. л.
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 249 Ккал
Насправді приготувати тонку основу для піци досить просто, необхідно лише дотримуватися пропорції продуктів і чітко дотримуватися технології. Варіант «насипати на око» тут не підійде.

У маленькій піалі в прогрітій воді розбиваємо цукор, дріжджі і сіль. Додаємо одну ложку борошна і залишаємо опару на десять хвилин, поки вона не забродить – ви побачите характерні бульбашки на поверхні.

В окремій ємності з'єднуємо протрушенную борошно і оливкова олія, виливаємо дріжджову масу і замішуємо м'яке, податливе тісто. Процес замішування повинен зайняти не менше десяти хвилин, так як масу потрібно ретельно вимісити.

Промазуємо основу маслом, обмотуємо целофановою плівкою і залишаємо на півтори години, вона збільшиться в рази. Поділяємо тісто на три частини. З кожної робимо коржик, промазуємо підготовленим соусом, накладаємо начинку і відправляємо запікатися на десять хвилин при температурі 210 °С.

Рецепт бездріжджового тіста

Існує дуже багато рецептів основ для цього страви, інгредієнти яких не входять дріжджі. Борошняна маса готується набагато швидше і виходить не гірше дріжджовий.

Компоненти:

  • борошно – 2 склянки;
  • оливкова олія – 1 ч. л.;
  • молоко – 140 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль – 0.5 ч. л.

Приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 63 Ккал/100 р.

Вбиваємо в ємність охолоджені яйця, збиваємо виделкою або вінчиком близько п'яти хвилин. Вливаємо олію і злегка підігріте молоко. Краще використовувати домашнє, воно жирней, і тісто краще замесится.

Коли рідина стане однорідною, невеликими партіями підсипаємо просіяне борошно. Перекладаємо борошняний грудку на рівну суху поверхню і починаємо вимішувати руками тісто. Не потрібно використовувати для цього кухонні електроприлади, ви самі повинні відчувати його консистенцію. Цей процес займе десять – дванадцять хвилин.

Перекладаємо готову основу в глибоку миску, затягуємо її харчовою плівкою і залишаємо відлежатися на п'ятнадцять хвилин. Потім розкачуємо на притрушенной борошном поверхні, викладаємо начинку і ставимо випікатися в заздалегідь прогріту електродуховку.

Соте з баклажанів — спробуйте приготувати це чудове французьке блюдо за нашими рецептами.

Ароматна окрошка на основі сироватки — найкраще рішення для першого страви жарким літнім днем.

Рецепт піци з морепродуктами — італійська випічка, зі смаком моря. Візьміть рецепт на замітку.

Начинка і соус для справжньої італійської піци

Для начинки можна використовувати абсолютно будь-які продукти, які ви найбільше хочете бачити в піці. А ось, що стосується соусу, то тут ніякі експерименти не пройдуть.

Компоненти:

  • в'ялені томати – 1 банка;
  • цибулина – 1 шт.;
  • часник – 2 шт.;
  • олія – 1 ст. л.;
  • перець, сіль, материнка – щіпка;
  • шинка – 230 г;
  • пармезан – 120 г;
  • моцарелла – 110 р.

Приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 248 Ккал/100 р.

Підготуйте маленький сотейник з потовщеним дном, у нього влийте рослинне масло. Очистіть цибулину і часник, дрібно нарубаєте. Відкрийте в'ялені томати і пам'ятайте їх виделкою до кашоподібної маси.

У прогріте масло покладіть пассироваться цибулю, постійно його помішуючи, щоб він не перепікся, а лише придбав прозорість. Викладіть до нього помідорну суміш і старанно вимішайте, протомите на вогні кілька хвилин і додайте часник з іншими прянощами.

Потримайте на вогні ще одну – дві хвилини і відставляйте. Соус повинен вийти густим. Якщо будуть потрапляти маленькі шматочки томату, нічого страшного.

Шинку наріжте соломкою. Сир натріть. Якщо у вас не знайшлося одного із зазначених сортів, можна його замінити російським або голландським. Ще раз хочеться відзначити, що для начинки ви можете додати багато інших компонентів: гриби, курку, солодкий перець, оливки, кукурудзу, морепродукти, фарш. У даному рецепті вказані продукти для класичної італійської піци.

Корисні поради

  1. Тісто не розгортайте качалкою, а розтягуйте на костяшках пальців як можна тонше, так у основу буде ідеальна товщина по всьому периметру, без товстих сухих країв;
  2. В італійській піці повинно бути поєднання декількох сирів одночасно, це її та відрізняє від інших;
  3. Щоб верхівка піци не вийшла пересушеною, збризніть її злегка оливковою олією;
  4. Краї рекомендується промащувати збитим яєчним жовтком, щоб не вийшли сухими;
  5. Томати можна застосовувати не тільки свіжі, але й консервовані. Підійде готовий домашній кетчуп або соус;
  6. Для тонкої італійської піци потрібен невеликий шар начинки, інакше вона буде випадати, а основа – рватися. Якщо ж ви готуєте дріжджову товсту, більше схожу на пампушку, тут можна себе не обмежувати;
  7. Готовність страви перевіряється зубочисткою або сірником, якщо суха – готова;
  8. Піцу поміщають тільки в заздалегідь розігріту духовку;
  9. Соняшникова і оливкова олія можна змішувати ця хитрість допоможе домогтися більшої м'якості тесту.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: