03 май 2019 36

Як варити варення з кабачків з лимоном

Варення з кабачків – це дуже смачний десерт, який подобається практично всім.

В нього можна додавати різні цитрусові фрукти – апельсин, лимон, які додадуть варенню приємний аромат і оригінальний смак.

Зазвичай за смаком це варення нагадує яблучний або ананасовий джем.

Десерт сподобається навіть тим, хто не любить кабачки та інші баштанні культури.

Для того щоб переконатися в його неймовірний смак, пропонуємо приготувати варення з кабачків з лимоном і в поєднанні з іншими компонентами самостійно вдома. У цьому вам допоможуть кілька найкращих рецептів.

Класичний рецепт

Складові компоненти:

  • 2,5 кілограма кабачка;
  • 4 штуки лимона;
  • 2 кг цукрового піску.

Як робити класичне варення з кабачків з лимоном:

  1. Для початку промиваємо банки. Для цього краще використовувати губку і миючий засіб для кухонного посуду. Гарненько намыливаем засіб банки з внутрішньої і зовнішньої сторони. Далі все добре споліскують теплою або холодною водою. Споліскують кілька разів, поки всі миючий засіб повністю не змиється;
  2. Далі ставимо банки на деко і ставимо в духовку на середню полицю, нижче кладемо кришки;
  3. Виставляємо температуру 130-140 градусів і залишаємо стерилізуватися на 20 хвилин;
  4. Потім вимикаємо духовку, за допомогою прихватки виймаємо банки з духовки і ставимо горловинами вниз на рушник, який розстелено на столі. Залишаємо стояти до повного охолодження;
  5. Кабачки промиваємо, чистимо від шкірки;
  6. Розрізаємо їх на дві частини і за допомогою невеликої ложки вичищаємо з них все насіння;
  7. Потім половинки овоча ріжемо невеликими смужками. Смуги нарізаємо кубиками розміром 1-1,5 см;
  8. Нарізані кабачки пересипаємо в чашку і прибираємо в бік;
  9. Лимони споліскують під прохолодною водою і викладаємо в миску;
  10. Обдаємо цитруси гарячою водою, щоб вони не горчили в варення;
  11. Видаляємо шкірку, м'якоть очищаємо від білої плівки і кісточок;
  12. Розрізаємо м'якоть невеликими шматочками і викладаємо в миску;
  13. Далі у велику ємність кладемо кабачки, лимон і засипаємо все цукровим піском. Залишаємо постояти протягом 2 годин;
  14. Після цього ставимо каструлю з усіма компонентами на плиту і варимо протягом 2 хвилин;
  15. Далі знімаємо спліти, даємо постояти, щоб все охололо, і знову ставимо на плиту. Варимо ще 2 хвилини. Повторюємо близько 4-5 разів;
  16. Готове варення з кабачків з лимоном остуджуємо. Розливаємо все по банкам;
  17. Закриваємо банки кришками і закручуємо закаточним ключем;
  18. Прибираємо банки з варенням в темне місце і залишаємо там до повного охолодження. Зберігати слід в темному прохолодному місці, в коморі, у погребі чи холодильнику.

Варіант приготування через м'ясорубку

Що потрібно:

  • Кілограм очищених молодих кабачків;
  • Один лимон;
  • 200 грам кураги;
  • 800 грам цукрового піску.

Як готувати варення з кабачків з лимоном і курагою через м'ясорубку:

  1. Курагу залити гарячою водою і залишити постояти хвилин 15-20. Потім всю воду зливаємо;
  2. Кабачки очистити від шкірки, розрізаємо і видаляємо все насіння з м'якоттю;
  3. Лимон споліскуємо, обдаємо окропом і нарізаємо часточками;
  4. Потім всі компоненти – кабачки, лимон, курагу, прокручуємо через м'ясорубку;
  5. Всі пропущені компоненти засипаємо цукровим піском;
  6. Ставимо суміш на вогонь і проварюємо до кипіння;
  7. Далі зменшуємо вогонь і проварюємо близько 30-40 хвилин;
  8. Варимо варення до загустіння;
  9. Готове варення остуджуємо і розкладаємо по банках. Попередньо банки з кришками потрібно простерилізувати;
  10. Закриваємо банки кришками, закатуємо ключем;
  11. Прибираємо банки в темне місце до повного охолодження варення;
  12. Зберігати варення можна у погребі, коморі або холодильнику.

Варення з кабачків з лимоном і апельсином

Що буде потрібно для готування:

  • Кілограм молодих очищених кабачків;
  • Один апельсин;
  • Лимон — 1 штука;
  • Цукровий пісок – 1 кілограм.

Як готувати:

  1. Молоді кабачки, очищені від шкірки, кладемо на обробну дошку і розрізаємо на кілька частин. Нарізаємо їх соломкою і шаткуємо кубиками;
  2. Споліскуємо апельсин теплою водою, промиваємо гарячою водою і ріжемо невеликими квадратиками. Всі кісточки видаляємо;
  3. Лимон також промиваємо теплою водою, промиваємо гарячою водою і ріжемо кубиками. Всі кісточки виймаємо;
  4. Всі компоненти – кабачки, лимон, апельсин — викладаємо в середню ємність, засипаємо цукром-піском і залишаємо настоюватися;
  5. Ставимо ємність з компонентами на вогонь, підливаємо трохи води і залишаємо варитися на повільному вогні. Відварюємо близько 40-50 хвилин;
  6. Готове варення з кабачків з лимоном і апельсином знімаємо з плити і залишаємо остигати;
  7. Остигле варення розливаємо по банках, закатуємо кришками і ставимо в темне місце;
  8. Після цього прибираємо в комору, льох або холодильник на зберігання.
Назбирали в лісі чорниці? Як зварити смачне чорничне варення. Ця інформація буде до речі.

А тут ви навчитеся правильно заготовлювати вишні у власному соку на зиму.

Яскравий, ароматний, та з кислинкою — все це про компоті з червоної смородини. Заходьте сюди, вивчайте рецепти і починайте варити домашні компоти на зиму, багаті різними вітамінами.

Як варити кабачкове варення з апельсином, лимоном і ананасом

Складові компоненти:

  • 800 грам молодих кабачків;
  • 1 лимон;
  • 1 апельсин;
  • Банку консервованих ананасів або один свіжий ананас;
  • 800 грам цукрового піску.

Як робити:

  1. Кабачки промиваємо і очищаємо від шкірки;
  2. Нарізаємо м'якоть овоча невеликими кубиками з розміром 1,5-2 см;
  3. Лимон з апельсином добре споліскують під теплою водою. Далі викладаємо їх в чашку і обдаємо з усіх боків гарячою водою;
  4. Цитруси потрібно нарізати невеликими квадратиками, при цьому всі кісточки потрібні вийняти;
  5. Якщо використовується свіжий ананас, то її слід очистити і нарізати невеликими шматочками;
  6. Якщо використовуються консервовані ананаси, то виливаємо в каструлю сироп з банки і ставимо на плиту. Якщо свіжі, то наливаємо 200 мл води. Додаємо цукровий пісок;
  7. Після того, як сироп почне кипіти, все перемішуємо до повного розчинення цукрового піску;
  8. Засипаємо в сироп нарізані кабачки, шматочки апельсина і лимона, а також шматочки ананаса;
  9. Зменшуємо вогонь і проварюємо всі компоненти протягом 50 хвилин;
  10. У процесі варіння всі компоненти час від часу потрібно перемішувати;
  11. Після того як кабачкове варення з апельсином, лимоном і ананасом буде готове, знімаємо його з плити і залишаємо остигати;
  12. Розкладаємо все по стерилізованим банкам і закатуємо кришками;
  13. Прибираємо їх у темне прохолодне місце – у льох, комору або холодильник.

Ласощі з додаванням імбиру в мультиварці

Що знадобиться:

  • Кілограм кабачків;
  • Корінь імбиру – 100-150 грам;
  • Лимон – 3 штуки;
  • Цукровий пісок – 700 грам.

Приступаємо до готування кабачкового варення з лимоном і імбиром:

  1. Для початку промиваємо банки миючим засобом з усіх боків і гарненько споліскуємо;
  2. Далі ставимо банки в пароварку, наливаємо трохи води і ставимо стерилізуватися разом з кришками протягом 20 хвилин;
  3. Очистити кабачки від шкірки, розрізаємо на дві частини і вичищаємо насіння;
  4. Далі очищені овочі шаткуємо невеликими квадратиками розміром приблизно 1 см;
  5. Лимони гарненько споласкиваются теплою водою. Потім промиваємо їх гарячою водою;
  6. Нарізаємо лимони кубиками, всі кісточки вичищаємо;
  7. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці;
  8. Всі компоненти викладаємо в ємність, засипаємо цукром і залишаємо постояти протягом 1 години;
  9. Після цього всі компоненти викладаємо в каструлю, включаємо режим гасіння. Залишаємо готуватися протягом 40 хвилин під відкритою кришкою;
  10. Через 10 хвилин все почне кипіти, періодично все перемішуємо;
  11. Після цього вимикаємо і залишаємо стояти до повного охолодження. Можна залишити на ніч;
  12. Далі знову ставимо режим гасіння і знову варимо хвилин 40;
  13. Остигле варення перекладаємо по банкам і закриваємо кришками;
  14. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Дієтичний рецепт

Що потрібно:

  • 4 середнього лимона;
  • Молоді кабачки – 2 кілограми;
  • 6 грам цукрозамінника на стевії.

Як готувати дієтичне варення з кабачків з лимоном без цукру:

  1. Кабачки споліскуємо, видаляємо шкірку. Розрізаємо на 4 частини і вичищаємо насіння з м'якоттю;
  2. Потім овоч нарізаємо соломкою і шаткуємо тонкими пластинками;
  3. Лимони промиваємо, обдаємо окропом і нарізаємо кубиками. Видаляємо все насіння;
  4. Потім нарізані кабачки і лимон викладаємо в ємність, додаємо цукрозамінник і залишаємо постояти протягом 2 годин;
  5. Після цього ставимо ємність з інгредієнтами на плиту і проварюємо до кипіння на невеликому вогні. Кип'ятимо хвилини 2 і знімаємо з плити. Остуджуємо і знову ставимо на вогонь на 2 хвилини. Цю процедуру повторюємо до 5 разів;
  6. Готове варення остуджуємо і розкладаємо по банках. Все закриваємо кришками;
  7. Банки з джемом ставимо в темне місце – підвал, комору або холодильник на зберігання.

Корисні поради

  • Краще всього використовувати молоді кабачки. Вони швидше варяться і виходять дуже ніжними;
  • Якщо лимон і апельсин використовується разом з цедрою, то цитруси попередньо потрібно обдати окропом. В іншому випадку варення буде гірчити;
  • Інгредієнти можна нарізати дрібними кубиками, соломкою, протерти на тертці, прокрутити м'ясорубкою або подрібнити в блендері;
  • Перед варінням всі компоненти слід засипати цукровим піском і дати постояти 1-2 години, щоб утворився сироп;
  • Додатково можна покласти імбир, чебрець, корицю. Ці прянощі додадуть приємний аромат і незвичайний смак;
  • Обов'язково очищайте кабачки від шкірки і насіння;
  • Розкладати варення слід попередньо простерилизованным банкам. В таких банках воно буде зберігатися довгий час і не вспухнет.
Приготувати варення з кабачків з лимоном не так вже й складно, головне — дотримуватися рецептуру. У нього можна додати різні прянощі, які додадуть приємний аромат.

В результаті вийде смачний десерт, який прикрасить ваш зимовий вечір і доповнить будь-чаювання.

Що ще почитати: