05 апрель 2019 1 179

Як смачно приготувати будь-яке м'ясо в мультиварці

Багато хто навіть не уявляють свого життя без м'яса, особливо більша половина сильного населення. А як не любити цей продукт, адже він володіє чудовим смаком. Крім цього, страви з нього виходять дуже ситними і поживними.

Так як же можна сготовить м'ясо? Способів предостатньо! Його можна запікати, смажити, варити, додавати в овочеві страви, супи, подавати з кашами та салатами. А яке ж воно смачне виходить в мультиварці. Тому ми зупинимося на цьому більш детально розглянемо найсмачніші рецепти в мультиварці.

Рецепт тушкованого м'яса в мультиварці
Інгредієнти Кількість
М'ясо - півкілограма
Морква - 300 грам
Цибулю - 1 штучка
Перець солодкий - 200 грам
Часник - 3 зубчики
Кухонна сіль - за смаком
Спеції - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Приготування:

М'якоть слід промити холодною водою і видалити всі плівки, прожилки;

Філе потрібно розрізати упоперек волокон на середні шматочки;

Далі викладаємо їх в чашку мультиварки;

З лука чистимо шкірку і ріжемо його на середні кубики;

Моркву очищаємо від шкірки і протираємо великою теркою;

Солодкий перець ріжемо навпіл, вичищаємо насіння, зрізаємо плодоніжку і ріжемо соломкою;

Засипаємо овочі в чашку каструлю до м'яса, заливаємо пів склянки води;

Ставимо програму «Гасіння» і тушкуємо приблизно 2 години;

Приблизно через годину потрібно перемішати всі компоненти і підлити води;

Часник очищаємо від шкірки і дрібно рубаємо ножем;

Приблизно за 15-16 хвилин до закінчення приготування, додаємо часник до всіх компонентів і перемішуємо;

Тушкуємо, поки не пролунає звуковий сигнал;

Можна додатково після приготування, потримати в режимі Підігріву півгодини. Це додасть страві м'якість, ніжність і соковитість;

Готову страву можна подавати з гарніром з овочів. Також його можна посипати подрібненим кропом.

М'ясо, запечене шматком

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 2 кілограми яловичого м'яса;
  • Часник – півголівки;
  • 2 морквини;
  • Трошки солі і, при бажанні, чорного меленого перцю;
  • Трохи запашних прованських трав;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. Шматок яловичини потрібно промити холодною водою і очистити від прожилок, плівок і зайвого жиру. Викладаємо на паперовий рушник і обсушуємо;
  2. Часточки часнику очищаємо від шкірки, розрізаємо невеликими смужками;
  3. Зчищають з морквини шкірку ножем і рубаємо у вигляді соломки;
  4. Далі вузьким гострим ножем робимо невеликі проколи в шматку м'яса;
  5. Натираємо філе сумішшю з солі і приправ. Найбільш ароматним м'ясо виходить, якщо його натерти сумішшю з прованських трав;
  6. Потім присипаємо чорним меленим перцем і викладаємо в пакет для запікання;
  7. Щільно зав'язуємо і кладемо в холодному місці на всю ніч;
  8. Після цього виймаємо його з пакета і викладаємо в чашку мультиварки, додаємо рослинне масло;
  9. Виставляємо режим «Смаження» і обсмажуємо шматок з усіх боків до золотистого кольору. Кожну сторону смажимо по 15-20 хвилин;
  10. Міняємо режим «Гасіння» і готуємо протягом 2-х годин;
  11. У процесі гасіння шматок слід кілька разів перевертати;
  12. Після повного приготування, його потрібно остудити і розрізати в охолодженому стані на тонкі скибочки.

Як приготувати страву зі свинини

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Кілограм м'якоті свинини;
  • 4 зубчики часнику;
  • Гірчиця – 200 грам;
  • 2 великі ложки натурального меду;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Сіль і, при бажанні кулінара, чорний мелений перець.

Рецептура:

  1. Свинину промити водою і очистити від усього зайвого. Бажано його залишити в холодній воді на 2-3 години, за цей час з нього вийдуть всі шкідливі речовину;
  2. Потім виймаємо його з води і обсушуємо на паперовій серветці;
  3. Сіль і чорний перчик змішуємо в мисці. Гарненько натираємо цими компонентами всі сторони шматка;
  4. Зчищають з часточок часнику шкірку і рубаємо їх на дрібні шматочки або видавлюємо через землянку;
  5. На шматку робимо невеликі надрізи і натираємо часником, пропущеним;
  6. Далі в мисці змішуємо гірчицю з медом до однорідної консистенції;
  7. Промазуємо м'ясо цією сумішшю і залишаємо маринуватися на 2-3 години;
  8. Після цього промаринованное філе викладаємо в мультиварочный агрегат, наливаємо олію соняшника (ростить.) і смажимо 20-22 хвилини в режимі «Випічка»;
  9. Потім шматок перевертаємо, вибираємо програму «гасіння» і тушкуємо у власному соку до готовності. Свинина буде готова приблизно через 3 години;
  10. Готове м'ясо виймаємо з мультиварки і викладаємо на тарілку;
  11. Ріжемо на тонкі скибочки і з великим задоволенням подаємо на стіл;
  12. Це блюдо буде хорошим варіантом для частування на свята.

Смажимо м'ясо з допомогою мультиварки

Продукти:

  • М'якоть яловичини або свинини – 600-700 грам;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Сіль і, при бажанні кухаря, чорний мелений перець;
  • Сухі приправи – за смаком.

Приготування:

  1. Філе необхідно добре очистити холодною водою і видалити все зайве. Обсушуємо його паперовою серветкою і рушником;
  2. Далі розрізаємо впоперек волокон на 6 рівних шматочків;
  3. У невеликій піалі змішуємо сіль, чорний мелений перець, сухі приправи. Натираємо м'ясце з усіх боків цією сумішшю;
  4. Поміщаємо його в пакет з целофану і добре відбиваємо спеціальним молотком;
  5. Потім у чашу мультиварочного агрегату наливаємо масло, вибираємо програму «Випічка» і розігріваємо олію;
  6. У розігріте масло викладаємо шматочки м'ясо і смажимо їх з обох сторін протягом 5-8 хвилин;
  7. Приблизно за один раз поміститься по 3 шматочки;
  8. Після того як м'ясо буде готове, його потрібно залишити в олії на 10-15 хвилин, а потім викласти на тарілку;
  9. Готову страву можна подавати з овочами, кашами та салатами.

Свинячі реберця в мультиварці приготовані по-домашньому рецепту. Читайте які спеції потрібно додавати.

Щука запечена в духовці в сметані — приготуйте хижачку правильно і смачно. Читайте рецепт.

Що приготувати з курячого фаршу: рулети, котлети, пироги — рецепти смачних страв.

Як готувати яловичину

Що нам знадобиться:

  • 200 грам моркви;
  • Яловичина – 500 грам;
  • 3 зубчики часнику;
  • Горошини чорного перцю – за бажанням;
  • Лаврушка – 2 штуки;
  • Трохи солі.

Приготування:

  1. Моркву слід промити і зчистити з неї шкірку ножем. Очищену моркву розрізаємо невеликою соломкою;
  2. З часточок часнику очищаємо і раздавливаем їх за допомогою преса. Також їх можна дрібно ріжу ножем або протерти дрібної теркою;
  3. Філе яловичини ретельно промиваємо і видаляємо зайві прожилки і плівки. Робимо невеликі прорізи ножем;
  4. У прорізані отвори викладаємо соломку моркви і подрібнений часник;
  5. Після цього м'ясо викладаємо в ємність мультиварки, наливаємо склянку води і вибираємо режим «Суп»;
  6. Готуємо м'ясо протягом 3 годин. У процесі приготування м'ясо потрібно періодично перевертати;
  7. Також не забудьте його посолити, додати лаврушку і горошини запашного чорного перцю;
  8. Після звукового сигналу м'ясо виймаємо з мультиварочной машини і перекладаємо на плоску широку тарілку;
  9. Остиглий шматок необхідно розрізати на тонкі пластинки і подати на стіл.

Свинина з грибочками і часничком

Які компоненти необхідно підготувати:

  • 600 г свинини;
  • Півкілограма печериць;
  • 200 грам цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • Стакан води;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Трошки солі і спецій.

Приготування:

  1. Свинину слід промити холодною водою і просушити паперовою серветкою;
  2. Обсушенное м'ясо нарізаємо порційними шматочками;
  3. Печериці промиваємо, чистимо і ріжемо на тонкі пластинки;
  4. З лука очищаємо від лушпиння і розрізаємо на дрібні шматочки;
  5. З часникових зубчиків чистимо шкірку і рубаємо їх ножем на дрібні шматочки;
  6. У ємність мультиварочного агрегату наливаємо масло і розігріваємо його;
  7. Після цього викладаємо туди шматок м'яса, пластинки грибів, шматочки цибулі та часнику. Все ретельно перемішуємо;
  8. Підсолюємо, додаємо мелений перець і спеції. Знову добре перемішуємо;
  9. Вибираємо режим «Гасіння» і тушкуємо близько години. Кожні 20 хвилин всі інгредієнти необхідно перемішувати;
  10. За 20 хвилин до готовності заливаємо все водою і перемішуємо. При бажанні можна покласти кілька листочків лаврушки;
  11. Після того як м'ясо буде готове, його потрібно вийняти на плоску тарілку, а зверху покласти тушковані гриби;
  12. Це частування можна подати з гарніром з рису і овочів.

М'ясний гуляш з гречкою

Потрібно наступне:

  • Яловичина або свинина – 500 грам;
  • 300 грамів гречаної крупи;
  • Одна цибулина;
  • Морква – 1 штука;
  • Півлітра води;
  • Лаврушка – 2 штуки;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Солі і спеції.

Приготування:

  1. М'ясо очищаємо холодною водою і розрізаємо на рівні квадрати;
  2. Розміщуємо їх в ємність мультиварки, наливаємо олію і смажимо в режимі «Випічка» приблизно 15-20 хвилин;
  3. З цибулі і моркви прибираємо шкірки і рубаємо ножем у вигляді соломки;
  4. Далі додаємо до м'яса овочі і обсмажуємо близько 20 хвилин;
  5. Гречану крупу ретельно промиваємо водою і викладаємо в каструлю до решти інгредієнтів;
  6. Все солимо, приправляємо спеціями і додаємо лавровий лист;
  7. Ставимо режим «Гречка» або «Рис» і готуємо приблизно 20-30 хвилин до повної готовності;
  8. Готову кашу з м'ясом розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.

М'ясо, приготоване в помічниці мультиварці, вийде дуже соковитим і ароматним. Якщо його додатково промаринувати і натерти спеціями, воно буде ще смачніше й пахучіше. Це частування буде відмінно поєднуватися з овочами, кашами та будь-якими салатами.

Також його можна використовувати в якості частування на свята. Будьте впевнені — воно сподобається всім: і гостям, і вашим рідним.

Що ще почитати: