Як приготувати медальйони з яловичини
М'ясні страви завжди привертали і привертають відмінним смаком і ароматом. Тим більше, якщо це смачний медальйон з яловичини, який володіє соковитістю. Не варто думати, що медальйони з яловичини виходять жорсткими, це зовсім не так.
Так, як же його зробити?
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| яловичої вирізки - | 1 кілограм | 
| печериць - | 250 грам | 
| томатного соусу - | половина склянки | 
| вина - | 80 мл | 
| бульйон з курячого м'яса - | 370 мл | 
| масла рослинного - | 30 мл | 
| олії оливкової - | 30 мл | 
| солі і чорного перцю в молотом вигляді - | за смаком | 
| приправ - | за смаком | 
| Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал | 
Схема приготування медальйонів з яловичини:
- Вирізку яловичини потрібно добре сполоснути, нарізати середніми медальйонами; 

 - Обсипаємо м'ясо з усіх боків перцем і сіллю;
 - Гриби промиваємо, розрізаємо на тонкі пластини; 

 - На сковороду наливаємо олію і розжарюємо; 

 - Після того як масло стане гарячим, кладемо на нього медальйони зі спеціями;
 - Смажимо м'ясо з одного боку 1,5-2 хвилини;

 - Потім перекладаємо їх на іншу сторону і засмажуємо також протягом 2 хвилин;

 - Виймаємо м'ясо на тарілку, в сковороду підливаємо оливкову олію, кладемо вершкове масло і розтоплюємо;

 - Далі викладаємо шматочки грибів, підсолюємо, все змішуємо; 

 - Готуємо до появи рум'яного кольору; 

 - Далі заливаємо до грибів соус томати;
 - Через 4-5 хвилин, коли соус стане густим, заливаємо вино. Додаємо вогонь, потрібно готувати до повного випаровування вина; 

 - Коли вино майже повністю випарується, заливаємо курячий бульйон. Готуємо до тих пір, поки бульйон випарується майже наполовину;
 - Потім кладемо в соус з грибами медальйони;
 - Зменшуємо вогонь майже до половини, залишаємо м'ясо гаситься протягом 7-10 хвилин до готовності;
 - Після цього прибираємо з вогню, викладаємо медальйони на тарілку, поливаємо соусом з грибами і подаємо на стіл. 

 
Як зробити медальйони з яловичини в вершково-грибному соусі
Складові інгредієнти:
- м'якоть яловичини – 600 грам;
 - вершки — 120 мл;
 - гриби – 400 грам;
 - помідори – 5 штук;
 - цибуля – 1 штука;
 - 10 грам чебрецю;
 - 20 грам кінзи;
 - трохи солі;
 - чорний мелений перець;
 - рослинне масло.
 
Період готування – 40-60 хвилин.
Харчова цінність в 100 грамах – 165 ккал.
Як приготувати страву:
- Гриби споліскуємо, ріжемо тонкими пластинками;
 - Знімаємо з цибулини шкірку, розрізаємо на невеликі квадратики;
 - У ємність для смаження підливаємо трохи рослинного масла, ставимо на плиту і нагріваємо. Обов'язково покладіть в олію пару гілочок чебрецю, щоб він надав запах;
 - Виймаємо чебрець, засипаємо в гаряче масло шматочки цибулі, все перемішуємо;
 - Далі засипаємо пластинки грибів, перемішуємо і продовжуємо готувати;
 - Заливаємо все компоненти вершками, підсолюємо, перчимо й залишаємо тушкуватися;
 - М'якоть яловичини розрізаємо на кілька медальйонів, трохи відбиваємо;
 - Якщо в наявності є спеціальна сковорода гриль, то змащуємо її рослинним маслом, ставимо на вогонь, кладемо шматочки м'яса і засмажуємо з кожної сторони протягом 1-2 хвилини;
 - Далі кладемо обсмажені стейки і вершковий соус з грибами;
 - Залишаємо в ньому тушкуватися протягом 10 хвилин;
 - Готові медальйони розкладаємо на тарілці, викладаємо до них розрізані помідори і поливають вершковим соусом з грибами.
 
Січені яловичі медальйони в мультиварці
Компоненти для приготування:
- вирізка яловича на 500 грам;
 - 3 зубчики часнику;
 - помідори – 5 штук;
 - 120 мл сметани;
 - 180 грам сиру;
 - 20 грам масла вершкового;
 - молоко – 150 мл;
 - трохи солі;
 - щіпка чорного перцю в молотом вигляді.
 
Витрачений час – 80 хвилин.
Скільки калорій в 100 грамах – 152 ккал.
Процедура приготування рубаних медальйонів з яловичини:
- М'ясо споліскуємо, витираємо рушниками з паперової основи;
 - Розрізаємо її невеликими медальйонами, трохи відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін;
 - Обсипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і натираємо з усіх сторін;
 - У ємність мультиварки викладаємо шматочок вершкового масла, прогріваємо в режимі «випічка»;
 - Далі в розтоплене масло поміщаємо медальйони з яловичини зі спеціями і засмажуємо їх з двох сторін по 2-3 хвилини на кожну сторону;
 - В окрему миску викладаємо метану;
 - Зубчики часнику чистимо, видавлюємо через прес, кладемо часник в сметану змішуємо;
 - Змащуємо м'ясо сметаною з усіх сторін;
 - Томати потрібно розрізати невеликими кружечками, розкладаємо їх поверх яловичини;
 - Шматочок сиру перетираємо дрібної теркою, викладаємо його зверху помідорів;
 - Все заливаємо молоком;
 - Виставляємо режим «випічка» і готуємо все протягом 1 години.
 
Медальйони з «яблучка» яловичини: покроковий рецепт
Що потрібно для готування:
- вирізка яловичого м'яса «яблучка», м'язова частина з зовнішньої частини стегна – 1 кілограм;
 - цибуля – 4 штуки;
 - дві морквини;
 - помідори мариновані – 4 штуки;
 - рослинна олія;
 - сіль на свій розсуд;
 - приправи.
 
Витрачений час – 1 година.
Скільки калорій на 100 грам – 159 ккал.
Як будемо робити медальйони з «яблучка» яловичини:
- М'ясо розрізаємо на невеликі медальйони, відбиваємо з усіх боків за допомогою кухонного молоточка або тильній частині ножа;
 - Підсипаємо сіль, приправи і натираємо з усіх сторін;
 - Далі на сковорідку підливаємо рослинного масла, ставимо на вогонь і розігріваємо;
 - На гаряче масло кладемо шматочки м'яса і засмажуємо кожну сторону за 4 хвилини до появи рум'яної скоринки;
 - Розкладаємо м'ясо на тарілці;
 - З лука чистимо шкірку, нарізаємо його тонкими кільцями;
 - Моркву чистимо від шкірки, бруду і промиваємо. Ріжемо її кружечками;
 - Викладаємо овочі в сотейник, підливаємо масло і ставимо на вогонь;
 - Обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин;
 - Далі помідори очищаємо від шкірки, викладаємо до овочів;
 - Підливаємо трохи води, підсолюємо, приправляємо спеціями і розмішуємо;
 - Через хвилин 10 викладаємо овочі м'ясо, тушкуємо півгодини;
 - Викладаємо яловичину на тарілку, зверху кладемо овочі і подаємо на стіл до гарніру.
 
Рецепт м'яса по-монгольськи — ви точно ще не пробували такого смачного страви.
Суфле з яловичої печінки — ніжна консистенція робить це блюдо просто ідеальною закускою.
Читайте від чого лікуй трепанг на меду — нетрадиційні рецепти народної медицини.
Яловичі медальйони в беконі в духовці
Які складові будуть потрібні:
- 3 яловичих медальйона;
 - бекон – 3 смужки;
 - головка цибулі;
 - часникова часточка;
 - 80 мл коньяку;
 - вино червоне – 130 мл;
 - вершки – 70 мл;
 - шматочок вершкового масла на 20 грамів;
 - 4 великі ложки оливкової олії;
 - трохи солі;
 - трохи чорного перцю в молотом вигляді;
 - мотузка.
 
Витрачений час – 75 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 152 ккал.
Етапи приготування вишуканої страви:
- Скибочки м'яса споліскують у прохолодній воді, обтираем з усіх сторін;
 - Потім кожен скибочку відбиваємо кухонним молотком зі всіх сторін;
 - Обгортаємо медальйони смужками бекону, прикріплюємо їх мотузками;
 - Посипаємо кожен шматок сіллю, приправами;
 - Поміщаємо ємність для обжарювання на газ, прогріваємо її і наливаємо оливкова олія;
 - Викладаємо скибочки м'яса на прогріте масло, притискаємо його і смажимо протягом 3-4 хвилин;
 - Далі перевертаємо на інший бік і також смажимо близько 3-4 хвилин;
 - Після цього обсмажуємо медальйони з кожного поки за 1,5-2 хвилини;
 - Далі змащуємо деко для запікання вершковим маслом, викладаємо на нього обсмажені медальйони з беконом;
 - Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо його у вигляді півкілець;
 - Викладаємо кільця цибулі зверху м'яса;
 - Далі вливаємо коньяк, червоне вино і посипаємо рубаним часником;
 - Ставимо деко в духовку, готуємо при температурі 180 градусів;
 - Готуємо близько 30 хвилин;
 - Через 10 хвилин заливаємо все вершками і готуємо до готовності;
 - Після цього медальйони виймаємо на тарілку;
 - Поливаємо медальйони соусом з цибулею і подаємо на стіл.
 
Кілька рецептів соусу до страви
Кисло-солодкий
Які складові будуть потрібні:
- смородинове желе – 70 грам;
 - ½ Ч. ложки тертого імбиру;
 - 50 грам соку лимона;
 - сіль на свій смак;
 - трохи перцю в молотом вигляді.
 
Скільки готувати – 20 хвилин.
Калорійність – 80 ккал.
Як потрібно готувати:
- На плиту поміщаємо ємність для смаження і прогріваємо;
 - Викладаємо смородинове желе і трохи тушкуємо;
 - Далі викладаємо трохи тертого свіжого імбиру і розмішуємо;
 - Підливаємо сік лимона, все змішуємо і тушкуємо;
 - Соус слід випарити, щоб він придбав густу консистенцію;
 - В кінці його підсолюємо, перчимо і розмішуємо.
 
Винно-гранатовий
Які складові будуть потрібні:
- 100 мл червоного вина;
 - 150 мл гранатового соку;
 - гілочка свіжого розмарину;
 - пару гілочок цибулі шалот;
 - трохи оливкової олії;
 - трохи солі;
 - щіпка чорного перцю в молотом вигляді.
 
Витрачений час – 20 хвилин.
Скільки калорій – 75 ккал.
Правила готування:
- На сковороду наливаємо трохи оливкової олії, ставимо на вогонь і розігріваємо;
 - На прогріте наливаємо масло червоне вино, гранатовий сік і прогріваємо до кипіння;
 - Після цього викладаємо гілочку розмарину;
 - Цибуля шалот рубаємо і кладемо в соус;
 - Додаємо трохи солі, дрібку чорного меленого перцю, все змішуємо;
 - Далі залишаємо готуватися соус на невеликому вогні;
 - Після того як він загусне і придбає концентрований смак, його можна знімати з плити.
 
Поради початківцям кулінарам
- краще всього перед приготуванням медальйони відбити кухонним молоточком або тильною частиною ножа. За рахунок цього вони вийдуть м'якими і краще просмажаться;
 - м'ясо можна для початку обсипати сіллю, спеціями і полити соком лимона. Залишити промаринуватися хвилин на 10-15. За рахунок цього воно швидше приготується;
 - подавати медальйони можна разом з тушкованими овочами, картоплею, спагеті, відварним рисом, грибами.
 
Медальйони з яловичини – це дуже смачне частування, яке можна подавати як для повсякденного меню, так і для святкового вечора. Після приготування м'ясо виходить неймовірно ніжним, а його аромат заповнить всі приміщення. Будьте впевнені, це блюдо сподобається всім без винятку!








