16 май 2019 1 994

Підбірка простих і смачних салатів з курячої грудки

Більшість з нас обожнюють курочку. Це дуже смачне м'ясо з успіхом подається в різних варіаціях. Її смак практично неможливо зіпсувати, а в якості інгредієнта для салату вона підійде найкращим чином, доповнивши його пікантністю і ніжністю.

«Що може бути простіше, ніж нарізати салат з пари-трійки складових?!», ─ скажете ви. Але не все так просто. До салату, як і до будь-якої страви потрібен свій підхід і фантазія. Адже простий експеримент з додаванням банального інгредієнта в звичний рецепт може докорінно змінити смак будь-якого салату.

Отже, існують різні варіації приготування святкових салатів, але найбільший фурор виробляють лише кілька рецептів. Сьогодні ми поділимося з вами секретами їх приготування.

Простий і смачний салат з курячої грудки: рецепти

Салат «Примха королеви»
Інгредієнти Кількість
філе курячого - 0,5 кг
сиру твердих сортів - 150 г
свіжого листя салату - 1 пучок
яєць - 5 шт.
зеленої цибулі - кілька пір'їн
невеликих помідорів - 2 шт.
вершкового масла - 30 г
кропу - за смаком
майонез 67% - 200 г
солі - за смаком
спецій - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Приступимо! Ставимо варитися нашу курочку. Тим часом відварюємо круто 2 яйця. З решти яєць робимо омлет. Для цього в мисочку додаємо 2 ст. ложки майонезу і вбиваємо туди яйця, солимо і ретельно збиваємо. У розігріту сковороду, змащену вершковим маслом, вливаємо яєчну суміш і обсмажуємо з двох сторін.

Нарізаємо помідори соломкою, кладемо в тарілку і даємо зайвого соку стекти. Звареному філе дозволяємо охолонути, подрібнюємо в тоненькі брусочки. Таким же чином ріжемо сир, омлет і відварені яйця. Рубаємо зелень і змішуємо всі інгредієнти в салатник.

Заправляємо сіллю, спеціями і майонезом. Прикрасити можна за власним бажанням. Повірте, цей салатик нікого не залишить зовсім байдужим!

Салат «Французький» з креветками

Звичайно, такий салатик далеко не простий, але надзвичайно смачний. В цілях економії креветки можна сміливо замінити на крабові палички (тільки їх не варто обсмажувати).

Складові:

  • 400 гр. курячого філе;
  • 200 гр. варених і очищених креветок;
  • 100-120 гр. твердого сиру;
  • 2 пружних свіжих огірка;
  • 8 ягід білого винограду (можна не додавати);
  • 200 гр. майонезу 30%;
  • Зелень (за смаком);
  • Сіль, спеції (на свій смак);
  • 70 гр. вершкового (жирного) олії.

На приготування піде 1 годину.

Калорійність в 100 грамах готового продукту — близько 240 ккал.

Почнемо! Варимо курку і остуджуємо. Сир і огірок ріжемо середнім кубиком. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому креветки. Охолоджену курку подрібнюємо на дрібні квадратики. У салатнику з'єднуємо курочку, сир, огірок, креветки і заправляємо все майонезом. Приправляємо до смаку сіллю і спеціями і засипаємо виноградом. При бажанні можна прикрасити ще і зеленню.

Салат «Простачка»

Салат дуже легкий у приготуванні, і у вашому холодильнику напевно знайдуться всі необхідні інгредієнти. Він порадує домочадців, коли зовсім лінь щось готувати, а жах як хочеться чого-небудь смачненького. А також не залишиться без уваги, якщо ввечері на вас «звалилися» гості.

Нам потрібно:

  • Півголівки капусти;
  • 400 гр. курячого філе (можна замінити ковбасою чи шинкою);
  • 1 банку консервованого зеленого горошку;
  • 1 великий пучок кропу;
  • Кілька пір'я зеленої цибулі;
  • 200 гр. майонез 67%;
  • Сіль, перець (за своїм бажанням і смаку).

Часу піде 30 хвилин.

Калорійність в 100 грамах готового продукту — близько 180 ккал.

Йдемо на кухню. Дістаємо капусту тоненько її шаткуємо.

З горошку зливаємо рідину і висипаємо в салатник, туди ж відправляємо капусту. Варену курку ріжемо тонкою соломкою і добре приправляємо чорним меленим перцем.

Зелень рубаємо. Все змішуємо і потім заправляємо майонезом, солимо. Ось і всі премудрості! Наш салатик готовий.

Салат «Улюблений» з кальмарами

Нічого досконаліші на смак, ніж курка в союзі з цим морепродуктом, напевно, не існує. Цей ситний білковий салатик вражає уяву своїм смаком.

Компоненти:

  • 200 гр. вареної курки;
  • 0,5 кг кальмарів;
  • 150-200 гр. твердого сиру;
  • 1 невелика цибулина;
  • 3 яйця;
  • 200 гр. майонезу 30%;
  • 20 гр. оцту;
  • 60 гр. води;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • Сіль, перчик по своєму смаку.

На готування піде 1 годину.

Калорійність в 100 гр. готового продукту — близько 290 ккал.

Починаємо творити! Для початку замаринуем цибулька. Для цього шаткуємо його соломкою, змішати з цукром і заливаємо оцтом, розведеним водою ─ залишаємо на 40 хвилин. Тим часом займемося кальмарами. Під проточною водою, знімаємо плівку з кальмарів і виймаємо пластини. Нам необхідно залити їх окропом 2 рази.

Після першого, повинно пройти 5 хвилин. Далі, воду злити і повторити процедуру. Після таких маніпуляцій, кальмар виходить дуже м'яким. Беремо нашу відварену грудинку і нарізаємо соломкою, те ж саме робимо з кальмарами, твердим сиром і відвареними круто яйцями.

Все змішуємо в салатнику, висипаємо цибулю, солимо, перчимо. Наостанок салат заправити майонезом. Приємного апетиту!

Салат «Ледачий Цезар»

Як же часто не вистачає часу бігати по магазинах у пошуках вустерського соусу, анчоуса і пармезану, таких необхідних для шедевра сучасної кухні ─ салату «Цезар». Та що там говорити!

Найчастіше просто у деяких людей навіть немає коштів, щоб придбати всі перераховані інгредієнти. Тут на допомогу прийде запропонований рецепт, не аналог, звичайно, але як варіант заміни, цілком смачненько.

Візьміть:

  • 300 гр. курячої грудинки;
  • 1 пекінська капуста (невелика);
  • 1 помідор;
  • 1 зубчик часнику;
  • Пів-лимона;
  • 1 пачка пшеничних сухарів «хрін з часником»;
  • 200 гр. майонезу 30%;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 2 ст. ложки соняшникової (звичайного) масла;
  • 100 гр. твердого жирного сиру;
  • 0,5 ч. ложки цукру;
  • Сіль, перець (за смаком).

На всю готування піде 30 хвилин.

Калорійність в 100 гр. готового продукту близько 220 ккал.

Приступаємо! Для початку нам необхідно обсмажити з часничком нашу грудку. Для цього ми її режим на кубики і відправляємо в розігріту з олією сковорідку. Доводимо до готовності на середньому вогні. Часник чистимо від луски і подрібнюємо. Додаємо до курочку і смажимо до готовності, постійно помішуючи. У глибоку салатницю рвемо (не нарізаємо) пекінську капусту невеликими шматочками.

Помідор ріжемо великими квадратиками і додаємо до капусти. Сир тремо на крупній тертці і відправляємо туди ж. Курку остуджуємо і змішуємо з вмістом салатниці. Солимо, перчимо, посипаємо сухарями. Готуємо соус.

В чаші змішати майонез, сметану, вичавити трохи лимона і додати цукор. Готовий салат можна заправити соусом відразу, але бажано це зробити перед подачею. Приємного апетиту!

Свинячі реберця рецепт в мультиварці приготовані по-домашньому. Читайте які спеції потрібно додавати.

Як приготувати смачну юшку з голови сьомги, що додати і як не перетворити царський блюдо в юшку. Читайте рецепт.

Які закуски можна приготувати з лаваша: рулети, котлети, пироги — рецепти смачних страв.

Кулінарні поради

  1. Салати з курки будуть набагато смачніше, якщо приготувати їх з м'яса грудної частини;
  2. Для того щоб віджати сік лимона його необов'язково розрізати. Досить просто проколоти чимось гострим;
  3. Сметана створить хрустку скоринку на смаженої курки, тому перед смаженням намажте нею м'ясо;
  4. Помішування продуктів при приготуванні ложкою з дерева, збереже в них всі корисні вітаміни;
  5. Щоб з сирого лука пішла гіркість, його потрібно обшпарити окропом;
  6. М'ясо курки буде соковитим і м'яким, якщо перед варінням її вимочити в холодній воді з додаванням 1 столової ложки оцту;
  7. Сік в курці залишиться, якщо перед термічною обробкою її посолити;
  8. Смажену курку, можна подавати і в холодному вигляді, вона майже не втрачає своїх смакових якостей;
  9. Якщо куряче м'ясо призначене для приготування салату, то закладати його потрібно вже в киплячу воду;
  10. Салат може швидко прокиснуть, якщо під час його приготування з'єднувалися холодні і теплі продукти;
  11. При купівлі курки, потрібно постаратися купити її в охолодженому вигляді;
  12. Курка середніх розмірів готується близько 1 години;
  13. Готовність курячого м'яса визначають, проткнувши його ножем, якщо виділяється сік прозорого кольору, то птах готова;
  14. Відварна курка ─ смачне, корисне і дієтичне м'ясо;
  15. Куряче м'ясо відмінно поєднується з лимонним соком і часником;
  16. Найсмачнішими і пікантними виходять салати з курки, в поєднанні з овочами;
  17. Ніжним і буде особливим салат з курячої грудки з апельсинами або ананасом;
  18. Соєвий соус доводить куряче м'ясо до досконалого і неповторного смаку;
  19. Будь салат з курячої грудки добре доповнить смажене насіння кунжуту.

Приємного всім апетиту!

Що ще почитати: