31 март 2019 1 204

Як смачно приготувати кальмари в клярі

Важко знайти того, хто б не любив закуску в клярі. Адже будь кляр відмінно поєднується з будь-якими м'ясними і рибними продуктами. Але сьогодні давайте з'ясуємо, як же зробити кальмари в клярі самостійно вдома. Це дуже незвичайна закуска, яка відмінно підійде і для святкового застілля, і для повсякденного меню.

Покроковий рецепт кальмари в клярі
Інгредієнти Кількість
Кальмари - 400 грам
Лимон - 0,5 шт.
Яйце - 2 шт.
Сметана - 120 мл
Борошно - 2/3 склянки
Сіль - щіпка
Чорний і червоний мелений перець - по своєму смаку
Рослинна олія - для смаження
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Як готувати:

Кальмари промиваємо, знімаємо з них шкірку і розрізаємо у вигляді кілець;

Викладаємо в миску, скроплюємо соком лимона, посипаємо чорним і червоним перцем;

Робимо кляр. У миску розбиваємо два яйця і збиваємо;

Далі в яєчну суміш додаємо сметану, сіль. Знову все розмішуємо;

Після цього насипаємо борошно і акуратно перемішуємо вінчиком;

Ставимо на плиту сковорідку з рослинним маслом і гріємо;

Кожен кальмар, промаринований в лимонному соці, занурюємо в рідку суміш і викладаємо на розігріту олію;

Засмажуємо з двох сторін приблизно 2-3 хвилини;

Потім кладемо на серветку з паперу, щоб з кілець вийшов зайвий жир;

Готові кальмари в клярі подаємо на стіл.

Гостренькі кальмари в клярі по-китайськи

Нам знадобиться:

  • Пів кілограма кальмарів;
  • 80 грам крохмального порошку;
  • 80 грам борошна;
  • Склянку газованої води;
  • 300 мл соєвого соусу;
  • Половина маленької ложечки розпушувача;
  • Трохи червоного перцю;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Масло рослинне для обсмажування.

Тривалість приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 115.

Як готується:

  1. Кальмари промиваємо в холодній воді, очистити від шкірки, обсушуємо;
  2. Потім тушки кальмарів нарізаємо у вигляді кілець;
  3. Викладаємо кільця в миску, збризкуємо соєвим соусом, посипаємо червоним перцем і залишаємо маринуватися на 30 хвилин;
  4. Робимо кляр. У чашку засипаємо борошно, крохмальний порошок, розпушувач і все змішуємо;
  5. Заливаємо газовану воду, залишаємо настоятися 30 хвилин;
  6. Додаємо сіль, перемішуємо. Кляр готовий;
  7. На плиту поміщаємо товстостінну металеву ємність, ллємо туди рослинне масло і розжарюємо;
  8. Кільця кальмара мачає в рідкої суміші і закидаємо в прогріте масло;
  9. Смажимо їх з двох сторін декілька хвилин;
  10. Потім розкладаємо на серветки, щоб стік зайвий жир;
  11. Готову закуску подаємо на стіл.

Кільця кальмарів у лимонному клярі

Складові для кальмарів:

  • Кілограм очищених кальмарів;
  • 120 грам пшеничного борошна;
  • Сік лимона – 3 великі ложки;
  • Трохи солі;
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Для кляру:

  • 170 грам борошна вищого сорту;
  • Молоко – 150 мл;
  • 100 мл води;
  • ½ Маленької ложечки розпушувача;
  • 2 курячого яйця;
  • Трохи солі;
  • Неповний стакан рослинного масла для обсмажування.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність – 120.

Приступаємо до готування:

  1. Тушки кальмарів обполіскуємо прохолодною водою, зовні і всередині чистимо залишилася бруд;
  2. Потім з очищеної тушки починаємо потихеньку знімати шкіру, вона знімається досить легко;
  3. Після того як все зайве видалено, ще раз обполіскуємо і починаємо різати тушку на невеликі кільця. Крила не знадобляться, тому їх найкраще зрізати;
  4. Потім викладаємо кільця в тару, посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем;
  5. Скроплюємо соком лимона;
  6. Все добре перемішуємо, прикриваємо кришкою і ставимо в холод на 30 хвилин;
  7. Робимо кляр. Курячі яйця кладемо в посуд і вимішуємо міксером до стану пишної піни;
  8. Не припиняючи збивати, вливаємо туди молоко, воду. Перемішуємо всі 2-3 хвилини;
  9. Додаємо трохи солі, але не занадто, не варто забувати, що кальмари теж будуть солоними;
  10. Засипаємо повільно борошно з розпушувачем і починаємо збивати до однорідної маси;
  11. Потім на газ поміщаємо ємність з металевої основи з високими товстими стінками, наливаємо олію, так щоб воно перевищувало дно на 3-4 см, і залишаємо розігріватися;
  12. Виймаємо з холодильника промариновані кільця і посипаємо борошном, щоб вони вийшли не дуже липкими;
  13. Далі занурюємо їх у кляр і поміщаємо в гаряче масло;
  14. Засмажуємо з обох сторін близько 3-4 хвилини до рум'яного кольору;
  15. Готові кальмари можна викласти на решітку, яка встановлюється зверху ємності з маслом, щоб в неї скло все зайве масло з кілець;
  16. Після цього можна обсмажувати другу порцію кілець;
  17. В кінці кладемо закуску на тарілку і її можна їсти.

Як приготувати кальмари в пиві

Буде потрібно наступне:

  • 6 тушок кальмарів;
  • 270 грамів пива світлого;
  • Склянка борошна;
  • Одне куряче яйце;
  • 20 грам цукру;
  • Трохи солі;
  • Чорний перець свіжомеленого виду – по своєму смаку;
  • Рослинна олія для смаження.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 117.

Як готувати:

  1. Тушки кальмара викладаємо в миску, заливаємо води і поміщаємо на газ. Додаємо сіль і залишаємо варитися;
  2. Як тільки вони почнуть кипіти, вимикаємо вогонь, знімаємо з плити і залишаємо остигати прямо у воді;
  3. Охолоджені кальмари нарізаємо у вигляді не великих кілець, їх товщина повинна бути не більше 1 см;
  4. Готуємо кляр. У миску розбиваємо яйце, насипаємо сіль, цукровий пісок, перець. Збиваємо до однорідності;
  5. Заливаємо пиво і знову перемішуємо вінчиком або міксером;
  6. Після цього засипаємо борошно і знову змішуємо до рівномірної структури;
  7. Ставимо На плиту сковорідку, заливаємо побільше олії і залишаємо грітися;
  8. Колечка мачає в клярі і закидаємо в гаряче масло, вони повинні повністю бути в маслі;
  9. Смажимо їх з обох сторін 2-3 хвилини;
  10. Обсмажені кільця потрібно помістити на рушник з паперу, щоб у нього вбрався зайвий жир;
  11. Готові кільця розкладаємо на тарілку і їх можна їсти.

Рецепти соусу для кальмарів

Соус з часником

Компоненти для готування:

  • Сметана або вершки 20 %-ной жирністю – 170 мл;
  • 1-2 часникових зубця;
  • 3-4 стебла кропу;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Період готування – 10 хвилин.

Калорійність – 70.

Як готувати:

  1. Укропные гілочки обполіскуємо холодною водою і обполіскуємо;
  2. З часникових зубчиків знімаємо шкірку;
  3. Укропные гілочки нарізаємо на дрібні шматочки;
  4. Часникові зубчики перетираємо теркою або пропускаємо через прес;
  5. У невеликій мисці змішуємо кріп з часником;
  6. Потім додаємо туди сметану, підсолюємо і приправляємо чорним меленим перцем. Все гарненько перемішуємо;
  7. Викладаємо всю суміш в соусницю і подаємо до кальмарам в клярі.

Спагетті з фаршем — улюблені рецепти, які не варто забувати.

Читайте як приготувати неймовірно ніжний омлет з молока в мікрохвильовці, кращі рецепти тут.

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах можна зробити досить просто. Наші варіантів рецептів в нашій статті.

Соус з ікри

Що буде потрібно:

  • 150 грам консервованої ікри тріски;
  • Сметана або вершки – 100 мл;
  • Майонез – 100 мл;
  • Петрушка, кріп – 5-6 стебел;
  • Приправи за бажанням.

Скільки готувати – 15 хвилин.

Калорійність – 80.

Процес приготування:

  1. Ікру тріски викладаємо в блендер і ретельно збиваємо до однорідності;
  2. Потім викладаємо туди сметану, майонез і знову все перемішуємо;
  3. Гілочки кропу і петрушки обполіскуємо, струшуємо і нарізаємо на невеликі шматочки;
  4. Засипаємо зелень в блендер до інших компонентів. Все перемішуємо до рівномірної суміші;
  5. В кінці додаємо трохи солі і приправ;
  6. Викладаємо соус в соусницю і подаємо до кальмарам.

Соус для кальмарів у пивному клярі

Нам знадобиться:

  • 120 грам майонезу;
  • 40 грам соусу чілі;
  • 3-4 скибочки лимона;
  • Сіль і приправи.

Тривалість приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 60.

Як готується:

  1. Кружечки лимона нарізаємо на дрібні шматочки і кладемо в невелику посуд;
  2. Додаємо до лимона майонез і добре змішуємо;
  3. Далі в лимонно-майонезну суміш додаємо соус чилі і знову все перемішуємо;
  4. Готовий соус приправляємо сіллю, спеціями і прикрашаємо зеленню.

Корисні рекомендації

  • Краще всього перед приготуванням кальмари замаринувати в лимонному соку зі спеціями, сіллю і чорним перцем. Це додасть їм соковитість і приємний аромат;
  • Кальмари можна обсмажувати в сирому і вареному вигляді. Варити їх не варто занадто довго, як тільки вода почне кипіти їх можна знімати з плити і виймати з води;
  • У тісто можна додати тертий сир, шматочки часнику, зелень, майонез і будь-які прянощі. Від цього він стане тільки смачніше.

Кальмари в клярі — це одночасно просте і вишукане блюдо. Воно сподобається всім, навіть занадто прискіпливим гурманам. Обов'язково приготуйте цю закуску, адже готується вона дуже просто і легко!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: