14 май 2019 2 409

Рецепти курки в мультиварці з фото: смачно, корисно, святково

Ритм життя сучасної жінки змушує знаходити все більш нові методи економії часу при веденні домашнього господарства. У цьому прекрасним помічником служить мультиварка.

Що ж ще простіше: поклав у каструлю м'ясо або засипав крупу, натиснув на потрібні кнопочки – і після звукового сигналу у нас готове блюдо: печеня або каша! При цьому страва з мультиварки максимально наближене до здорового харчування, так як використовується мінімальна кількість жиру.

Одними з найпопулярніших м'ясних страв є страви, приготовані з курячого м'яса. Це дієтичне м'ясо, підходить для здорового харчування, для дітей і людей похилого віку.

Дуже просто приготувати куряче м'ясо в мультиварці, тим більше, що курку можна приготувати різними способами: запекти цілком, стушкувати, підсмажити в поєднанні з овочами і крупами. Завдяки рівномірній подачі тепла в мультиварці курка засмажується рівномірно.

Нижче розглянемо прості рецепти, які під силу будь-якій господині.

Святкова курка, запечена в мультиварці цілком
Інгредієнти Кількість
Куряча тушка - до 1,5 кг, щоб влізла в чашу цілком
оливкової олії (можна соняшникової) - 3 ст. л.
коньяку - 2 ст. л.
солі - 1 ст. л.
приправи для курки, хмелі-сунелі та будь-які інші приправи - за смаком
часнику - 3 зубчики
цукру - 1 ст. л.
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 Ккал

Курка, запечена цілком, — класичне святкове блюдо. А в мультиварці її приготування займе набагато менше часу і сил, ніж у звичайній духовці.

Для запікання цілої тушки кури підійде мультиварка Redmond (Редмонд) M-4502 (якщо у вас інша фірма, то використовуйте, звичайно ж, її).

Перейдемо відразу до приготування цього рецепту курки в мультиварці з наочними фото.

Спершу курячу тушку потрібно обов'язково промити всередині і зовні і обсушити зверху рушником.

Потрібно приготувати маринад для курки: у окремій ємності змішати сіль, цукор, коньяк, рослинне масло і приправи (можна використовувати готову приправу для курки, можна – хмелі-сунелі або різноманітні прянощі: сушений базилік, розмарин, орегано, мелену паприку або суміші перців та інше).

Свіжий часник очистити, подрібнити (видавити через прес, потерти на тертці, потовкти у ступці і додати до маринаду.

М'ясо ретельно натерти маринадом, покласти в окрему ємність (велику чашку або каструлю), накрити і залишити промаринуватися кілька годин у холоді (бажано на ніч).

Коли курка добре промаринувалася, потрібно рясно змастити дно чаші маслом, покласти в неї тушку (головне, щоб вона повністю помістилася), встановити на 40 хвилин програму «Випічка». Коли пролунає звуковий сигнал, курячу тушку перевернути і знову включити на цей же час режим «Випічка».

Чекаємо наступного сигналу про закінчення випікання. Рум'яна, ароматна, соковита, ніжна курочка готова! Вона чудово поєднується з запеченим або тушкованою картоплею, овочами, різними кашами.

Пропонуємо подивитися рецепт запікання курки цілком в мультиварці у відео-сюжеті:

Ніжне куряче філе у вершковому соусі в мультиварці

Приготовлена куряча грудка (філе) вважається дієтичним легкоусваиваемым стравою. Особливо добре виходить філе в мультиварці, так як можна не боятися, що воно підгорить або пересушити.

Дуже вдалою є курочка, приготована в вершковому соусі – м'ясо виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти, необхідні для приготування курячого філе:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 5 ст. л. вершків;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • 100 г твердого сиру;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль, спеції;
  • Зелень.

У чашу мультиварки з'єднати масло (3 ст. л.) і борошно, перемішати. Цибулю нарізати кубиками, разом з борошном його обсмажити в мультиварці на «Випікання» (15 хвилин).

Після додати до цибулі нарізане на шматочки філе і влити вершки. Посолити, додати прянощі (хмелі-сунелі, каррі, паприку або сушені трави), перемішати.

Вибрати в меню програму «Гасіння» і задати час 1 год. За кілька хвилин до закінчення години зверху вміст чаші посипати тертим сиром.

Перед подачею куряче філе можна посипати свіжою дрібно нарубаною зеленню.

Ця страва чудово підійде до відварного рису або гречки, а ще до картопляного пюре. За таким же принципом можна приготувати курячі крильця.

Зверніть увагу на відео-рецепт нижче.

Відмінний варіант приготування філе курки під сиром і помідорами, запеченого у фользі в мультиварці:

Ароматна тушкована курка в томатному соку

Особливу увагу слід приділити тушкованої курки, так як вона більш корисна, ніж смажена, але при цьому не поступається останньої ні по вишуканості смаку, ні за привабливістю зовнішнього вигляду, особливо приготована в томатному соку.

Таку пікантну і ароматну курочку можна стушкувати в мультиварці Polaris (Поларіс) або будь-який інший, якій ви володієте. Інгредієнти для приготування тушкованої курки в томатному соку по даному рецепту:

  • 1 куряча тушка (приблизно 1,5 кг);
  • 3-4 головки ріпчастої цибулі;
  • Майонез;
  • 1 літр томатного соку;
  • Сіль;
  • Приправи (за смаком);
  • Зелень (сушена або свіжа).

Куру необхідно порізати на шматочки середніх розмірів (наприклад, стегно – на 2 суглоба, а крило – на 3), посолити, додати прянощі (доречніше всього хмелі-сунелі), обмазати рясно майонезом і залишити маринуватися.

Після трьох-чотирьох годин (м'якоть замаринувалась) покласти м'ясо в миску. Зверху додати нарізану півкільцями цибулю і залити томатним соком. Все добре перемішати, додати зелень (петрушка, базилік, кріп, кінза та інші).

Закрити кришку і запустити програму «Гасіння». У цій мультиварці програма автоматично встановлюється на 2 години.

У процесі гасіння необхідно два рази перемішати вміст чаші. Після звукового сигналу курочка в томатному соусі готова.

Така апетитна і ароматна курка підійде до різноманітних гарнірів, тим більше, що томатна підлива відмінно просочить яку кашу (рисову, пшоняну, гречану).

Смажені курячі гомілки з хрусткою золотистою скоринкою

Що не кажи, а смажене м'ясо, курка не виняток, залишається найбільш популярним, хоч користі від цього ніякої страви. В мультиварці, де найменше використовується жиру, шкоду смаженого страви зводиться до мінімуму.

Курочка, яка засмажене в мультиварці, має теж апетитну хрустку скоринку (проте не завжди) і менш шкідлива, ніж та, що пожарена на сковороді.

Інгредієнти для приготування смаженої курки в мультиварці:

  • 8 курячих гомілок (можна обробити курочку цілком або взяти інші частини);
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль;
  • Прянощі;
  • В'ялені томати (за бажанням).

Курку ретельно промити і видалити зайву вологу рушником. Гомілки посолити, додати прянощі (суміш перців (мелена), каррі, пряні сушені трави, паприка та інше). Можна збризнути м'ясо лимонним соком (для м'якості), перемішати і залишити маринуватися приблизно на годину.

У чашу налити олію (краще всього використовувати оливкову) і покласти курку. Включити режим «Смаження» на 20 хвилин.

Після 10 хвилин приготування м'ясо слід перевернути, щоб курочка присмажився рівномірно з обох сторін. Щоб додати пікантності смаженої курки, можна додати в'ялені помідори (кілька штук).

Після двадцяти хвилин смаження (прозвучить сигнал) курка готова. Страва з мультиварки вийде м'яким і ніжним, а головне – кориснішою, ніж при готуванні на сковороді.

Хочете навчитися готувати смачний курячий шашлик? Тоді ви на правильному шляху! Шашлик з курки: вибір м'яса, рецепти маринаду, поради. Пробуйте!

Соковите, рум'яне, буквально тане в роті м'ясо курки виходить за цими рецептами. Таких смачних стегенець ви ще не готували!

Представлені в цій статті рецепти ніжного курячого суфле не можуть залишитися без уваги, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування. Тому вивчайте, пробуйте і готуйте з задоволенням і користю для здоров'я!

Поради при приготуванні: це важливо знати!

  1. Перед приготуванням курки в мультиварці з птиці необхідно зняти весь зайвий жир, оскільки його надлишок може зіпсувати готову страву, так і для мультиварки необхідно мінімальна кількість жиру;
  2. Для видалення зайвого жиру з курки можна трохи обсмажити шматочки на сухій сковороді. Від цього блюдо буде більш ароматним;
  3. Якщо курка готується з овочами, слід пам'ятати, що коренеплоди (картопля, морква) готуються довше, ніж куряче м'ясо. Краще всього їх викладати на дно чаші, прикривши куркою. Так овочі і приготуються разом з м'ясом, і просочаться соком курки, ставши більш ароматними і сочними;
  4. Якщо м'ясо заздалегідь не маринується зі спеціями, то прянощі краще всього класти в процесі приготування, а солити і додавати пряні трави – в самому кінці;
  5. Якщо за рецептом потрібна кисломолочна заправка (сметана, майонез, кефір або йогурт), додавати її необхідно потроху в процесі приготування, щоб не згорнулася.

Багато сучасні господині володіють таким чудом техніки, як мультиварка. З її допомогою можна, смажити, випікати, смажити, готувати на пару, варити супи.

Дуже смачними виходять в мультиварці страви з курки. Приготовлена таким способом птах дуже соковита і ніжна, а користі від неї більше, ніж від приготовленої (запеченої або власно руч підсмаженої) звичайним способом.

Якщо ви прихильник найпростіших страв, але при цьому для вас важливо, щоб вони були дуже смачними, то відео нижче вас точно зацікавить.

Ось вони, швидкі курячі крильця по-азійськи в мультиварці! Смакота, раз-два і готово!

Що ще почитати: