05 июнь 2019 1049

Як смачно приготувати котлети з квасолі

Бобові здавна використовують в українській кухні. Сьогодні мова піде про квасолі, точніше, про котлети з неї. Це ситне, але не занадто калорійне блюдо, з достатнім вмістом білка. Виглядає апетитно, готується просто.

Ми зібрали найцікавіші рецепти приготування котлет з квасолі і розмістили їх з наочними фото, пропонуємо вам їх розглянути.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
квасоля (зерна) - 300 г
куряче яйце - 2 шт.
ріпка-цибулю - 1-2 шт.
білий часник - 3 зубки
крупа манна - 3 ст. л.
борошно з пшениці - 3-4 ст. л.
дрібна сіль - за смаком
будь-яке рослинне масло - 120 мл
вершкове масло - 2 ст. л.
зелень цибулі - кілька пір'їнок
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Рецепт приготування котлет з квасолі:

  1. Суху квасолю, червону чи білу, обов'язково потрібно замочити на ніч у холодній воді;
  2. Вранці промити набряклі зерна водою і відварити до м'якості;
  3. Перекручуємо варені бобові в м'ясорубці або подрібнюємо в блендері до пюреподібної маси;
  4. Обсмажимо в вершковому маслі дрібно нарізаний цибулю-ріпку;
  5. Викладаємо в ємність квасоляний масу, обсмажену цибулю, розбиваємо туди яйця, додаємо манку, сіль, порізану зелену цибулю, і все це акуратно перемішуємо ложкою;
  6. Далі ділимо столовою ложкою фарш на однакові кульки і кожному надаємо форму на свій розсуд — круглу або овальну;
  7. Обвалюємо квасолеві кульки в борошні і викладаємо в сковороду з гарячим олією;
  8. Обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору з двох сторін;
  9. Викладаємо в тарілку на серветку, щоб промокнути зайвий масло.

Ці ніжні квасолеві котлетки підходять до будь-якого гарніру. Їх можна їсти з томатним або іншим соусом.

Пісні котлети з квасолі

Необхідні інгредієнти:

  • відварна або консервована квасоля – 800 р.;
  • цибуля-ріпка -2 шт.;
  • 2 зубчики часнику;
  • борошно пшеничне – 2 стіл. л.;
  • крохмаль картопляний – 1 стіл. л.;
  • манка – 1 ложка;
  • ядро 4-5 штук волоських горіхів;
  • зелень кропу або петрушки, сіль, білий або чорний перець;
  • соняшникова або оливкова олія – 0,1 л.

Час приготування страви: 20-35 хвилин.

Калорійність: 149 ккал на 100 г продукту.

Процес приготування пісних котлет:

  1. Консервовану або відварену квасолю подрібнюємо до однорідної маси в блендері або розминаємо виделкою в мисці;
  2. Цибулю чистимо, ріжемо на кубики;
  3. Часник дрібно рубаємо;
  4. Горіхи змолоти до крихти;
  5. Вимиту зелень нарізати дрібно;
  6. Викласти всі підготовлені продукти в простору ємність, додати спеції і манку;
  7. Інтенсивно перемішати отриманий фарш до одноманітного стану;
  8. Можна дати йому постояти для набухання манки;
  9. В останню чергу ввести крохмаль і борошно, ще раз добре вимішати;
  10. Сформувати кульки, потім надати їм форму і обваляти їх у борошні;
  11. Смажити котлетки в розігрітому маслі з кожного боку до бажаного кольору.

Подавати на стіл краще зі свіжими овочами, відварним рисом або томатним соком.

Які ж вони різні, ці котлети з бобових!

Приклавши невеликі зусилля і фантазію, з допомогою різних продуктів, які додаються до квасолі, можна приготувати багато різновидів квасолеві котлеток. Ось, які ще є рецепти приготування котлет з квасолі.

Грибні котлети з бобами

Важливо: яйця у фарш не додавати, квасоля використовувати у відвареному вигляді. Підходять для віруючих і людей, бажаючих схуднути.

Необхідні інгредієнти:

  • квасоля в сухому вигляді – 1 склянка;
  • гриби (краще шампіньйони) – 300 р.;
  • цибуля-ріпка – 3 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • пшеничне борошно – 4 ложки;
  • рослинне масло – 100 г;
  • перець, сіль.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність: 160-170 ккал на 100 г продукту.

Процес приготування:

  1. Суху квасолю замочити у воді на 8 годин, потім промити і варити на тихому вогні протягом 20 хвилин;
  2. Зливаємо воду, що залишилася, перекручуємо квасоля, додавши часник;
  3. Ріжемо цибулю і моркву, обсмажуємо на соняшниковій олії;
  4. Печериці нарізаємо, пасеруємо;
  5. Складаємо всі підготовлені овочі, гриби, спеції, додавши борошно для зв'язування фаршу. Ретельно вимішуємо;
  6. Сформувати котлети, обвалюючи їх у борошні;
  7. В рослинному маслі обсмажимо їх до золотистої скоринки. Можна накрити кришкою і трохи потомити. Додавши до вийшло блюдо будь соус і згасивши котлети з ним, домагаємося більш ніжного результату.

Рецепти смачною і соковитою яловичини у фользі в духовці.

Салат з консервованими печерицями — прекрасне і просте блюдо, яке завжди доречно на столі.

Спробуйте ескалоп з свинини, приготований за нашим рецептом. Ви такого смачного м'яса ще не пробували!

Котлетки курино-квасолеві

Цікаве поєднання продуктів, до того ж, смачна і дуже корисна страва.

Необхідні інгредієнти:

  • квасоля суха – 200 р.;
  • фарш з курки – 500 р.;
  • сир твердий – 100 р.;
  • яйця – 2 штуки;
  • помідори свіжі – 3 шт.;
  • масло вершкове – 50 г.;
  • олія оливкова або соняшникова – 0,5 склянки;
  • сухарі або борошно для панірування – 2-3 ст. ложки;
  • перець, сіль, зелень, часник.

Час приготування страви: 50-55 хвилин.

Калорійність: 190-210 ккал.

Процес приготування:

  1. Червону квасолю, заздалегідь замочену, варимо до готовності, охолодити і подрібнюємо до однорідності;
  2. До цього пюре додаємо сирої курячий фарш, всі спеції, яйця, борошно або сухарі для в'язкості і перемішуємо;
  3. Вершкове масло і твердий сир протираємо через крупну тертку, кладемо дрібно різану зелень, потім часник і заважаємо отриману масу для котлет. Потім робимо кульки;
  4. З котлетного фаршу заготовимо корж, помістимо в неї кульку начинки, формуючи у вигляді котлети;
  5. Запанируем її, для цього в рецепті борошно або сухарі. Смажимо в олії на сковороді;
  6. Перетираємо на тертці помідори, додавши сіль і перець. Виливаємо томатний сік у котлети і тушкуємо 10 хвилин;
  7. Такі котлети краще подавати з картоплею в будь-якому вигляді або як самостійне блюдо.

Квасолеві котлети з рисом

Дуже ситний, ароматний продукт. Квасоля краще брати білого кольору.

Необхідні інгредієнти:

  • біла суха квасоля – 1 склянка;
  • рис – 1/2 склянки;
  • волоські горіхи – 1/2 склянки;
  • часник – 1-2 зуб;
  • цибуля – 2 головки;
  • томатна паста – 2 столові ложки;
  • мелені сухарі – 1 склянка;
  • будь-яка зелень – 1 середній пучок;
  • будь-які спеції;
  • олія рослинна.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 200 ккал.

Процес приготування котлет з квасолі й рису:

  1. Заздалегідь замочену у воді квасолю відварити до м'якості;
  2. В окремій каструлі зварити рис. Злити воду;
  3. Перекрутити квасоля і часник в м'ясорубці, додати відварений білий рис;
  4. Порубати дрібно петрушку, кріп, можна базилік. Відправити її у фарш;
  5. Покласти спеції і томат у фарш;
  6. Додати волоські горіхи, попередньо порубані. Все перемішати;
  7. Змочити руки водою, наліпити котлети, паніруючи їх у сухарях;
  8. Смажити в киплячому рослинному маслі. Можна в кінці тушкувати, накривши кришкою;
  9. Подавати краще за все з круп'яними гарнірами або окремо.

Квасоля з картоплею

Використання тут консервованої квасолі і картоплі робить цей варіант страви особливим. Процес приготування в цьому випадку стає простіше.

Необхідні інгредієнти:

  • консервована квасоля – 2 банки по 400 г;
  • картопля сирої – 500 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • борошно – 0,5 — 1 склянка;
  • спеції — сіль, перець;
  • пучок кропу;
  • олія рослинна будь – 0,5 склянки.

Час приготування: 35-40 хвилин.

Калорійність: 190 ккал.

Процес приготування:

  1. Відварити картоплини в шкірці. Робиться це для збереження форми і всередині продукту крохмалю;
  2. Під час варіння картоплі відкрити банки з квасолею і злити рідину;
  3. Очистити часник і подрібнити його разом з кропом;
  4. Картопля остудити, очистити і перекрутити з бобовими в м'ясорубці;
  5. Додати в цей фарш кріп, часник, спеції;
  6. Сформувати котлетки ложкою, посипаючи борошном;
  7. Смажити в олії, не накриваючи кришкою, до красивої хрусткої скоринки;
  8. Подавати котлети з квасолі найкраще зі свіжими овочами або томатним соусом.

Поради на замітку

  1. Якщо в квасолевий фарш класти не сирий, а смажену цибулю, то котлети вийдуть пахучіше;
  2. Коли вдома немає курячого яйця для скріплення квасоляного фаршу його благополучно можна замінити сиром;
  3. Для обжарювання треба використовувати розпечене масло, щоб під стійкою скоринкою зберігся сік;
  4. Котлети виходять набагато смачніше, якщо фарш ретельно вимішувати і відбивати;
  5. Котлетки будуть соковитіше, якщо всередину покласти шматочок масла вершкового;
  6. Фарш можна начинити навіть солоним огірочком, ковбасою, зеленню, сиром і кожен раз буде зовсім інший смак;
  7. Страви з квасолі виходять поживними, тому їх краще вживати як самостійні, не перевантажуючи складними гарнірами і соусами.

Здавалося б, що нового можна знайти в котлетах? Виявляється, можна! Якщо приготувати їх з квасолі. Мало хто здогадається, що в них немає м'яса. При цьому, смак продукту буде незвичайним.

Що ще почитати: