30 май 2019 2 164

Як приготувати гуляш з яловичини з підливою

Гуляш з яловичого м'яса багатьом знайомий ще з дитинства. Це ситне блюдо з прекрасним ароматом, який підходить до будь гарнірів.

Яловичина після приготування виходить м'якою, а її аромат не залишить нікого байдужим.

Звичайно, готування зажадає докласти зусиль, зате в результаті ви зробите ситний обід або вечерю.

Адже це варто зусиль! А в цій справі допоможуть наступні способи приготування гуляшу з яловичого м'яса з підливою.

Гуляш з яловичини з підливою: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
М'якоть яловичого м'яса - 1 кілограм
Цибуля ріпчаста - 2 штуки
Морквина - 1 штука
Томат з густою консистенцією - 2 великі ложки
Сметана - 120 мл
Борошно або крохмальний порошок - 70 грам
Вода - пів-літри
Рослинна олія - для обсмажування
Сіль - на свій смак
Чорний перчик у меленому вигляді - половина ч. ложки
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Як зробити:

  1. Шматок яловичого м'яса промиваємо, видаляємо плівки, прожилки і зайвий жир;
  2. Розбираємо яловичину на невеликі брусочки 1,5-2 см;
  3. У ємність з металевої основи з товстим низом підливаємо рослинне масло і поміщаємо на газ;
  4. На прогріте масло розкладаємо м'ясні шматочки і смажимо 15 хвилин;
  5. Далі закриваємо кришку і обсмажуємо м'ясо;
  6. Чистимо з цибулин шкірки і ріжемо невеликими шматочками;
  7. Моркву чистимо, промиваємо, нарізаємо пластинками;
  8. Поки ми нарізали овочі, м'ясо просмажене до апетитної скоринки. Засипаємо до нього овочеву нарізку, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися на 10-15 хвилин;
  9. Далі всі інгредієнти приправляємо спеціями, посипаємо чорним меленим перцем, сіль поки не додаємо. Заливаємо склянку гарячої води. Вода повинна покрити всі компоненти, тому якщо її буде мало, можна підлити ще;
  10. Як тільки гуляш почне кипіти, зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися;
  11. Через годину можна спробувати м'ясо на готовність. Дістаємо шматочок і розрізаємо, М'ясо має розпадатися на волокна, але мати жорстку структуру. Якщо воно жорстке і схоже на гуму, то в гуляш слід додати 2 великих ложок горілки або коньяку і залишити варитися ще на 50 хвилин;
  12. Далі робимо підливку. Викладаємо в посуд сметану, борошно і томат;
  13. Заливаємо все компоненти склянкою води і гарненько перемішуємо;
  14. Потім заливаємо підливку до гуляшу, додаємо сіль і добре перемішуємо;
  15. Проварюємо гуляш з підливою протягом 10-15 хвилин, підлива повинна загуснути. Вимикаємо вогонь і можна подавати з гарніром.

Як приготувати апетитну м'ясне блюдо в мультиварці

Що буде потрібно:

  • 700 грам яловичого м'яса;
  • Дві цибульні головки;
  • Один болгарський перець;
  • Одна морквина;
  • 120 грам томатної пасти;
  • 80-100 мл сметани;
  • Стакан води;
  • 1 велика ложка борошна;
  • Петрушка – 50 грам;
  • Рослинна олія;
  • Кухонна сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – на смак;
  • Трохи спецій.

Період приготування – 2 години.

Яка калорійність в 100 грамах – 130.

Як готується гуляш з яловичини з підливою:

  1. Яловичину потрібно прополоскати під холодною проточною водою, очистити від бруду, видалити всі плівки і прожилки;
  2. Нарізаємо м'ясо невеликими квадратиками;
  3. Виставляємо режим «Смаження», наливаємо в ємність мультиварки трохи олії і викладаємо яловичину. Залишаємо обсмажуватися близько 20 хвилин, не забуваємо перемішувати;
  4. Зчищають з цибулин шкірку, ріжемо на кубики;
  5. Обполіскуємо перець, зрізаємо плодоніжку з насінням і нарізаємо невеликими квадратиками;
  6. Насипаємо шматочки цибулі і перцю до м'яса, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  7. Очищаємо моркву від шкірки і перетираємо у велику стружку. Закидаємо в каструлю і смажимо з іншими інгредієнтами;
  8. Далі готуємо соус. У чашку наливають сметану, додаємо до неї борошно і томатну пасту;
  9. Підливаємо воду і розмішуємо віночком до однорідності;
  10. Заливаємо соусом всі компоненти в мультиварці, виставляємо програму «Гасіння» і тушкуємо півтора години;
  11. Споліскуємо петрушку, ріжемо дрібними шматочками;
  12. Після звукового сигналу мультиварки, засипаємо зелень, прикриваємо кришкою і наполягаємо 15 хвилин.

Як зробити смачний гуляш з яловичини з підливою по-угорськи

Що знадобиться для приготування:

  • Кілограм яловичого м'яса;
  • Помідори великі – 6 штук;
  • Цибуля – 6 головок;
  • 250 мл червоного сухого вина або томатний сік;
  • 150 грам паприки в молотом вигляді;
  • 280 мл м'ясного бульйону або води;
  • Часникові часточки – 2-3 штуки;
  • Петрушка – 5-6 гілочок;
  • Рослинна олія;
  • 2-3 гілочки чебрецю;
  • Сіль – на смак;
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки.

Період приготування – 2 години.

Рівень калорій в 100 грамах – 135.

Якими ж смачними виходять печериці у сметані! Словами не передати — спробуйте приготувати самі.

Добірка цікавих салатів з корейською морквою і копченою ковбасою знаходиться тут. Відкрийте для себе світ чудових кулінарних поєднань!

А що сьогодні у вас на десерт? Тут ми описали технологію приготування тістечка «Картопля» за класичними рецептурами. Всього 20-30 хвилин і можна насолоджуватися ласощами, що нагадує дитинство.

Починаємо готувати:

  1. Промиваємо шматок яловичини, видаляємо плівку. Нарізаємо великими скибочками;
  2. Ставимо на вогонь казанок, наливаємо олію і прогріваємо. На прогріте масло викладаємо шматочки м'яса і обсмажуємо, вогонь бажано зменшити, інакше шматочки підгорять;
  3. Очищаємо цибулини від шкірки і нарізаємо півкільцями. Засипаємо до м'яса, розмішуємо і обсмажуємо;
  4. Свіжі помідори споліскуємо, робимо на поверхні хрестоподібні надрізи і викладаємо їх у гарячу воду на 5 хвилин;
  5. Далі знімаємо з помідорів шкірку, розрізаємо м'якоть на 4 частини і кладемо в казанок обсмажуватися з іншими компонентами;
  6. Зубчики часнику очищаємо і нарізаємо пластинками;
  7. Посипаємо рясно паприкою, викладаємо нарізаний часник, приправляємо гілочками чебрецю, додаємо сіль і приправляємо чорним меленим перцем. Зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися;
  8. Через 20 хвилин заливаємо все склянкою вина і склянкою бульйону, прикриваємо кришкою і залишаємо варитися протягом години;
  9. Потім вимикаємо вогонь і знімаємо з плити.
Гуляш з яловичого м'яса — ідеальне частування для сімейного обіду. Він стане прекрасним доповненням до картоплі, каш або овочів.

М'ясо виходить ніжне, соковите і ароматне. Якщо ви хочете здивувати близьких і нагодувати їх ситним обідом, то це блюдо доведеться як не можна до речі!

Що ще почитати: