26 июнь 2019 4 677

Як спекти імбирні пряники з глазур'ю

Приготування імбирних пряників – це ціле чари. Здавалося б, із самого звичайного тесту і глазурі виходить красива, яскрава випічка, яка буде не тільки смачним ласощами, але і прикрасою святкової ялинки та урочистого столу.

Прикрасити пряники можна шоколадною помадкою, глазур'ю з додаванням харчових барвників та мастикою. У тісто часто додають мигдаль, мармелад, апельсинову або лимонну цедру.

Імбирні пряники з глазур'ю: традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Сушений імбир - 2 ч. л.
Цукор - 160 р
Яйця - 2 шт.
Кориця - 2 ч. л
Мед натуральний - 3 ст. л.
Борошно - 5 склянок
Сода - 1 ч. л
Бадьян - 1 шт.
Кардамон - 1 ч. л
Лимонний сік - 2 ч. л
Білки - 5 шт.
Пудра цукрова - 220 г
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 332 Ккал
Для цієї солодощі, як правило, використовують заварне тісто. Це основний секрет одержання вдалих розсипчастих пряників. Після замісу дайте борошняної маси відлежатися в холодильнику не менше трьох – чотирьох годин.

Імбирні пряники готуються наступним чином. У глибоку миску покладіть мед, масло і цукор, поставте все на водяну баню, і тримайте до утворення пастоподібної маси, помішуючи. В кінці додайте щіпку солі.

Всі необхідні спеції з'єднайте разом. Якщо вони не знищені, скористайтесь кавомолкою і просіяти через дрібне сито або капронову панчоху, щоб позбавиться від великих часток.

Всипте отриману суміш в розтоплену на водяній бані масу і заварюйте тісто, старанно перемішуючи.

Зніміть масу з вогню, додайте половину борошна і соду. Коли основа повністю охолоне, вбийте яйця і додайте решту борошно. Замісіть круте тісто, поставте його в герметичний харчової пакет, випустіть повітря і зав'яжіть. Відправте в холодильник на чотири години.

Розкачайте борошняну масу товщиною не більше двох сантиметрів, видавіть формами фігурки, перекладіть на деко, устеленный пергаментним калькою, занурте запікатися в розігріту електродуховку на вісім – десять хвилин.

Коли вироби будуть готові, зразу знімайте їх з паперу, потім це зробити буде важче.

Білки перетріть з пудрою, додайте сік лимона і вимішайте до однорідності. Остиглі імбирні пряники змащуйте глазур'ю, її можна залишити білою або капнути харчового барвника.

Залиште застигати на ніч. На наступний день можна намалювати ще зверху орнамент, візерунок, напис або обмежитися вже зробленим.

Читайте як правильно приготувати глазур для пряників — такий десерт не тільки дуже смачний, але і дуже красивий, його можна використовувати як декорацію.

Візьміть на замітку рецепт печива на майонезі. Це рецепт смачною випічки, тане в роті.

Класичні пончики, рецепт з фото.

Імбирні пряники з глазур'ю «Козуля»

Солодкість під такою чудовою назвою – це різновид традиційних російських пряників, зазвичай різьблених. Відмінною особливістю є додавання в тісто карамелізованого цукрового сиропу і розпис по контуру білою глазур'ю.

Складові:

  • Борошно — 600 г;
  • Пудра – 210 г;
  • Натуральний мед – 80 г;
  • Маргарин – 90 г;
  • Суміш спецій (мускатний горіх, імбир, кориця) – 3 ч. л;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Какао — 4 ч. л;
  • Біле вино – 2 краплі.

Виготовлення: сорок хвилин.

Калорійність: 350 Ккал/100 р.

Рецепт імбирних пряників з глазур'ю «Козуля» виконується наступним чином. Розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані мед і маргарин, залиште остигати. Якщо почати додавати компоненти відразу, то тісто дуже важко буде викачувати.

Збийте пудру з яйцями, вмішайте в остиглу масу. Розтопіть одну ложку цукру в металевій мисці і отриману рідку карамель влийте в тісто. Слідом відправте соду, какао, спеції, вимішайте і партіями підсипати протрушенную борошно.

Замісіть тісто за допомогою кухонного комбайна або міксера. Досягніть, щоб маса вийшла максимально однорідною. Якщо погано вимішати основу, при випіканні на пряниках будуть з'являтися бульбашки.

Розділіть тісто на п'ять частин, обмотайте харчовою плівкою і відправте на ніч в холодильник або на двадцять хвилин у морозилку, так швидше, і різниці немає.

Візьміть один клубок, злегка розімніть в руках і розкачайте в пласт товщиною три міліметри.

Розподіліть на килимку і запікайте при 150 °С до коричневого кольору.

Білок змішайте з пудрою, додайте дві краплі білого вина – і глазур готова.

Робіть розпис на охололих імбирні пряники на свій розсуд.

Поради та хитрості

  1. Для визначення готовності пряників необхідно подивитися на їх краю. Якщо з'явилася коричнева окантовка – можна виймати. Через п'ять хвилин виріб буде вже не м'яким як сире тісто, а хрустким і розсипчастим;
  2. Головним інгредієнтом такої випічки є імбир. Як правило, в тісто його кладуть у подрібненому вигляді. Можна додати шматочки імбиру з цукром в крем, це додасть незвичайний, трохи терпкий смак;
  3. Крім прянощі можна експериментувати і підмішувати в основу алкоголь: ром, горілку, коньяк. Крім незвичайного присмаку, вони дають ще ефект розпушувача для тіста;
  4. Не варто робити глазур на воді, вона буде погано триматися і сипатися. Крім білкової глазурі можна ще скористатися медової з додаванням різних ягід;
  5. Зберігаються імбирні пряники з глазур'ю близько року у сухому темному місці, бажано в спеціальних целофанових пакетиках;
  6. Якщо тісто розкачати дуже тонко, під час випікання пряників почнуть пузиритися і спотворюватися в формі. Тому, чим товще ви їх зробите, тим идеальней форма вийде;
  7. Якщо все-таки поверхню виробу вийшла нерівною, зріжте верхній шар випічки гострим ножем, поки воно ще тепле. Так глазур буде лягати красиво;
  8. Можна прикрасити поверх глазурі фігурками з цукрової мастики, повиколюваними за допомогою спеціальних формочок;
  9. Якщо ви хочете повісити пряник на ялинку, отвір для нитки потрібно робити відразу, ще в сирому виробі;
  10. Перед приготуванням глазурі протрусите пудру через сито або тонку марлю в два рази, так помадка вийде краще;
  11. Для підфарбовування глазурі можна використовувати не тільки спеціальні барвники, але і звичайні продукти або спеції. Так, сік буряка дасть червоний відтінок, малинове варення – рожевий, апельсиновий сік – жовтий, куркума – помаранчевий, петрушка – зелений. Досить капнути одну краплю цих продуктів в помадку – і колір готовий.

Якщо уважно вивчити рекомендації і рецепти, слідувати їм, то вийдуть імбирні пряники з глазур'ю чудовими, на радість всій вашій родині!

Що ще почитати: