11 март 2019 8 074

Як приготувати печені яблука в мікрохвильовці

Цікавий факт: печені плоди набагато корисніше свіжих. Чому? Давайте розберемося в цьому, а після розглянемо рецепти приготування печених яблук в мікрохвильовці.

Чим корисні печені яблука

Користь десерту полягає в здатності виводити з організму шкідливий холестерин і з'єднувати вільні радикали, так як в плодах багато пектину. Вони попереджають розвиток пухлин і допомагають разрежать вміст кишечника при запорах. Також солодкий десерт допомагає лікувати дисбактеріоз. Пектини допомагають корисним бактеріям легше засвоюватися в організмі.

Вживати печені яблука рекомендуються людям, що перенесли операцію на черевну порожнину, так як фрукт допомагає відновити травлення.

Крім вище перерахованих корисних властивостей готовий десерт:

  • сприяє нормалізації ваги;
  • зміцнює імунну систему;
  • розгладжує зморшки, підтягує шкіру;
  • налагоджує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту і підвищує якість обміну речовин.
Самий швидкий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
яблука сорту Антонівка - 3 шт.
дрібнокристалічний цукор - 45 г
Час приготування: 7 хвилин Калорійність на 100 грам: 25 Ккал

Багато люблять цей десерт, але не кожна господиня хоче поратися біля духової шафи. У цьому випадку на допомогу приходить СВЧ-піч.

Поетапне приготування десерту:

  1. Зрізати верхівку у плодів, і не прорізаючи відокремити серцевину;
  2. У центр плода насипати цукор і накрити зрізаною «капелюшком»;
  3. Покласти фрукти в посуд, накрити зверху глибокою тарілкою;
  4. Поставити десерт в СВЧ-піч (5 хвилин);
  5. Оформити цукровою пудрою.

Печені яблука з медом у мікрохвильовці

Десерт не тільки вгамує голод, але і не зашкодить фігурі. А додавання кориці зробить смак яблук пікантним і ароматним.

Список продуктів:

  • велике зелене яблуко;
  • мелена кориця – 8 гр.;
  • квітковий мед – 1 ст. л.;
  • мелений імбир – 4 гр.

Час запікання: 7 хвилин.

Кількість калорій: 75 ккал.

Поетапне приготування десерту:

  1. Виймаємо з серцевину плоду;
  2. Корицю змолоти в порошок;
  3. У центр фрукта влити мед;
  4. Висипати мелений імбир, потім корицю;
  5. З допомогою десертної ложки перемішати начинку;
  6. Запікати яблуко в СВЧ-печі не більше п'яти хвилин.

Визначити готовність можна за кипіння соусу, який просочить фрукт зовні і всередині.

Як запекти яблука з сухофруктами

У порівнянні з усіма рецептами, цей, завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів, самий смачний.

Рецепт №1

Для приготування необхідно:

  • великі зелені яблука – 5 шт.;
  • курага, родзинки, будь-які горіхи – по 20 гр.;
  • рідкий мед – 20-30 гр.

Витрачений час на готування: 8-10 хвилин.

Кількість калорій: 85.9 ккал.

Поетапне приготування десерту:

  1. Родзинки з курагою залити гарячою водою і відкласти;
  2. Горіхи при необхідності злегка підсушити в духовій шафі;
  3. Видалити серцевину;
  4. Пом'якшені курагу і родзинки дрібно нарізати, змішати з горіхами;
  5. Кожен фрукт наповнити начинкою, а зверху змастити медом;
  6. Відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин.

Відштовхуючись на цей рецепт десерту можна змінювати компоненти начинок.

Рецепт №2

Для приготування десерту з яблук потрібно:

  • зелені яблука – 4 шт.;
  • дрібно нарубані фініки – 100 гр.;
  • будь-які горіхи – 10 гр.;
  • терта цедра лимона – 1 ст. л.;
  • відфільтрована вода – 0,5 склянки;
  • коричневий цукор – 0,5 склянки;
  • вершкове масло – 30 гр.;
  • кориця – ¼ ч. л.;
  • тертий мускатний горіх – ¼ ч. л.;
  • морозиво або збиті вершки – для оформлення.

Час випікання інгредієнтів і підготовки: 30 хвилин.

Кількість калорій: 122.99 ккал.

Поетапне приготування:

  1. Відокремити серцевину і верхню половину плодів відокремити від шкірки;
  2. Змішати цедру, фініки, горіхи і начинити сумішшю фрукт;
  3. Фрукти покласти на спеціальну тарілку для СВЧ-печі;
  4. Довести до кипіння воду, корицю, масло, цукор і мускатний горіх;
  5. Отриманим сиропом полити фрукт;
  6. Поставити в мікрохвильову піч для випікання.

Щоб сироп добре просочився, періодично зупиняйте процес і поливайте їм фрукт. Подавати десерт зі збитими вершками або двома кульками ванільного морозива.

М'ясо по-монгольськи — цей незвичайний рецепт гідний того, щоб ви його спробували.

Рецепт тартар з яловичини — приготуйте цікаву закуску, яка вразить вас своїм смаком.

Візьміть на замітку рецепт смачного тіста для самси. Спробуйте кілька варіантів страви.

Печені яблучка для годуючих мам

Десерт, приготований за цією рецептурою, дозволено включити в раціони вже на 3 день після пологів.

Список інгредієнтів:

  • яблуко – 1 шт.;
  • сухофрукти – 10 гр.;
  • додати корицю за смаком.

Витрачений на приготування час: 5 хвилин.

Кількість калорій: 71.91 ккал.

Поетапний процес приготування:

  1. У плодах зробити наскрізний отвір, не пошкодивши нижню частину;
  2. Начинити яблука сухофруктами, зверху посипати корицею;
  3. Випікати не більше п'яти хвилин.

З трьох місяців у рецептуру можна включити мед і чорнослив.

Як запекти яблуко з сиром

Любителі оригінальності можуть поекспериментувати з молочним продуктом.

Список необхідних продуктів:

  • яблука великого розміру – 4 шт.;
  • сир – 6 ст. л. або 100 гр.;
  • родзинки – жменя;
  • цукор – 20 гр.;
  • масло – 20 гр.;
  • жовток – 1 шт.

Час запікання і підготовки інгредієнтів: 15 хвилин.

Кількість калорій: 103.54 ккал.

Поетапне приготування десерту:

  1. У кожного плоду спочатку зрізати верхівку (не викидати), а потім акуратно вирізати серцевину не пошкодивши при цьому фрукт;
  2. Молочний продукт перетерти з цукром, жовтком, родзинками і маслом;
  3. Чайною ложкою начинити плоди, акуратно утрамбовуючи;
  4. Накрити кришечкою кожен фрукт і запекти яблука в СВЧ-печі не більше 10 хвилин.

Час запікання залежить від фруктів: м'які плоди готуються швидше твердих.

Яблука з ваніллю і корицею

Завдяки міксу двох прянощів, фрукт набуває неймовірний аромат і чудовий смак. А наявність меду зробить десерт в міру солодким.

Компоненти рецептури:

  • яблука (великі зелені) – 4 шт.;
  • кориця – 4 ч. л.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • рідкий мед – 4 ч. л.

Час готування: до 5 хвилин.

Кількість калорій: 72.41 ккал.

Поетапний процес приготування:

  1. Зробити в центрі плодів поглиблення, шляхом видалення серцевини;
  2. У кожен фрукт влити по ложці меду;
  3. Слідом за ¼ л. ванільного цукру, а зверху засипати ложкою кориці;
  4. Начинку перемішати і відправити в мікрохвильову піч;
  5. Запікати 5 хвилин.

Всього лише за 5 хвилин фрукт просочиться карамельною начинкою, а будинок наповниться пряним ароматом.

Яблучний соус

Приготований за цією рецептурою соус подають до печені зі свинини, смаженого гусака або качки.

Інгредієнти для приготування солодкого соусу:

  • великі яблука (видалити шкірку і серцевину) – 4 шт.;
  • масло – 30 гр.;
  • цукор – ¼ склянки;
  • терта лимонна цедра – 2 ч. л.;
  • вода – 0,5 склянки.

Час приготування: 10 хвилин.

Кількість калорій: 82.47 ккал.

Поетапне приготування соусу:

  1. В глибоку посуд для мікрохвильової печі помістити всі інгредієнти і відправити варитися в СВЧ-піч;
  2. Періодично зупиняйте процес теплової обробки, щоб перевірити консистенцію яблук;
  3. Як тільки фрукт стане пюреподібних і м'яким, розтерти його виделкою.

Солодкий соус подають в теплому вигляді і зберігають у холодильнику не більше трьох діб.

Рекомендації на замітку

  • якщо начинити яблука горіхами і корицею, вийде оригінальний гарнір до м'ясного блюда чи риби;
  • плоди вибирайте не биті і не пошкоджені;
  • щоб під час теплової обробки не тріснула шкірка, проколіть її в кількох місцях виделкою або зубочисткою;
  • незвичайну начинку можна приготувати з дрібно нарізаного вареного ревеню і фруктового асорті;
  • крім кориці і мускатного горіха, можна використовувати гвоздику і ямайський перець;
  • додати приторно солодким яблук кислинку допоможе лимонний сік. Досить скропити їм фрукт до відправки в мікрохвильову піч.

Готуйте з користю!

Що ще почитати: