04 май 2019 1 538

Як варити варення з Вікторії на зиму

Вікторія – одна з тих ягід, які корисні в будь-який час року. Вона росте практично по всіх садах, тому настільки популярна в літній період.

Крім прекрасного аромату, вона володіє рядом корисних властивостей, які досвідчені господині хочуть зберегти на тривалий період, тому вони варять варення з Вікторії на зиму.

Корисні властивості ягоди

Ягоди Вікторії корисні при захворюваннях травної системи, вони чудово усувають шкідливі мікроби, що порушують мікрофлору шлунка. Властивості цих маленьких ягідок полягають у протизапальну дію, що допомагає при вірусних інфекціях.

Саме тому їх особливо радять зберігати у вигляді варення або заморожувати до зимового періоду. Тоді всі корисні речовини в повній мірі можуть допомогти імунітету при боротьбі з типовими захворюваннями зими.

Також у Вікторії міститься деяка кількість йоду, так що вона допомагає при відновленні роботи щитовидної залози.

Дуже корисна для діабетиків, особливо, якщо пити свіжовичавлений ягідний сік. Ягоди Вікторії мають кровевосполнительными властивостями, що дуже важливо після операцій або серйозних травм.

Цей сорт полуниці містить безліч активних речовин, які благотворно впливають практично на весь організм.

Оскільки ці ягоди дозрівають на досить короткий термін, їх краще консервувати або сушити, щоб потім використовувати в якості додаткового інгредієнта до чаю.

Зрозуміло, з Вікторією потрібно бути акуратними алергікам, адже в ній міститься багато різних елементів. Але зате всім іншим вона принесе тільки користь.

Простий рецепт на зиму

Варення з Вікторії є одним із самих смачних і корисних. У ньому міститься вітамін С, який сприяє виробленню гормону гарного настрою.

Інгредієнти:

  • 1 кг Вікторії;
  • 1 кг цукрового піску;
  • 1 чайна ложка лимонної кислоти;

Рецепт приготування варення з Вікторії на зиму покроково:

  1. Свіжу Вікторію промити під проточною водою так, щоб струмінь не пом'яла ягоди;
  2. Очистити ягоди від чашолистків, простеживши, щоб вони не були пошкоджені або розчавлені;
  3. У велику каструлю Вікторію складати шарами, посипаючи при цьому кожен новий шар цукром (при заданій кількості ягід, половина цукрового піску повинна залишитися);
  4. Каструлю залишити в темному і прохолодному містечку на 7-9 годин, щоб домогтися від Вікторії соку. Ємність накрити чистою тканиною;
  5. Після закінчення часу сік перелити в іншу каструлю, засипавши туди цукор і поставивши посуд на вогонь;
  6. Коли сироп досягне температури кипіння, зсипати туди всі ягоди, знизити інтенсивність вогню під каструлею і варити до загустіння;
  7. Помішувати і знімати пінку;
  8. Додати лимонну кислоту;
  9. По досягненню готовності, перелити в заздалегідь простерилізовані банки і закрутити їх. Тару поставити в тепле місце.

Як приготувати густе варення з Вікторії на зиму

Процес приготування густого варення нічим не відрізняється від варіння звичайної заготовки. Інгредієнти залишаються ті ж самі, тільки трохи змінюються останні пункти.

Після того як ягоди, додані в сироп, почали закипати, треба зняти посуд з вогню і залишити на деякий час. Після практично повного охолодження, знову поставити на вогонь, стежачи за тим, щоб на поверхні не залишалося пінка.

Все зайве необхідно акуратно знімати ложкою або шумівкою.

Після другого нагрівання каструлі варення буде мати густу консистенцію і сильний аромат.

Як зварити варення з Вікторії «П'ятихвилинка»

Даний вид варення завжди славився тим, що він дозволяв повною мірою зберегти всі корисні вітаміни інгредієнтів, а також досить просто готувався.

Інгредієнти:

  • 1 кг Вікторії;
  • Стакан води;
  • 1 кг цукрового піску.

Рецепт покроково:

  1. Засипати цукровий пісок в каструлю, залити туди воду і поставити на сильний вогонь. Знімати пінку по мірі її появи;
  2. Після закипання засипати в ємність Вікторію і варити протягом 5 хвилин;
  3. Потім зняти з вогню і залишити на пару годин, щоб заготовка повністю охолола. Каструлю закрити кришкою, попередньо підклавши під неї чистий рушник або тканину, щоб вона ввібрала в себе всі випари, що йдуть від варення;
  4. Після охолодження варення з Вікторії готове до вживання.
Ви коли-небудь пробували м'ятна варення? Якщо так, то смак його ви досі згадуєте, особливо влітку, коли так хочеться свіжості і прохолоди. Як правильно варити варення з м'яти: рецепти та поради.

Якщо дитина відмовляється від яблук, то спробуйте наварити компотів на зиму і просто давати йому кожен раз при виникненні спраги. А ось і рецепти. З ними у вас вийде чудова консервація.

Домашні заготовки з баклажанів на зиму робляться легко і просто, якщо слідувати рекомендаціям цієї статті. Спробуйте!

Слушні поради

  • Краще всього вибирати середні ягідки, щоб всі вони змогли одночасно проваритися і одноразово віддати сік;
  • Пропорції цукру і Вікторії порушувати не варто, вони спеціально розраховані для того, щоб домогтися найкращого смаку варення;
  • Не варто заливати воду під сильним напором в чашу з ягодами, щоб промити їх. Вікторія може пом'ятися і хорошого варення вже не вийде;
  • Зменшувати вогонь під час варіння не можна;
  • Посуд для приготування варення з Вікторії на зиму завжди повинна бути глибока, так як пінка буде підніматися вгору. Якщо бортики каструлі будуть майже врівень з ягодами, то пінка швидко виявиться на плиті.

Вдалих заготовок!

Що ще почитати: