30 май 2019 2 175

Як приготувати помідори «Пальчики оближеш» на зиму

Помідори «Пальчики оближеш», консервовані в банку — це відмінний спосіб згадати смак літа. Взимку, коли нам не вистачає свіжих овочів і фруктів, продукції з томатів чудово доповнюють нашу дієту.

На сьогоднішній день існує безліч рецептів консервації помідор. Кожна господиня кожен рік хоче здивувати свою сім'ю чимось новеньким і смачненьким. Дані рецепти не тільки вразять вашу родину, але і дозволять насолоджуватися смаком заготовок з року в рік.

Помідори — це одні з найбільш корисних овочів, які ми можемо споживати цілий рік. В них міститься натуральний червоний барвник — лікопін, є одним з найсильніших антиоксидантів. Завдяки цьому помідори запобігають атеросклерозу та онкологічні захворювання.

Важливо, що томати не втрачають цих властивостей під час термічної обробки при консервуванні. Тому, незалежно від способу приготування, будь то в сирому або вареному вигляді, помідори мають багаті на поживні властивості.

У поєднанні з відповідними травами, такими як базиліка або орегано, вони набувають справді чудові смакові якості. Тому не дивно, що з'явилося так багато рецептів консервації на зиму, які допоможуть зберегти здоров'я і нагадають нам про літо.

Мариновані помідори «Пальчики оближеш»: рецепт на зиму

Цей рецепт закачування на зиму неймовірно смачний. Така консервація стане чудовим доповненням до обіднього столу, а також чудовою закускою на будь яке свято. А найголовніше, цей рецепт дуже простий. Тому багато сил і часу на нього не витратиться.

Щоб приготувати цей рецепт буде потрібно 3-4 кілограми помідорів, 5-6 штук лука. Для маринаду нам знадобиться:

  • 2 л чистої води;
  • 2 ст. л. солі з невеликою гіркою;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 35 шт. запашного перцю;
  • 25 шт. лаврового листа;
  • 1/3 ст. оцту;
  • Соняшникова олія.

Етапи роботи:

  1. Для початку необхідно підготувати помідори. Для цього слід ретельно вимити і просушити. Щоб наші томати не розлізлися в банку потрібно вибирати тверді сорти. Овоч не повинен бути бурим. Вибирати слід тільки червоний плід. Чисті томати потрібно нарізати на 4 частини і щільно укласти в заздалегідь стерилізовані банки ємністю 1 літр;
  2. Цибуля відчистити від верхнього шару і порізати кільцями. У кожну банку наверх покласти по кілька кілець цибулі;
  3. Далі необхідно з'єднати в каструлі воду, цукор, сіль, запашний перець, лавровий лист і все закип'ятити. Не дивуйтеся кількістю перцю і лаврового листа. Приторного смаку не буде. Тим більше що в банку все вливати не обов'язково;
  4. Як тільки маринад охолоне, додаємо в нього 1/3 склянки оцту;
  5. У кожну банку вливаємо по 1 столовій ложці соняшникової олії (бажано рафінованої);
  6. З остиглого маринаду дістаємо більшу частину приправ і заливаємо наші помідори;
  7. У каструлю з холодною водою ставимо банки і стерилізуємо 10 хвилин. Дуже важливо стежити за часом. Якщо помідори переваряться, то можуть втратити свою цілісність і вийде не так смачно;
  8. По закінченню часу закочує банки, перевертаємо їх догори дном і кутаем чимось тепленьким до повного їх охолодження. Після зносимо в льох.

Будьте впевнені, що такі помідори сподобаються всім членам сім'ї.

Другий спосіб приготування консервації

Як правило, кожна господиня закриває помідори відразу з кількох рецептами. Цей рецепт консервованих помідор «Пальчики оближеш» на зиму не схожий на інші.

Він досить трудомісткий і довгий в приготуванні, але результат себе виправдовує. Томати, приготовлені таким способом, чудово підходять до м'яса, бутербродів і салатів.

Інгредієнти (на 0.5 л банку):

  • 1 кг помідорів коктейльних сортів (бажано брати і червоні, і жовті);
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 1 зубочек часнику;
  • Сіль, перець, дрібка цукру;
  • 1 гілочка чебрецю;
  • Листя базиліка.

Маринад:

  • Ложка каперсів;
  • 1 зубчик часнику;
  • Соняшникова олія;
  • 6-7 ст. л. оливкової олії.

Підготовка:

  1. Розігрійте духовку до температури 230ºC. Вимийте помідори і розділіть його навпіл. Невеликий чайною ложкою видаліть м'якоть з помідор (м'якоть можна використовувати для салату або соусу). Оброблені помідори викласти у термостійку посуд;
  2. Зверху на томати рівномірно полити 4 столові ложки оливкової олії, посипати подрібнений часник, сіль, перець і додати щіпку цукру; Доповнюємо всі гілочкою чебрецю і порваними листочками базиліку;
  3. Далі акуратно все перемішуємо і ставимо в сильно розігріту духовку. Як тільки помідори опинилися всередині духовки, відразу вимикаємо його. Залишаємо томати на 12 годин;
  4. Як тільки минув час, дістаємо їх і кладемо їх у заздалегідь стерилізовану банку. Зверху додаємо цілий очищений зубчик часнику, каперси і заливаємо сумішшю з оливкової та соняшникової олії. В результаті повинні вийти цілі помідори, залиті маслом. Зберігати їх необхідно в закритій банці в холодильнику.
Порада: помідори варто почати готувати ввечері, щоб вони перебували у духовці цілу ніч.

Соління «Пальчики оближеш» з часточок помідор

Смак солінь безпосередньо залежить від приправ, які додаються. У даному рецепті засолювання помідорів часточками «Пальчики оближеш» на зиму використано класичне поєднання добавок, які вигідно підкреслюють смак овочів.

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів;
  • 10 зерен чорного перцю;
  • Шматочок палички хрону;
  • 1 ст. л. солі;
  • 3 гілочки кропу з суцвіттями;
  • 1 цибуля
  • 10 зерен гірчиці;
  • 6 шт. лаврового листа;
  • 3 вишневих листочка.
Не знаєте, як приготувати зелені помідори, фаршировані на зиму? Наші кулінари поспішають на допомогу вам з неперевершеними рецептами!

А тут ми описали найкращі способи приготування в'ялених помідорів на зиму.

Рецепти маринованої капусти швидкого приготування знаходяться тут. Смачно і просто!

Томати ретельно вимити, видалити плодоніжки і в декількох місцях пробити виделкою. Укласти помідори і спеції шарами в посуд з керамоматериала. Перший шар складається з помідорів, на який кладемо перець, хрін і кріп. І так до кінця.

У каструлі варимо розсіл: літр води, сіль, гірчиця, цибуля, нарізаний соломкою, листя вишні і лаврушки. Заливаємо томати розсолом, накриваємо і залишаємо на 3 дні до закваски.

Після цього необхідно перекласти томати в стерилізовані банки і залити рештою розсолом. Банки простерилізувати 15 хвилин. Потім закатати, укласти кришкою вниз і укутати.

Такі несхожі один на одного рецепти помідор «Пальчики оближеш» будуть радувати ваших рідних в зимовий період часу.

Взимку без консервації складно уявити домашній обід. Так як в зимовий період свіжі овочі коштують великих грошей. Тому господині запасаються овочами ще з літа.

Дані 3 рецепта закупорки томатів відрізняються за складом і способом приготування. Тому свій рецепт зможе підібрати кожна господиня.

Що ще почитати: