30 май 2019 518

Як приготувати гречку з куркою в мультиварці

Приїлася і вже порядком набридла гречана каша? Не все так погано!

Адже з гречаної крупи можна приготувати масу смачних страв.

Якщо ви ще досі не готували гречану кашу з куркою в мультиварці, то ви багато чого втратили, це блюдо виходить ну просто відмінним.

Каша набирає весь аромат м'яса і овочів і виходить вкрай вдалої і смачною, а при поїданні разом з м'ясом всі інгредієнти таять в роті.

Тому, якщо у вас вдома є гречана крупа і куряче м'ясо, то не відкладайте ці інгредієнти на потім, а приступайте до приготування з них смакоти на вечерю або обід.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Куряче м'ясо (м'якоть) - 300-400 грам
Цибулю - 1 штука
Гречана крупа - 300 грам
Морква - 1 штука
Томатна паста - 80 грам
Вода - 600 мл
Рослинна олія - трохи
Сіль - пару щіпок
Перець чорний - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Приступаємо до готування гречки з куркою в мультиварці:

  1. Куряче філе споліскують у прохолодній воді, видаляємо шкірку. Ріжемо маленькими скибочками;
  2. Чистимо цибулину від лушпиння і ріжемо невеликими брусочками;
  3. З моркви зчищають бруд і шкірку, споліскуємо, нарізаємо маленькими квадратиками;
  4. У чашу мультиварочной машини підливаємо масло, викладаємо курячі скибочки;
  5. Вибираємо програму «Смаження», виставляємо в меню час 20 хвилин і запускаємо. Як тільки масло прогріється, гарненько перемішати шматочки лопаткою;
  6. Приблизно через 5-7 хвилин до курячого м'яса засипаємо овочеву нарізку, розмішуємо і обсмажуємо до прозорості цибулі;
  7. Гречану крупу ретельно споліскують кілька разів, попередньо слід вибрати чорні зернятка і лушпиння. Засипаємо промиту гречку до інших компонентів в мультиварці;
  8. Додаємо томатну пасту, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і заливаємо водою. Все гарненько розмішуємо дерев'яною лопаткою;
  9. Виставляємо програму «Гасіння», вибираємо час 40 хвилин. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися до повної готовності всіх інгредієнтів;
  10. Готову кашу з курячим м'ясом можна подавати на стіл.

Як приготувати гречку з куркою і овочами в мультиварці Редмонд

Що знадобиться для приготування:

  • Куряча грудка на 300-400 грам;
  • 400 грам гречаної крупи;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • Перець солодкий – 1 штука;
  • Одна морквина;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Вода – півлітра;
  • Рослинна олія;
  • Трохи кухонної солі;
  • Спеції на свій смак.

Період готування – півтори години.

Калорійність – 230.

Як робити:

  1. Курячу грудку ретельно споліскують у холодній воді, зрізаємо шкірку і видаляємо кістки. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками;
  2. У ємність мультиварки підливаємо масло і поміщаємо туди шматочки курячого м'яса. Підсолюємо їх і приправляємо спеціями;
  3. Вибираємо програму «Смаження» і засмажуємо м'ясо приблизно 10 хвилин;
  4. Гриби промиваємо, чистимо капелюшки і нарізаємо тонкими пластинками невеликого розміру;
  5. Ставимо на плиту сковорідку, ллємо туди трохи рослинного масла і засипаємо грибні шматочки. Обсмажуємо до готовності, при цьому постійно перемішуємо;
  6. Далі очищаємо цибулину від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками;
  7. З моркви чистимо шкірку, споліскують і ріжемо невеликими смужками;
  8. Солодкий перець промиваємо, чистимо від насіння і плодоніжки. Ріжемо його у вигляді соломки;
  9. Засипаємо овочеву нарізку в ємність мультиварки, розмішуємо і обсмажуємо ще близько 10-15 хвилин;
  10. Гречану крупу споліскують кілька разів, вибираємо чорні зерна і лушпиння;
  11. Далі у каструлю кладемо гречану кашу і обсмажені гриби, все розмішуємо;
  12. Заливаємо все водою, вона повинна покривати всі інгредієнти на висоті до двох пальців;
  13. Вибираємо режим «Рис-Крупи» або «Гречана каша» і залишаємо готуватися на 50 хвилин;
  14. Як тільки все буде готово, перемішуємо і подаємо на стіл.

Гречка по-купецькому з куркою

Що потрібно для готування:

  • 500-600 грам курячого м'яса;
  • 2 склянки гречаної крупи;
  • Цибулина велика – 1 штука;
  • Одна морквина;
  • ½ Склянки томатного соку;
  • Рослинна олія;
  • Кухонна сіль – на смак;
  • Невелика кількість чорного перчика в молотом вигляді;
  • Вода – 1000 мл

Скільки триває приготування: 1 годину 15 хвилин.

Кількість калорій – 220.

Як таке блюдо готується в мультиварці:

  1. Курку добре споліскують під прохолодною водою, видаляємо шкірку, кістки, хрящі та всілякі плівки;
  2. Розбираємо м'якоть на невеликі шматочки;
  3. Очищаємо цибулину від шкірки, нарізаємо невеликими квадратиками і перекладаємо в невелику тарілку;
  4. Морква добре очищаємо від шкірки з брудом, промиваємо в прохолодній воді і протираємо у велику стружку. Овоч можна нарізати кубиками, соломкою або половинками кружечків. Ріжемо на свій розсуд;
  5. Далі очищаємо гречану крупу від чорних зерняток, лушпиння і всілякого сміття. Викладаємо гречку на сіту і промиваємо водою;
  6. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо програма «Смаження» і прогріваємо масло;
  7. На гаряче масло викладаємо курячі шматочки, обсмажуємо їх 15 хвилин і постійно перемішуємо, щоб вони не підгоріли;
  8. Далі засипаємо шматочки цибулі і моркви. Всі підсолюємо і приправляємо чорним перцем, розмішуємо і залишаємо даріться близько 7-10 хвилин;
  9. Потім викладаємо гречку, додаємо томатний сік і заливаємо все водою;
  10. Вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо тушкуватися на 50 хвилин;
  11. За цей період гречана крупа розбухне і вбере в себе сік м'яса і овочів;
    Після звукового сигналу мультиварки, перемішуємо кашу і подаємо на стіл.

Відкрили банку з огірками? Пропонуємо вам рецепти салатів з солоними огірками. Ви будете здивовані цими поєднаннями смаків.

А готували ви коли-небудь самостійно люля-кебаб? Якщо ні, то тут ви дізнаєтеся, що це простіше простого. Головне — спробувати!

На десерт сьогодні чудова шарлотка з яблуками. Цей рецепт невпинно працює на багатьох умілих хазяєчок.

Корисні поради

Замість томату можна додати сметану, вона додасть страві більш ніжний смак.

Крім моркви і цибулі, можна додавати й інші овочі, наприклад, солодкий перець, баклажани, помідори.

Якщо ви хочете зробити це блюдо гостріше, то можна додати приправу каррі або гострий перець чилі.

В кінці приготування можна приправити свіжою зеленню кропу або петрушки.

Якщо ви досі в роздумах, яку страву зробити на вечерю або обід, каша з куркою буде відмінним варіантом. Вона дійсно виходить смачною і дуже ситної, спробуйте і ви переконаєтеся, що ця страва підходить на всі випадки життя!

Що ще почитати: