30 май 2019 134

Покрокові рецепти солодких пирогів на швидку руку

Ось вже гості на порозі. Вам так хочеться почастувати їх чимось смачненьким, але немає в холодильнику чогось особливого. Як просто і дуже швидко приготувати солодкий пиріг до чаю, з вишнею, яблучний з корицею, сирний, шоколадний або з варенням в мультиварці, щоб всі залишилися в захваті?

Це можна зробити дуже швидко і легко, дотримуючись запропонованих нижче рецептами. При цьому кількість інгредієнтів мінімальне. Компоненти такі, які знайдуться, напевно, у кожної господині.

«Чайний» пиріг на всі випадки життя
Інгредієнти Кількість
кефір - 200-250 мл
варення (краще всього зі смородини або малини) - 250 мл
яйця - 2-3 шт.
цукор - 150-180
борошно - 300 г
сода - 25 г
масло пісне - для змащення
манна крупа - для посипання форми
Час приготування: 60 хвилин
Швидкий пиріг «Чайний» з додаванням варення виручав не один раз. Особливо, якщо в будинку зовсім маленька дитина або більшу частину дня ви проводите на роботі, часу на приготування основних страв не завжди вистачає, а смачненьким ласощами господині все одно хочеться порадувати свою сім'ю.

Щоб приготувати солодкий пиріг на швидку руку «Чайний», необхідно:

  • Цукор ретельно розтерти з яйцями.
  • Додати варення, найкраще зі смородини або інших темних ягід. Тоді випічка виходить красивого коричневого або шоколадного кольору. Варення можна взяти торішнє, залежавшееся. Перевірено, пиріг виходить дуже смачним.
  • Соду погасити кефіром. При цьому можна використовувати не тільки магазинний варіант кислого молока, а й кисле молоко, яка залежалась в холодильнику.
  • Додати борошно, попередньо просіяти через сито.
  • Всі інгредієнти ретельно змішати віночком, можна скористатися міксером.
  • Форму для запікання накрити пергаментом або змастити соняшниковою олією і посипати манкою.
  • Вилити отриману масу у форму, випікати близько півгодини в розігрітій духовці. Краще перевіряти на готовність дерев'яною паличкою, так як час приготування може змінюватись в залежності від величини форми і товщини пирога.
  • Витягнути форму з духовки і дати повністю охолонути. Тільки потім витягнути готовий пиріг прикрасити і подавати до столу, розрізавши на кілька частин.

Як швидко приготувати пиріг з вишнею

Хочете побалувати себе смачним десертом, але в холодильнику є тільки півбанки кефіру або кислого молока. Можна приготувати солодкий пиріг на кефірі з вишнею на швидку руку. Таке ласощі сподобається всім членам сім'ї.

Для приготування цих ласощів знадобляться прості компоненти:

  • 200 г вишневих ягід (можна використовувати заморожені, свіжі чи консервовані, головне, відокремити кісточки);
  • 250 мл кефіру;
  • яйця – 2 штуки;
  • 230-260 грамів борошна;
  • 1-2 ч. л. розпушувача (можна використовувати соду);
  • 180-200 г цукрового піску;
  • 1-1,5 ч. л. соняшникової олії або вершкового масла (щоб змастити форму).

Час приготування пирога на кефірі з вишнею становить 50-60 хвилин, калорійність — 186 ккал.

Щоб насолодитися смачним десертом, необхідно:

  • Підготувати вишні. Якщо у вас є свіжі ягоди, то їх потрібно добре промити і видалити кісточки спеціальним пристосуванням або звичайним перевіреним методом – шпилькою. Заморожені або свіжі вишні викласти на друшляк або сито, щоб стік сік і пиріг не був размокшим від ягід.
  • Збити яйця, краще це зробити віночком або міксером до утворення піни, а не виделкою, щоб пиріг вийшов більш пишним і високим.
  • Цукор добре перетерти з яйцями.
  • Додати кефір або кисле молоко, перемішати.
  • Просіяти борошно і ретельно перемішати з отриманої раніше рідкою масою. Повинна вийти маса як густа сметана.
  • Додати розпушувач. Якщо немає розпушувача, додайте соду, тільки її краще погасити кефіром.
  • Взяти будь-яку форму для випічки роз'ємну чи ні, змастити її вершковим або олією. Якщо є пергамент, то покрити їм форму, якщо немає – присипати зверху манною крупою. Вилити тісто.
  • Зверху викласти вишні, випікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах. Готовність визначати тонкою дерев'яною паличкою. Коли вона буде суха – пиріг готовий.
  • Витягнути готовий десерт з духовки, дати охолонути.
  • Розрізати пиріг на порційні шматочки. Подавати з прохолодним літом компотом, киселем або взимку – з чаєм, какао або молоком. Приємного апетиту.

Як швидко приготувати насипний яблучний пиріг з корицею

Насипний пиріг з яблуками і корицею на швидку руку в духовці простий у приготуванні, а його смакові якості нітрохи не гірше пісочного варіанти десерту. Він не вимагає замісу, можна просто насипати шарами інгредієнти і перемішати.

Особливо стане в нагоді цей рецепт тим, у кого є багато яблук (навіть трохи приперчених). Такий пиріг виходить смачним, апетитним. Для його приготування візьміть наступні продукти:

  • 200 г борошна;
  • 150 г манки;
  • 250 грамів цукрового піску;
  • 1-1,5 ч. л. розпушувача тіста;
  • кориця;
  • пів пачки масла;
  • 1 кг кислих або кисло-солодких яблук.

Для приготування яблучного насипного пирога знадобиться 50-60 хвилин часу, калорійність на 100 грам становить 197 ккал.

Щоб приготувати такий ніжний яблучний десерт, необхідно:

  • Змішати всі сухі компоненти: борошно, манну крупу, цукор-пісок, розпушувач тіста.
  • Вимити яблука, очистити від шкірки і видалити насіння, потерти їх на крупній тертці.
  • Взяти форму для запікання (краще роз'ємну), змастити її бортики рослинним або вершковим маслом, застелити пергаментом.
  • Насипати третю частину сухої суміші на дно форми.
  • Другий шар – терті яблука, висипати половину і присипати трохи корицею.
  • Третій шар – суміш сухих інгредієнтів, четвертий – друга половина яблук, п'ятий – залишилася суха суміш. Висипати пів пачки охолодженого вершкового масла, натертого на крупній тертці.
  • Поставити пиріг в духовку і готувати до рум'яної скоринки (47-50 хвилин при 180 градусах).
  • Дістати яблучний десерт, охолодити, поставити в холодне місце на 1,5-2 години. Нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного апетиту.

Грудинка в цибулинні покроковий рецепт, який коштує обов'язково треба приготувати.

Ніжна рулька в пиві запечена в духовці, спробуйте м'ясо яке стало національною стравою Баварії. Рецепт тут.

Спробуйте приготувати бефстроганов з курки з вершками. Ми підготували добірку рецептів з покроковими фото і рекомендаціями.

Солодкий пиріг з сиру з чорницею на швидку руку

Пиріг з сиром і додаванням чорниці – один з найбільш смачних. Спробувавши, захочеться готувати його знову і знову. Спосіб його приготування, при цьому, зовсім простий, що його зможуть приготувати навіть чоловіки.

Для приготування цих ласощів необхідно взяти такі продукти:

  • 300 г борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 250 г цукру;
  • ванілін;
  • яйця — 2 штуки;
  • 100 г масла;
  • 350-420 г сиру;
  • 1 склянка сметани;
  • 0,5 кг ягід чорниці.

Час приготування чорничного пирога з сиром 60-65 хвилин, а калорійність — 207 ккал.

Рецепт солодкого сирного пирога з чорницями на швидку руку покроково:

  • Взяти просіяне борошно, всипати розпушувач, ванілін.
  • Яйця перетерти з цукровим піском, додати масло кімнатної температури.
  • Спочатку буде виходити маса у вигляді крихти. Після 5 хвилин замісу, повинна вийти м'яка маса.
  • Тісто розкачати або розім'яти руками тоненьким шаром, формуючи краю з запасом, щоб начинка не розпливлася.
  • Застелити форму пергаментом, викласти тісто і проткнути його виделкою.
  • Поставити тісто на 7-10 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Поки випікається корж, зробимо начинку. Необхідно змішати чорницю, сметану, сир і ванілін.
  • Витягнути трохи подрумянившийся корж з духовки, вилити ягідну начинку і поставити запікатися ще на 25-30 хвилин.
  • Подавати до столу краще в теплому вигляді. Приємного апетиту.

Як швидко приготувати шоколадний пиріг

Є безліч різноманітних рецептів приготування шоколадних десертів. Ми ж будемо готувати простий пиріг з мінімального набору компонентів. Необхідно взяти:

  • 30 г какао порошку;
  • 200 г цукру;
  • яйце – 1 штука;
  • 250 мл сметани;
  • 1 ч. л. Харчової соди;
  • 260 г борошна.

Щоб приготувати шоколадний десерт, потрібно 55-60 хвилин часу, калорійність складе 266 ккал.

Щоб приготувати солодкий шоколадний пиріг на швидку руку, необхідно:

  1. Розтерти цукор з яйцями.
  2. Влити сметану, збити міксером.
  3. Додати борошно, харчову соду і какао порошок.
  4. Дно вистелити пергаментом, бортики змастити.
  5. Викласти у форму для запікання, і пекти при 180 градусах 50 хвилин.
  6. Дістати пиріг з духовки, загорнути його у харчову плівку, щоб він був м'яким і соковитим. Дати йому в такому вигляді охолонути.
  7. Розмотати, нарізати шматочками, подавати краще з молоком або шоколадним кремом. Приємного апетиту.

Як швидко зробити пиріг з додаванням варення в мультиварці

Буває так, що потрібно терміново приготувати щось смачненьке, адже скоро прийдуть гості. В такому випадку доведеться до речі рецепт приготування пирога з варенням в мультиварці на швидку руку. Тим більше, що інгредієнти використовуються такі, що напевно знайдуться у кожної господині:

  • 100 г масла;
  • яйця – 2 штуки;
  • 70 г цукрового піску;
  • 300 г борошна;
  • 1-1,5 ч. л. розпушувача;
  • 200-250 мл варення.

Загальний час, яке знадобиться, щоб приготувати простий пиріг з варенням на швидку руку в мультиварці 90-95 хвилин, калорійність становитиме 382 ккал.

Для приготування десерту необхідно:

  • Дістати з холодильника заздалегідь вершкове масло, щоб воно не було твердим і порізати невеликими кубиками.
  • До яйцям додати цукор і ретельно перемішати, додати масло.
  • Просіяти через сито пшеничне борошно, всипати розпушувач тіста і змішати з багном.
  • Вимісити тісто.
  • Отриману масу накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 60-90 хвилин. Якщо не вистачає часу, можна в морозилку на 20-30 хвилин.
  • Розподілити охолоджену масу на 2 нерівних частини (велику і меншу). Більшу частину покласти на дно мультиварки, зробити високий бортик, вилити варення.
  • З решти тіста зробити дрібну крихту, посипати пиріг зверху.
  • Включити режим Випічка на 80 хвилин. Після виключення, дістати чашу мультиварки, і почекати 10 хвилин, щоб пиріг трохи охолов. Потім витягнути його, розрізати на шматочки. Подавати з чаєм або кавою. Приємного апетиту.

Корисні поради

Є кілька секретів приготування пирогів, щоб процес був приємним, а результат вийшов чудовим:

  • Найкраще для будь-яких видів пирогів змішати всі сухі інгредієнти, а потім поступово вводити молоко або кефір, інші рідкі компоненти.
  • Щоб печене виріб вийшло більш розсипчастим, необхідно додати більше жирних компонентів, менше рідких.
  • Щоб отримати пісочне тісто треба вимішувати його не більше 2-3 хвилин.
  • Якщо покласти мало цукру в тісто, то воно виходить блідим, а якщо цукру достатньо, то воно добре рум'яниться.

Приємного чаювання!

Що ще почитати: