02 апрель 2019 2 908

Як смачно приготувати буряк по-корейськи

Ми часто купуємо або готуємо самі морква по-корейськи, а адже можна готувати салати та з інших не менш смачних овочів. Наприклад, з буряка можна зробити безліч корейських салатів, які вийдуть смачними і ароматними.

Прянощі і різні соуси зроблять цей овоч ще краще і соковитіше. Крім цього, його можна доповнювати іншими овочами і різними заправками, а смак стане тільки краще. Так, як же зробити буряк по-корейськи?

Напевно, мало хто пробував зробити цю закуску, тому що це досить нове блюдо. Тому варто взяти собі на замітку наступні способи готування.

Рецепт буряків по-корейськи в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
буряків - 2-3 коренеплоду
цибулин - 1 головка
часнику - 3-4 великих зубця
цукру - 1-1,5 ч. ложки
солі - щіпка
спецій для корейської моркви - 1 десертна ложка
меленої паприки - по своєму смаку
суміш чорного і червоного гострих перців - за бажанням
умами (порошок) - трохи
столового оцту - ½ Великої ложки
кип'яченої води - половина склянки
рослинної олії - 2 великі ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Ка готувати:

  1. Буряк необхідно гарненько промити, очистити шкірку і знову сполоснути;
  2. Далі спеціальною теркою, яка призначена для корейської моркви, перетираємо овоч. Якщо такої немає, то буряк можна протерти на тертці з великими зубцями;

    1. Кладемо перетерту буряк в глибоку посуд, засипаємо до неї цукор і сіль;
    2. В пів склянки кип'яченої води наливаємо половину ст. ложки столового оцту, розводимо і вливаємо до овочу;
    3. Все ретельно перемішуємо руками і намагаємося віджати сік. Після перемішування залишаємо постояти деякий час;
    4. Далі робимо заправку. Очищаємо цибулину від шкірки і ріжемо невеликими квадратиками;

    1. Ставимо на плиту сковорідку, ллємо олію і прогріваємо;
    2. У гаряче масло засипаємо все приправи, крім умами;
    3. Засипаємо до приправ цибулю, все добре змішуємо і залишаємо обсмажуватися кілька хвилин;

    1. Потім очищаємо часник від шкірки і видавлюємо чесночницей. Кладемо в засмажку з цибулі і приправ;
    2. Все перемішуємо і залишаємо смажитися ще 2-3 хвилини;
    3. Знімаємо соус з вогню і відразу ж перекладаємо в миску до буряках, всі інгредієнти ретельно перемішуємо;

  1. В кінці додаємо умами.

Буряк по-корейськи з кінзою: рецепт приготування

Для салату знадобиться:

  • Кілограм буряка;
  • Зелень кінзи – 20-30 грам;
  • Чорний мелений перець – 1 ч. ложка;
  • Щіпка меленої паприки;
  • Часник – 1 головка;
  • Щіпка коріандру;
  • Білий винний оцет – 50 мл;
  • 1 десертна ложка яблучного оцту;
  • Оливкова олія – 80 мл;
  • Сіль – на смак;
  • 1,5 ч. ложки цукру.

Період приготування – 2 години 30 хвилин.

Скільки калорій – 128.

Як готується:

  1. Бурякові коренеплоди необхідно добре промити від бруду. Зчищають з них всю шкірку;
  2. Викладаємо буряк в металевий посуд, підливаємо води і поміщаємо на газ;
  3. Після закипання води, зменшуємо вогонь і відварюємо протягом 15 хвилин;
  4. Виймаємо овоч з води і залишаємо остигати. Остиглі коренеплоди нарізаємо тонкими смужками;
  5. Викладаємо смужки в миску насипаємо сіль і цукор;
  6. Потім додаємо всі спеції, крім кінзи;
  7. Часник очищаємо від шкірки і видавлюємо чесночницей. Кладемо до буряка;
  8. У мисці змішуємо два види оцту і додаємо оливкову олію. Заправляємо салат цією сумішшю, добре змішуємо. Залишаємо настоятися 2-3 години;
  9. Зелень кінзи споліскуємо і рубаємо дрібними шматочками;
  10. Перед самою подачею салат кладемо порізану кінзу і змішуємо.

Капуста з буряком по-корейськи

Складові компоненти:

  • 1 вилок капусти білоголової;
  • 3 бурякових коренеплоду;
  • 4 часникових зубця;
  • Півсклянки столового оцту 9 %-ного;
  • Цукровий пісок – 130 грам;
  • 2 великі ложки солі;
  • 10 штучок запашного перцю в горошинах;
  • 4 штучки лаврового листа;
  • 2 великі ложки рослинної олії.

Тривалість готування – 1 годину приготування і добу маринування.

Калорійність – 135.

Як потрібно готувати:

  1. Для початку нарізаємо капусту. Вилок слід очистити від старих листків. Потім нарізаємо його на середні квадратики з розмірами 3х3 см;
  2. Дуже щільні і тверді прожилки потрібно видалити;
  3. Буряк необхідно протерти терткою для корейської моркви або порізати тонкою соломкою. Можна скористатися звичайною теркою з великими зубцями;
  4. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і ріжемо тонкими пластинками;
  5. Потім в глибоку ємність викладаємо капусту, буряк, часник і гарненько перемішуємо руками. Перекладаємо в будь-яку велику банку або бутель;
  6. Робимо маринад для заливки. У посуд з металу наливаємо літр води і ставимо на плиту;
  7. Після закипання води, додаємо цукор, підсолюємо, кладемо лавровий лист, запашний перець і підливаємо рослинна олія;
  8. Залишаємо прокипіти близько 10 хвилин. Потім прибираємо з вогню, виймаємо всі спеції, додаємо оцет, перемішуємо;
  9. Заливаємо маринадом капусту з буряком;
  10. Потім всі придавлюємо тарілкою, щоб маринад трохи виступав над капустою;
  11. Після того як маринад охолоне, ставимо в холодне місце на добу.

Суп гуляш по-угорськи з яловичини рецепт який вам точно сподобається.

Суп з плавлених сирків, найцікавіші рецепти французької кухні.

Дієтичний рецепт щавлевого супу з яйцем без м'яса, різноманітить ваше меню і допоможе зберегти фігуру.

Буряк по-корейськи на зиму

Які інгредієнти знадобляться:

  • Буряк – півкілограма;
  • Одне середнє кислого яблука сорту;
  • 2-3 невеликі цибульні головки;
  • Склянка столового або яблучного оцту;
  • 100 грам цукрового піску;
  • Лимон – половина;
  • 3-4 часникового зубчики;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. ложка кмину;
  • Щіпка зернової гірчиці;
  • Кілька штучок гвоздики;
  • Парочка лаврушек.

Тривалість приготування – 1 година 30 хвилин.

Харчова цінність – 152.

Як готується:

  1. Буряк потрібно ретельно сполоснути, покласти в каструлю, налити воду і відварити;
  2. Також її можна запекти, для цього з неї необхідно зчистити шкірку. Нарізати невеликими шматочками, натерти сіллю, покласти на деко і полити олією. Готувати її слід близько 20-30 хвилин.
  3. Поки готується буряк. Промиваємо яблуко, нарізаємо кубиками, все видаляємо кісточки;
  4. У металеву посудину наливаємо оцет, покласти яблука і ставимо на вогонь. Првариваем їх протягом 15 хвилин;
  5. Далі очищаємо цибулини від шкірки, розрізаємо квадратиками і перекладаємо в ємність з яблуками;
  6. Насипаємо туди сіль та цукровий пісок;
  7. Варену або печену буряк нарізаємо брусочками;
  8. З однієї частини видавлюємо сік лимона до яблук і цибулі;
  9. Викладаємо в миску з яблуками бурякові шматочки;
  10. Засипаємо щіпку зернової гірчиці і кмину;
  11. Очищаємо часникові зубчики від шкірки, нарізаємо пластинками і кладемо в ємність до решти інгредієнтів;
  12. Потім кладемо лавровий лист і гвоздику. Всі проварюємо близько 20 хвилин;
  13. Баночки потрібно прокип'ятити разом з кришками;
  14. Далі за допомогою невеликого ополоника викладаємо салат по банкам, закручуємо кришки ключем для закочування кришок;
  15. Прибираємо банки в темне місце і накриваємо теплим пледом. Лишаємо в такому стані 7 днів.

Буряк по-корейськи з овочами

Що знадобиться:

  • 2 свіжих огірка;
  • Буряк – 1 штука;
  • Один солодкий перець;
  • 3-4 часникового зубчики;
  • 1 маленька ложка насіння коріандру;
  • Невеликий шматочок стручка гострого перцю чилі;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Оцет бальзамічний – 1 велика ложка;
  • Трохи солі.

Скільки готується – 3 години.

Калорійність – 145.

Приступаємо до готування:

  1. Буряк промиваємо, чистимо шкірку і ріжемо тонкими смужками;
  2. Огірки споліскуємо, видаляємо шкірку і шаткуємо соломкою;
  3. Солодкий перець промиваємо, вичищаємо насіння разом з плодоніжкою і ріжемо смужками;
  4. Викладаємо овочеву нарізку в миску, додаємо сіль і коріандр;
  5. Часникові часточки очищаємо від шкірки і рубаємо дрібними шматочками, викладаємо до овочів;
  6. Заправляємо бальзамічним оцтом;
  7. На сковороду наливаємо масло і прогріваємо його;
  8. Гаряче масло заливаємо в овочеву нарізку;
  9. Шматочок гострого перцю чилі шаткуємо дрібними шматочками і заправляємо салат;
  10. Все змішуємо і настоюйте 2-3 години.

Салат з моркви і буряка по-корейськи

Що знадобиться:

  • 2 бурякових коренеплоду;
  • 2 морквини;
  • 2-3 часникових зубця;
  • Спеції (для моркви по-корейськи – 2-3 маленькі ложки;
  • Щіпка солі;
  • Столовий оцет – 80 мл;
  • Рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • 30-40 грам цукру.

Тривалість готування – 1 годину.

Зміст калорій – 129.

Приступаємо до готування:

  1. Буряк і моркву промиваємо і очищаємо від шкірки;
  2. Потім коренеплоди слід перетерти спеціальною теркою для корейських салатів, якщо її немає, то можна скористатися звичайною;
  3. Викладаємо овочі в глибоку миску, підсолюємо і додаємо цукровий пісок. Перемішуємо руками;
  4. Часникові зубчики чистимо і пропускаємо через часникодавку, кладемо до овочевої нарізці;
  5. Потім приправляємо спеціями
  6. У невеликій чашці змішуємо олію і оцет. Заливаємо заправкою салат.

Рекомендації господаркам

  • Для салату бажано використовувати молоду буряк. Якщо вона стара або трохи млява, то її слід помістити на декілька годин в холодну воду;
  • Масло повинне бути якісне, без сторонніх запахів і присмаків;
  • У салат можна додати кунжутне насіння, волоські горіхи і родзинки;
  • Також в салат по-корейськи з буряка можна додати бурякову гичку, її слід порубати на дрібні шматочки;
  • Буряк можна протирати спеціальною терткою для корейських салатів, а також перетирати звичайної теркою з великими зубцями. Якщо цих терок немає, то її можна просто нарізати ножем на тонкі смужки.

Буряк по-корейськи різноманітить ваше меню. Вона буде відмінним доповненням до страв з риби або м'яса. А також її можна використовувати для святкового меню, яскравий колір коренеплоду прикрасить святковий стіл і стане його окрасою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: