15 апрель 2019 1 649

Як приготувати торт «Чорний ліс»

Цей торт має кілька назв: «Шварцвальд», «Блек Форест» та «Чорний ліс». Являє собою шоколадний бісквіт зі збитими вершками і вишнею, просочений киршвассером. Це алкогольний напій, вироблений шляхом бродіння маленької чорної черешні з кісточками.

Прикрашається цей торт тонкими смужками темного шоколаду і вишнею. Справжнє походження цього рецепта невідомо донині, але є кілька версій. Найпростіша і можна сказати логічна – «Чорний ліс» нагадує Шварцвальдские темні ліси.

До другої відносять компоненти, що входять до складу торта і виробляються в Шварцвальді. Ще більш безглуздий — третій варіант, який говорить що назва отримано завдяки одягові місцевих сільських дівчат, який представляє собою білосніжну блузку з темними плямами і червоними кульками, що нагадують шоколад і вишню.

Насправді легенд та історій навколо цього рецепта ходить дуже багато, і на перший погляд можна подумати, що він досить складний. Але це не так, продукти для приготування цього шедевра звичайні, і якщо чітко дотримуватися всю технологію, то вийде саме такий десерт як у кондитерів багато років тому.
Класичний покроковий рецепт торта «Чорний ліс»
Інгредієнти Кількість
Яйце - 3 шт.
Борошно - 4 склянки
Молоко - 200 мл
Цукор - 250 г
Оливкова олія - 3 ст. л.
Ваніль - 3 упаковки
Сіль - щіпка
Какао - 200 г
Пекарський порошок - 1 ст. л.
Вишневий ром або лікер - 50 г
Вершки жирні - 550 мл
Цукрова пудра - 350 г
Вишні - 400 г
Кукурудзяний крохмаль - 150 г
Вода очищена - 150 мл
Час приготування: 230 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 Ккал

Приготувати цей торт ризикне не кожна господиня, не кажучи вже про початківців з малим досвідом. Але зважившись втілити в життя цей шедевр, ви повинні знати, що часу буде витрачено безліч.

Спочатку займемося приготуванням шоколадних бісквітних коржів. Для цього необхідно перебити холодні свіжі яйця, щіпку солі і двісті грамів цукру. Маса повинна нагадувати гоголь-моголь, бути білою і стійкою.

З'єднати окремо тепле молоко, оливкову олію, ваніль і протрушенную разом борошно з какао порошком. Старанно все промешать, щоб не було білих просвітів борошна.

Два складових бісквітного тіста змішуємо разом робимо це не поспішаючи, щоб яєчна пишна маса не впала. Це важливо, інакше коржі будуть плоскими, зовсім не піднімуться. Промешивайте силіконової лопаткою з-під дна.

Запустіть електродуховку на 190 °С. Застеліть дві однакові по діаметру форми пергаментом і змастіть дно оливковою олією, тільки не сильно. Тісто вийшло рідке, вливаємо спочатку одну порцію, потім – другу.

Робиться це на око, але намагайтеся, щоб вийшло рівномірно. Випікаємо два коржа відразу двадцять п'ять хвилин, не відкриваючи дверцята, і ні в якому разі не перевіряючи готовність зубочисткою. Коржі миттєво впадуть і торт не вийде.

Натисніть дерев'яною лопаткою на центр випічки, і якщо форма залишилася колишньою – виймайте. Якщо злегка примялась і не повернулася у вихідне положення, ще потрібно пропікатися.

В торт входить два види крему – вишневий і вершковий. Почнемо з другого, він легше. Змішаємо цукрову пудру і холодні свіжі вершки в склянці блендера.

Збиваємо на повільній швидкості, яку поступово збільшуємо. Крем повинен збільшитися в три рази і мати пухку консистенцію. Якщо він не піднімається, значить вершки не першої свіжості або ємність блендера була не ідеально сухою і чистою.

В такому разі вже не виправити ситуацію, необхідно брати нові продукти для цього крему і враховувати всі нюанси.

В залізну каструлю висипаємо вишні, крохмаль, залишилася пудру (100 грамів) і пів літра вишневого компоту. Повільно уварюємо ягоди, і постійно помішуємо. Вишневий крем повинен вийти густим тягучим і.

Для просочення з'єднуємо вишневий лікер, воду і три столові ложки цукру. Проварюємо сироп на слабкому вогні сім хвилин, не доводячи його до кипіння. Якщо передбачається, що торт будуть їсти діти, замініть цей сироп вишневий.

Виймаємо коржі, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Потім щільною ниткою або волосінню, поділяємо кожен бісквіт навпіл. Можна це зробити ножем, але є ризик пошкодити структуру.

Перший корж просочуємо сиропом, зверху товстим шаром накладаємо вершковий крем, на нього – вишневий. Придавлюємо наступним коржем і за тією ж схемою формуємо весь торт. Бока рясно промазуємо вершковим кремом за допомогою спеціальної лопатки.

Залишився білий крем заправляємо в кондитерський мішок або щільний харчової пакет і робимо гарні трояндочки на поверхні торта по його периметру. По центру гіркою накладаємо вишневий ганаш і залишаємо торт в прохолодному місці на ніч.

З боків можна прикрасити торт шоколадною стружкою або ламаної крихтою з бісквіту.

Рецепт торта «Чорний ліс» від Олександра Селезньова

Цей рецепт торта вперше з'явився в Німеччині, потім перекочував у Францію, Англію, Австрію. Через деякий час він опинився в наших ресторанах і кондитерських крамницях.

Компоненти:

  • Борошно – 180 г;
  • Цукор – 400 г;
  • Яйця – 6 шт.;
  • Какао – 2 ст. л.;
  • Заморожена вишня – 250 г;
  • Вишневий лікер – 40 г;
  • Вода – 100 мл;
  • Темний шоколад – 1 плитка;
  • Крохмаль – 2 ст. л.;
  • Вершки жирні – 600 мл;
  • Коктейльна вишня – 1 банку.

Приготування: 200 хвилин.

Калорійність: 210 Ккал/ 100 р.

Збиваємо в пишну масу склянку цукру з холодними яйцями. Це займе не менше семи-восьми хвилин. Підсипаємо в борошно какао порошок і просіваємо сипучі компоненти через сито. Промазуємо у формі боки маслом, дно застеляємо калькою.

Включаємо електродуховку на 190 °С. Змішуємо гоголь-моголь з какао-борошном. Тісто вийде рідким, головне – якісно його промешать, щоб вийшло однорідним. Виливаємо борошняну масу і випікаємо тридцять хвилин.

З'єднуємо сто грамів цукру з водою, ставимо на конфорку і доводимо до закипання. Даємо сиропу трохи охолонути і вливаємо вишневий лікер.

Злегка розморожуємо вишню без кісточок, додаємо цукор, що залишився і проварюємо масу двадцять хвилин, весь час помішуючи, поки не вийде консистенція варення.

У воді розбиваємо крохмаль і підливаємо трохи в вишневу рідина, продовжуємо проварювати до загустіння близько п'ятнадцяти хвилин. Відставляємо і даємо охолонути.

Шоколадний бісквіт витягаємо, прикриваємо чистим полотном, чекаємо повного остигання. Розтоплюємо плитку темного шоколаду в мікрохвильовці. Виливаємо на пергаментний папір тонким шаром і акуратно кладемо охолодитися.

Бісквіт поділяємо на три частини. На першу кладемо збиті вершки і всю вишневу начинку, зверху придавлюємо наступним коржем, рясно промазуємо вершками. Потім обережно промазуємо весь торт – бока і верхівку. В процесі обмазування рівняйте кондитерський виріб кремом.

Відшаровуємо шоколадні смужки паперу та прикрашаємо з боків торт, зверху накладаємо коктейльні вишеньки прямо з хвостиками.

Залишаємо охолонути і просочитися на кілька годин.

Торт «П'яна вишня» рецепт з фото і покроковими рекомендаціями по виготовленню.

Пісний пиріг з варенням — соковитий і смачний десерт. Покрокові рецепти з фото.

Дивіться як зробити правильно смачне безе в класичному варіанті. Читайте нашу добірку рецептів.

Корисні рекомендації

  1. Какао порошок можна додавати не тільки в тісто, але і під час збивання вершків, тоді вийде не білосніжна піна, а коричнева;
  2. Якщо у вас немає замороженої вишні, можна купити готовий вишневий джем і використовувати його в якості крему;
  3. Якщо у вас не виходить збити гоголь-моголь, спробуйте розділити яйця на білки і жовтки;
  4. Прикрасити торт можна м'якоттю з бісквіта або тертим шоколадом;
  5. Якщо ви не дуже любите темний шоколад, для торта можна застосовувати і білий. Помістіть його в марлевий мішечок і постукайте молотком, цією крихтою притрусіть боки і верхівку торта.

Торт подається в охолодженому вигляді з чорним чаєм, натуральною кавою або какао. Бажаємо вам випробувати безмірне задоволення від поїдання даного десерту!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: