25 июнь 2019 170

Оригінальні і прості десерти на швидку руку

Часто виникає бажання насолодитися чимось солоденьким, але часу готувати зовсім мало. Для таких ситуацій є безліч швидких в приготуванні десертів з використанням фруктів, кисломолочних продуктів, джемів і горішків, з випічкою і без, дієтичних і не дуже.

Рецепти солодких і смачних десертів на швидку руку

Яблука смажені в тесті
Інгредієнти Кількість
Яблука - 5 шт
Ваніль - 1 упаковка
Цукрова пудра - для посипання
Молоко - 150 мл
Борошно - 150 г
Олія оливкова - для смаження
Яйце - 2 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 121 Ккал
Ми звикли їсти яблука в свіжому вигляді або у виконанні начинки для пирога або духових пиріжків, але ось смажені в тесті – це екзотика на нашому столі. Досить просте і незвичайне блюдо відрізняється вишуканим смаком.

Яблука миємо й шаткуємо на колечка, в процесі вирізаючи серцевину. Змішуємо тепле молоко і курячі яйця (можна замінити перепелиними). Всипаємо протрушенную борошно і перемішуємо. Занурюємо нарізані часточки яблук.

Наливаємо масло на сковороду і прогріваємо. Смажимо фрукти в тесті, як оладки. Викладаємо на паперовий рушник, потім на тарілку великого діаметру і притрушиваем цукровою пудрою.

Рецепт досить гнучкий: яблука можна замінити грушами або іншими фруктами по вашому смаку.

Шоколадні кекси з начинкою всередині

Деякі господині бояться братися за випікання кексів, вважаючи цей процес складним і боячись зіпсувати продукти. Але не так все страшно, як здається, і приготувати цей смачний десерт під силу будь-кому, навіть починаючому кулінару-кондитеру.

Компоненти:

  • Масло вершкове – 200 г;
  • Борошно – 350 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 1.5 склянки;
  • Сіль – щіпка;
  • Жовток – 4 шт.;
  • Чорний шоколад – 1 плитка.

Змащуємо маслом форми для кексів. Вони можуть бути металевими або силіконовими, які вам зручніше. Розтоплюємо в мікрохвильовці шоколад, додаємо м'яке масло вершкове.

Збиваємо міксером яйця з додатковими жовтками і цукром, в кінці додаємо сіль. Не перериваючи процесу, вливаємо шоколадно-вершкову суміш. Всипаємо протрушенную борошно. Активуємо електродуховку на 170 °С. Ложкою наливаємо рідке шоколадне тісто у форми і занурюємо випікатися на десять хвилин. Головне в цьому десерті – не перетримати під час випікання.

Подають такі кекси гарячими з морозивом або капучино.

Швидкий рулет з повидлом

Це блюдо можна приготувати буквально за десять хвилин, поки по телевізору йде реклама, і повернутися до перегляду серіалу або реаліті-шоу з чашкою чаю і смачним рулетом.

Компоненти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Сухе молоко – 6 ст. л.;
  • Повидло або джем – 250 г;
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Збиваємо в пишну масу охолоджені яйця і цукор. Додаємо по трохи протрушенную борошно, сухе молоко і соду. Включаємо електродуховку на 190 °С. Застеляємо деко пергаментом і виливаємо на нього рідке тісто. Запікаємо не більше 10 хвилин.

Виймаємо і швидко перекладаємо корж на мокрий рушник, згортаємо і залишаємо полежати хвилин п'ять. Розмотує, знімаємо пергамент і промазуємо рясно повидлом. Сматываем назад, нарізаємо і притрушиваем цукровою пудрою.

Для цього рулету можна застосовувати будь-яку начинку: варене згущене молоко з маслом вершковим, сметанную з цукром, збиті вершки або джем. Додавати січені фрукти або горіхи, заливати глазур'ю або притрушивать кокосовою стружкою.

Легкі дієтичні десерти на швидку руку

Зефір в домашніх умовах

Зефір відноситься до низькокалорійним солодощів. Його цілком можна прирівняти до мармеладу, натурального меду або пастиле. Готується він з фруктового пюре і желейного згущувача, тому при помірному його споживанні можна не переживати за зайву вагу.

Компоненти:

  • Яблука – 6 шт.;
  • Цукор для пюре – 200 г;
  • Для сиропу цукор – 350 г;
  • Агар-агар – 10 г;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Вода – 200 мл;
  • Білок яєчний – 1 шт.;
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.

Замочіть агар-агар з теплою воді. Яблука помийте, видаліть серцевину, наріжте на скибочки. Викладіть на плоске блюдо, запікайте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 10 хвилин. Ложкою вийміть яблучну м'якоть, тим самим очистивши від шкірки. Перебити заглибним блендером до пюреподібного пасти. Якщо такого агрегату немає, перетріть через сито. Всипте ванільний і звичайний цукор, ретельно вимісіть і залиште охолонути.

Поставте на конфорку агар-агар і доведіть до закипання, додайте цукор і проваріть п'ять хвилин, поки рідина не стане сильно пузиритися.

У пюре влийте білок збийте до утворення білої пишної маси, не припиняючи процес, цівкою влийте сироп. Застеліть рівну поверхню калькою і, наклавши в кондитерський мішок солодку масу, видавлюйте красивий зефір.

Залиште солодкість до повного висихання. Посипте цукровою пудрою і обережно отслоите від паперу.

А ви знаєте як смачно приготувати свинину? Читайте про найсмачніших стравах з різних кухонь світу.

Салати з вареним буряком, відрізняються багатим складом мікроелементів. Такі салати підійдуть тим, хто намагаються харчуватися правильно і стежить за своїм здоров'ям. Читайте рецепти.

Суп харчо, рецепт приготування з свинини. Цей ароматний і насичений суп, вразить вас своїм смаком. Рецепти тут.

Полегшена панакота з полуничним соусом

Взагалі панакота вважається достатньо калорійним стравою, тому що робиться з молока і жирних вершків. Але в даному випадку ми візьмемо продукти з мінімальною жирністю і десерт вийде дієтичним.

Компоненти:

  • Молко нежирний – 300 мл;
  • Вершки 10% — 300 мл;
  • Полуниця – 200 г;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Вода – 0,5 склянки;
  • М'ята для прикраси;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Цукрозамінник – 2 ст. л.

Змішуємо молоко з вершками, всипаємо цукрозамінник і ставимо на повільний вогонь. Періодично помішуючи, прогріваємо молочно-вершкову суміш до 70 °Пн.

Розбавляємо желатин холодною водою і, не перемішуючи, залишаємо розбухати на 10 хвилин.

Додаємо ванілін в молоко, додаємо желатин і добре промешиваем.

Стакани для панакоти занурюємо в морозилку, щоб вони добре охололи. Полуницю моєму і подрібнюємо блендером або протираємо на ситі.

Заливаємо в стакани молочно-вершкову суміш, залишаючи місце для ягідного пюре, і занурюємо охолодитися на дві години. Витягаємо, зверху викладаємо полуничну масу і прикрашаємо листочком м'яти.

Можна вчинити інакше – перевернути панакоту на плоске блюдо, залити фруктовим соусом і в такому виконанні подавати гостям.

Бананове пюре з горішками

Банани в нашому раціоні займають певну нішу, практично як яблука або груші, хоча в нашому кліматі вони не ростуть. Ми їмо їх в цілому вигляді, часто на сніданок, або беремо з собою на роботу або навчання, щоб перекусити.

Додаємо в випічку, варимо киселі і готуємо багато різних солодощів. У цьому рецепті описано бананове пюре з горішками, яке підійде на десерт, а по калорійності замінить шматок торта або булочку.

Компоненти:

  • Банани – 5 шт.;
  • Мед рідкий – 6 ст. л.;
  • Мигдаль – 3 ст. л.;
  • Фундук – 2 ст. л;
  • Плитка шоколаду – 1 шт.;
  • Лимон – 0.5 шт.

За допомогою заглибного блендера зробіть із трьох бананів пюре. Додайте п'ять столових ложок меду. Розріжте лимон, прожарте виделкою дірки і докладаючи фізичні зусилля видавлюємо в бананову масу сік.

Подрібнюємо в ступці горіхи, але не сильно, щоб присутні невеликі шматочки, а ядра не повністю перетворилися в горіхову борошно.

Залишилися банани обсмажуємо на сковороді. Перед перекиданням на другу сторону поливаємо медом. Змішуємо пюре з горіхами, викладаємо зверху смажені банани і притрушиваем натертим шоколадом. Ви готуєте в холодну пору року, можна відразу і їсти, поки тепле. Якщо це літо – краще охолодити.

Десерти на швидку руку без випічки

Сирний будиночок в глазурі

У процесі приготування цього десерту потрібні самий звичайний набір продуктів, в ньому також можна задіяти дитини. В результаті ви отримаєте не тільки смачний і корисний десерт, але і море позитивних емоцій.

Компоненти:

  • Печиво пісочне – 600 г;
  • Сир нежирний – 450 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Вода – 5 ст. л.;
  • Цукор – 100 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Сметана домашня – 200 мл;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Какао – 3 ст. л.

Перебиваємо в склянці блендера сир, сметану, ванілін і цукор. Якщо немає такого приладу, можна використовувати звичайну толкушку. Відправляємо готовий пишний крем охолодитися.

Розстилаємо на рівній поверхні харчову плівку, потім печиво в молоко і викладаємо зверху. На борошняну масу намазуємо сирний крем і, піднімаючи краю плівки, формуємо подобу будиночка, щільно обмотуємо навколо імпровізованого торта і занурюємо охолоджуватися.

У металевій мисці змішуємо воду, цукор, молоко і какао. Ставимо на помірний вогонь і постійно помішуємо. Коли суміш починає густіти, знімаємо, даємо даємо охолонути і додаємо масло.

Витягаємо сирний будиночок, викладаємо на блюдо і рясно поливаємо шоколадною глазур'ю.

Фруктове морозиво

Необов'язково мати на домашній кухні спеціальний морозивний апарат, щоб приготувати це улюблене літнє ласощі. Досить мати під рукою певний набір продуктів і будь-які свіжі фрукти, відповідні по сезону.

Компоненти:

  • Вершки жирні – 400 мл;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Загущувач для вершків – 1 упаковка;
  • Абрикос – 5 шт.;
  • Апельсин – 2 шт.

Вимийте і витріть рушником фрукти, видаліть кісточки з абрикосів і наріжте в піалу шматочками. Апельсин розріжте навпіл, зчистите спеціальним ножем цедру, вичистіть виделкою м'якоть і виберіть кісточки.

З'єднайте разом м'якоть абрикоса, апельсина, цедру і згущене молоко. Все добре промешайте.

Перебити охолоджені вершки з загусником і влийте в молочно-фруктову масу.

Вилийте в харчової контейнер і занурте в морозилку до повного загустіння.

Це займе близько п'яти годин. Вийміть, спеціальною ложкою для морозива накладіть красиві кругляшки в піали.

Їх можна посипати горішками, натертим шоколадом або полити сиропом, або використовувати натуральні фруктові соки і залити різними шарами, буде цікаво і смачно.

Не відмовляйте собі в задоволенні поїсти чого-небудь солодкого, головне – знати міру, ну і слідувати нашим рецептами, звичайно!

Що ще почитати: