21 июнь 2019 18 751

Як приготувати цибульні кільця в клярі

Цибульні кільця в паніровці, клярі – це досить просте блюдо, проте дуже трудомістка, так як за один захід можна підсмажити не більше чотирьох – п'яти штук, більше не ляже на сковороду. Їх подають як на святковий стіл, так і в якості самої бюджетної, але смачної закуски.

Собівартість низька, тому що буде потрібно лише великий лук, кляр і рафінована олія. Можна експериментувати і використовувати просто сухарі, борошно, сметану, сир, зелень і будь-які інші продукти.

Це блюдо має незвичайний смак, скажімо так, специфічний, але практично кожен, хто пробував, вважає його цікавим. Пропонуємо приготувати хрусткі цибульні кільця в клярі за рецептами з фото, представлених в даній статті.

Традиційний рецепт закуски
Інгредієнти Кількість
Цибулини - 4 шт.
Вода - 4 ст. л.
Борошно - 3 ст. л.
Яйце - 1 шт.
Рафінована олія - 100 мл
Сіль - за смаком
Оцет - 2 ст. л.
Окріп - 2 склянки
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 Ккал
Класичний спосіб приготування цибулевих кілець – це нарізка великих кілець, товщиною п'ять – сім міліметрів, роз'єднання їх, занурення в кляр, а потім – обсмажування у фритюрі.

Починаємо готувати цибульні кільця в клярі. Спочатку приготуйте кляр, так як він повинен постояти хвилин п'ятнадцять перед використанням.

Збиваємо яйце з борошном і очищеною водою кімнатної температури, трохи підсолюємо, ставимо в холодильник.

Лук очищаємо, зрізаємо злегка одну сторону, щоб цибулина добре лежала на дошці, і ви не поранили свої пальці. Краще брати великі головки – так буде менше відходів.

Шаткуємо кільця товщиною п'ять міліметрів, роз'єднуємо і з кожного знімаємо плівку. Це довгий процес, але в підсумку ви не пошкодуєте – кляр буде триматися міцно.

У окріп вливаємо оцет, потім занурюємо на п'ять хвилин наші кільця, щоб пішла зайва гіркота.

Наливаємо масло в сотейник, добре розігріваємо. У миску насипати борошно, обвалюємо цибулю, занурюємо в кляр і смажимо до красивого коричневого кольору.

Це займе буквально кілька хвилин.

Викладаємо готову страву на серветки, щоб пішов зайвий жир, і можна подавати до столу.

Цибульні кільця в сметанному клярі

Кільця цибулі утворюють ідеальне поєднання з м'ясом, до того ж вони відмінно справляються із завданням декору на тарілці, так як золотава скоринка і ідеальна форма виглядають дуже апетитно.

Складові:

  • Цибуля – 4 шт.;
  • Сметана домашня – 4 ст. л.;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 5 ст. л.;
  • Сіль – 0.5 ч. л.;
  • Олія оливкова – 5 ст. л.

Виготовлення: двадцять хвилин.

Калорійність: 133 Ккал/100 р.

Для приготування таких кілець в клярі поділяємо на дві миски охолоджені жовтки і білки. Перші з'єднуємо з густою домашньою сметаною і ретельно вимішуємо, а другі збиваємо в густу піну з додаванням щіпки солі.

Цибулю шаткуємо кільцями і поділяємо. Змішуємо білкову масу з жовтковою. Обережними рухами, не припиняючи процес, порціями всипаємо борошно. Намагайтеся, щоб не з'явилося грудок. Підсолюємо, додаємо за бажанням спеції, приправи. Кляр повинен вийде густуватим і не відразу стікати з ложки.

Беремо маленьку каструлю, наливаємо масло і підігріваємо. Коли з'являться бульбашки, можна занурювати напівфабрикати в борошняну суміш і смажити.

Ступінь готовності потрібно визначати за кольором. Акуратно виймаємо шумівкою вироби і кладемо на паперові рушники. Якщо у вас залишився кляр, швиденько нашаткуйте ще цибулі і завершіть приготування. До цибульним кілець в клярі з сметани відмінно підходить домашній кетчуп або томатний соус ну і, звичайно ж, свіже живе пиво.

Курча тютюну в духовці за нашим рецептом вийде соковитим і смачним, додайте в блюдо улюблені спеції і насолоджуйтеся.

Читайте як приготувати плов в мультиварці з баранини. Наші покрокові фото допоможуть вам зробити смачну страву.

Пишне тісто на пиріжки яке можна приготувати дуже швидко. Рецепт тут.

Як приготувати цибульну закуску в пивному клярі

Пиво може бути не тільки напоєм під цибульні кільця, але і одним з інгредієнтів для кляру. За рахунок нього страва виходить ароматним і хрустким.

Складові:

  • Головки цибулі – 3 шт.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Живе пиво – 300 мл;
  • Борошно – 200 г;
  • Масло – для смаження;
  • Сіль – щіпка.

Виготовлення: півгодини.

Калорійність: 140.5 Ккал/100 р.

Як приготувати цибульні кільця в пивному клярі? Отже, збиваємо виделкою курячі яйця, підсипаємо протрушенную борошно, солимо й додаємо світле живе охолоджене пиво.

Хочеться відразу відзначити, що пляшкове тривалого зберігання не підійде і темне – теж. Занурюємо міксер і на низькій швидкості змішуємо масу до однорідного стану.

Можна, звичайно, продовжувати це робити виделкою, але часу піде більше, і можуть залишитися грудки борошна. Залишаємо суміш постояти п'ятнадцять хвилин.

Очищаємо овочі і шаткуємо звичним способом – кільцями. Обвалюємо в борошні, занурюємо в паніровку і кладемо обсмажуватися на заздалегідь прогрітій сковороді. Значно полегшить завдання спеціальна фритюрниця, якщо вона є в наявності.

Якщо ж ні – масла потрібно наливати в посуд стільки, щоб вчасно смаження цибуля не торкався дна, інакше буде горіти.

Кляр з чіпсів

Цей досить простий продукт можна купити в будь-якому магазині. Достаток на прилавках рясніє, і діти часто їх просять. Але набагато корисніше і спокійніше буде, якщо приготувати їх на домашній кухні.

Складові:

  • Борошно – 200 г;
  • Перець, сіль – за смаком;
  • Куряче яйце – 2 шт.;
  • Натуральний йогурт – 200 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Чіпси – 400 г;
  • Нерафінована олія – 100 мл

Виготовлення: тридцять п'ять хвилин.

Калорійність: 139 Ккал/100 р.

Смачний кляр з чіпсів для обжарювання цибулевих кілець готується наступним чином. Змішайте яйця кімнатної температури йогурт, борошно і спеції, збийте все віночком до пюреобразного стану.

Зніміть лушпиння з цибулі і наріжте не дуже тонкими кільцями. Чіпси подрібнюємо у блендері або на електром'ясорубці як можна дрібніше.

У сотейник вливаємо олію і прогріваємо. Занурюємо кільця в кляр, обвалюємо їх у чіпсах, як в панірувальних сухарях, відразу ж занурюємо в масло і підсмажуємо з двох сторін по дві – три хвилини.

Будьте обережні при вийманні і закладанні цибулі, щоб не отримали опік. Розпечене масло може стріляти.

Сирний кляр + кільця цибулі і духовка = приголомшливе блюдо для самих шкідливих гурманів

Закуску з цибулевих кілець можна приготувати не тільки у фритюрі, але і запекти в електродуховці. У деяких випадках це кращий варіант – страва виходить менш жирним, а смак виходить таким же, як і в попередніх рецептах.

Складові:

  • Цибуля – 3 – 4 шт.;
  • Сир – 100 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Спеції, сіль – за смаком;
  • Домашній майонез – 2 ст. л.;
  • Масло – для промазування;
  • Борошно – 3 ст. л.

Виготовлення: двадцять хвилин.

Калорійність: 152.5 Ккал/100 р.

Опишемо детально, як зробити цибульні кільця в сирному клярі в духовці. Тертий сир, з'єднайте з яйцями, майонезом, підсипаємо борошно, спеції, сіль. Якщо маса вийде густоватой додаємо одну – дві ложки кип'яченої теплої води.

Соус краще зробити самостійно, в магазинному багато крохмалю і консервантів. На почищених головках лука зрізаємо серцевину, так кільця будуть краще роз'єднуватися, шаткуємо.

Запускаємо агрегат на 150 °С. На деко вистилаємо пергаментний кальку, промазуємо маслом за допомогою силіконової пензлика. Потім заготовку в сирну паніровку і швидко розподіляємо по поверхні. Занурюємо запікатися на п'ять – сім хвилин, не довше.

Рецепти соусу до цибульним кільцям

Варіант 1

Взяти одну цибулину, три – чотири зубчики часнику, і п'ятдесят грамів імбиру. Всі продукти очистити, подрібнити і обсмажити до коричневого кольору на нерафінованій олії.

У маленькій каструлі окремо змішати чарку білого вина, стільки ж соусу сої, чверть склянки будь-якого соку, трохи томату і цукру. В отриману масу викладаємо запашні овочі і доводимо до кипіння, весь час помішуючи.

В половині склянки води розводимо дві столові ложки картопляного крохмалю, тонкою цівкою вливаємо в вируючий соус, протушиваем п'ять хвилин і відключаємо. Даємо трохи стыть і проціджуємо на марлю.

Соус до цибульним колечка в клярі готовий. Якщо вам не подобаються якісь компоненти, їх можна прибрати.

Варіант 2

В залізну миску налийте п'ятдесят мілілітрів коров'ячого молока, доведіть до кипіння, додайте два натертих плавлених сирка, двадцять грамів масла і спеції за смаком. Проваріть до повного розчинення всі компонентів. В кінці, коли соус практично охолоне, додайте подрібнений свіжий базилік.

Варіант 3

Існують менш хитромудрі способи приготування соусів до цибульним кілець, обсмажених в клярі. Так, наприклад, досить змішати в однакових співвідношеннях майонез і сметану, додати будь-яку зелень і часнику.

За цим принципом з'єднайте мед, гірчицю, майонез, трохи кетчупу барбекю. Ретельно перемішайте. Готово!

Кулінарні поради

Блюдо досить жирне, і не варто захоплюватися при його поїданні, може постраждати ваш організм.

Псуються цибульні кільця в клярі досить швидко, тому не треба затягувати і залишати їх на наступний день. Не можна сказати, що вони будуть шкідливими або несмачними, просто втратять свою соковитість і хрустку скоринку.

Можна зробити ще смачнішими: в серединку цибулини вставити шматочок сиру або бекону, помістити на кілька хвилин заготовку в морозилку, вмочити в кляр і смажити у фритюрі. Смак буде просто неймовірним!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: