05 июнь 2019 74

Як приготувати апетитні курячі ніжки

Курячі ніжки завжди виходять неймовірно соковитими і ніжними. Та й готувати їх зовсім не так вже і складно. Це м'ясо має ніжністю, м'якістю, тому готується воно дуже швидко. Головне — їх можна запікати, і швидко тушкувати і смажити, і відварювати. Вони завжди виходять смачними.

А якщо їх присипати спеціями і зеленню, так це буде смакота, яке не залишить нікого байдужим. Так, як же сготовить смачні і шалено м'які курячі ніжки самостійно? Давайте розставимо кулінарні акценти, вивчивши рецепти нижче.

Готуємо ніжки в каструлі
Інгредієнти Кількість
Ніжки курячі - 4 штуки
Цибулю - 2 головки
Морквина - 1 штука
Томатна паста - Велика ложка
Часник - 5 зубчиків
Суха суміш з 5 перців - за бажанням
Паприка - маленька ложечка
Рослинна (просте) олія - трохи
Сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 180 Ккал

Як робиться:

  1. Головку ріпчастої цибулі чистимо від лушпиння, обполіскуємо холодною водою і шаткуємо дрібними шматочками або на тонкі півкільця;
  2. Часникові зубчики чистимо від шкірки і акуратно ріжемо на тоненькі кружальця;
  3. Моркву очищаємо, промиваємо прохолодною водою від зайвої бруду. Ріжемо її за бажанням – у вигляді кружечків, часточками або кубиками;
  4. Курячі ніжки промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником (з паперової основи);
  5. Натираємо ніжки з усіх боків паприкою, сумішшю перців і сіллю. Викладаємо їх в чашку і залишаємо на деякий час;
  6. Бажано використовувати каструлю з чавунної основи, щоб її можна було поставити в духовку. Наливаємо в неї масло соняшнику (рослинна) і ставимо на плиту;
  7. Хвилини через 3-4 засипаємо туди шматочки цибулі, прожарюємо його 3 хвилин до золотистого кольору. При цьому його треба перемішувати;
  8. Після цього додаємо туди паприку, суміш перців і заливаємо невеликою кількістю води, приблизно пів склянки. Все перемішуємо дерев'яною лопаткою;
  9. Додаємо до цибулі зі спеціями шматочки моркви і готуємо хвилин 5;
  10. Духова шафа прогріваємо до 170-180 градусів;
  11. Далі в каструлю викладаємо кружечки часнику, трохи томатної пасти і ретельно перемішуємо;
  12. Потім викладаємо туди курячі ніжки і заливаємо все водою, щоб вона повністю покривала. Додаємо трохи солі;
  13. Ставимо ємність з усіма інгредієнтами в духовку і залишаємо запікатися на 15-20 хвилин;
  14. Після цього виймаємо, перевертаємо ніжки на іншу сторону і готуємо ще 17-20 хвилин;
  15. В кінці каструлю витягуємо, ставимо на плиту, все розмішуємо і тушкуємо ще хвилин 5-7.

Салат з консервованих кальмарів — це цікаве блюдо, яке можна готувати на будь-яке застілля.

Індичка у вершковому соусі, приготована в мультиварці — це смачне блюдо, приготувати яке досить просто.

Прості і смачні рецепти домашнього печива та іншої випічки яка припаде до смаку вашим домочадцям.

Готуємо смачно курячі ніжки в духовці

Нам знадобиться наступне:

  • 7-8 курячих гомілок;
  • 100 мл сметани або жирних вершків;
  • Томатна паста – 50 грам;
  • Часникові зубці – 3-4 штуки;
  • Каррі — 1 маленька ложечка;
  • Чорний мелений перець – щіпка;
  • Трохи солі;
  • Рослинна (звичайне) масло.

Час приготування – 40-50 хвилин.

Калорійність 1 порції – 160.

Готуємо:

  1. Курячі ніжки промиваємо прохолодною водою. Якщо вам не подобається шкурка, то її можна прибрати;
  2. Часникові зубчики чистимо від шкірки і ріжемо їх на тоненькі пластинки. Викладаємо в чашку;
  3. Додаємо до часнику трохи сметани, томатної пасти, приправляємо всі перцем, карі і підсолюємо. Все змішуємо до однорідної суміші;
  4. Далі ніжки викладаємо в соус і обмазуємо їх з усіх боків;
  5. Чашку з куркою і соусом поміщаємо в холодильник/холодильну камеру на 3-4 години, щоб ніжки промариновались і стали соковитими. Чашку можна прикрити кришкою або поліетиленовим пакетом;
  6. Прогріваємо Духовку до 180-200 градусів;
  7. Поверхню листа промазуємо рослинним маслом з усіх сторін;
  8. Викладаємо на деко промаринованное куряче м'ясо;
  9. Готуємо при температурі 200 градусів 40 хвилин при 180 — 50 хвилин;
  10. Приблизно за 15 хвилин до кінця готування курку поливаємо маринадом.

Хрусткі курячі гомілки на сковороді

Нам буде потрібно:

  • 2-4 курячі ніжки;
  • Головка ріпчастої цибулі – 1 штука;
  • Одна морквина;
  • Перець солодкий – 1 штука;
  • Невеликий шматочок перчика чилі;
  • 2-3 часникові часточки;
  • Приправа для курки за бажанням;
  • Трохи солі;
  • Рослинна (просте) олію;
  • 50 мл води.

Час готування – 50-60 хвилин.

Калорійність 1 порції — 200.

Процес приготування:

  1. Ніжки курки обполіскуємо гарненько в прохолодній воді, видаляємо все зайве і кладемо їх на серветки з паперу, щоб з них стекла зайва рідина;
  2. Викладаємо їх в глибоку миску, посипаємо приправою для курки, сіль і перемішуємо. Залишаємо на час, хвилин на 15-20;
  3. Цибулину і моркву чистимо від шкірки і обполіскуємо холодною водою;
  4. Цибулю ріжемо на кубики, моркву соломкою;
  5. На плиту поміщаємо жаровню з маслом і прогріваємо;
  6. На гаряче масло відкидаємо овочеву нарізку і підсмажити до рум'яного кольору;
  7. Потім овочі відсуваємо вбік і викладаємо курячі ніжки;
  8. Все смажиться хвилин 7-8, постійно перемішується дерев'яною лопаткою;
  9. Солодкий перчик розрізаємо, виймаємо насіння, зрізаємо плодоніжку і рубаємо у вигляді невеликих смужок;
  10. Курочку перевертаємо, засипаємо до них смужки солодкого перцю і смажимо;
  11. Далі заливаємо трохи води, зменшуємо вогонь і готуємо хвилин 15. Всі прикриваємо кришкою;
  12. Тим часом часникові часточки звільняємо від лушпиння і ріжемо дрібненькими шматочками;
  13. Відкриваємо жаровню, перевіряємо м'ясо на готовність, проколюємо виделкою, якщо сік прозорий і без кров'яних домішок, то воно готове. Приправляємо все шматочками часнику і знімаємо з вогню;
  14. Залишаємо настоюватися під кришкою хвилин 10-15.

Використовуємо мультиварку

Компоненти для готування:

  • 6 курячих ніжок;
  • Лимон – половина;
  • 2 часникового зубчики;
  • Рослинна або оливкова олія;
  • Материнка сушена – на свій смак;
  • Приправа для птиці – за бажанням;
  • Чорний мелений перець;
  • 6-8 гілочок кропу і петрушки.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 175.

Рецептура:

    1. Ніжки потрібно добре промити прохолодною водою. Якщо на них є пір'я і волоски, то їх потрібно очистити, інакше вони зіпсують все частування. Гарненько протираємо паперовими серветками;

    1. Переходимо до приготування суміші для маринування. Промиваємо лимон і в невелику чашку протираємо трохи цедри, приблизно 1 маленька ложечка. Багато цедри не потрібно, а то вона додасть страві гіркоти;
    2. Далі лимон розрізаємо на дві половинки. Нам знадобиться тільки одна частина фрукта. Половинку ріжемо ще на дві частини і з однієї половинки видавлюємо в миску сік;
    3. З часникових зубчиків знімаємо шкірку і видавлюємо їх через землянку або трьох дрібної теркою;
    4. Викладаємо шматочки часнику в миску і перемішуємо з соком лимона;
    5. Зелень петрушки і кропу дрібно рубаємо і викладаємо в соус;
    6. У кінці соус додаємо 50 мл оливкової олії і перемішуємо до однорідного стану;
    7. Викладаємо в маринад курячі ніжки, посипаємо їх сіллю, перцем і сушеної материнкою;
    8. Накриваємо миску з маринадом і м'ясом пакетом з целофану і ставимо в холодне місце на 1-1,5 години;
    9. Після цього промариновані ніжки виймаємо і холодильника, викладаємо їх в ємність мультиварки, попередньо промазану маслом;

    1. Решту половинки лимона ріжемо на шматочки і викладаємо між ніжками;
    2. Поливаємо все залишками маринаду;

  1. Вибираємо програму «Випічка» і запікаємо 40 хвилин;
  2. Хвилин через 20 м'ясо потрібно перевернути, щоб воно повністю пропеклося.

Фаршировані курячі стегенця

Необхідні продукти:

  • Курячі ніжки – 8 штук;
  • Печериці – 400 грам;
  • Цибуля – 3 головки;
  • Морква – 1 штука;
  • Часникові зубці — 3 штуки;
  • Сметана або вершки – 100 мл;
  • Борошно – 50 грам;
  • Рослинна (просте) олію;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Тривалість готування – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 175.

Переходимо до приготування:

  1. Першим ділом промиваємо і очищаємо ніжки. Потім робимо невеликі надрізи ножем у верхній і нижній частині і акуратно витягуємо кісточки;
  2. Кісточки кладемо в ємність, заливаємо водою і відварюємо на середньому вогні;
  3. Цибулина очищається і ріжеться на дрібні брусочки;
  4. Моркву чистимо і протираємо в середню стружку;
  5. Смажимо овочеву нарізку на рослинній олії до готовності;
  6. Потім засмажку відкидаємо в бульйон, солимо, перчимо і відварюємо 15 хвилин;
  7. Після цього бульйон проціджуємо через марлю матеріал або друшляк;
  8. Гриби промиваємо та нарізаємо у вигляді тонких пластинок;
  9. Інші цибулини очищаємо і ріжемо дрібними шматочками;
  10. Часникові зубці чистимо і протираємо на дрібну стружку;
  11. На окрему жаровню наливаємо масло, гріємо і викладаємо туди цибулю з часником. Смажимо кілька хвилин;
  12. Потім до цибулі з часником засипаємо гриби і смажимо хвилин 10. Знімаємо з плити і охолодити;
  13. Ніжки фаршируємо з кожної сторони грибною начинкою і зашиваємо з обох сторін;
  14. Далі обсмажуємо гомілки зі всіх сторін хвилини 3;
  15. У бульйон додаємо сметану і розмішуємо
  16. Викладаємо фаршировані гомілки у форму і заливаємо бульйоном зі сметаною;
  17. Ставимо форму в прогріту духовку до 180 градусів і запікаємо хвилин 10-15.

Що смачного можна приготувати з курячих ніжок

Гречана каша з стегенцями

Компоненти для готування:

  • 4-6 штук курячих гомілок;
  • Гречана крупа – 250 грам;
  • Вода або бульйон – 2 склянки;
  • Одна головка ріпчастої цибулі;
  • Морква – 1 штука;
  • 100 мл білого напівсолодкого вина;
  • Трохи спецій за бажанням;
  • Сіль, суміш перців.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність 1 порції – 160.

Приготування:

  1. Курячі ніжки промиваємо і натираємо спеціями. Залишаємо на 30-40 хвилин;
  2. Цибулину і морквину промиваємо, чистимо. Цибуля шинкуется на дрібні квадратики, морквина протирається великою теркою;
  3. На суху гарячу сковорідку викладаємо промариновані ніжки, заливаємо вином і тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Хвилин через 5 перевертаємо;
  4. Потім викладаємо до гомілок овочі і тушкуємо хвилини 3;
  5. Перекладаємо всі інгредієнти в казанок, наливаємо трохи рослинне масло, засипаємо гречану крупу і готуємо хвилин 7;
  6. Заливаємо все теплою водою і накриваємо кришкою;
  7. Після того як вся вода википить, приправляємо спеціями і накриваємо кришкою. Готуємо до готовності.

Курячі гомілки по-селянськи

Складові інгредієнти:

  • 4 курячі ніжки;
  • 2 яйця;
  • Половина склянки борошна;
  • 1 стакан очищених насіння;
  • Рослинна (просте) олію;
  • Сіль і спеції.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність 1 порції – 185.

Переходимо до готування:

  1. Курячі яйця розбиваємо в миску, змішати з сіллю і спеціями. Збиваємо їх віночком;
  2. Промиті гомілки мачає в яєчну суміш, потім присипаємо борошном. Робимо так два рази;
  3. Викладаємо на гаряче масло й обсмажуємо з усіх боків хвилин 10;
  4. Потім викладаємо їх на змащене деко, поливаємо яєчною сумішшю і посипаємо насінням;
  5. Ставимо в прогрітий духовку і запікаємо до готовності 25-30 хвилин.

Курячі ніжки, приготовані за цим рецептом, вийдуть відмінними і ароматними. Оскільки ці продукти можна придбати в будь-якому магазині і за дуже низькою ціною, їх можна готувати практично щотижня на сімейні обіди та вечері.

Це блюдо можна подавати з різними гарнірами – овочами, кашами, супами, салатами і багатьма іншими.

Що ще почитати: