19 апрель 2019 1 360

Як приготувати м'ясо з картоплею в горщиках

Немає нічого краще і смачніше, ніж тушковане м'ясо з картоплею в горщиках. Оскільки всі компоненти готуються в закритій ємності і у власному соку, вони виходять дуже соковитими і ароматними. А готувати це частування не так вже й складно, його може зробити будь-яка господиня.

А при бажанні м'ясо з картоплею можна доповнити грибочками, зеленню та спеціями. В результаті все одно буде дуже смачно і поживно. Отже, пропонуємо вам ознайомитися з декількома варіантами готування цієї страви.

М'ясну печеню з картоплею в духовці
Інгредієнти Кількість
Картопля - 800 грам
Нежирна свинина - кілограм
Цибулини - 2 штуки
Сир твердого виду - 200 грам
Сухе вино - 2 великі ложки
Шматочок вершкового масла - 40 грам
Масло пісне - трохи
Сіль і перець - за смаком
Приправи для м'яса - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Починаємо готувати:

Шматок м'яса обполіскуємо, зрізаємо місця з прожилками і плівками. Розрізаємо невеликими квадратами;

Ставимо На вогонь сковороду з маслом, прогріваємо і кладемо м'ясні шматочки невеликими порціями. Обсмажуємо кілька хвилин;

Потім обсмажені шматочки, кладемо в миску і прибираємо в бік;

У сковороду наливаємо трохи води і вина. Всі розігріваємо до кипіння;

Далі додаємо туди сіль, чорний мелений перець, спеції, змішуємо і проварюємо кілька хвилин;

З бульб картоплі чистимо шкірку, обполіскуємо від бруду і розрізаємо у вигляді смужок;

З ріпчастої цибулі видаляємо всі шкірки, ріжемо дрібними брусочками;

Після цього в заздалегідь підготовлені горщики, на дно викладаємо картоплю. Він повинен заповнювати ємність приблизно на 1/3;

Потім зверху картоплі кладемо шматочки м'яса, воно повинно заповнювати горщики до самого верху;

Зверху посипаємо все подрібненою цибулею;

Заливаємо все соусом зі спеціями;

Сир протираємо теркою з великими отворами і викладаємо його наверх кожного горщика, додаємо трохи вершкового масла;

Духова шафа прогріваємо до 180 градусів і ставимо туди горщики;

Залишаємо запікати хвилин на 50.

Рецепт яловичини з картоплею в порційних горщиках

Що буде потрібно:

  • М'якоть яловичини – 800 грам;
  • Пів кілограма бульб картоплі;
  • 50 грам вершкового масла;
  • Сметана – 2 великі ложки;
  • 1 середня ложка борошна;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 1 літр чистої води;
  • Щіпка солі;
  • Томатна паста – 2 великі ложки;
  • Невелика кількість чорного меленого перцю і спецій.

Скільки потрібно готувати – 70 хвилин.

Скільки калорій – 110.

Готування:

  1. Яловиче м'ясо ретельно обполіскуємо в холодній воді, очистити від всіляких уламків кісток, видаляємо прожилки, плівки;
  2. Потім м'ясо обробляємо середніми шматочками і викладаємо в миску;
  3. Картоплю звільняємо від шкірки за допомогою ножа або овочерізки. Очищені бульби обполіскуємо прохолодною водою;
  4. Далі картоплю викладаємо на обробну дошку і розрізаємо гострим ножем на невеликі квадратики. Розмір картопляних шматочків має бути такою ж як і у м'ясних шматочків. Викладаємо в чашку, наливаємо холодну воду, щоб картопля не почорнів;
  5. З цибулин зчищаємо лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками. Бажано рубати їх дуже дрібно, бо сильно подрібнену цибулю дасть більше соку;
  6. У кипляче масло закидаємо м'ясо. Смажимо не надто довго, буквально хвилин 5-7. Після цього м'ясо викладаємо на тарілку;
  7. У сковорідку викладаємо томатну пасту, додаємо туди сіль, чорний мелений перець і приправи. Змішуємо і смажимо хвилин 5;
  8. Наливаємо воду, додаємо борошно і проварюємо до загустіння суміші;
  9. Далі в підготовлені горщики викладаємо картопляні шматочки, вони повинні заповнювати їх на третю частину;
  10. Викладаємо на картоплю обсмажені шматочки яловичини;
  11. Зверху м'яса насипаємо дрібні шматочки цибулі;
  12. Потім все заливаємо соусом з томатів і спеції;
  13. У кожен горщик додаємо вершкове масло і сметану;
  14. У прогрітий духова шафа ставимо закриті горщики з усіма інгредієнтами і залишаємо на 50 хвилин.

Як приготувати картоплю з м'ясом і грибами

Нам буде потрібно:

  • 800 грам м'яса будь-якого (яловичого, свинячого, телятина;
  • 600 грам бульб картоплі;
  • 800 грам шампіньйонів;
  • 3 головки ріпчастої цибулі;
  • Морквина – 3 штуки;
  • Часточки зубчиків – 6-8 штучок;
  • 200 грам сиру твердого виду;
  • 6-8 маленьких ложечок вершкового масла;
  • Вода – 400-600 мл;
  • Рослинна олія;
  • Майонез;
  • Зелень кропу і петрушки – кілька гілочок;
  • Трохи солі;
  • Чорний мелений перець і приправи.

Скільки має робиться – 70-80 хвилин.

Харчова цінність – 150.

Процедура приготування:

  1. Філе м'яса моєму, зрізаємо з нього прожилки, зайвий жир, обсушуємо. Розбираємо на великі бруски;
  2. Картоплю очищаємо від шкірки, обполіскуємо від бруду і розрізаємо на соломку;
  3. Цибулини очищаємо від шкірки, нарізаємо на кільця. Потім цибульні кільця розрізаємо на 4 частини;
  4. Морква обполіскуємо, видаляємо бруд, шкірку і перетираємо на тертці з великими отворами;
  5. Печериці обполіскуємо, просушуємо і ріжемо тоненькими часточками або довільними шматочками;
  6. Часникові зубці чистимо від шкірки і ріжемо маленькими скибочками;
  7. Стебла зелені обполіскуємо і ріжемо дрібними шматочками;
  8. На сковорідку наливаємо олію, гріємо і закидаємо м'ясні шматочки. Смажимо кілька хвилин. Викладаємо шматочки на тарілку;
  9. Потім на сковорідку викладаємо грибні шматочки, смажимо з усіх боків пару хвилин, і кладемо в миску;
  10. На ту ж сковорідку засипаємо картопляні шматочки, підливаємо трохи олії і обсмажуємо до напівготовності. Виймаємо картоплю на тарілку;
  11. Далі закидаємо туди цибульні шматочки і моркву. Смажимо кілька хвилин;
  12. У підготовлені горщики на дно кладемо Шматочки м'яса і підсолюємо, приправляємо спеціями;
  13. Потім викладаємо овочеву зажарку і посипаємо шматочками часнику;
  14. Викладаємо картопляні шматочки, підсолюємо, приправляємо спеціями, посипаємо шматочками петрушки і кропу;
  15. Зверху картоплі викладаємо грибні шматочки, приправляємо сіллю, спеціями;
  16. Сирний скибочку перетираємо у велику стружку;
  17. Наверх насипаємо сирну стружку, кладемо трохи вершкового масла;
  18. У кожен горщик вливаємо ½ склянки води або бульйону;
  19. Поливаємо все майонезом;
  20. Нагріваємо духовку до 180-190 градусів і ставимо туди горщики на 40 хвилин.

Просте печиво на швидку руку рецепти, які варто взяти на замітку і пригощати своїх друзів, родичів і дітей. Неймовірно смачні рецепти.

Як створити неймовірно смачний салат з консервованої горбуші і що можна додати в блюдо щоб зробити його ще смачніше. Читайте і готуйте.

Найсмачніша добірку смачних рецептів сыровяленой ковбаски, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Рецепти тут.

Як готувати ароматну тушковану картоплю з м'ясом

Потрібно наступне:

  • 700 грам картоплі;
  • 700 грам свинячого м'яса;
  • Цибуля – 1 штука;
  • 70 грам сиру;
  • 30 грам томатної пасти;
  • Стакан води;
  • Трохи лимона;
  • Щіпка солі;
  • Половина невеликий ложки чорного меленого перцю;
  • Рослинне масло.

Скільки робиться – півтори години.

Рівень калорій – 135.

Процедура приготування:

  1. Шматочок м'яса промиваємо, знімаємо шкірку, прожилки і нарізаємо на невеликі шматочки;
  2. Кладемо шматочки в макітру, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем;
  3. З лука знімаємо шкірку і нарізаємо у вигляді півкілець, засипаємо в миску з м'ясом;
  4. Лимон розрізаємо на дві частини. Нарізаємо одну частину кружечками і викладаємо до м'яса;
  5. Також туди можна підлити трохи мінеральної води з газом, перемішати і залишити на півгодини для маринування. Час від часу всі інгредієнти перемішуємо;
  6. З картоплі знімаємо шкірку, промиваємо та нарізаємо. Ріжемо не надто дрібно;
  7. Потім картопляні шматочки кладемо на дно горщика;
  8. З миски з м'ясом виймаємо кружечки лимона і викладаємо вміст разом з маринадом в горщик;
  9. Робимо томатну заливку. У склянку з водою кладемо томатну пасту, розмішуємо до повного розчинення;
  10. Додаємо трохи солі і виливаємо в горщик з усіма інгредієнтами;
  11. Накриваємо кришкою, ставимо в прогріту духовку і залишаємо запікатися на півгодини при 180 градусах;
  12. Після цього зменшуємо вогонь і запікаємо ще 30 хвилин;
  13. Протираємо дрібної теркою шматочок сиру і викладаємо в горщик, і залишаємо тушкуватися ще 5 хвилин;
  14. В кінці тримаємо все в духовці ще 10 хвилин, і подаємо на стіл.

Печеня з м'ясом у горщиках без картоплі

Складові інгредієнти:

  • Кілограм яловичини;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • Морква – 2 штуки;
  • Сирок — шматочок на 200 грам;
  • 4 великі ложки майонезу;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Період приготування – 80 хвилин.

Скільки калорій – 110.

Приготування:

  1. Цибулю чистимо від шкірки і нарізаємо у вигляді півкілець;
  2. Яловичину промиваємо, зрізаємо прожилки, плівки та обробляємо невеликими квадратиками;
  3. В горщики наливаємо по 1 великій ложці рослинного масла і кладемо шматочки яловичини. Підсолюємо і приправляємо перцем;
  4. Потім кладемо шматочки цибулі;
  5. З моркви чистимо шкірку, промиваємо і натираємо крупною соломкою. Викладаємо зверху лука і присипаємо сіллю;
  6. Потім сирок протираємо крупною соломкою і кладемо поверх всіх інгредієнтів;
  7. Змащуємо все майонезом;
  8. Ставимо горщики в прогріту духовку і запікаємо 1 годину при 200 градусах.

Корисні поради

  • Обов'язково перед запіканням м'ясо потрібно проварити або обсмажити, інакше воно вийде жорстким і несмачним;
  • Небажано горщики ставити в гарячу духову шафу. Вони зроблені з керамічного матеріалу і можуть розтріскатися;
  • Можна після приготування всі присипати зеленню, вона додасть приємний аромат.

М'ясо з картоплею в горщиках виходить дуже смачним, і буде просто танути в роті. Перед цим блюдом ніхто не зможе встояти, воно зможе стати ситним обідом або вечерею. Також його можна використовувати в якості страви для святкового столу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: