04 июнь 2019 6 245

Як приготувати салат з корейською морквою і копченою ковбасою

Дуже великою популярністю зараз набирають різні салати з додаванням в них моркви по-корейськи. Це і недивно, так як на приготування такого салату не потрібно багато вашого часу та витрат коштів.

Дуже смачними і святковими виходять різноманітні салати з корейською морквою і копченою ковбасою. Для досвідчених господинь є багато місця для фантазії.

Інгредієнти в них можна міняти на свій особистий розсуд. Головне, щоб було смачно і подобалося гостям.

Пікантний салат з корейською морквою і копченою ковбасою
Інгредієнти Кількість
ковбаси копченої - 150 грам
солодкого перцю - 0,5 шт.
готової корейської моркви - 120 грам
маринований пружний огірок - 2 шт.
сиру - 90-100 грам
яєць - 2 шт.
зелений лук - за смаком
майонез - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Ковбасу, огірки і перець нарізати довгими скибочками і покласти це все у глибоку каструлю. Додати заздалегідь приготовлену моркву по-корейськи.

Відварені й охолоджені яйця, натерти на тертці і додати в ємність з іншими продуктами. Сир також натерти і покласти в миску.

Все це заправити невеликою кількістю майонезу. Подаючи на стіл, прикрасити нарізаними пір'ям лука або іншою зеленню за смаком.

Салат з квасолею, гострої морквою і копченою ковбасою

Варіант 1

Для приготування знадобляться:

  • 300 грам копченої ковбаси;
  • 200 грамів готової моркви по-корейськи;
  • 200 грам вареної або консервованої квасолі;
  • 5 маринованих огірків (невеликого розміру);
  • 3 великі ложки майонезу.

Час приготування – 35-40 хвилин.

Калорійність – 1876.

Якщо використовується неконсервированная квасоля,то її спочатку треба зварити. Краще всього зробити це напередодні, щоб потім не втрачати час.

Готову квасолю додати до корейської моркви. Огірочки і копчену ковбасу посікти на соломку. Заправити інгредієнти майонезом і дати салату настоятися кілька годин.

Варіант 2

Для створення закуски знадобляться такі продукти:

  • Півбанки консервованої квасолі;
  • 80 грам копченої ковбаси;
  • 200 грамів готової моркви по-корейськи;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1-2 пачки сухариків;
  • Майонез.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 1316.

Дрібно посікти ковбасу, нарізати цибулю. Додаємо квасолю і моркву.

Все заправляємо майонезом. Перед вживанням також додати подрібнені сухарі.

Салат з морквою по-корейськи, печерицями та сухою ковбасою

Компоненти:

  • 200 грам грибів шампіньйонів;
  • 200 грам моркви по-корейськи;
  • 300 грам копченої (можна і напівкопченої) ковбаси;
  • 100 грамів консервованого горошку;
  • Майонез;

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 2176.

Ковбасу нарізати соломкою. Печериці подрібнити скибочками, гарненько обсмажити на рослинному маслі. Гриби повинні бути повністю приготованими. Всипати всі продукти в одну ємність, перемішати, заправити майонезом.

Дізнайтеся рецептсмаженої картоплі з цибулею від шеф-кухаря з світовим ім'ям Ектора Хіменеса Браво.

Рецепт індички, запеченої в духовці стане в нагоді якщо ви любите готувати святкове застілля.

Найцікавіші рецепти паштетів з свинячої печінки в нашій статті. Купили печінку? Тисни сюди!

Кулінарні нотатки

Не кожна господиня здатна правильно приготувати моркву по-корейськи. Комусь простіше купити готовий салат. Комусь просто не вистачає часу. У когось не виходить зробити «той самий» смак.

Тим, кому постійно не вистачає часу, можна порадити придбати в магазині приправа для моркви по-корейськи. В ній вже присутні всі необхідні приправи, а часто навіть сіль.

Залишається натерти на спеціальній тертці сиру моркву, додати пару зубчиків часнику, додати трохи оцту і заправити все це рослинним маслом.

Приготовлену моркву варто щільно скласти в якусь глибоку посудину і залишити на деякий час настоятися.

Це економний варіант приготування моркви по-корейськи. А ось якщо господиня хоче відчути справжній смак цього салату, яким їдять самі корейці, їй варто використовувати наступний рецепт.

Необхідну кількість сирої моркви натерти на тертці соломкою, добре посолити, поставити під гніт і залишити на 20 хвилин, щоб морква пустила сік. Після цього її потрібно процідити, а потім і промити, притому віджимаючи сік.

У приготовлену моркву додати пару зубчиків часнику (все залежить від необхідної гостроти страви) і 3 столові ложки оцту. Перемішати.

Наступним кроком буде приготування маринаду. На сковорідку налити 5 столових ложок оливкової олії і розігріти на великому вогні.

Масло повинне почати парувати, тільки тоді додати чайну ложку червоного перцю і зменшити вогонь до зовсім слабкого. Смажити все це ще хвилину.

При цьому перець стане не таким гострим, а масло набуде неперевершений аромат. Потім потрібно додати півголівки подрібненої цибулі і обсмажувати декілька хвилин. Лук повинен стати жовтого кольору. Після цибулю треба звідти прибрати. Запах і смак від нього залишився, а самого лука в корейської моркви не повинно бути.

Готове масло потрібно додати до моркви, перемішати і залишити на 24 години. Смак, який повинен вийти, і є смаком тієї самої цієї моркви по-корейськи.

Фахівці рекомендують замість звичайного або яблучного використовувати бальзамічний оцет. Він приємніше на смак і не такий різкий. А ще можна змішати його з соєвим соусом. Це тільки поліпшити смак салату.

Якщо салат вийшов дуже сухим, варто приготувати більше олії. Ще це може означати, що морква була відтиснута занадто сильно.

Готувати салати з морквою по-корейськи – справжнє задоволення. А ще приємніше їсти їх!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: