18 май 2019 46

Рецепти дієтичного печива із житнього борошна

Житнє борошно робиться з жита, а пшеничне з пшениці. По великій кількості критерій перша все ж вважається більш корисною. Тому сьогодні ми готуємо печиво з неї, щоб і ті, хто на дієті, і ті, хто ведуть ЗСЖ (здоровий образ життя) змогли насолодитися нашими рецептами.

Легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
розпушувач - 5 г
цукор - 45 г
житнє борошно - 0,5 кг
мед - 10 мл
вершкове масло - 45 г
яйця - 2 шт.
сметана - 30 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 321 Ккал

Всього півгодини і на вашому столі опиниться ціла гора корисного печива. Його можна вживати і під час перекусу, і в якості вечері, і в якості «смачненького» до чаю.

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в піалу, додайте цукор і збийте до легкої піни.
  2. Додайте мед і перемішайте.
  3. Вершкове масло розтопіть на плиті і потім остудіть до кімнатної температури.
  4. Після цього введіть в яєчну масу, перемішайте.
  5. Влийте сметану, всипте просіяне борошно і розпушувач.
  6. Вручну замісіть однорідне тісто.
  7. Розкачати його в тонкий пласт за допомогою качалки.
  8. Кулінарним кільцем виріжте печива і перемістіть їх на деко.
  9. Запікайте 15-20 хвилин при 180 градусах.

Порада: можна наколоти печиво виделкою в декількох місцях, щоб у підсумку випічка було з візерунком.

Пісний варіант з сухофруктами

Перед вами не просто печиво, а справжній шедевр! Спробуйте приготувати і тоді зрозумієте все самостійно. Ніжне тісто, величезна кількість начинки – все просто тане у роті.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимонна цедра 10 г
сіль 1 пучку
розпушувач 10 г
ізюм 80 г
житнє борошно 400 г
кориця 10 г
курага 120 г
пшеничне борошно 0,2 кг
вода 150 мл
мигдаль 160 р
рослинна олія 0,1 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 346 Ккал

Як приготувати:

  1. Курагу та ізюм промийте під проточною водою, покладіть в піалу.
  2. Залийте сухофрукти окропом і накрийте кришкою або тарілкою.
  3. Дайте настоятися протягом двадцяти хвилин.
  4. Після цього відвар з них злийте і помістіть родзинки з курагою в блендер.
  5. Туди ж корицю і цедру цитруса.
  6. Все це перебити до стану густої пасти.
  7. Мигдаль висипте на суху сковороду і прогрійте його до рум'яності і яскравого аромату.
  8. Після цього остудіть горіхи і подрібніть в блендері або дрібно порубаєте ножем.
  9. З'єднайте з пастою з сухофруктів і відставте.
  10. Для тіста з'єднайте між собою обидва види борошна.
  11. Пересипте в глибоку ємність за допомогою сита.
  12. Введіть розпушувач і перемішайте.
  13. Зазначене у рецепті кількість води залийте в сотейник і доведіть до кипіння.
  14. Влийте масло до борошні, туди ж воду.
  15. Замісіть м'яке і еластичне тісто.
  16. Розкачайте його в дуже тонкий пласт прямокутної форми.
  17. Викладіть зверху солодку пасту із сухофруктів і горіхів.
  18. Рівномірно розподіліть її по всій площі. Єдине, з одного боку залиште 15мм вільного місця.
  19. Скрутіть тісто в рулет так, щоб він закінчувався там, де порожній край.
  20. Далі гострим ножем наріжте рулет на порції.
  21. Викладіть печиво на деко або у форму.
  22. Відправте в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Порада: якщо начинка не робить печиво солодким, додайте цукру в тісто.

Як приготувати медове печиво із житнього борошна

Найшвидший і простий варіант житнього печива. Це саме той випадок, коли все потрібно змішати, розкачати, вирізати і спекти. Готово!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вівсяні пластівці 80 г
сіль 2 дрібку
житнє борошно 220 г
сода 2 дрібку
мед 0,1 кг
пшеничне борошно 120 г
вода 40 мл
рослинна олія 70 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 325 Ккал

Як приготувати:

  1. Для приготування печива з'єднайте пластівці з сіллю і содою.
  2. Додайте пшеничне і житнє борошно, але обов'язково через сито.
  3. Туди ж введіть мед, воду і масло.
  4. Все ретельно перемішайте і замісіть тісто.
  5. Скачайте його в ковбаску і поділіть на частини, розміром з волоський горіх.
  6. Викладіть кульки на деко, приберіть в духовку, щоб запекти.
  7. Через десять хвилин при 180 градусах все готово!

Порада: можна втиснути шоколадні крихти в кожне, ще сире (!) печиво.

Вівсяне печиво з житнім борошном

Якщо хтось з дитинства любить вівсяне печиво, то ось вам смачний домашній варіант. Виходить м'яким, ніжним і дуже смачним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мускатний горіх 2 дрібку
яйце 1 шт.
розпушувач 10 г
коричневий цукор 90 г
ванілін 2 дрібку
вівсяні пластівці 120 г
сіль 2 дрібку
вершкове масло 0,1 кг
сода 2 дрібку
житнє борошно 200 г
кориця 3 дрібку
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 344 Ккал

Як приготувати:

  1. В першу чергу увімкніть духовку на 175 градусів.
  2. Олію заздалегідь дістаньте та розкрийте, щоб стало м'яким.
  3. Наріжте його і помістіть в ємність.
  4. Додати коричневий цукор і з допомогою віночка або міксера збийте компоненти в пишну піну.
  5. Всипте ванілін і вбийте яйце, знову з'єднайте всі.
  6. Борошно пропустіть через сито в сусідню ємність.
  7. Додайте сіль, соду і розпушувач.
  8. Туди ж корицю і мускатний горіх, з'єднайте.
  9. Всипте вівсяні пластівці, перемішайте.
  10. Далі з'єднайте між собою обидві маси (борошняну і масляну).
  11. Коли маса стане однорідною, сформуйте з неї печива невеликого розміру.
  12. Викладіть їх на деко і приберіть в духовку на 10-15 хвилин до готовності.

Порада: у тісто можна додати трохи какао.

Рекомендуємо до прочитання рецепти пісочного печива на вершковому маслі.

У наступній статті ви дізнаєтесь, як правильно приготувати печиво на смальці.

А тут ми розмістили відмінні рецепти пирогів з сиром на швидку руку. Тепер несподіваний візит гостей вам буде тільки в радість!

Морквяне печиво із житнього борошна

Така випічка вже настільки смачна, що цілком може називатися десертом. В міру солодко, смачно, ароматно. Спробуйте прямо зараз, адже інгредієнти у вас точно є!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гвоздика 2 дрібку
ваніль 1 стручок
житнє борошно 170 г
морква 350 г
горіхи 80 г
сметана 50 мл
кориця 5 г
цукор 150 г
рослинна олія 150 мл
сіль 1 пучку
какао 30 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал

Як приготувати:

  1. Моркву очистіть і промийте, натріть її теркою.
  2. Помістіть стружку в миску, присипте її цукром.
  3. Ваніль розріжте навпіл і вийміть кінчиком ножа все насіння.
  4. Додайте їх теж до моркви разом з сіллю, сметаною і маслом.
  5. Всі компоненти ретельно перемішайте ложкою.
  6. Горіхи засипте в суху сковороду і відправте на плиту.
  7. Прогрійте їх до рум'яності і яскравого аромату.
  8. Після цього остудіть і подрібнити ножем.
  9. Додайте до них борошно, корицю, какао і гвоздику.
  10. Все з'єднайте і пересипте до моркви.
  11. Перемішайте і відставте.
  12. Форму або лист укрийте папером і за допомогою чайної ложки викладіть на нього печива.
  13. Приберіть в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.
Порада: буде ще апетитніше, якщо ви готові печива притрусіть пудрою.

Корисні поради

Перш ніж відправляти печиво в духовку, ви можете змастити його яйцем і присипати щось, що зробить його особливим. Це може бути мак, кунжут, насіння, горіхи, кокос, цукати тощо Не тільки красиво, але і яскраво!

У будь-тісто на смак можна додати трохи сиру. В першу чергу печиво від цього стане ще більш корисним. І друга перевага добавки – ніжність. Так, випічка буде ще й ніжніше!

Печиво із житнього борошна готується за лічені хвилини. Вважається корисним і дієтичним, але варто спробувати лише раз, щоб переконатися, що воно ще й дуже смачне!

Що ще почитати: