17 май 2019 16

Як приготувати яєчню в мікрохвильовці

Що приготувати вранці, коли зовсім немає часу на довгу трапезу? Звичайно, яєчню! Вона добре підійде на сніданок, чудово наситить і дасть сили на більшу частину дня. Також, приготувавши яєчню по самому простому рецептом на вечерю, вона легко вгамує голод, не дозволивши порушити дієту.

Особливо дієтичним вийде варіант яєчні в мікрохвильовці. Адже відомо, що при приготуванні в мікрохвильовій печі вітаміни і мінерали зберігаються краще, ніж при приготуванні аналогічного страви на сковороді.

Крім того, омлет або яєчня в мікрохвильовці не вимагає багато масла, а по легкості і ніжності консистенції не поступаються яєчню з духовки. Тому таке блюдо добре підходить і дорослим, і дітям.

Давайте спробуємо приготувати яєчню в мікрохвильовці звичайним способом, а також по кільком цікавим рецептами.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячі яйця - 2 шт.
рослинної олії - 0,5 чайної ложки
спеції - за смаком
Час приготування: 4 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Щоб приготувати цю страву, нам знадобиться чашка або глибока тарілка зі скла або кераміки. Змащуємо посуд крапелькою рослинного масла. Розбиваємо в миску яйця, кладемо спеції. Виделкою добре збовтуємо і ставимо в мікрохвильову піч. Ставимо мікрохвильову піч на максимальну потужність і готуємо хвилини 3.

Після цього дістаємо яєчню і перемішуємо. Ставимо додатково на хвилину-півтори. Після того, як мікрохвильова піч просигналить, виймаємо страву з печі, і можна подавати.

Як приготувати яєчню з помідорами в гуртку

Необхідні інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки молока (2,5% жирності);
  • улюблені спеції;
  • 0,5 чайної ложки рослинного або вершкового масла для змащування посуду;
  • 3-5 гілочок кропу без стеблинок.

Час приготування: 6 хвилин.

Калорійність: 215 ккал.

Перед тим, як почати готувати яєчню з помідорами в мікрохвильовці в гуртку, змащуємо стінки і дно цієї самої гуртки маслом. Помідор поріжемо кубиками, зелень подрібнити. В окремому посуді збиваємо виделкою яйця і молоко.

Додаємо туди сіль, нарізану кріп, перець і ще раз перемішуємо. У підготовлену чашку на дно кладемо помідори, зверху заливаємо сумішшю з молока і яєць. Ставимо чашку в мікрохвильовку і готуємо яєчню на максимальній потужності 3 хвилини.

Після цього дістаємо, перемішуємо і знову ставимо в піч на 0,5-1 хвилину. Наша яєчня з помідорами в гуртку готова!

Як зробити яєчню в хлібі з зеленою цибулею

Необхідні інгредієнти:

  • 2 круглі пшеничні булочки;
  • 2 курячих яйця;
  • 2-3 стебла зеленої цибулі;
  • спеції за смаком.

Час приготування страви: 9 хвилин.

Калорійність: 638 ккал.

Як же зробити дивовижно смачну яєчню в мікрохвильовці в хлібі з зеленою цибулею? Все дуже просто! Зрізаємо верхівки булочок, виймаємо м'якоть і ставимо їх на плоску тарілку.

В отримані формочки акуратно розбиваємо по яйцю.

Обережно проколоти жовток ножем так, щоб він не розтікся. Посипаємо нарізаною цибулею і спеціями. Ставимо булочки в мікрохвильову піч.

Через 4 хвилини смачне і ситне блюдо готове.

Рецепт приготування страви в помідорі

Необхідні інгредієнти:

  • 2 стиглих і міцних помідора;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 чайні ложки вершкового масла;
  • 20 грам сиру;
  • сіль, перець.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність: 355 ккал.

Рецепт яєчні в мікрохвильовці в помідорі дуже простий, зате всім подобається, хто хоч раз пробував.

Почнемо? Зрізаємо верхівки помідорів і акуратно виймаємо м'якоть ложкою, не зачіпаючи стінки. Перегорнемо помідори на обробну дошку і залишимо на 10 хвилин, давши стекти зайвої рідини.

А поки чистимо і дрібно ріжемо часник, натираємо на тертці сир. Змішаємо часник з м'яким вершковим маслом. Коли рідина стече, перевертаємо наші формочки з помідор і натираємо всередині підготовленою сумішшю з часнику і вершкового масла. Ставимо їх на плоску тарілку.

На дно формочки кладемо натертий сир. Акуратно розбиваємо яйце помідор. Кінчиком ножа або голкою обережно проткнем жовток по центру. Яйце солимо і перчимо за смаком. Ставимо помідори в мікрохвильову піч на середню потужність.

Через 5 хвилин ароматне блюдо можна подавати на стіл і пробувати.

Гомілки в мультиварці можна приготувати по-різному, читайте нашу добірку.

Спробуйте плов з баранини, приготований за нашим рецептом.

Візьміть на замітку рецепт зраз з яйцем — це дуже смачно і незвично.

Як посмажити яєчню з сиром і шинкою

Необхідні інгредієнти:

  • 2 столові ложки твердого сиру;
  • 2 столові ложки копченої шинки;
  • 2 курячих яйця;
  • спеції за бажанням.

Час приготування страви: 8 хвилин.

Калорійність: 450 ккал.

Щоб посмажити яєчню в мікрохвильовці з сиром і шинкою, шинку наріжемо кубиками і натремо на тертці сир.

Глибоку тарілку або чашку змастимо маслом. Розіб'ємо в неї яйця, додамо спеції і ретельно зіб'ємо виделкою.

Покладемо у збиті яйця, шинку, зверху присыплем тертим сиром. Поставимо в мікрохвильову піч на 3 або 4 хвилини.

Якщо яєчня залишилася рідкої всередині, перемішайте і поставте в піч ще на 1 хвилину. Ситний сніданок готовий!

Яєчня з грибами печерицями

Необхідні інгредієнти:

  • 2-3 печериці;
  • 2 курячих яйця;
  • 0,5 маленької цибулини;
  • 0,5 червоного або жовтого болгарського перцю;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 1 їдальня ложка сметани;
  • спеції за смаком;
  • масло для змащування форми.

Час приготування страви: 17 хвилин.

Калорійність: 290 ккал.

Соковита і смачна яєчня з грибами в мікрохвильовці не залишить байдужим жодного гурмана!

Першим ділом промиємо гриби наріжемо часточками або кубиками. Почистимо часник і цибулю і дрібно наріжемо. Солодкий перець наріжемо кубиками.

У глибоку тарілку кладемо цибулю, гриби, часник і перець, солимо і перчимо за смаком, накриваємо плоскою тарілкою або плівкою і готуємо в мікрохвильовій печі при середній потужності близько 4 хвилин. Блюдо виймаємо після звукового сигналу і прибираємо тарілку.

Під час приготування утворився сік, який потрібно злити. Кладемо до грибів і овочів сметану і перемішуємо. Зверху залити яйцями і трохи посолити.

Ставимо страву в мікрохвильовку і тримаємо близько 3 хвилин при середній потужності. Неймовірно смачне і корисне блюдо готове!

Фріттата в мікрохвильовій печі

Необхідні інгредієнти:

  • 4 середніх або 3 великих курячих яйця;
  • 40 грам твердого сиру;
  • 2 столові ложки молока;
  • 1,5 столові ложки оливкової олії;
  • кілька гілочок кропу або петрушки;
  • 1 маленький цукіні;
  • 1 цибулина середньої величини;
  • 1 бульба картоплі;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 стиглий помідор;
  • спеції;
  • 2 зубчики часнику.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність: 870 ккал.

Підготуємо продукти. Цукіні, картопля, болгарський перець наріжемо кубиками. За бажанням можна нарізати овочі кружальцями, але тільки досить тонкими, щоб вони встигли приготуватися. Помідори наріжемо півколом.

Цибулю і часник почистимо і дрібно поріжемо. Зелень подрібнити. Сир подрібнити на дрібній тертці. Наливаємо оливкову олію в глибоку і широку тарілку або форму. Кладемо в неї цибулю і солодкий перець, рівномірно розподіляємо по дну, солимо і перчимо.

Далі викладаємо шарами овочі в такому порядку: картопля – додаємо спеції за смаком, цукіні – також солимо і перчимо за смаком, помідори – знову солимо і перчимо, якщо потрібно. Ставимо овочі в мікрохвильовку і готуємо при максимальній потужності 9 хвилин.

В цей час змішуємо в мисці яйця, молоко, спеції і добре збиваємо виделкою. Додамо подрібнену зелень і часник. Як тільки овочі сповістять про готовність звуковим сигналом, виймаємо їх.

На овочі виливаємо підготовлену суміш. Зверху присипаємо тертим сиром. Знову ставимо в мікрохвильовку, встановлюємо середню потужність і готуємо приблизно 15 хвилин. Якщо в мікрохвильовці є режим «Гриль», краще готувати на ньому.

Як тільки прозвучить сигнал, виймаємо з печі і подаємо, прикрасивши гілочкою петрушки. Фріттата готова!

Секрети приготування

При приготуванні їжі в мікрохвильовці не забувайте про те, що не можна використовувати залізну посуд і посуд з металевим покриттям.

Щоб яєчня була повітряної і ніжною, можна покласти до яйцю кілька ложок молока.

Щоб у готовій глазунье жовток залишився цілим, перед тим, як поставити в мікрохвильовку, його необхідно обережно проколоти кінчиком ножа або швейної голкою, а саме страву готувати при середній потужності мікрохвильової печі.

Регулюйте ступінь пропікання яєчні в мікрохвильовці по своєму смаку. Якщо хочете тверду консистенцію – залиште страву в печі ще на півхвилини — хвилину, якщо віддаєте перевагу більш рідку і ніжну текстуру, зменшіть час приготування на таку ж кількість.

Як можна помітити, на приготування яєчні в мікрохвильовці потрібно зовсім небагато часу. З найпростіших продуктів можна отримати швидке блюдо для легкого перекусу. А якщо проявити фантазію і заздалегідь підготувати більше продуктів, Ви можете готувати різноманітні і смачні страви, якими легко і швидко наситяться несподівані гості.

Що ще почитати: