28 июнь 2019 1 667

Як приготувати піцу з куркою і грибами

Які два найпопулярніших страви, що замовляються он-лайн? Піца і суші! А якщо в будинку діти? Сира риба — не найкращий продукт для різноманітності раціону, тоді залишається піца, яку, до речі, можна приготувати й самому. Довго? Потім відмивати кухню? Фантазувати з начинкою? Без паніки! Ось рецепт — все швидко, чисто, смачно!

Піца з куркою і грибами
Інгредієнти Кількість
борошна - 3 чашки
рідини (це може бути вода, молоко або сироватка) - 1 чашка
дріжджів сухих швидкодіючих - 1 пакетик
олії (соняшникова чи оливкова) - 2-3 ст. ложки
солі - за смаком
томатної пасти (менше дієтичний варіант кетчуп) - 1 ст. ложка
натурального йогурту (менше дієтичний варіант майонез) - 2 ст. ложки
ріпчастої цибулі (за бажанням) - 1 маленька головка
чебрець/кріп/петрушка/перець - за бажанням і на любителя
курячих грудок - 200 - 300 г
печериць (або 1 банка консервованих) - 150 - 200 г
напівтвердого сиру (можна додати трохи пармезану) - 200 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 239 Ккал

Куряча грудка в клярі в духовці — одне з найпростіших страв, які можна приготувати за кілька хвилин.

Рецепт приготування шурпи з баранини читайте і готуйте.

Читайте як правильно і смачно загасити капусту з м'ясом в каструлі. Прості і складні рецепти на будь-який смак.

Отже готуємо.

Для початку нам потрібно замісити тісто. Для цього просеем на стіл борошно, додамо сіль, формуємо з борошна гірку з лункою в центрі.

В цю ямку вливаємо рідку частину (вода, молоко або сироватка — додасть тесту особливий аромат) і додаємо дріжджі. Потрібно почекати хвилин 10 поки опара оживе і почне працювати (на поверхні буде з'являтися бульбашки).

Тепер беремо дерев'яну лопатку і поступово, круговими рухами вмішуємо борошно в рідину. Коли тісто стане більш-менш щільним і лопаткою заважати буде вже незручно, вливаємо олію і починаємо місити руками.

Для інтенсивного замісу потрібно хвилин 10, якщо тісто на вигляд стало гладким, а на дотик приємним і еластичним, значить, воно готове. Потрібно сформувати з тіста в кулю і прибрати в тепле місце без протягів, краще в миску накриту полотенчиком, поки приготуємо соус і начинку.

Увага! Вже можна включати духовку на 230-250 градусів.

Поки тісто відпочиває, змішаємо соус. Класичний соус для піци з куркою і грибами – це томатний з приправами. Томатну пасту змішати зі спеціями і готово!

Але принадність домашньої їжі в те, що можна міняти склад в залежності від індивідуальних уподобань. Наприклад, томатну пасту замінити на кетчуп, додати майонез або дієтичний йогурт.

Вмішати порубані і обсмажені цибулю і часник/або болгарський перчик.

Тісто готове, соус готовий, справа залишилася за малим — начинка.

У складі начинки три інгредієнта:

  1. Куряче філе злегка відбити, обсмажити, нарізати шматочками приблизно 1 см;
  2. Гриби нарізати (можна додатково припустити на сковороді);
  3. Сир натерти на тертці.

Залишилося зібрати всі складові. Відпочиле розтягнути тісто в тонкий корж, можливо, ви вмієте так само віртуозно крутити його над головою, як це роблять майстри пиццамейкеры, викласти у форму для запікання або на деко, змастити соусом і викласти курячу грудку, гриби і щедро посипати сиром. Кількість начинки можна варіювати.

Духовка вже нагрілася. Можна закладати піцу, краще на нижній рівень, тоді тісто встигне пропектися і обзавестися тією самою смачною хрусткою скоринкою, до того як начинка почне перегріватися.

І чим вище температура, тим менше часу знадобиться для повного запікання, наприклад, якщо розігріти духовку до 250 градусів, то буде потрібно всього 8-10 хвилин.

Перед подачею можна додатково посипати сиром типу пармезан або подрібненим кропом.

Приємного апетиту!

Маленькі секретики

  1. Найбільше ця піца любить свіжий кріп;
  2. Не завадить перевірити томатну пасту на відсутність у складі різних добавок і загусників, зайвий крохмаль нам ні до чого;
  3. Заради інтересу можна спробувати разок замісити тісто без масла, різниця буде помітна;
  4. Рідину потрібно підігріти для кращої і більш швидкої активації дріжджів. Оптимальна температура 35-40 градусів;
  5. Цукор на підживлення дріжджів гарний у здобі, але не в піці. Тесту для піци зовсім не потрібна зайва солодкість, так можна просто зіпсувати смак;
  6. Піцу потрібно випікати при максимальній температурі;
  7. Курячу грудку краще обсмажувати, а не запікати. Так виходить смачніше і соковитіше;
  8. Випікати піцу слід на самому нижньому поверсі в духовці, так можна уникнути згорілої начинки в поєднанні з сирим тестом;
  9. Додатково начинку можна присмачити маслом, для цього краще використовувати оливкову олію екстра-класу Extra Virgin.

А тепер їмо і насолоджуємося!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: