01 июнь 2019 936

Як приготувати м'ясо по-монгольськи

Як не парадоксально, але це блюдо – м'ясо по-монгольськи — не має ніякого відношення до монгольської кухні, а прийшло до нас з Японії. Готується це солодкувате м'ясо дуже швидко. В якості вихідних продуктів використовуються яловичина і невелика кількість прянощів.

Блюдо досить затребуване в кафе швидкої їжі, фаст-фудах. Його подають як самостійне блюдо або з гарнірами – відварним розсипчастим рисом або тонкою локшиною.

Так як ця страва готується швидко, не варто відволікатися від плити, м'ясо легко зіпсувати. У деяких джерелах цей рецепт можна знайти під назвою «10 хвилин».

Яловичина по-монгольськи робиться виключно з молодого свіжого м'яса, ні в якому разі не замороженого або сумнівної якості. Поєднання входять до складу овочів прекрасно відтіняє смак приготованого м'яса, а солодкувато-гострий соус надає пікантності.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичина - 300 г
соус соєвий - 60 мл
крохмаль - 3 ст. л.
пісне масло - 30 мл
часник - 1 шт.
цибулю - 3 шт.
цукор - 150 г
очищена вода - 60 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 138 Ккал

Таку екзотичну назву, спочатку створює враження якогось дуже складного багатокомпонентного страви. Яке неможливо втілити на домашній кухні. Проте варто поглянути на компоненти, і відразу розумієш, що простіше нічого не може бути.

Готуємо всі продукти. Чистимо і подрібнюємо імбир і часник, цибулю рубаємо довжиною соломкою. У маленькій піалі з'єднуємо соус, цукор і очищену прохолодну воду, перемішуємо до повного розчинення кристалів.

Чисте і просушену від вологи м'ясо обробляємо на довгасті шматки поперек волокна.

У тарілку насипаємо крохмаль (бажано кукурудзяний, він без запаху), обвалюємо всю яловичину і залишаємо полежати на п'ять хвилин.

Розжарюємо масло в сотейнику і швидко викладаємо м'ясо, щоб не обпектися. Яловичину готуємо буквально дві – три хвилини, постійно помішуючи.

Перекладаємо на паперовий рушник. Залишився жир кладемо підсмажитися часник і імбир, не більше тридцяти секунд.
Заливаємо туди ж соус, перемішуємо і слідом кладемо обсмажену яловичину. Доготавливаем блюдо п'ять – шість хвилин, притрушиваем цибулею і відключаємо плиту. Прикрасити готове м'ясо можна дрібними кільцями пекучого перцю.

М'ясо по-монгольськи: рецепт від Розенбаума

А. Розенбаум відомий переважно як автор і виконавець пісень. Виявляється, крім бардівського таланту, у нього є ще і кулінарний. Свою інтерпретацію м'яса по-монгольськи він озвучив у програмі «Смак».

Склад:

  • телятина – 400 г;
  • перець – 1 шт.;
  • нерафінована олія – 5 ст. л.;
  • соус соєвий 100 мл;
  • крохмаль – 4 ст. л.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • часник – 1 шт.;
  • арон – 2 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • вода – 70 мл

Приготування: 30 хвилин.

Енергетична цінність: 139 Ккал/100 р.

У невеликому сотейнику розігріваємо половину рослинного масла, кладемо в нього подрібнений часник і імбир. Підсмажуємо тридцять – сорок секунд і вливаємо суміш соєвого соусу з кип'яченою водою. Все перемішуємо і підсипаємо цукор. Проварюємо соус дві – три хвилини і відставляємо.

Розрізаємо свіже м'ясо на шматки товщиною три – чотири міліметри. Кладемо в миску і рясно притрушиваем крохмалем. Даємо вбратися вологи. Перець і цибулю очищаємо, нарізаємо великими смужками.

Прогріваємо масло в підходящої сковороді. Викладаємо смажитися яловичину і обсмажуємо три – чотири хвилини, часто помішуючи. Коли м'ясо придбає коричневий колір, кладемо овочі. Через дві хвилини вливаємо раніше приготовлений соус, вимішуємо і протушиваем блюдо шість хвилин. Розподіляємо красиво по центру тарілки, а по краях викладаємо гарнір.

Салат зі смаженими грибами — цей інгредієнт робить страву ще ситніше. Поекспериментуйте з різними складовими і у вас вийде цікаве блюдо.

Рецепт смачного пряного карпаччо, яке досить просто приготувати в домашніх умовах.

Рецепт сосисок в клярі з покроковими фото — візьміть на замітку.

М'ясо по-монгольськи досить смачно як в свежеприготовленном вигляді, так і на наступний день, розігріту у мікрохвильовці. Його можна робити не тільки з яловичини. Підійдуть куряче м'ясо та свинину, але смак буде дещо іншим. Низькокалорійна яловичина – все-таки самий виграшний варіант в даному рецепті.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: