20 апрель 2019 30

Курячі котлети на пару в мультиварці: секрети правильної і здорової їжі

В нинішній час багато людей намагаються активно дотримуватися правильного способу життя, приділяючи пильну увагу своєму здоров'ю. Заняття спортом і правильне харчування – запорука відмінного здоров'я та довголіття.

Не секрет, що в основу корисної їжі входять продукти, що не містять холестерин, овочі і фрукти, кисломолочні продукти, білкова їжа. Дієтичне харчування необов'язково має бути не смачним і прісним.

Можна приготувати улюблені котлети на пару, при цьому їх смак буде дивовижним і сподобається всім домочадцям. До того ж, в такому блюді збережуться всі корисні речовини.
Простий рецепт приготування курячих котлеток на пару в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Курячі грудки або фарш - 0,7 кг
Черствий хліб або батон - 100 г
Цибулю - 2 шт (середніх)
Часник - 2-3 зубчики
Яйце куряче - 1 шт.
Молоко - 70-80 мл
Сіль і спеції - за бажанням
Масло рослинне (будь-яке) - 3-4 столових ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Цей рецепт зовсім простий і не займає левову частку часу.

Процес приготування по кроках:

  1. М'ясце курочки перемолоти на м'ясорубці або взяти вже готовий фарш;
  2. Замочити хліб або батон в прохолодному молоці;
  3. Ріпчасту цибулю обсмажити на будь-якій рослинній олії до прозорого стану;
  4. Додати в приготований фарш, розмочений хліб, смажену цибулю, яйце, дрібно подрібнений часник, перець і сіль;
  5. Далі сформувати невеликі котлетки і викласти їх в ємність мультиварки для приготування на пару. Попередньо потрібно налити воду в чашу мультиварки. Потім увімкніть функцію «Варка на пару». Курячі котлети будуть готові приблизно через 25 хвилин.
Такі котлетки виходять дуже соковитими. Подавати їх можна з приготованими на пару овочами або картопляним пюре.

Приготування курячих парових котлет з морквою в мультиварці Редмонд

Щоб приготувати дієтичні котлети з курки, необхідні наступні інгредієнти:

  • Куряча грудка – 600 г;
  • Морква – 3 штуки (середнього розміру);
  • Луковичка ріпчаста – 1 шт;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Манка – 2 столових ложки;
  • Зелень – петрушка, кріп (кілька гілочок);
  • Сіль і перець на смак.

Приготування:

  1. Моркву відварити до готовності і нарізати дрібними кубиками;
  2. Приготувати фарш з курячої грудки за допомогою м'ясорубки. Одночасно з м'ясом цибулю прокрутити;
  3. У готовий фарш додати нарізану моркву, манку, яйце, спеції і дрібно нарубану зелень;
  4. З приготовленої основи формуємо котлети і кладемо в ємність мультиварки Редмонд для варіння на пару. Котлетки приготуються протягом 20 хвилин.

Таке блюдо вийде смачним, соковитим, легким і живильним. А додана кубиками моркву і зелень додасть котлет яскравий і насичений колір.

Приготування рубаних курячих парових котлет в мультиварці Поларіс

Рубані котлети готуються досить легко і мають пікантний смак. Необхідні інгредієнти:

  • Куряче м'ясо – 700 г;
  • Цибуля – 1 шт. (середня);
  • Яйце – 1 шт;
  • Французька гірчиця – 1,5 ст. ложки;
  • Крохмаль (картопляний) – 2 ст. ложки;
  • Сметана або майонез – 2 ст. ложки;
  • Сіль і перець додати за бажанням.

Приготування:

    1. М'ясо курки нарізати ножем маленькими шматочками або ж перемолоти через м'ясорубку;

    1. Додати до нього цибулю, подрібнений в блендері, яйце, сметану, гірчицю, сіль, спеції і крохмаль;

    1. Отриманий фарш поставити на 2 години в холодильник (можна більше), щоб м'ясо добре добре просочилося. Далі ліпимо порційні котлетки руками, змоченими водою;

    1. Викладаємо в ємність для пароварки. Включаємо на мультиварці Поларіс кнопку «Варка на пару» і чекаємо приготування страви. Котлети будуть готові приблизно через 25-30 хвилин.

Рубані котлети виходять соковитими, а французька гірчиця додасть цій страві особливу пікантність.


Курячі стегна з картоплею в мультиварці — це смачне і корисне блюдо, яке зберегло всі корисні речовини.Приготуйте м'ясні їжачки з рисом рецепт в мультиварці, рекомендації читайте тут.Дізнайтеся, як приготувати рис з куркою в мультиварці, і урізноманітніть своє дієтичне меню в нашій статті.

Корисні поради з приготування фаршу

  • Щоб котлети мали насичений смак, фарш можна приготувати з різних видів м'яса. Якщо це дієтичне котлети з курки, то можна додати м'ясо індички або перепелиці;
  • Якщо у фарш додається хліб, то він повинен бути не дуже свіжим. А замочувати його краще в підігрітому молоці;
  • Для надання фаршу соковитості, можна перемолоти в нього свіжі овочі — картоплю, капусту або морква;
  • Щоб котлетки вийшли ніжними, у готовий фарш додають сметану або трохи майонезу;
  • Для цікавого кольору в биточки можна додати відварену моркву, сік буряка або дрібно нарізану зелень;
  • Щоб вироби не розповзалися і мали форму, фарш рекомендується відбити. Для цього його потрібно помістити в щільний поліетиленовий пакет і побити об стіл;
  • Якщо котлети мають прісний смак, то до них можна приготувати пікантний соус. Наприклад: сметанний, з зеленню і часником.

Приготування курячих котлет на пару в мультиварці не вимагає особливих умінь і навичок. А якщо проявити фантазію, то можна урізноманітнити свій раціон корисними, і в теж час апетитними стравами.

Що ще почитати: