Як приготувати простий і шоколадний торт з вишнею
Якщо до вас раптом вирішили прийти гості, або ви не знаєте, який десерт приготувати на святковий вечір, вихід є. Обов'язково приготуйте торт з вишнею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 3 шт. |
20 %-ної сметани або вершків - | 100 мл |
майонезу - | 200 грам |
борошна вищого сорту - | 300 грам |
свіжої або замороженої вишні - | 500 грам |
цукрового піску - | 250 грам |
розпушувача - | ½ Ч. ложки |
масла вершкового - | для змащування форми |
панірування - | для прикраси |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Як зробити:
- Курячі яйця розбиваємо, поділяємо білки і жовтки і викладаємо їх по окремих чашках. Білки прибираємо на деякий час в холодне місце, охолоджені білки швидше і краще утворюють густу піну під час збивання;
- До жовтків висипаємо пів склянки цукрового піску і перемішуємо вінчиком або міксером до повного розчинення цукрового піску;
- Далі до суміші з цукру додаємо сметану або вершки, майонез і розпушувач. Все ретельно перемішуємо вінчиком. Майонез надає випічці пишну і рихлу структуру;
- Борошно необхідно просіяти через сито, це додасть їй пишність. Потім засипаємо борошно в суміш невеликими порціями, при цьому перемішуємо і розбиваємо всі грудочки;
- Форму для запікання ретельно змащуємо вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями, це потрібно для того, щоб надалі готовий корж можна було легко вийняти з форми;
- Далі заливаємо в неї рідке тісто і розподіляємо його по всій площі форми. Поверхня розрівнюємо ложкою;
- Духова шафа прогріваємо до 180-200 градусів і поміщаємо в його форму з тестом. Запікаємо все до золотистого кольору;
- Збиваємо білкову суміш з цукром до утворення піни. Для збивання можна використовувати віночок, міксер або блендер;
- Виймаємо корж з духовки, викладаємо на його поверхню вишню і заливаємо все білковою масою з цукровим піском;
- Потім торт знову поміщаємо в духовку, зменшуємо температуру до 130-150 градусів і печемо до готовності. Виймати випічку можна, коли верх стане рожевого відтінку;
- Готовий торт трохи охолоджуємо і виймаємо. Краще всього використовувати орендовану форму, з неї можна легко вийняти торт і не пошкодити його.
Приготувати оладки з курячої грудки не так складно. Це просте і смачне і просте блюдо, яке можна готувати кожен день.
Читайте як приготувати тісто для домашньої локшини. Її можна додавати в суп або ж подавати як окрему страву.
Тушкована капуста з картоплею і фаршем, а також інші рецепти цього популярного страви.
Торт шоколадний з вишнею
Компоненти для коржа:
- Яйця курячі – 4 штуки;
- Стакан цукрового піску;
- 200 мл кислого молока;
- Пачка масла або маргарину;
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки;
- Какао-порошок – 120 грам;
- Одна маленька ложечка харчової соди.
Для крему:
- Півлітра сметани;
- 150 грам цукрового піску;
- 1 пакетик ванілі.
Додаткові компоненти:
- Вишня свіжа – 350 грам;
- Вишневий сік – 150 мл;
- Шоколад – 100 грам.
Готування:
-
- Першим ділом розбиваємо яйця і ділимо білки і жовтки. До білків засипаємо цукровий пісок і збиваємо до пишноти;
- Потім до білків додаємо жовтки, при цьому не перестаємо збивати;
-
- Маргарин розтоплюється на водяній бані, поки він не стане рідким;
-
- Вливаємо в яєчну суміш повільно кефір і розтоплений маргарин. Збиваємо все міксером;
-
- Борошно з'єднуємо з харчовою содою і маленькими частинами засипаємо в рідку суміш. Все змішуємо і розбиваємо грудочки;
- Після цього в рідке тісто засипаємо какао порошок і перемішуємо;
-
- Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і заливаємо в неї рідке тісто;
- Ставимо форму в прогрітий духовку до 180 градусів і печемо 40 хвилин. При запіканні не можна відкривати духовку, інакше корж сяде;
-
- Готовий корж охолодити, витягаємо з форми і ріжемо на три коржа;
-
- Плитку шоколаду розтоплюємо на водяній бані;
- Потім перший корж перевертаємо, викладаємо на плоску тарілку і промазуємо розтопленим шоколадом;
-
- У мисці змішуємо сметану, цукровий пісок і ванілін. Збиваємо все міксером;
-
- Після застигання шоколаду, корж перевертаємо і просочуємо його вишневим соком;
-
- Після цього промазуємо його сметанним кремом;
-
- Викладаємо на поверхню вишню без кісточок і знову промазуємо кремом;
- Також промазуємо другий корж – розтоплений шоколад, вишневий сік, сметанний крем, вишня і знову крем.
Ці два рецепти допоможуть урізноманітнити ваше меню. Такі тортики можна готувати як для свят, так і для повсякденного меню. Готуються вони дуже просто, та й по вартості виходять не надто дорого. Обов'язково приготуйте їх як можна швидше, не відкладайте на потім.
Приємного апетиту!