05 апрель 2019 10 052

Торт «Кучерявий пінчер» — дивуємо почесних гостей!

Приготування торта «Кучерявий пінчер» виконується в кілька етапів. Спочатку готується тісто і випікаються коржі, потім готується крем, глазур, і в кінцевому підсумку проводиться збірка дуже смачного десерту. Часто для різноманітності смаку для приготування торта використовується начинка з сухофруктів.

Торт «Кучерявий пінчер» дивує не лише своєю незвичайною назвою, але і прекрасним смаком. Також він володіє нестандартним зовнішнім виглядом. З його приготуванням, звичайно ж, доведеться повозитися, але результат порадує не тільки самого кухаря, але і гостей, які будуть захоплюватися його кулінарними здібностями.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 шт.
цукор - 1 склянка
згущене молоко - 0,5 банки
сметана - 1 склянка
борошно - два склянки
сода харчова - 1 ч. л.
какао - 3 ст. л.
сметана 20%-ная для крему - 200 мл
цукор для крему - 1 склянка
згущене молоко для крему - 0,5 банки
молоко для глазурі - 5 ст. л.
цукор для глазурі - 5 ст. л.
какао для глазурі - 5 ст. л.
вершкове масло для глазурі - 40 грам
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 278 Ккал

Покрокове приготування тіста для ласощі «Кучерявий пінчер»:

  1. У миску розбити яйця і додати цукор. Ретельно перемішати і поступово вливати згущене молоко. При цьому необхідно безперервно заважати до утворення однорідного складу;
  2. Додати сметану і знову ретельно вимішати суміш;
  3. Висипати борошно разом з содою, попередньо змішані і просіяні;
  4. Розділити отриманий склад на дві рівні частини;
  5. В одну з них додається какао;
  6. Розігріти духовку до температури, що дорівнює 200 С;
  7. Деко змащувати маргарином і налити туди першу частину суміші з какао. Залишити на півгодини. Готовність коржа можна перевірити за допомогою зубочистки;
  8. Те ж саме зробити і з другою частиною суміші.

Тепер можна приступити до приготування крему:

  1. Приготувати ємність з металу достатньої глибини для зручного вимішування. У неї вилити густу сметану, згущене молоко і висипати цукор;
  2. За допомогою міксера збити до утворення однорідної маси;
  3. Поставити в холодильник на півгодини, для того щоб маса стала трохи гущі;
  4. Корж намазати без какао кремом і залишити для просочення;
  5. Корж, який готувався з додаванням какао необхідно розірвати на шматки. Отримані частини повністю мочаться в кремі і викладаються на корж з кремом. Повинна вийти своєрідна гірка;
  6. Залишок крему наливається на отриману височина.

Тепер знадобиться глазур:

  1. У каструлю виливається молоко і цукор, поставити на плиту;
  2. Після того як суміш закипить можна додати какао і заважати до повного розчинення;
  3. В кінці додається вершкове масло;
  4. Дочекатися, поки отримана суміш охолоне і залити нею тортик. Після цього торт повністю готовий.

Рецепт торта «Кучерявий пінчер» з сухофруктами

Часто такий торт називають ще «Кучерявим пинчером».

Для приготування потрібно:

  • одна банка згущеного молока;
  • молоко — 1/3 склянки;
  • какао: для глазурі в кількості п'яти столових ложок, для тесту в кількості двох столових ложок;
  • цукор: для тіста у кількості однієї столової ложки для крему в кількості однієї склянки; для глазурі в кількості п'яти столових ложок;
  • борошно в кількості півтори склянки;
  • сметана: для тіста у кількості однієї склянки для крему в кількості трьох склянок;
  • сода, попередньо гашене – дві чайні ложки;
  • вершкове масло — 2 столові ложки;
  • один стакан кураги;
  • один стакан чорносливу;
  • плитка чорного шоколаду;
  • один стакан подрібнених волоських горіхів;
  • два курячих яйця.

Час приготування – 2,5 години.

Калорійність – 278 ккал в 100 р.

Поетапне приготування тортика:

  1. Для тесту в ємність вбити яйця, додати сметану, цукор і згущене молоко. Ретельно вимішати;
  2. Просіяти борошно і додати в суміш. Також погасити соду і додати туди ж;
  3. Ретельно перемішати з допомогою міксера;
  4. Тісто розділити на дві частини: в одній з них має бути ¾ всієї суміші, а в іншій 1/3;
  5. З маленької частини корж випікається;
  6. В другу більшу частину додається какао і також корж випікається;
  7. Тепер можна приготувати крем: сметану змішати з цукром і збити за допомогою міксера;
  8. Для приготування глазурі необхідно змішати сметану, молоко, цукор і закип'ятити на плиті. Додати какао і заважати до повного розчинення. В кінці додати вершкове масло;
  9. Також треба попередньо підготувати начинку. Для цього чорнослив і курага ретельно миється, висушується і нарізати на дрібні кубики;
  10. Світлий корж викладається на спеціальне блюдо і дуже ретельно промащується кремом у великій кількості. Зверху крему виконати присипку сухофруктами;
  11. Темний корж поламати на невеликі шматочки вмочити в кремі. Викласти на корж половину з кремом. Зверху посипати сухофруктами. Знову продовжити викладання шматочків. Посипати також сухофруктами;
  12. Залити зверху отриманої глазур'ю;
  13. Натерти шоколад на крупній тертці і присипати готовий торт зверху.
Порада: варто збирати торт на тій же посуді, на якій він буде подаватися до столу, оскільки структура його дуже ніжна, і він може в будь-який момент розсипатися.

Торт «Кучерявий пінчер» досить непростий в приготуванні і займе чимало часу і сил. Але результат може перевершити всі очікування. Його ніжний смак і вабливий аромат не залишать байдужим нікого.

Що ще почитати: