28 май 2019 120

Як спекти пиріг з рибою з дріжджового тіста

Практично всі люблять домашню випічку. Ну хто зможе довести, що домашні пироги гірше магазинних? Різновидів пирогів домашнього приготування більш, ніж достатньо. Однак особливу увагу варто приділити рибним пирогів, так як їх приготування має деякі нюанси, від яких залежить смак і пишність страви.

Рецепт простого рибного пирога з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
Рибне філе - 800 г
Рис - 200 г
Цибуля ріпчаста - 1 кг
Масло (будь-яке) рослинна - 100 г
Сіль - за бажанням
Лавровий лист - до 7 шт.
Мелений перець - за бажанням
Тісто на дріжджах - 1,5 кг
Борошно - 100 г
Куряче яйце - 1 шт.
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 122 Ккал
Найпростіший рецепт ґрунтується на використанні дріжджового тіста. Такий пиріг не займе значної кількості часу і не викличе труднощів у приготуванні, зате порадує домочадців чудовим смаком.

Спосіб приготування:

  1. Готуються рис, цибулю. Рис промивається і замочується на 1,5 години, після чого відварюється в злегка підсоленій воді до 20 хвилин, охолоджується. Цибуля очищається, нарізати тонкими півкільцями;
  2. Сковорода з підготовленим рослинним маслом прожарюється, після чого туди кладеться цибулю, пассеруется на малому вогні близько 5 хвилин;
  3. Цибуля змішується з рисом, місиво посипається сіллю і перцем за бажанням;
  4. Готується риба: філе нарізають тонкими скибочками, потім кожну скибочку солиться, перчится, після чого вона викладається на пергаментний папір;
  5. Тісто ділиться на дві рівні частини, після чого перша розкочується до розмірів трохи більших, ніж форма для випікання;
  6. Воно укладається у форму, попередньо змащену маслом рослинного типу. На нього викладається половина змішаних рису і цибулі, туди ж кладуть 2-3 листочки лавра;
  7. Зверху викладається заздалегідь підготовлене філе риби, на неї укладається частина рису і цибулі;
  8. Друга частина тесту розкочується до величини, яка дозволить закрити верхній шар начинки в пирозі, після чого нею накривається начинка і защипываются з боків краю;
  9. Пиріг ставиться в нехолодну місце на півгодини, в цей час збивається яйце;
  10. Духовка нагрівається до 200 градусів, туди поміщається пиріг, змащений збитим яйцем. Температура знижується до 190 градусів, після чого пиріг випікається близько 45 хвилин;
  11. Готовий пиріг виймається на серветку м'якого типу, накривається рушником і залишають на 20 хвилин – так риба дійде до стану повної готовності, а скориночка у пирога не буде занадто твердою.

Курячі гомілки з картоплею в духовці запечені — найцікавіші і незвичайні рецепти.

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом рецепти з покроковими фото і відео. Дізнайтеся секрети приготування страви.

Тушкована картопля з м'ясом у горщиках — просте блюдо, яке стане одним з ваших улюблених.

Випічка з рибною начинкою листкового тіста

Страви з рибою із звичайного тіста легкі в приготуванні, а якщо мова заходить про використання листкового тіста, то і час приготування скорочується, смак виходить зовсім інший, але не менш дивовижний.

Інгредієнти:

  • Готове листкове тісто – 1 упаковка;
  • Рибне філе – 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Масло (будь-яке) рослинне – 20 гр.;
  • Спеції, сіль – за бажанням.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 102 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Тісто розморожується до початку приготування, готується філе риби: солиться, перчится;
  2. Лук ріжеться кубиками невеликих розмірів, морква треться на тертці;
  3. Овочі обсмажуються на олії;
  4. Розморожене тісто поділяється на кілька частин, кожна розкочується до тонкої товщини;
  5. Філе риби викладається на нижній пласт тіста, зверху кладуть обсмажені моркву і цибулю;
  6. Пиріг формується у вигляді риби: хвостова частина загортається трикутником, бокові частини тіста нарізати смужками середньої товщини;
  7. Бічними смугами, розташованими навскіс, накриваються філе риби і овочі;
  8. З що залишився тесту формується хвіст і прикріплюється до основної частини пирога. Збивається яйце, отриманою сумішшю, зверху змащують тісто;
  9. Духова плита розігрівається до 180 градусів, туди поміщається сире блюдо і випікається протягом півгодини;
  10. Готовий пиріг остуджується, розрізається на порції, подається до столу.

Пиріг з листкового тіста з рибною начинкою – самий простий в плані приготування, а інгредієнти, необхідні для його приготування, не викличуть великих фінансових витрат.

Пиріг з червоної риби на дріжджах

Начинка для такої страви може бути будь-який, однак пиріг з червоної риби і дріжджового тесту відрізняється від інших унікальними смаковими властивостями.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 1 кг;
  • Філе червоної риби – 0,5 кг;
  • Картопля – 1 кг.;
  • Цибуля – 500 гр.;
  • Масло вершкове – 50 гр.;
  • Міцна Заварка – 50 гр;
  • Спеції, сіль – за бажанням.

Час приготування: 60 – 70 хвилин.

Калорійність: 134 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

    1. Філе червоної риби нарізане тонкими скибочками, кожен з яких посипається сіллю і спеціями;
    2. Очищається картоплю, нарізати невеликими пластинками, кожна з яких солиться, перчится невеликою кількістю необхідних інгредієнтів;
    3. Цибуля очищається, нарізається тонкими кільцями;

    1. Готове тісто поділяється на кілька рівних частин. Нижню необхідно розкачати трохи більше, ніж деко, щоб можна було красиво защепити краї.
    2. Нижня частину тіста викласти на деко, змащене маслом, на не викладається філе риби, зверху неї – картопля, а останній шар складається з лука, між кільцями якого кладуться дрібні шматочки вершкового масла – для надання пирога м'якості, ситності;

    1. Розкочується друга половина, після чого нею накривається верхній шар пирога. Краї защипываются;

  1. Духовку заздалегідь розігріти до 170 градусів, після чого туди поміщається пиріг на 40-50 хвилин. Готовність перевіряється зубочисткою: якщо тісто не береться на неї, значить, блюдо готове;
  2. Готовий пиріг виймається з духовий плити, розрізається і подається на стіл.

Корисні поради

Існує декілька порад, яких необхідно дотримуватися під час приготування пирога:

  1. Перед тим, як страва поміщається в духовку, його проколюють виделкою, а також залишають невеликий отвір посередині, щоб дати можливість повітрю вільно циркулювати;
  2. Якщо пиріг займе не весь деко і по його боках залишиться порожнє місце, він краще запечеться;
  3. Готову страву необхідно відразу виймати з духовий плити і перекладати, щоб воно не просякло запахом заліза;
  4. Щоб страва не підгоряло, під деко ставиться миска з водою;
  5. Закриваючи духову плиту, необхідно повільно опускати кришку, інакше тісто осяде при сильному бавовні.

Дотримання всіх моментів дозволить приготувати чудове блюдо з дивним смаком, який буде радувати не тільки своїх, але і тих, хто прийшов у гості. Навіть ті, хто не любить рибні пироги, не зможуть встояти, щоб не спробувати хоча б одного шматочка.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: