24 апрель 2019 27 368

Як приготувати смачне печиво на майонезі

Випічка з додаванням майонезу відома нам ще з радянських часів. Всі ми пам'ятаємо, як наші мами і бабусі ухитрялися з мінімального набору продуктів спекти печиво або пиріг до чаю.

В даний час багато що змінилося, але рецепти приготування розсипчастою, що тане в роті солодощі залишилися актуальними. Адже не потрібно бути великим кондитером, щоб спекти печиво «Хризантеми», зроблене на м'ясорубці і притрушений цукровою пудрою. На стільки ж прості «Моментальне» і «Вдале».

Так, назви прості, але смакові якості дозволяють їм стояти в одному ряду з відомими світовими шедеврами.

Майонез в поєднанні з маслом або маргарином надає тісту м'яку, пластичну консистенцію, з якою приємно працювати, і в той же час випічка виходить м'якою.

Прикрасити печиво на майонезі можна глазур'ю, помадкою або просто пудрою. Можна, звичайно, експериментувати і додавати щось своє: горіхи, цукати, родзинки, цедру, шматочки шоколаду. Все у ваших руках.

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 2.5 склянки
Сода - 1 ч. л.
Спред - 250 г
Цукор - 200 г
Майонез - 4 ст. л.
Яйця - 2 шт.
Ваніль - 1 шт.
Лимонний сік - 1 ст. л.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 450 Ккал

Іноді сидячи вдома пізно ввечері хочеться попити чаю зі смачним печивом. Це бажання виникає спонтанно і здається, що реалізувати його так швидко не можна. Але це не так, існує маса рецептів, за допомогою яких за півгодини гаряча свіжа випічка вже буде стояти у вас на столі.

Разом з'єднуємо яйця, майонез і цукор в гомогенну консистенцію. Дуже важливо, щоб всі продукти були кімнатної температури.

Додайте харчову, соду гашену лимонним соком, і ванілін. Починайте всипати партіями протрушенную борошно, але не треба все відразу. Залиште частина, яка піде в процесі вимішування.

Порубаєте м'який спред на маленькі шматочки і покладіть в тісто, подмешивайте міксером або віночком.

Вивалюємо борошняну масу на рівну суху поверхню, присипану борошном, і вимішуємо долонями еластичне нетуге тісто.

Застеляємо деко пергаментним калькою. Включаємо електродуховку на 220 °С. Відщипуємо маленькі шматочки тіста і скачуємо їх в колобки діаметром три – чотири сантиметри.

Розподіляємо на аркуші на дистанції один від одного, придавлюємо виделкою, щоб вийшов візерунок, і ставимо випікатися на двадцять хвилин.

Печиво на майонезі має підрум'янитися, але не бути коричневого кольору.

Притрушиваем готову випічку пудрою, какао, корицею, кокосовою стружкою – на ваш розсуд.

Печиво з майонезом, тане в роті

Бачачи достаток всілякої випічки в наших магазинах і супермаркетах, особливо не хочеться напружуватися і щось піч будинку. Але бувають такі моменти, коли діти просять приготувати солодощі разом, і тоді доводиться згадувати самі прості рецепти.

Складові:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Олія – 200 г;
  • Майонез – 200 мл;
  • Розпушувач – 1 ст. л.;
  • Сіль – щіпка.

Виготовлення: двадцять п'ять хвилин.

Калорійність: 435 Ккал/100 р.

Таке печиво з майонезом теж готується легко. Поміщаємо нарубленное м'яке масло в чашу комбайна і збиваємо до повітряної консистенції. Додаємо майонез, краще – приготований самостійно, яйця, сіль, цукор. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок і грудок.

Притрушиваем борошно і розпушувач через сито, і підсипаємо по трохи в вершково-масляну суміш. Перекладаємо заготовку з тіста на стіл, продовжуємо вимішувати до гладкого стану. Встановлюємо терморегулятор духовки на 190 °С.

Кладемо лист для випічки деко. Тісто покласти в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою і видавлюємо фігурки печива на відстані один від одного. Якщо не помістилося – нічого страшного, зробите кілька заходів. Надсилайте печиво на майонезі запікатися на п'ятнадцять хвилин. Не перетримайте, тому інакше вийде дуже жорстке.

Рецепт через м'ясорубку

На приготування цієї випічки піде не більше півгодини, зате захоплення і насолоди отримаєте ціле море. Крім стандартного набору продуктів, знадобиться звичайна радянська м'ясорубка. Якщо вона є в наявності, то можна приступати.

Складові:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Цукор – 250 г;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Майонез – 220 мл;
  • Ваніль – упаковка;
  • Маргарин – 150 г;
  • Сода – 1 ч. л.

Виготовлення: півтори години.

Калорійність: 456 Ккал/100 р.

Розм'якшений маргарин перетираємо виделкою дочиста. Можна прискорити процес і скористатися блендером. Поділяємо яйця. Змішуємо жовтки з цукром і збиваємо до повного розщеплення кристалів. Додаємо в жовткову суміш ваніль, майонез і перетертий маргарин. Все старанно перемішуємо і перекладаємо отриману основу на стіл.

Борошно протрушиваем з харчовою содою і починаємо вмішувати в яєчно-маргаринову суміш. Не варто висипати все відразу, подмешивайте суху масу поступово. Кладемо тісто в харчовій пакет, відправляємо в холодильник на півгодини.

Встановлюємо м'ясорубку, відщипуємо шматок тіста і прокручуємо на долоню виріб завдовжки п'ять – сім сантиметрів. Ножем обрізаємо і викладаємо відразу на деко. Розподіляйте заготовки на відстані один від одного. У процесі випікання печиво на майонезі збільшиться. Готуйте «Хризантеми» двадцять хвилин.

Випічка на майонезі без маргарину

Тісто на печиво можна готувати і без масла або маргарину, вийде теж непогано. У цьому рецепті додається лимонна цедра, яка надає незвичайний аромат і смак випічці.

Складові:

  • Яйце – 1 шт.;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Цукор – 150 г;
  • Майонез – 230 мл;
  • Цедра лимона – 1 ч. л.;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Сода – 0.5 ч. л.

Виготовлення: сімнадцять хвилин.

Калорійність: 357 Ккал/100 р.

Запускаємо духовий шафа на 190 °С. Перетираємо цукор з ваніллю і яйцем. Додаємо цедру лимона, майонез і соду. Всипаємо протрушенную борошно з содою, консистенція вийде як у домашньої сметани.

Застеляємо пекарським папером деко ложкою викладаємо тісто на невеликій відстані, так як воно розтікається. Викладаємо печиво на майонезі випікатися на п'ять – сім хвилин, не довше.

Знімаємо з паперу, коли воно повністю охолоне, інакше можна поламати, воно крихке. Деко краще ставити в самий верх духовки, щоб низ випічки не підгорів.

Печериці мариновані швидкого приготування — ну дуже просто рецепт.

Як приготувати швидкий дріжджове тісто для пиріжків читайте в нашій статті.

Дізнайтеся, як правильно приготувати класичний рецепт салату Цезар з креветками.

Поради хазяєчкам

  1. Якщо під час випікання тісто стало розпливатися, додайте ще трохи борошна;
  2. У тісто можна додати зерна льону, це буде не тільки смачно, але і поліпшить ваше травлення. Насіння соняшника, кунжут і мак також не зіпсують страву;
  3. Печиво на майонезному тесті можна випікати в мікрохвильовці, встановивши режим «Гриль» протягом шести – семи хвилин;
  4. Якщо ви вирішили додати сухофрукти або цукати, попередньо замочіть їх у теплій воді, просушіть на рушник і наріжте невеликими шматочками;
  5. Поклавши в тісто какао або розтоплену плитку, ви отримаєте шоколадне печиво з гіркуватим присмаком;
  6. Додавати можна не тільки висушені фрукти, але і банани, натерте в пюре яблуко або грушу;
  7. Рідке тісто можна згустити не тільки борошном, але і вівсяними пластівцями;
  8. Печиво на майонезі може зберігатися до чотирьох тижнів. А невикористане тісто в морозилці, герметично запаковане два – три місяці;
  9. У майонезное тісто можна додати домашній сир, випічка вийде дуже смачною і корисною;
  10. Духовка обов'язково повинна бути прогріта перед випіканням, інакше в холодному агрегаті тісто попливе;
  11. Просте пісочне т печиво на майонезі можна запивати какао, чаєм, компотом, киселем або чашкою міцної натуральної кави;
  12. Якщо додати в тісто часник, спеції, сир або зелень і прибрати цукор, то вийде відмінна закуска до пива, не гірше в'яленої тарані або чіпсів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: