09 май 2019 6 494

Як швидко приготувати торт у мікрохвильовці

Завжди може вийти ситуація, при якій гості опиняться вже піднімаються по сходах, а в будинку не буде нічого до чаю. Але якщо в будинку є мікрохвильовка, то проблем немає, тому що до чаю можна буде приготувати справжній торт, зроблений за кілька хвилин з найпростіших інгредієнтів. Їм, до речі, можна здивувати і рідних на простий сніданок.

Рецепт шоколадного торта за 5 хвилин
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - 4 ст. ложки
цукру - 8 ст. ложок
яєць - 1 шт.
порошку какао - 2 ст. ложки
молока - 3 ст. ложки
рафінованої рослинної олії - 3 ст. ложки
сметани - 300 мл
шоколаду - плитка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал
Що може бути краще шоколадного торта? Тільки шоколадний торт, який готується за 5 хвилин, причому ще й з кремом і глазур'ю. Для цього всього потрібна мікрохвильова піч.

Спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти (крім 4 ст. ложок цукру), і додати до них молоко, яйце і рослинне масло.

Вимісити тісто і вилити у помазанную маслом форму для мікрохвильовки, після чого поставити її на велику потужність на 3 хвилини.

Вийняти корж з форми, дати йому трохи охолонути і розрізати на дві частини, а в цей час перемішати сметану з цукром (це крем) і розтопити шоколад (це глазур).

Промазати коржі кремом і залити глазур'ю – ніжний шоколадний торт за 5 хвилин готовий!

Ванільний торт «Хвилинка» в мікрохвильовці

Класика випічки – ванільні вироби. Цей аромат відразу створює атмосферу затишку вдома, а шматочок чогось м'якого, просоченого та пахучого ваніллю порадує всіх.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 курячих яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 100 гр. розм'якшеного вершкового масла (можна замінити рослинним);
  • 0,5 склянки пшеничного борошна;
  • пакетик ваніліну;
  • пакетик розпушувача;
  • щіпка солі;
  • 300 гр. сметани;
  • 0,5 склянки фруктового сиропу (якщо є).

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність: приблизно 300 Ккал/100 гр.

Для приготування тіста потрібно збити яйця з цукром, потім додати туди щіпку солі і масло, а також розпушувач і ванілін, після чого поступово засипати борошно, ретельно вимішуючи тісто.

Вилити його в змащену форму (придатну для мікрохвильової печі), піч на максимальній потужності 5 хвилин. Готовий корж вийняти, дати охолонути, розрізати на дві частини і промазати сметанним кремом (0,5 склянки цукру з рецепту йде саме на нього), попередньо при бажанні і можливості просочивши їх сиропом. Все, можна подавати!

Сирний торт з полуницею

Торти з мікрохвильовки і так виходять ніжними, а вже якщо вони приготовані з сиру без використання борошна, то говорити про їх легкості просто не доводиться.

Необхідні інгредієнти:

  • 200 гр. нежирного сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 ст. ложки вівсяних пластівців (можна розмелених);
  • пакетик розпушувача;
  • 250 гр. нежирної сметани;
  • цукрова пудра за смаком;
  • кілька ягід полуниці.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: приблизно 200 Ккал/100 гр.

Сир потрібно розтерти з яйцями, цукром і додати до нього вівсяні пластівці і пакетик розпушувача. Готове тісто викласти у помазанную маслом форму для НВЧ і виставити на табло 5 хвилин на максимальній потужності.

За той час, поки корж буде випікатися, необхідно збити сметану з цукровою пудрою, додавши її до смаку і полуницю нарізати пластинками. Готовий корж залишиться розрізати на дві частини і промазати їх сметанним кремом, прокладаючи полуницею. Верх теж прикрасити полуницею.

Дієтичний торт готовий!

Рецепт твердого сиру у домашніх умовах — м'який, з щільною текстурою, ароматний продукт приготований за різною рецептурою обов'язково доведеться вам за смаком.

Як приготувати овочевий суп без м'яса читайте в нашій статті.

Рідке тісто для піци на майонезі відрізняється м'якістю і пишністю. Спробуйте приготувати його за нашими підказками.

Кокосовий торт у мікрохвильовці

Приготувати саме ласощі з екзотичними нотками в мікрохвильовці за той час, що гості роздягаються і розташовуються? Так, виявляється і таке цілком можливо.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 ст. ложки вершкового масла;
  • 1 куряче яйце;
  • 7 ст. ложок цукру;
  • 3 ст. ложки молока;
  • 3 ст. ложки кокосової стружки;
  • 4 ст. ложки пшеничного борошна;
  • 2 ст. ложки кип'яченої води;
  • пакетик розпушувача;
  • пакетик ванільного цукру;
  • збиті вершки для прикраси.

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність: приблизно 30 Ккал/100 гр.

Спочатку потрібно розтопити вершкове масло, змішати його з 4 ст. ложками цукру і яйцем, а потім додати в цю суміш молоко, 2 ст. ложки кокосової стружки, борошно, розпушувач і ванільний цукор.

В результаті вийде тісто консистенції сметани, яке залишиться вилити у форму для НВЧ і відправитися випікатися 5 хвилин на максимальній потужності в мікрохвильовці.

Поки це відбувається, потрібно зварити сироп з води, 3 ст. ложок цукру і 1 ст. ложки кокосової стружки – як тільки закипить, готово.

Готовий корж розрізається на дві частини і просочується цим сиропом. Верх отриманого торта прикрашають вершками.

Корисні поради

Торти в мікрохвильовці, що готуються за лічені хвилини, здаються дуже привабливими для всіх господинь, але для того, щоб вони дійсно вийшли, потрібно знати чимало тонкощів цього процесу, інакше спроба може виявитися провалом. Що потрібно робити?

  1. У першу чергу потрібно пам'ятати, що принцип роботи мікрохвильової печі зовсім не такий, як у духовки і готове тісто не буде мати скоринки – дивуватися не варто.
  2. В мікрохвильовці тісто піднімається набагато сильніше, ніж у звичайній духовці, так що борти у форми повинні бути високими, а саме тісто не повинно досягати їх половини, інакше в лічені секунди воно може виявитися за межами форми.
  3. Переважно використовувати посуд, спеціально призначену для СВЧ, але також підійдуть і будь-які керамічні, скляні і навіть силіконові форми.
  4. Металевий посуд використовувати в мікрохвильовці категорично заборонено, і це стосується випічки в тому числі. Її заборонено використовувати у СВЧ як завгодно.
  5. Посипати форму для випікання в СВЧ борошном не потрібно, але можна змастити маслом.
  6. Готуючи тісто для торта, в цьому випадку потрібно обов'язково стежити за тим, щоб цукор розчинився в ньому повністю, і вимішувати до цього стану стільки, скільки потрібно, тому що сподіватися на те, що він сам розчиниться під час випічки, як у випадку з духовкою, не доводиться. Там тісто нагрівається поступово, і цукор встигає розійтися, тоді як в мікрохвильовці випічка відбувається дуже швидко і крупинки цукру просто обвугляться, надавши тесту неприємний запах гару.
  7. Тісто для випічки торта в мікрохвильовій печі повинно бути трохи більш рідким, ніж у звичних варіантах для духовки, тому що інакше корж вийде сухуватим.
  8. Готуючи тісто для мікрохвильової печі, можна скористатися таким алгоритмом – на кожне додатково вкарбований яйце повинна йти додаткова ложка рідини.
  9. Потрібно враховувати, що тісто випікається в мікрохвильовці спочатку зсередини, тому якщо здається, що гору ще трохи сируватий, то всередині все вже майже або повністю готове, а чекаючи видимої запеченности верху можна отримати жаринку всередині.
  10. У разі додавання в тісто для випічки в мікрохвильовці фрукти, краще вибрати більш низький рівень енергії НВЧ, щоб у них був шанс трохи там пропектися.

Готувати в мікрохвильовці можливо і тісто з готових сумішей для випічки, при цьому знову враховуючи ряд нюансів. Перш за все, для випікання потрібно виставити час, який є чвертю від вказаного на упаковці (для духовки). Також готові суміші потрібно ще більш ретельно вимішувати, тому що цукор та інші крихти в них мають кілька більш міцний характер, ніж у звичайній випічці.

Що ще почитати: