20 март 2019 3 856

Як приготувати свинину з картоплею в духовці

Всім відомо, що свиняче м'ясо і картопля — це два компоненти, які ідеально поєднуються між собою. З них можна приготувати і ситний обід, і основне блюдо для свята.

Правда це частування не підходить для тих, хто сидить на дієтах, тому що воно дуже калорійне. Але все ж не варто від нього відмовлятися, адже це так смачно. Особливо смачними свинина і картоплю виходять запеченими в духовій шафі, та й готувати не так вже й складно.

Традиційна свинина з картоплею в духовці
Інгредієнти Кількість
Картопля - півтора кілограма
Свинина - кілограм
Цибулю - 2 головки
Майонез - за смаком
Спеції - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Як робити:

Свиняче м'ясо гарненько промиваємо холодною водою, зрізаємо прожилки, плівки і розбираємо на середні шматки;

Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кружечками. Картопляні гуртки повинні бути не дуже тонкими;

Цибулину звільняємо від лушпиння і нарізаємо у вигляді кілець;

Деко промазуємо рослинним маслом і викладаємо на нього шматочки свинячого м'яса, посипаємо їх сіллю і спеціями;

Потім на свинину поміщаємо картопляні шматочки, викладаємо їх у вигляді шар і посипаємо сіллю за смаком;

На картоплю кладемо цибульні кружечки також шаром, намагаємося розподілити їх по всій поверхні. Знову все присипаємо сіллю і невеликою кількістю чорного меленого перцю;

В кінці на поверхні робимо сітку з майонезу;

Розпалюємо духова шафа, зменшуємо вогонь і ставимо туди деко, попередньо її слід прикрити фольгою, щоб цибуля і картопля не підгоріли;

Готуємо на повільному вогні протягом 1,5 години;

Після цього деко виймаємо, знімаємо фольгу і залишаємо остигати хвилин 30. Потім подаємо їсти.

Рецепт приготування свинини, запеченої з картоплею і грибами

Що потрібно:

  • 1 кілограм свинячого м'яса;
  • 500 грам картоплі;
  • Гриби печериці – 350 грам;
  • Помідори – 3 штуки;
  • Сир твердого сорту – шматочок на 200 грам;
  • 250 мл майонезу;
  • Трохи спецій і солі.

Скільки готувати – 2 години.

Скільки калорій в 100 грамах – 290.

Приступаємо до готування:

  1. Шматок м'яса обполіскуємо, видаляємо прожилки плівки і обробляємо на шматочки товщиною близько 1-1,5 см;
  2. Потім за допомогою кухонного молоточка кожен шматочок відбиваємо;
  3. Відбиті шматки викладаємо у форму для запікання. Її попередньо можна промазати рослинним маслом або застелити фольгою;
  4. М'ясо посипаємо сіллю, приправляємо спеціями. Промазуємо тонким шаром майонезу, він додасть соковитість;
  5. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кружечками середньої товщини. Викладаємо картопляні гуртки поверх м'яса;
  6. Посипаємо картоплю сіллю і приправами;
  7. Після цього промиваємо грибочки, ріжемо їх у вигляді пластинок. Викладаємо грибні шматочки поверх картоплі у вигляді шару;
  8. Після грибів йду помідори. Їх слід промити і нарізати кружечками;
  9. Гуртки помідорів викладаємо шаром зверху грибів;
  10. Після цього робимо заливку з сиру і майонезу. Шматочок сиру слід протерти теркою з дрібними зубчиками;
  11. В невелику чашку викладаємо майонез, засипаємо туди стружку сиру і добре змішуємо;
  12. Потім сирним соусом промазуємо верхній шар з помідорів. Промазуємо рівномірно, щоб весь шар був повністю закритий;
  13. Верх форми слід прикрити фольгою, вона захистить верхній шар від підгоряння;
  14. В прогріту духовку до 200 градусів ставимо форму з інгредієнтами і залишаємо запікатися на 1,5 години;
  15. 30-40 хвилин до кінця готування, необхідно зняти фольгу, щоб верхній шар підрум'янився;
  16. Як тільки блюдо буде готове, його слід потримати у вимкненій духовці ще хвилин 30, щоб воно просочилося до кінця;
  17. Потім розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо по тарілках.

Свиняче м'ясо в горщиках з картоплею

Які компоненти будуть потрібні:

  • Свинина – 400 грам;
  • 300 грам картоплі;
  • Одна середня цибулина;
  • Помідор – 1 штука;
  • 1 солодкий перчик;
  • 70 мл сметани;
  • Бульйон або вода – 250 мл;
  • Трохи солі і перцю;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 260.

Приступаємо до готування:

  1. З картоплі знімаємо шкірку, обполіскуємо його холодною водою і ріжемо довільними шматочками середнього розміру;
  2. У попередньо підготовлені горщики, нам потрібно два, на дно кладемо шматочки картоплі;
  3. Свиняче м'ясо промиваємо, видаляємо все не потрібно і нарізаємо брусочками;
  4. Ставимо На плиту сковорідку з невеликою кількістю масла і розігріваємо;
  5. На розпечене масло викладаємо шматочки м'яса і смажимо їх хвилин 5 невелике, щоб на них утворилася золотава скоринка;
  6. Обсмажені м'ясні брусочки викладаємо в горщики зверху картоплі. Все посипаємо спеціями і сіллю;
  7. З лучка знімаємо піну і рубаємо її на дрібненькі шматочки;
  8. Обсмажуємо цибулю на тій же сковороді, на якій обсмажувалося м'ясо. Засмажуємо його хвилини 2-3 і викладаємо в горщики;
  9. Солодкий перець очищаємо від насіння, промиваємо та нарізаємо дрібними квадратиками. Викладаємо його по горщикам;
  10. Помідор обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Засипаємо помідорні шматочки по горщикам в рівних кількостях;
  11. Потім у воду або бульйон додаємо трохи солі, спецій і розливаємо порівну по горщикам;
  12. Наверх викладаємо по ложечці сметани і накриваємо кришками;
  13. Поміщаємо горщики в холодну духовку і залишаємо запікатися;
  14. Після того, як духовка прогріється до 180 градусів і запікаємо протягом години;
  15. Після приготування всі інгредієнти перемішуємо і подаємо на стіл прямо в горщиках.

Свинина з картоплею і помідорами, запечена у фользі

Нам знадобиться наступне:

  • Картопля – півкіло;
  • 400 грам свинячого м'яса;
  • 3-4 помідора;
  • Цибуля – 1 штука;
  • 100 грам майонезу;
  • Шматочок сиру на 100 грам;
  • 4 часникового зубця;
  • 5-6 стебел зелені;
  • Приправи за бажанням;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Тривалість готування – 1 годину.

Калорійність – 250.

Приступаємо до готування:

  1. Свиняче м'ясо моєму водою, видаляємо все зайве і нарізаємо тонкими пластинками. Їх товщина повинна бути не більше 1.5 див. Викладаємо в миску;
  2. Часникові зубці очищаємо і видавлюємо через прес. Викладаємо до м'яса, також приправляємо його майонезом, спеціями і солимо;
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо у вигляді соломки. Засипаємо цибульку до м'яса;
  4. М'ясо можна прибрати в холодильник на 3 години, щоб воно добре просочилося. Але якщо немає часу, то його можна не маринувати;
  5. З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо його і нарізаємо товстими півкільцями. Викладаємо картопляні шматочки на дно форми з вогнетривкого скла. За бажанням картоплю можна посипати приправою і сушеної зеленню;
  6. Зверху картоплі викладаємо шматочки м'ясо разом з цибулею;
  7. Помідори обполіскуємо і нарізаємо кружальцями. Викладаємо помідорні гуртки поверх м'яса рівномірним шаром;
  8. Далі робимо сирну заливку. Сир протираємо на дрібній тертці;
  9. У чашку викладаємо трохи майонезу, викладаємо туди сирну стружку і додаємо порізану зелень. Все добре перемішуємо;
  10. Промазуємо цим соусом верх помідорів і накриваємо фольгою страва;
  11. Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з усіма інгредієнтами;
  12. Випікаємо всі 40 хвилин. Готове частування розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо по тарілках.

Смачні і соковиті котлети з тріски рецепт який варто взяти на замітку.

Подивіться відео як правильно готувати роли. Підготуйте кілька варіантів начинок, це допоможе зробити закуску ще цікавіше.

Читайте як неймовірно смачно приготувати оладки з курячого м'яса. Дізнайтеся, як правильно приготувати фарш, що можна туди ще додати, щоб урізноманітнити блюдо.

Свинина з картоплею, запечена в рукаві

Для приготування потрібно:

  • Півкілограма свинячого м'яса;
  • 500 грам картоплі;
  • 2 часникового зубчики;
  • 5-6 гілочок зелені;
  • Трохи спецій;
  • Сіль – за смаком.

Скільки готується – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 270.

Як готується:

  1. Бульби картоплі чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо товстими смужками. Не варто різати занадто дрібно, краще всього робити шматочки побільше;
  2. Шматок м'яса промиваємо, видаляємо прожилки, плівки і нарізаємо на середні шматки;
  3. Картоплю і м'ясо викладаємо в одну ємність. Приправляємо їх сіллю, спеціями і добре перемішуємо;
  4. З зубчиків часнику знімаємо шкірку, пропускаємо через прес. Викладаємо в миску з картоплею і м'ясом;
  5. Зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Кладемо до м'яса і картоплі. Все ще раз добре перемішуємо;
  6. Після цього всі інгредієнти викладаємо в рукав, додаємо трохи води. За бажанням туди можна покласти трохи сметани;
  7. Рукав зав'язуємо і кладемо в прогрітий духовку до 180 градусів;
  8. Залишаємо запікатися на 1 годину. Не забудьте в рукаві зробити кілька дірочок голкою, щоб виходив пар;
  9. За 10 хвилин готовності рукав розрізаємо і запікаємо до готовності.

Корисні поради

  • Замість майонезу можна покласти вершки або сметану, вони зроблять страву ще смачніше;
  • Перед приготуванням м'ясо можна відбити і промаринувати в спеціях і майонезі. Це додасть соковитість і аромат страви;
  • Обов'язково додайте приправи, вони зроблять частування ароматним і дуже соковитим;
  • Крім картоплі можна класти помідори, перець, баклажани.

Не думайте, що готувати дане частування складно і це нездійсненне завдання. Це зовсім не так! Головне в цій справі — дотримуватися рецептуру, тоді все вийде. Тим більше, воно цього варто. Блюдо виходить неймовірно смачним і дуже ситним, тому ваша чоловіча половина точно буде їсти його за обидві щоки!

Що ще почитати: