21 апрель 2019 55

Як приготувати буженину в мультиварці

Запечене м'ясо або буженина — яке ж це смачне частування! При запіканні м'ясо виходить соковитим і настільки ароматним, що його запах буде розноситися по всьому будинку. Та й охочих покуштувати це блюдо буде хоч відбавляй!

Вже точно не залишиться жодного шматочка! А як же навчитися правильно робити буженину в мультиварці? І яке м'ясо краще всього використовувати для цієї страви? Давайте розберемося в цьому детальніше і відповімо на всі важливі питання.

Яке м'ясо підходить

Бажано буженину готувати з свинячого м'яса, воно виходить більш соковитим і жирним. Але багато господинь використовують для приготування яловичину і навіть курку.

Вибираючи м'ясо для буженини, бажано дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Шматок м'яса повинен бути цільним, без кісток. Його вага повинна становити від 1 кг до 4 кг;
  • На м'ясі не повинні бути прожилки;
  • Добре, якщо є невелика кількість жиру, при приготуванні він додасть соковитість;
  • Варто брати м'ясо з задньої частини, окосту або шиї;
  • Добре підходить з шийної частини, в цьому місці воно більш ніжне і м'яке.
Рецепт буженини в мультиварці
Інгредієнти Кількість
свіжого свинячого м'яса (корейка) - 1,3 кг
часнику - 2-3 зубчики
сушеного базиліка - 1 маленька ложечка
сушеного чебрецю - 1 маленька ложечка
сушеного розмарину - 1 маленька ложечка
перчик у горошках - 10-15 штучок
гірчиця - 1 велика ложка
сіль - за смаком
оливкова олія - трохи
вода - 170 мл
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 270 Ккал

Як готувати:

  1. Шматок м'яса потрібно ретельно змити прохолодною водою і помістити на решітку або друшляк, щоб з нього стекла вся лішня рідина;
  2. З часнику чистимо шкірку, розрізаємо кожен зубчик на 4 частини;
  3. У шматку робимо невеликі надрізи і поміщаємо шматочки часнику;
  4. Готуємо суміш для маринування. В невелику чашку наливаємо олію, додаємо в нього сіль, чебрець, сушений базилік, розмарин, перчик запашний, гірчицю. Все перемішуємо;
  5. Тепер натираємо маринадом м'ясо. Для цього у велику чашку або лоток кладемо на харчову плівку викладаємо на неї шматок і натираємо його з усіх сторін маринадом. Для натирання можна використовувати пензлик з силікону;
  6. Потім м'ясо загорнути плівкою з усіх боків і ставимо в холодне місце на кілька годин, а бажано навіть на ніч;
  7. Після того, як свинина промаринується, виймаємо її з холодильника, знімаємо з неї плівку;
  8. У чашку мультиварки підливаємо масло, кладемо туди промаринований шматок;
  9. Виставляємо програму випічка» і залишаємо готуватися 40 хвилин;
  10. Через 20 хвилин перекладаємо шматок на іншу сторону і обсмажуємо до скоринки;
  11. Після цього переставляємо режим «Гасіння» і ставимо період готування 2 години;
  12. Як тільки прозвучить сигнал мультиварки, перевіряємо м'ясо на готовність, протикаємо його виделкою або ножем, якщо виділяється прозорий сік, то значить все готово. Якщо ж сік з рожевим відтінком, то потрібно ще згасити в режимі «Гасіння» 1 год.

Буженина з свинини у фользі

Що знадобиться:

  • Кілограм свинини;
  • 5 часникових зубчиків;
  • Спеції – чебрець, базилік, духмяний перець;
  • Трохи солі;
  • 170 мл води.

Скільки готувати – 2 години.

Калорійність на 100 грам – 255.

Приступаємо до готування:

    1. Свинину слід сполоснути та просушити;

    1. Часникові зубки чистимо, ріжемо середніми шматочками;
    2. У м'ясі проробляємо середні надрізи і викладаємо туди часник;
    3. Потім обсипаємо свинину з усіх боків спеціями і сіллю. Викладаємо його в глибоку чашку і ставимо в холод на 2-3 години;

    1. Після цього виймаємо промаринований шматок з холодильника, кладемо його в ємність мультиварки;
    2. Вибираємо режим «Смаження» і засмажуємо свинину з усіх боків до золотистої скоринки;
    3. Далі виймаємо її з мультиварки, викладаємо на фольгу, загортаємо з усіх боків і знову поміщаємо в ємність мультиварки;

  1. Заливаємо в ємність склянку води, вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися на 1 годину;
  2. З готової буженини видаляємо фольгу, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.

Молочна буженина з курки

Що буде потрібно:

  • Куряче м'ясо м'якоть – 1 кілограм;
  • Молоко – 1000 мл;
  • Спеції – чебрець, сушений базилік, розмарин, перець запашний;
  • Трохи солі.

Період приготування – 2 години 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 108.

Як потрібно готувати:

  1. У чашу мультиварки заливаємо молоко, засипаємо туди 2 великі ложки солі, все розмішуємо;
  2. Вибираємо режим «Молочна каша» і доводимо молоко до кипіння;
  3. Через 5 хвилин після закипання молока поміщаємо в нього куряче м'ясо і проварюємо хвилин 5-7;
  4. Міняємо режим на «Підігрів» і залишаємо курку нудитися в молочній суміші близько 2 годин;
  5. На окрему чашку засипаємо сухі трави, спеції все перемішуємо;
  6. Готову курку виймаємо з молочної суміші, викладаємо на спеції і обвалюємо в паніровці;
  7. Буженина з курячого м'яса готова і її можна подавати на стіл.

Буженина з яловичини в рукаві

Що потрібно:

  • 1 кілограм яловичого м'яса;
  • Морква – 1 штука;
  • 1 велика ложка зернистої гірчиці;
  • 1 часникова головка;
  • Рослинна олія;
  • Щіпка сушеного чебрецю;
  • 1 маленька ложечка сушеного базиліка;
  • Перчик запашний в горошинах – 10-15 штук;
  • Трохи солі;
  • Стакан води.

Тривалість готування – 3 години.

Калорійність на 100 грам – 210.

Як готувати:

  1. Шматок яловичини ретельно промиваємо, видаляємо плівки і обсушуємо;
  2. Головку часнику очищаємо від шкірки і поділяємо на зубчики;
  3. Морквяний бульба промиваємо, зчищають весь бруд і ріжемо невеликими смужками;
  4. Потім в м'ясі робимо глибокі надрізи і поміщаємо туди зубчики часнику і смужки моркви;
  5. Потім у невеликій чашці змішуємо рослинно масло зі спеціями – чебрецем, базиліком, запашним перцем. Додаємо в суміш гірчицю і розмішуємо;
  6. Яловичину гарненько натираємо сумішшю маринаду з усіх боків. Викладаємо її рукав для запікання, вливаємо залишки маринаду і залишаємо маринуватися на 2-3 години;
  7. Викладаємо промаринованное м'ясо в рукаві в мультиварку, виставляємо режим «Випічка» на 40 хвилин і заливаємо воду;
  8. Потім міняємо режим «Гасіння» і тушкуємо під кришкою протягом 2 годин.

Буженина з часником і імбиром

Що потрібно:

  • 800 грам свинини;
  • 5-6 часникових зубчиків;
  • Імбир мелений — на смак;
  • 1 ч. ложка меленого коріандру;
  • 1 ч. ложка сушеного базиліка;
  • Оливкова олія;
  • Трохи солі.

Період приготування – 2 години 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 270.

Приступаємо до готування:

  1. Свинину обполіскуємо прохолодною водою і обсушуємо;
  2. У миску наливаємо масло, засипаємо туди спеції – імбир, коріандр, базилік і сіль. Все перемішуємо;
  3. Шматок натираємо сумішшю маринаду з усіх сторін;
  4. Часникові зубчики чистимо від шкірки і ріжемо навпіл;
  5. У шматку м'яса робимо середні поглиблення і кладемо туди часникові шматочки;
  6. Загортаємо свинину харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 7-8 годин;
  7. Після того як вона промаринується, виймаємо з холодильника, знімаємо плівку і викладаємо в каструлю;
  8. Виставляємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися на 2 години;
  9. Готову буженину трохи охолоджуємо і подаємо на стіл.

А ви знаєте як смачно готувати свинину в кисло-солодкому соусі? Читайте про найсмачніших стравах з різних кухонь світу.

Смузі з овочів вони відрізняються багатим складом мікроелементів. Такі салати підійдуть тим, хто намагаються харчуватися правильно і стежить за своїм здоров'ям. Читайте рецепти.

Суп з баранини, рецепт приготування найсмачнішої страви. Цей ароматний і насичений суп, вразить вас своїм смаком. Рецепти тут.

Кулінарні поради

  • Обов'язково перед приготуванням м'ясо промаринуйте мінімум 1-2 години. Маринад зробить його соковитим і ніжним. Крім цього вона приготується набагато швидше;
  • Бажано в процесі випікання до м'яса підливати води, вона запобіжить підгоряння і зробить його більш соковитим;
  • Після закінчення готування м'ясо слід потримати в мультиварці ще мінімум 1-1,5 год. Воно охолоне і просочиться власним соком;
  • Якщо потрібно отримати буженину з скоринкою, то на початку її слід готувати в режимі «Випічка» — з кожної сторони по 20 хвилин;
  • Подавати можна як у вільному вигляді, так і з гарніром з картоплі, салату і зелені.

Буженина – це дуже ситне блюдо, яке в основному готують на святковий стіл. Але якщо вам захотілося побалувати свою родину, особливо чоловічу половину, то її можна зробити для повсякденного меню, наприклад на сімейну вечерю.

Але перед приготуванням не забудьте заздалегідь замаринувати, маринад зробить буженину ніжною, соковитою і ароматною. Крім цього, він у багато разів скоротить весь процес готування.

А подавати м'ясо можна як у вільному вигляді, так і в якості доповнення до картоплі, рису або тушкованим овочам. Обов'язково приготуйте це королівське частування і порадуйте свою родину!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: