05 март 2019 699

Як приготувати пісні картопляні котлети

Котлети з картоплі – це дієтичне блюдо, яке можна готувати як у повсякденні дні, так і під час посту і дієт. За смаком вони виходять ну просто дивовижними. Вони стануть прикрасою повсякденного і святкового столу, а за смаком не гірше м'ясних.

Крім цього, їх можна буде доповнити спеціями, зеленню, грибками та іншими овочами. А можна подати з будь-яким соусом. Якщо вас зацікавило це частування, то можете взяти собі на замітку наступні рецептури приготування.

Пісний рецепт картопляних котлет
Інгредієнти Кількість
Картопляні бульби - 6 штук
Цибулю - 1 штука
Яйце куряче - 1 штука
Часник - 2-3 зубчики
Паніровка - 100 грам
Борошно - трохи
Рослинна олія - для смаження
Зелені - пара гілочок
Солі і спецій - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 Ккал

Приступаємо до готування:

Бульби картоплі чистимо, обполіскуємо прохолодною водою і розрізаємо на кілька частин;

Поміщаємо картопляні шматочки в ємність з водою, підсипаємо солі і варимо до готовності. Він повинен стати м'яким;

Зливаємо з картоплі воду, розминаємо її товкачем або блендером до пюреобразного виду;

Тим часом очищаємо цибулину, ріжемо невеликими кубиками;

На плиту поміщаємо сковорідку, підливаємо маслечка, гріємо. На гаряче масло відкидаємо цибулька, смажимо кілька хвилин до золотавості, поки він не стане м'яким;

Гілочки зелені обполіскуємо, струшуємо від зайвої води, ріжемо дрібненькими шматочками;

Зубчики часнику очистити, перетираємо дрібною стружкою або видавлюємо чесночницей;

У картопляне пюре викладаємо обсмажені цибуля, зелень. Все перемішуємо, підсипаємо сіль і спеції;

Засипаємо туди пару великих ложок борошна і викладаємо куряче яйце. Все перемішуємо;

Після цього з готової суміші робимо невеликі круглі котлетки і посипаємо панірувальними сухарями;

Прогріваємо на сковорідці олію;

На розпечене масло кладемо котлети і смажимо. Смажимо з обох боків до появи золотистої скоринки.

Пісні котлетки з картоплі з грибами

Що знадобиться:

  • 8 штучок картоплі;
  • 350 грам грибочків;
  • Цибуля – 1 головка;
  • 1 куряче яйце;
  • 80 грам борошна;
  • Паніровка – 3 великі ложки;
  • Рослинно масло;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Тривалість приготування – 1 годину.

Зміст калорій на 100 грам – 160.

Як готувати:

  1. Картоплини очищаємо від шкірки, промиваємо прохолодною водою, нарізаємо на кілька частин;
  2. Кладемо картопляні шматочки в каструлю з водою, підсипаємо солі, ставимо на плиту і варимо до готовності;
  3. Потім зливаємо з каструлі воду, розминаємо до пюреобразного стану;
  4. З лука знімаємо піну, нарізаємо дрібними шматочками;
  5. Грибочки обполіскуємо, чистимо й нарізаємо пластинками;
  6. Ставимо На плиту сковорідку з маслом, гріємо;
  7. На розігріте масло відкидаємо цибулька, грибочки, додаємо сіль, чорний перчик, перемішуємо. Смажимо до готовності;
  8. Обсмажену цибулю з грибами викладаємо в пюре, перемішуємо;
  9. Розбиваємо куряче яйце, кладемо в чашку і збиваємо. Заливаємо яєчну суміш в пюре. При бажанні додаємо сіль, перчик, а також борошна, всі добре розмішуємо;
  10. На поверхню столу розсипаємо паніровку, формуємо з суміші невеликі котлетки і присипаємо паніровкою;
  11. Ставимо На плиту сковорідку з олією, прогріваємо;
  12. Кладемо туди котлетки, засмажуємо їх з обох боків до рум'яного кольору.

Картопляні котлети з рису і зеленого горошку

Складові компоненти:

  • Кілограм картоплі;
  • 120 грам рисової крупи;
  • 100 грам замороженого або консервованого зеленого горошку;
  • Дві цибульні головки;
  • Куряче яйце;
  • Паніровка – 100 грам;
  • ½ Маленької ложечки куркуми;
  • 4-5 гілочок зелені;
  • Лаврове листя – 2-3 штучки;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і спецій.

Скільки має готуватися – 75 хвилин.

Харчова цінність на 100 грам – 175 Кл.

Приступаємо до готування:

  1. Картопля очищаємо, промиваємо від бруду, нарізаємо на кілька частин;
  2. Поміщаємо в каструлю з водою, насипати трохи солі, кладемо лаврушки і варимо до м'якості;
  3. Зливаємо воду, розминаємо товкачиком в пюреобразное стан;
  4. Рис обполіскуємо кілька разів, відварюємо до готовності. Подрібнюємо блендером або кладемо в цілому вигляді в пюре. Все перемішуємо;
  5. Цибулька чистимо, ріжемо на дрібні квадратики. Відкидаємо на розігріте масло і смажимо до м'якості;
  6. Викладаємо цибулька в пюре, додаємо куряче яйце і перемішуємо;
  7. Приправляємо суміш куркумою, сіллю, чорним перцем. Все збиваємо до однорідності;
  8. Якщо використовується заморожений горошок, то його потрібно відварити до готовності, приблизно хвилин 10-15;
  9. Потім горошок викладаємо в чашку блендера, перемелюємо до пюреобразного стану;
  10. На поверхні столу розсипаємо панірувальні сухарі;
  11. З картопляного пюре робимо невелику коржик, кладемо в середину ложечку горохової суміші і закриваємо. Робимо круглі котлетки з начинкою із зеленого горошку. Обвалюємо в паніровці;
  12. Ставимо на плиту сковорідку, ллємо маслечка, прогріваємо;
  13. На розігріте масло кладемо котлетки і засмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору;
  14. Викладаємо все на тарілку, посипаємо подрібненою зеленню.

Соковиті і смачні рубані котлети з курячої грудки готуйте правильно. Вивчіть наші варіантів рецептів, які у вас обов'язково вийде.

Пропонуємо вам спробувати цікавий рецепт картоплі з грибами в горщиках, читайте як правильно приготувати.

Дізнайтеся, як правильно приготувати вишуканий салат з консервованих ананасів з куркою грибами і сиром.

Пісні картопляно-запечені кабачкові котлети фользі

Буде потрібно наступне:

  • 500 г кабачків;
  • 5 картопляного бульби;
  • 100 мл молока;
  • Трохи вершкового масла;
  • 2 курячих яйця;
  • 4-6 стебел кропу і петрушки;
  • 2 великі ложки борошна;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Скільки слід готувати – 60 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 125.

Як зробити:

  1. Картоплини очищаємо від шкірки, моєму від бруду, нарізаємо на кілька частин;
  2. Кладемо в ємність з водою, підсолюємо і варимо до готовності;
  3. Зливаємо воду, розминаємо до стану пюре;
  4. Чистимо Кабачки від шкірки, вичищаємо насіння і перетираємо в дрібну стружку;
  5. Перетерті кабачки кладемо в чашку, злегка віджимаємо руками і кладемо в пюре. Все перемішуємо;
  6. Зелень кропу і петрушки споліскуємо, стряхиваем і ріжемо дрібненькими шматочками. Засипаємо в суміш;
    курячі яйця розбиваємо, кладемо в миску наливаємо молоко і все збиваємо;
  7. Яєчну суміш заливаємо в пюре, додаємо сіль, чорний перець, борошно і все розмішуємо;
  8. Фольгу для запікання змащуємо вершковим маслом;
  9. Робимо з суміші невеликі круглі котлетки, кладемо на фольгу, загортаємо її так, щоб вона повністю закривала котлети;
  10. Кладемо все в форму для запікання;
  11. Гріємо духовку до 180 градусів і ставимо туди деко. Залишаємо запікати 30 хвилин;
  12. Готові котлетки виходять дуже соковитими і ніжними.

Який соус приготувати до вегетаріанським котлетам

Грибний

Що знадобиться:

  • 200 грам сушених грибочків;
  • Одна цибулина;
  • 1 велика ложка борошна;
  • Сметана – 100 мл;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;

Тривалість приготування – 20 хвилин.

Рівень калорійності – 92.

Як готувати:

  1. Грибочки слід залити окропом і потримати в ньому 6 годин;
  2. Потім викладаємо їх в чашку блендера і подрібнюємо;
  3. Цибулину очищаємо, ріжемо дрібненькими шматочками;
  4. Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо рослинне масло і прогріваємо;
  5. На розігріте масло кладемо подрібнені гриби і цибулька;
  6. Додаємо трохи води, сіль і спеції. Смажимо хвилин 5;
  7. Додаємо трохи сметани та борошна;
  8. Готуємо соус до загусання;
  9. Потім знімаємо з плити, охолодити і кладемо в невелику чашку. Подаємо разом з картопляними котлетами.

Часниковий соус із сиром

Що буде потрібно:

  • Сир – 250 грам;
  • Вершки – 250 мл;
  • Часникові часточки – 3-4 штучки;
  • Трохи солі і спецій.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 100.

Як робиться:

  1. Сир слід викласти в чашку блендера і подрібнити до стану пюре. Якщо немає блендера, то його можна перетерти через сито;
  2. Потім підливаємо до сиру вершки і добре збиваємо блендером;
  3. Зубці часнику розтираємо в ступці і поміщаємо в суміш з сиру і сметани;
  4. Всі підсолюємо, приправляємо спеціями і перемішуємо;
  5. Викладаємо соус в соусницю і подаємо до картопляних котлет.

Молочний з сиром

Для приготування знадобиться:

  • Молоко – 1/3 склянки;
  • 2 великі ложки борошна;
  • 120 грам вершкового масла;
  • Сирок — шматочок на 80 грам;
  • 1 жовток курячого яйця;
  • Щіпка мускатного горіха;
  • Трохи солі і чорного перчика.

Приступаємо до готування:

  1. Вершкове масло кладемо на сковорідку і розтоплюємо;
  2. В рідке масло засипаємо борошно і обсмажуємо кілька хвилин;
  3. Потім наливаємо молоко і постійно перемішуємо;
  4. Сирок перетираємо в дрібну стружку;
  5. Як тільки суміш загусне, засипаємо туди сирок, сіль, чорний перець, мускатний горіх. Все перемішуємо;
  6. Куряче яйце розбиваємо і відокремлюємо білок і жовток;
  7. Яєчний жовток викладаємо в соус і швидко перемішуємо, щоб він не згорнувся;
  8. Готовий соус охолодити, викладаємо в соусницю і подаємо до котлет.

Корисні поради

  • Якщо раптом пюре вийшло занадто рідким, то в нього можна додати трохи борошна або панірувальних сухарів;
  • Картопляні котлети можна зробити з начинкою з сиру, шинки, зелені, грибів, овочів;
  • Обов'язково додайте в суміш куряче яйце, за рахунок нього котлети в процесі смаження або запікання не розваляться.

Пісні котлети з картоплі готуються дуже просто, та й продуктів для приготування потрібно мінімум, який завжди є вдома. На смак вони виходять просто чудові! Не полінуйтеся, приступайте до готування прямо зараз!

Що ще почитати: