23 май 2019 2394

Як приготувати смачний салат з копченою курячою грудкою

Копчені м'ясні продукти можуть використовуватися в якості калорійною і живильної основи для багатьох салатів. У поєднанні з овочами, багатими мінералами і вітамінами, виходять страви з досить збалансованим складом.

Готувати їх нескладно й недовго, тому з ними впорається практично будь-яка людина, що володіє елементарними кулінарними навичками. Рецепти будуть вельми корисні дачникам і власникам приватного житла, мають власну коптильню.

Простий рецепт з копченою курячою грудкою
Інгредієнти Кількість
Копчена грудка - 350 г
Молода капуста - 500 г
Свіжий пружний огірок - 2 шт.
Зелений лук - 2 шт.
Редиска - 150 г
Помідор - за бажанням
Сіль - на свій розсуд
Оливкова олія - 50 мл
Зелень - пучок
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 77 Ккал

Курячі копченості відмінно поєднуються з овочами, роблячи при цьому салат більш легким. А якщо заправляти рослинними оліями, то можна прирівняти його до дієтичних страв.

Знімаємо з м'яса шкірку, вона нам не знадобитися. Шаткуємо його брусками, потім кубиками. Овочі добре промиваємо та нарізаємо слайсами.

Капусту шаткуємо гострим ножем, притрушиваем сіллю і сильно мнемо руками, щоб з неї пішов сік.

Зелень миємо, просушуємо і подрібнюємо. Всі підготовлені продукти складаємо в спеціальній салатниці, поливаємо оливковою олією.

Салат з копченою курячою грудкою і ананасами

З'єднання м'яса і фруктів не зовсім звично для вітчизняної кулінарії, але для різноманітності і розширення повсякденного меню іноді хочеться такої екзотики.

Компоненти:

  • Копчене філе – 450 г;
  • Ананаси – 1 банка;
  • Сир – 150 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Майонез легкий, нежирний – 150 мл;
  • Огірок пружний і свіжий – 2 шт.;
  • Паприка – 1 шт.;
  • Листочки салату – 5 шт.;
  • Яйця перепілок – 7 шт.

Копчене м'ясо обробляємо на волокна, занурюємо в глибоку пластмасову миску. Слідом довільно рвемо помиті й просушені зелене листя салату.

Відварюємо яйця. Овочі співаємо і шаткуємо півкільцями. Часник подрібнюємо ножем. Розкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Якщо шматки у формі кілець, ріжемо їх кубиками. Яйця розрізаємо навпіл. Всі підготовлені продукти занурюємо в салатник, додаємо спеції, поливаємо майонезом, по можливості домашнім, і все добре промешиваем.

Сир натерти або нарізати великими скибочками.

Подавати до столу потрібно відразу ж, поки овочі і фрукти не стекли.

Простий салат курячий і квасолею

Цей салат поєднав в собі рослинні і тваринні білки копченого м'яса і квасолі з вітамінами свіжих овочів.

Компоненти:

  • Куряча грудинка – 300 г;
  • Біла квасоля – 300 г;
  • Помідори черрі – 5 штук;
  • Редиска – 100 г;
  • Оцет яблучний – 1 ст. л;
  • Гірчиця – 1 ст.;
  • Масло соняшнику (раст.) – 200 мл;
  • Цукор – 1 ч. л;
  • Сіль – на розсуд господині;
  • Молоко – близько 100 мл;
  • Мариновані шампіньйони – 1 банка.

Попередньо замочуємо білу квасолю в ємності з холодною водою на ніч. У склянці для блендера змішуємо цукор, гірчицю, яблучний оцет, сіль і тепле молоко. Все збиваємо спеціальною насадкою до загустіння.

Занурюємо квасоля в алюмінієву каструлю, заливаємо водою і проварюємо години дві. Якщо немає зайвого часу або можливості довго стояти на кухні, можна використовувати готову квасолю, консервовану в банку.

Овочі миємо й даємо обсохнути. Шаткуємо всі компоненти середніх габаритів кубиками.

Вибираючи печериці, зверніть увагу на їх розміри і беріть розміром дрібніших, щоб не різати, а класти на салат цілком. Відкриваємо банку і зливаємо розсіл. Викладаємо підготовлені продукти в глибоку салатницю, заливаємо соусом і добре промешиваем.

Для цього салату підійде заправка з лляного або оливкової олії.

Смачний салат з копченої курки і кукурудзи

Простий і досить ситний салат з копченостями і кукурудзою підходить для тих, хто не має великих кулінарних навичок.

Компоненти:

  • Філе копченої курки – 350 г;
  • Кукурудза солодка (консервована) – 1 банка;
  • Шинка – 200 г;
  • Огірок – 2 шт.;
  • Томати черрі – 5 шт.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Майонез (бажано домашній) – 200 мл;
  • Петрушка, базилік – пучок;
  • Морква – 1 шт.;
  • Сіль – на розсуд.

Відварюємо яйця і помиту моркву. Даємо охолонути і подрібнюємо, можна це зробити на тертці. Копчене м'ясо – шинку і грудину – шаткуємо вздовж волокон, а потім поперек, кубиками.

Добре помивши і обсушивши огірок з помідорами, нарізаємо великими шматочками. Зелень можна порізати, а можна довільно порвати на невеликі шматочки.

Кукурудзу відкриваємо, зливаємо розсіл і промиваємо через сито теплою водою.

Всі інгредієнти з'єднуємо в окремому блюді, поливаємо майонезом, підсолюємо і добре промешиваем.

Салат грибний з копченою курячою грудинкою

Дуже ситний і виглядає по-святковому варіант листкового салату для будь-якого заходу.

Компоненти:

  • Копченості курячі – 350 г;
  • Печериці свіжі – 300 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Масло соняшнику (раст.) – 100 мл;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Огірочок хрусткий маринований – 3 шт.;
  • Цибуля зелена – кілька пір'я;
  • Майонез (краще, якщо домашнього приготування) – 150 мл;
  • Сіль, перець – за розсуд.

Гриби промиваємо, якщо потрібно чистимо шкірку. Овочі чистимо і шаткуємо середніми півкільцями. Набираємо в сотейник масло рослинне, і засмажуємо цибулю з морквою.

Коли вони стануть напівпрозорими, додаємо нарізані скибочками гриби. Выпариваем воду, підсолюємо і знімаємо з конфорки. Копченості нарізаємо соломкою. Проварюємо картоплю і яйця.

Подрібнюємо на тертці. Огірки ріжемо кубиками дрібніші. Блюдо викладаємо шарами: картопля, засмажені гриби з овочами, яйця, грудина, огірки.

Кожен з них промазуємо тонкої майонезній сіткою. Зверху посипаємо зеленню.

Салат з копченою грудинкою і сухариками

Не важкий і простий салат доповнить святковий стіл і порадує яскравими фарбами.

Компоненти:

  • Грудина копченої курки – 400 г;
  • Білий батон – 4 шматка;
  • Вершкове масло (не спред) – 50 р;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Зелена цибуля – 2 шт.;
  • Болгарський перець – 3 шт.;
  • Сир фетта – 250 г;
  • Майонез – 200 мл;
  • Молода капуста – 1 невеликий качан;
  • Сіль – за смаком.

Ріжемо батон великими кубиками. Розтоплюємо масло на сковороді і засмажуємо хліб до хрускоту. Відварюємо яйця в солоній воді, щоб вони краще чистилися.

Зливаємо сироватку з сиру і шаткуємо великими скибочками. Зрізаємо верхні листки з капусти і починаємо шаткувати довгою соломкою. Підсолюємо і мнемо рукою.

Копчене м'ясо поділяємо вздовж напрямку волокон. Перець миємо, вирізаємо стрижень і шаткуємо середньої соломкою.

Яйця перерезаем на четвертини. Всі продукти занурюємо в скляну глибоку ємність. Підсолюємо і поливаємо майонезом.

Який рис краще для плову, які види рису бувають і в чому їх відмінність?

Салат з пекінської капусти і курки це цікаве і просте блюдо, яке можна готувати кожен день.

Як зробити желе в домашніх умовах — найсмачніші рецепти.

Салат з копчених грудок з овочами гриль

Термооброблені овочі в цьому салаті зберігають свої корисні властивості і роблять аромат копченостей ще глибше.

Компоненти:

  • Грудинка копченої курки – 250 г;
  • Помідор – 3 шт.;
  • Перець солодкий – 3 шт.;
  • Баклажан – 1 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Масло соняшнику (раст.) – 50 мл;
  • Зелений горошок – 1 банку;
  • Сіль – за розсудом кулінара.

Всі овочі добре промиваємо і даємо обсохнути. Викладаємо цілими на решітку мангала і пропекаем з обох сторін. Знімаємо з вогню, розрізаємо на четвертини. З перцю виймаємо серцевину. Даємо охолонути.

Грудинку шаткуємо великими брусками. Відкриваємо горошок, зливаємо розсіл і промиваємо теплою водою на друшляку.

Занурюємо всі продукти в плоску скляну тарілку, при необхідності підсолюємо, поливаємо маслом рослинним і теплим подаємо до столу.

Корисні поради

  1. Для приготування страви потрібно виключно свіжі продукти. Якщо це молоді овочі, при покупці зверніть увагу, щоб вони не були перемерзшими, інакше при розморожуванні вони втратять велику частину рідини;
  2. Особливу увагу приділіть вибору копченостей: якщо у вакуумній упаковці присутня рідина, а на зрізі м'яса види желеподібні вкраплення, воно приготовлено неправильно. Жовтий колір жирових прожилки, занадто інтенсивний запах і відсутність закопчена мотузочки можуть свідчити про те, що м'ясо оброблялося рідким димом. М'ясо повинно бути пружним, а на серветці, прикладеної до зрізу, не залишати водяних слідів;
  3. Заправляти такі салати можна натуральними йогуртами, сметаною, кетчупом, сливками та іншими рослинними маслами;
  4. Якщо ви не використовуєте всю банку консервації – ананасів, кукурудзи або грибів – не потрібно зливати відразу весь розсіл. Ці продукти можуть зберігатися ще якийсь час, і їх можна використовувати в наступний раз.

Приємного вам апетиту!

Що ще почитати: