09 март 2019 279

Як приготувати медальйони з яловичини

М'ясні страви завжди привертали і привертають відмінним смаком і ароматом. Тим більше, якщо це смачний медальйон з яловичини, який володіє соковитістю. Не варто думати, що медальйони з яловичини виходять жорсткими, це зовсім не так.

Якщо правильно вибрати для цієї страви м'ясо і надалі приготувати його згідно з рецептурою, то в результаті можна отримати неймовірно смачний стейк, який буде просто танути в роті.

Так, як же його зробити?

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичої вирізки - 1 кілограм
печериць - 250 грам
томатного соусу - половина склянки
вина - 80 мл
бульйон з курячого м'яса - 370 мл
масла рослинного - 30 мл
олії оливкової - 30 мл
солі і чорного перцю в молотом вигляді - за смаком
приправ - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Схема приготування медальйонів з яловичини:

  1. Вирізку яловичини потрібно добре сполоснути, нарізати середніми медальйонами;
  2. Обсипаємо м'ясо з усіх боків перцем і сіллю;
  3. Гриби промиваємо, розрізаємо на тонкі пластини;
  4. На сковороду наливаємо олію і розжарюємо;
  5. Після того як масло стане гарячим, кладемо на нього медальйони зі спеціями;
  6. Смажимо м'ясо з одного боку 1,5-2 хвилини;
  7. Потім перекладаємо їх на іншу сторону і засмажуємо також протягом 2 хвилин;
  8. Виймаємо м'ясо на тарілку, в сковороду підливаємо оливкову олію, кладемо вершкове масло і розтоплюємо;
  9. Далі викладаємо шматочки грибів, підсолюємо, все змішуємо;
  10. Готуємо до появи рум'яного кольору;
  11. Далі заливаємо до грибів соус томати;
  12. Через 4-5 хвилин, коли соус стане густим, заливаємо вино. Додаємо вогонь, потрібно готувати до повного випаровування вина;
  13. Коли вино майже повністю випарується, заливаємо курячий бульйон. Готуємо до тих пір, поки бульйон випарується майже наполовину;
  14. Потім кладемо в соус з грибами медальйони;
  15. Зменшуємо вогонь майже до половини, залишаємо м'ясо гаситься протягом 7-10 хвилин до готовності;
  16. Після цього прибираємо з вогню, викладаємо медальйони на тарілку, поливаємо соусом з грибами і подаємо на стіл.

Як зробити медальйони з яловичини в вершково-грибному соусі

Складові інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 600 грам;
  • вершки — 120 мл;
  • гриби – 400 грам;
  • помідори – 5 штук;
  • цибуля – 1 штука;
  • 10 грам чебрецю;
  • 20 грам кінзи;
  • трохи солі;
  • чорний мелений перець;
  • рослинне масло.

Період готування – 40-60 хвилин.

Харчова цінність в 100 грамах – 165 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Гриби споліскуємо, ріжемо тонкими пластинками;
  2. Знімаємо з цибулини шкірку, розрізаємо на невеликі квадратики;
  3. У ємність для смаження підливаємо трохи рослинного масла, ставимо на плиту і нагріваємо. Обов'язково покладіть в олію пару гілочок чебрецю, щоб він надав запах;
  4. Виймаємо чебрець, засипаємо в гаряче масло шматочки цибулі, все перемішуємо;
  5. Далі засипаємо пластинки грибів, перемішуємо і продовжуємо готувати;
  6. Заливаємо все компоненти вершками, підсолюємо, перчимо й залишаємо тушкуватися;
  7. М'якоть яловичини розрізаємо на кілька медальйонів, трохи відбиваємо;
  8. Якщо в наявності є спеціальна сковорода гриль, то змащуємо її рослинним маслом, ставимо на вогонь, кладемо шматочки м'яса і засмажуємо з кожної сторони протягом 1-2 хвилини;
  9. Далі кладемо обсмажені стейки і вершковий соус з грибами;
  10. Залишаємо в ньому тушкуватися протягом 10 хвилин;
  11. Готові медальйони розкладаємо на тарілці, викладаємо до них розрізані помідори і поливають вершковим соусом з грибами.

Січені яловичі медальйони в мультиварці

Компоненти для приготування:

  • вирізка яловича на 500 грам;
  • 3 зубчики часнику;
  • помідори – 5 штук;
  • 120 мл сметани;
  • 180 грам сиру;
  • 20 грам масла вершкового;
  • молоко – 150 мл;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного перцю в молотом вигляді.

Витрачений час – 80 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 152 ккал.

Процедура приготування рубаних медальйонів з яловичини:

  1. М'ясо споліскуємо, витираємо рушниками з паперової основи;
  2. Розрізаємо її невеликими медальйонами, трохи відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін;
  3. Обсипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і натираємо з усіх сторін;
  4. У ємність мультиварки викладаємо шматочок вершкового масла, прогріваємо в режимі «випічка»;
  5. Далі в розтоплене масло поміщаємо медальйони з яловичини зі спеціями і засмажуємо їх з двох сторін по 2-3 хвилини на кожну сторону;
  6. В окрему миску викладаємо метану;
  7. Зубчики часнику чистимо, видавлюємо через прес, кладемо часник в сметану змішуємо;
  8. Змащуємо м'ясо сметаною з усіх сторін;
  9. Томати потрібно розрізати невеликими кружечками, розкладаємо їх поверх яловичини;
  10. Шматочок сиру перетираємо дрібної теркою, викладаємо його зверху помідорів;
  11. Все заливаємо молоком;
  12. Виставляємо режим «випічка» і готуємо все протягом 1 години.

Медальйони з «яблучка» яловичини: покроковий рецепт

Що потрібно для готування:

  • вирізка яловичого м'яса «яблучка», м'язова частина з зовнішньої частини стегна – 1 кілограм;
  • цибуля – 4 штуки;
  • дві морквини;
  • помідори мариновані – 4 штуки;
  • рослинна олія;
  • сіль на свій розсуд;
  • приправи.

Витрачений час – 1 година.

Скільки калорій на 100 грам – 159 ккал.

Як будемо робити медальйони з «яблучка» яловичини:

  1. М'ясо розрізаємо на невеликі медальйони, відбиваємо з усіх боків за допомогою кухонного молоточка або тильній частині ножа;
  2. Підсипаємо сіль, приправи і натираємо з усіх сторін;
  3. Далі на сковорідку підливаємо рослинного масла, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  4. На гаряче масло кладемо шматочки м'яса і засмажуємо кожну сторону за 4 хвилини до появи рум'яної скоринки;
  5. Розкладаємо м'ясо на тарілці;
  6. З лука чистимо шкірку, нарізаємо його тонкими кільцями;
  7. Моркву чистимо від шкірки, бруду і промиваємо. Ріжемо її кружечками;
  8. Викладаємо овочі в сотейник, підливаємо масло і ставимо на вогонь;
  9. Обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин;
  10. Далі помідори очищаємо від шкірки, викладаємо до овочів;
  11. Підливаємо трохи води, підсолюємо, приправляємо спеціями і розмішуємо;
  12. Через хвилин 10 викладаємо овочі м'ясо, тушкуємо півгодини;
  13. Викладаємо яловичину на тарілку, зверху кладемо овочі і подаємо на стіл до гарніру.

Рецепт м'яса по-монгольськи — ви точно ще не пробували такого смачного страви.

Суфле з яловичої печінки — ніжна консистенція робить це блюдо просто ідеальною закускою.

Читайте від чого лікуй трепанг на меду — нетрадиційні рецепти народної медицини.

Яловичі медальйони в беконі в духовці

Які складові будуть потрібні:

  • 3 яловичих медальйона;
  • бекон – 3 смужки;
  • головка цибулі;
  • часникова часточка;
  • 80 мл коньяку;
  • вино червоне – 130 мл;
  • вершки – 70 мл;
  • шматочок вершкового масла на 20 грамів;
  • 4 великі ложки оливкової олії;
  • трохи солі;
  • трохи чорного перцю в молотом вигляді;
  • мотузка.

Витрачений час – 75 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 152 ккал.

Етапи приготування вишуканої страви:

  1. Скибочки м'яса споліскують у прохолодній воді, обтираем з усіх сторін;
  2. Потім кожен скибочку відбиваємо кухонним молотком зі всіх сторін;
  3. Обгортаємо медальйони смужками бекону, прикріплюємо їх мотузками;
  4. Посипаємо кожен шматок сіллю, приправами;
  5. Поміщаємо ємність для обжарювання на газ, прогріваємо її і наливаємо оливкова олія;
  6. Викладаємо скибочки м'яса на прогріте масло, притискаємо його і смажимо протягом 3-4 хвилин;
  7. Далі перевертаємо на інший бік і також смажимо близько 3-4 хвилин;
  8. Після цього обсмажуємо медальйони з кожного поки за 1,5-2 хвилини;
  9. Далі змащуємо деко для запікання вершковим маслом, викладаємо на нього обсмажені медальйони з беконом;
  10. Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо його у вигляді півкілець;
  11. Викладаємо кільця цибулі зверху м'яса;
  12. Далі вливаємо коньяк, червоне вино і посипаємо рубаним часником;
  13. Ставимо деко в духовку, готуємо при температурі 180 градусів;
  14. Готуємо близько 30 хвилин;
  15. Через 10 хвилин заливаємо все вершками і готуємо до готовності;
  16. Після цього медальйони виймаємо на тарілку;
  17. Поливаємо медальйони соусом з цибулею і подаємо на стіл.

Кілька рецептів соусу до страви

Кисло-солодкий

Які складові будуть потрібні:

  • смородинове желе – 70 грам;
  • ½ Ч. ложки тертого імбиру;
  • 50 грам соку лимона;
  • сіль на свій смак;
  • трохи перцю в молотом вигляді.

Скільки готувати – 20 хвилин.

Калорійність – 80 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. На плиту поміщаємо ємність для смаження і прогріваємо;
  2. Викладаємо смородинове желе і трохи тушкуємо;
  3. Далі викладаємо трохи тертого свіжого імбиру і розмішуємо;
  4. Підливаємо сік лимона, все змішуємо і тушкуємо;
  5. Соус слід випарити, щоб він придбав густу консистенцію;
  6. В кінці його підсолюємо, перчимо і розмішуємо.

Винно-гранатовий

Які складові будуть потрібні:

  • 100 мл червоного вина;
  • 150 мл гранатового соку;
  • гілочка свіжого розмарину;
  • пару гілочок цибулі шалот;
  • трохи оливкової олії;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного перцю в молотом вигляді.

Витрачений час – 20 хвилин.

Скільки калорій – 75 ккал.

Правила готування:

  1. На сковороду наливаємо трохи оливкової олії, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  2. На прогріте наливаємо масло червоне вино, гранатовий сік і прогріваємо до кипіння;
  3. Після цього викладаємо гілочку розмарину;
  4. Цибуля шалот рубаємо і кладемо в соус;
  5. Додаємо трохи солі, дрібку чорного меленого перцю, все змішуємо;
  6. Далі залишаємо готуватися соус на невеликому вогні;
  7. Після того як він загусне і придбає концентрований смак, його можна знімати з плити.

Поради початківцям кулінарам

  • краще всього перед приготуванням медальйони відбити кухонним молоточком або тильною частиною ножа. За рахунок цього вони вийдуть м'якими і краще просмажаться;
  • м'ясо можна для початку обсипати сіллю, спеціями і полити соком лимона. Залишити промаринуватися хвилин на 10-15. За рахунок цього воно швидше приготується;
  • подавати медальйони можна разом з тушкованими овочами, картоплею, спагеті, відварним рисом, грибами.

Медальйони з яловичини – це дуже смачне частування, яке можна подавати як для повсякденного меню, так і для святкового вечора. Після приготування м'ясо виходить неймовірно ніжним, а його аромат заповнить всі приміщення. Будьте впевнені, це блюдо сподобається всім без винятку!

Що ще почитати: