22 май 2019 87

Як запекти свинину з помідорами і сиром в духовці

Запечене свиняче м'ясо так і манить своїм апетитним запахом і виглядом, від якого просто неможливо втриматися. А якщо ще воно приготовлено разом з овочами і ароматними приправами, так це буде не просто смачну вечерю, але і святкове частування.

Тому якщо ви ще не знаєте, чим здивувати своїх гостей і членів сім'ї, то обов'язково скористайтеся кількома рецептами приготування свинини в духовці з помідорами і сиром.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свиняче м'ясо - півтора кілограма
помідор - 4 шт.
скибочку твердого сиру - 170 г
часникові часточки - 3 шт.
цибулю - 3 шт.
майонез - 4 великі ложки
сіль - на свій смак
спеції, прянощі - на свій смак
рослинна олія - трохи
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Готуємо покроково свинину з помідорами і сиром в духовці:

  1. Для приготування необхідно використовувати м'якоть без кісток. М'ясо ретельно промивається, якщо дуже багато жиру, то його потрібно зрізати;
  2. Далі м'якоть нарізати уздовж на порційні шматочки, розмір товщини кожного скибочки повинна бути не більше 2 см;
  3. Зверху кожного скибочки м'яса кладемо на харчову плівку і відбиваємо кухонним молоточком;
  4. Обсипаємо сіллю, спеціями;
  5. На поверхні дека необхідно розмістити пергаментний папір, її можна трохи скропити рослинним маслом і викладаємо шматочки м'яса;
  6. Часточки часнику чистяться від шкірки, видавлюємо часточки через прес;
  7. Викладаємо часник в миску кладемо майонез і розмішуємо;
  8. Готовим соусом необхідно промазати шматочки свинини;
  9. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо на тонкі кільця;
  10. Викладаємо кільця цибулі на м'ясо, яке змазано соусом;
  11. Помідори промиваємо, нарізаємо їх тонкими кружечками;
  12. Розкладаємо кружечки помідорів поверх м'яса прямо на шматочки цибулі;
  13. Розжарюємо духовку до 200 градусів, ставимо в духовку деко;
  14. Залишаємо запікати 20 хвилин;
  15. Тим часом сир натирається у велику стружку;
  16. Через 20 хвилин виймаємо деко, посипаємо зверху все протертим сиром;
  17. Ставимо знову в духовку і залишаємо готуватися ще 15 хвилин;
  18. Виймаємо готову свинину з помідорами і сирною скоринкою, розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.

Листкова смакота в духовці

Компоненти для приготування:

  • 700 грам свинячого м'яса;
  • помідори – 3 штуки;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • дві цибулини;
  • шматочок твердого сиру – 100 грам;
  • три великих ложки сметани;
  • 50 грам майонезу;
  • трохи кухонної солі;
  • спеції за смаком.

Період приготування – 70-80 хвилин.

Калорійність – 228 ккал.

Як готувати свинину з помідорами, грибами і сиром шарами в духовці:

  1. Для початку потрібно очистити цибулю від лушпиння і розрізати його на півкільця;
  2. Форму для запікання рекомендується застосовувати з антипригарним покриттям, додатково на її дно можна постелити пергамент;
  3. Змащуємо дно або пергамент рослинним маслом і викладаємо шматочки цибулі у вигляді рівномірного шару;
  4. М'якоть свинини промиваємо прохолодною водою, зрізаємо надлишки жиру;
  5. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки товщиною 1 див Вони повинні бути такими ж, як на відбивні;
  6. Потім м'ясо необхідно добре відбити з двох сторін за допомогою кухонного молотка або ручкою ножа;
  7. Натираємо шматочки з двох сторін сіллю і спеціями;
  8. Свинину викладаємо на шар цибулі;
  9. У миску викладаємо кілька великих ложок майонезу і додаємо сметану. Все треба добре перемішати;
  10. Половиною соусу необхідно промазати м'ясо;
  11. Помідори промиваємо, нарізаємо на тонкі кружечки;
  12. Викладаємо помідори зверху скибочки свинини;
  13. Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки від бруду;
  14. Нарізаємо гриби пластинками, перекладаємо в миску, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо;
  15. Викладаємо гриби зверху помідорів і змащуємо рештою соусу;
  16. Шматочок сиру необхідно протерти теркою з крупною решіткою;
  17. Гріємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з усіма компонентами;
  18. Готувати в духовці близько 40 хвилин;
  19. Далі виймаємо форму, присипаємо верх протертою сирної стружкою і знову відправляємо в духовку;
  20. Запікати все потрібно близько 20 хвилин;
  21. Потім виймаємо, розрізаємо на порції і викладаємо на тарілки.

Читайте як приготувати шикарне варення зі сливи — ми пропонуємо вам кілька варіантів десерту на будь-який смак.

Рецепт курячої печінки в молоці — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.

Спробуйте приготувати окрошку на сметані — прекрасне блюдо для літнього меню.

«Гармошка» з свинини з помідорами і сиром в духовці

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • м'якоть свинячого м'яса з довгастою формою приблизно на 1 кілограм;
  • один великий помідор;
  • 180 грам сиру твердого сорту;
  • 3 часникових зубця;
  • 1 велика ложка гірчиці;
  • рослинна олія;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • трохи приправи «суміш перців»;
  • сіль поварена на свій смак.

Період приготування – 3 години.

Калорійність – 210 ккал.

Як потрібно готувати «Гармошку»:

  1. Для приготування слід використовувати м'якоть свинини, краще щоб шматок був довгастим прямокутної форми;
  2. Добре промиваємо м'ясо, протираємо серветками;
  3. Далі за допомогою ножа потрібно зробити поперечні надрізи з кроком приблизно 1-1,5 см;
  4. Не потрібно розрізати до кінця. Шматок м'яса повинен нагадувати вид гармошки;
  5. Після цього свинину потрібно натерти з усіх боків сіль. спеціями, особливу увагу приділіть кожному розрізу;
  6. Далі в миску заливаємо соєвий соус, додаємо рослинне масло, гірчицю і розмішуємо;
  7. Зубчики часнику потрібно очистити від шкірки, пропустити через прес і викласти в маринад;
  8. Маринад ретельно розмішується до рівномірної структури;
  9. У чашку викладаємо гармошку з свинини і заливаємо маринадом;
  10. Залишаємо м'ясо маринуватися протягом години;
  11. Тим часом промиваємо помідор і нарізаємо на кружечки середньої товщини;
  12. Скибочка сиру ріжемо на пластинки;
  13. На стіл кладемо прямокутний аркуш фольги і викладаємо на нього гармошку з свинячого м'яса;
  14. У кожен розріз вставляємо шматочок помідора і пластинку сиру;
  15. Як тільки всі шматочки будуть вставлені, загортаємо м'ясо у фольгу, викладаємо у форму;
  16. Прогріваємо духовку до 190 градусів, поміщаємо туди форму з м'ясом;
  17. Запікаємо приблизно годину;
  18. Далі виймаємо форму, акуратно розгортаємо фольгу, при бажанні м'ясо можна обкласти з усіх боків відвареною картоплею;
  19. Поміщаємо основу в духовку і залишаємо ще хвилин на 15, за цей час м'ясо і картоплю підрум'яняться;
  20. Після цього виймаємо з духовки, м'ясо викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • для приготування свинини з помідорами і сиром в духовці слід використовувати тільки м'якоть з невеликим шаром жиру;
  • для того щоб м'ясо швидше пропеклося і вийшло соковитим, його можна промаринувати в соку лимона, соєвому соусі зі спеціями. Маринувати потрібно близько години;
  • запікати можна у фользі, в ній свинина просочиться соками овочів і вийде дуже ароматною.

Виявляється, дуже просто приготувати святкове частування, яке зможе прикрасити практично будь урочисту подію. Свинина після випікання виходить дуже м'якою, поживною, а помідори надають їй додатковий аромат. Після випікання на поверхні утворюється апетитна сирна скоринка, яка перебере своїм рум'яним видом всіх до столу.

Що ще почитати: