22 июнь 2019 1 319

Як смачно приготувати салат з черемші

Черемша — це весняна зелень, з якої можна зробити величезна кількість салатів. Крім того, що вони виходять надзвичайно смачними і ароматними, так ще і дуже корисними. Тому черемшу необхідно їсти якомога частіше, а щоб вона не набридала, її слід використовувати як доповнення в різних частування.

Сьогодні давайте ознайомимося з рецептами приготування з неї смачних салатиків. Але все ж спочатку варто дізнатися про те, чим вона корисна.

Трохи про користь черемші

Черемша – це дикий часник або цибуля ведмежа. Цієї зеленню люблять ласувати ведмеді після тривалого зимового сну. Це пов'язано з тим, що вона має високий рівень корисних речовин.

В черемші містяться такі речовини і вітаміни:

  1. Вітаміни С, А, В, РР;
  2. Фолієва кислота;
  3. Мінеральні речовини заліза, міді, селену, цинку, марганцю;
  4. Фруктоза;
  5. Ефірні масла.

Чим вона корисна для людського організму:

  • Благотворно впливає на роботу травлення;
  • Підвищує вироблення шлункового соку;
  • Покращує апетит;
  • Покращує кров'яний складу;
  • Допомагає усунути цингу;
  • Усуває холестеринові бляшки і знижує тиск;
  • Позитивно впливає на роботу судин і серця;
  • Зміцнює нервову систему;
  • Покращує обмінні процеси;
  • Володіє бактерицидними властивостями.

Цю зелень часто застосовують під час гнійних хвороб, інфекцій кишкового тракту, ревматизмі, простудних хвороб. Її також можна використовувати для зовнішнього застосування під час лишаїв і бородавок.

Рецепти салатів

Весняний салат з черемші з яйцями
Інгредієнти Кількість
Черемша - 1 середній пучок
Курячі яйця - 5 штук
Майонез, сметана або олія - для заправки
Сіль - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Як зробити:

Зелень ретельно обполіскуємо прохолодною водою і струшуємо від зайвої води;

Якщо є зелені паростки з квітами, то їх треба прибрати.Вони нам не знадобляться;

Далі черемшу потрібно нашаткувати ножем на дрібні шматочки;

Курячі яйця варимо до крутого стану;

Потім охолоджуємо їх в прохолодній воді, чистимо від шкаралупи і ріжемо на середні кубики;

Шматочки зелені та яєць поміщаємо в глибоку чашку і підсолюємо;

Заправляємо все майонезом або олією і перемішуємо;

Перекладаємо готовий салат на тарілку і подаємо до столу.

Черемшовый салат з помідорами

Складові компоненти:

  • 200 грам черемші;
  • Помідори – 2 штуки;
  • 3-4 пера зеленої цибулі;
  • Кріп – 3-4 гілочки;
  • Трохи кунжуту і кухонної солі;
  • Оливкова олія для заправки.

Готування:

  1. Зелень черемші, кропу і зеленої цибулі добре обполіскуємо під холодною водою і струшуємо від зайвої рідини;
  2. Зелень рубаємо дрібними шматочками і викладаємо в глибоку миску;
  3. Помідори промиваємо і розрізаємо на невеликі квадратики;
  4. Викладаємо шматочки помідорів в миску з зеленню, приправляємо сіллю і кунжутом. Все перемішуємо;
  5. Якщо салат буде занадто сухим, то його можна заправити невеликою кількістю оливкової олії.

Салат «Новий»

Що знадобиться:

  • 200 грам яловичини;
  • 300 грам м'яса курки;
  • 100 грам шинки;
  • Пучок черемші на 100 грам;
  • Один свіжий помідор;
  • Половина цибулини;
  • Половина вареної моркви;
  • Майонез для заправки.

Як робиться:

  1. М'ясо яловичини і курки промиваємо під холодною водою, видаляємо зайві прожилки і плівки;
  2. Окремо м'ясо ставимо отвариваться до готовності. Воду, в якій вариться м'ясо, треба підсолити;
  3. Як тільки курка і яловичина будуть готові, їх слід остудити і розрізати на невеликі кубики;
  4. Шматочок шинки ріжемо брусочками;
  5. Пучок черемші обполіскуємо холодною водою, струшуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
  6. Помідор обполіскуємо і ріжемо середніми скибочками;
  7. Моркву відварюємо до готовності, охолодити, знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою;
  8. Половину ріпчатої цибулі шаткуємо на дрібні квадратики;
  9. Всі інгредієнти перекладаємо в миску і заправляємо майонезом;
  10. Готовий салат ставимо в холодильник на пару годин, щоб він просочився;
  11. В кінці перекладаємо його в тарілку для салатів і подаємо до столу.

Салат з весняної зелені і свіжих огірків

Що потрібно:

  • 2-3 свіжих огірка;
  • 2 яйця;
  • 200 грам черемші;
  • 6-7 гілочок кропу і петрушки;
  • Оливкова олія;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Огірки очищаємо від шкірки і рубаємо на колечка. Потім колечка ріжемо на 4 частини;
  2. Курячі яйця готуємо до крутого стану і ріжемо кубиками;
  3. Зелень черемші розриваємо на дрібні частини;
  4. Гілочки кропу і петрушки дрібно шаткуємо;
  5. Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку, підсолюємо і заправляємо оливковою олією.

Рецепти салатів з маринованою черемші

Салат з маринованої зелені, картоплі і буряків під горіховим соусом

Для салату:

  • Бульби картоплі – 3 штуки;
  • Буряк – 2 штуки;
  • Черемша маринована – 200 грам;
  • Трохи маслини для прикраси.

Для соусу:

  • Лимонний сік або яблучний оцет – 70 мл;
  • Стакан води;
  • Горіхи грецькі – 150 грам;
  • Натуральний мед – 1 маленька ложечка;
  • 50 грам французької зернистої гірчиці;
  • Підлогу ч. ложки меленої кориці;
  • Кмин мелений – 1 маленька ложечка;
  • Мелений фенхель – пол ч. ложки;
  • Трохи солі.

Як готується:

  1. Для початку промиваємо картопля і буряк. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості;
  2. Поки овочі відварюють, робимо соус. Шматочки горіхів викладаємо в чашку блендера;
  3. Розтоплюємо мед і змішуємо його з соком лимона;
  4. Мед з соком лимона викладаємо в блендер до горіхів;
  5. Заливаємо все компоненти водою і збиваємо до однорідного стану;
  6. Далі додаємо туди сіль, гірчицю, мелену корцу, кмин, фенхели і знову перемішуємо до однорідності. Соус готовий;
  7. Відварну картоплю і буряк очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі кубики;
  8. Мариновану черемшу нарізаємо ножицями на шматочки довжиною не більше 1 см;
  9. Всі складові викладаємо в миску і заправляємо горіховим соусом;
  10. Викладаємо салат в салатницю і прикрашаємо розрізаними маслинами.

Як приготувати гречану кашу в мультиварці простий і смачний рецепт.

Домашнє печиво на кефірі простий рецепт, який варто спробувати сьогодні ж.

Рецепт біляшів з м'ясом і цибулею. Цю страву можна готувати і як закуску для пікніка і як ситний обід для всієї родини.

Салат з рису «мікс» та горбуші з лісової черемшею

Продукти для приготування:

  • 1 упаковка рису Акватика Мікс;
  • 10 гілочок маринованої черемші;
  • 100 грам маринованої горбуші у власному соку;
  • Одне куряче яйце;
  • 10 грам салату Фриссе;
  • Щіпка запашного перцю перемеленого через млинок;
  • Трохи консервованого горошку;
  • Майонез для заправки.

Рецептура:

  1. Рис варимо відповідно до інструкції на пачці, викладаємо за допомогою шумівки і промиваємо;
  2. Промитий рис викладаємо в салатницю у вигляді шару і промазуємо майонезом;
  3. Мариновані гілочки черемші ріжемо кільцями і викладаємо зверху рису, також промазуємо майонезом;
  4. Консервовану горбушу розминаємо вілком і викладаємо зверху черемші, промазуємо майонезом;
  5. Відварене яйце ріжемо на 4 частини і кладемо зверху салату у вигляді квіточки;
  6. Прикрашаємо горошком і присипаємо запашним перцем.

Салат з квасолі та грибів з зеленню

Нам знадобиться:

  • 100 грам маринованої черемші;
  • Півбанки консервованої квасолі в томатному соусі;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • 100 грам маринованих грибів;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • 200 грам сметани;
  • Трохи зелені і прянощів.

Переходимо до приготування:

  1. Курячі яйця варимо до крутого стану, остуджуємо, зчищають шкаралупу і ріжемо на дрібні кубики;
  2. Мариновані гриби промиваємо та нарізаємо пластинками;
  3. Мариновану черемшу можна порізати ножицями або просто порвати на шматочки;
  4. Очищений ріпчасту цибулю ріжемо на півкільця;
  5. Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку, додаємо туди півбанки консервованої квасолі і перемішуємо;
  6. Сметану змішуємо із зеленню та спеціями;
  7. Заправляємо салат сметанним соусом;
  8. Ставимо його в холодне місце на годину для просочення;
  9. Після цього викладаємо в миску для салатів і подаємо до столу.

Салати з черемші можна використовувати в якості закуски до основних страв, наприклад до супів, каш, овочевих частувань. Крім цього, їх можна готувати на свята, вони будуть чудовою прикрасою святкового столу.

Що ще почитати: