Як правильно готувати свинячі нирки: покрокові рецепти
Багато хто вважає, що свинячі нирки — це смачний продукт. А даремно. Якщо цей субпродукт правильно підготувати і вимочити, то запах сечовини повністю піде. Найголовніше в цій справі — правильна підготовка і обробка. Тоді з нирок можна приготувати будь-яке смачне блюдо.
Їх можна тушкувати, смажити, варити, додавати в різні страви. Але для початку варто розглянути всі корисні властивості нирок, які бруньки слід вибирати для приготування страв і як їх потрібно правильно відварювати.
Трохи про користь свинячих нирок
Незважаючи на те, що нирки володіють низькою калорійністю, всього 100 калорій на 100 грам, регулярне їх вживання призводить до таких позитивних результатів:
- Підвищення імунітету;
 - Поліпшення кровообігу;
 - Позбавлення від серцево-судинних захворювань;
 - Збереження молодості організму.
 
Як вибрати і підготувати субпродукт
Під час приготування різних страв слід використовувати нирки молодого тварини. Чим старше тварина, тим жорсткіше нирки і запах сечовини сильніше. Колір повинен бути світло-коричневим. Структура гладка, без плівкових розривів.
Вага однієї нирки повинен бути не більше 200 грам. Також не купуйте субпродукт в жировій оболонці, оскільки вона приховує всі якості продукту.
Перед приготуванням нирки необхідно добре вимочити. Вимочувати можна кількома способами:
- Для цього сирі нирки очищаються від жиру, прожилок і розрізають на дві частини. Потім їх слід залити холодною водою і залишити вимочуватися на 8 годин. За цей час весь неприємний запах сечовини повністю піде. Воду потрібно міняти через кожні 2 години. Після цього видаляємо сечоводи, плівки, великі кровоносні судини і знову гарненько промиваємо в холодній воді;
 - Для другого способу вимочування необхідно використовувати харчову соду. Нирки необхідно розрізати на дві частини і обсипати содою. Залишаємо їх на 40 хвилин. Після цього субпродукт промиваємо в прохолодній воді. Очищаємо від сечоводів, плівок, судин і гарненько промиваємо;
 - В залежності від страви, для якого будуть використовуватися нирки, у воду для замочування можна додавати трохи молока, це додасть продукту ніжність. Також можна додавати розсіл або оцет.
 
Секрети правильної варіння і приготування свинячих нирок
Для того щоб правильно відварити субпродукт, необхідно знати всю процедуру відварювання:
- Вимочені субпродукти викладаються в ємність і заливаються теплою водою;
 - Ставимо їх на вогонь і чекаємо, коли вони закиплять;
 - Після закипання проварюємо 5-10 хвилин;
 - Далі зливаємо воду і заливаємо інший гарячою водою;
 - Доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин і знову міняємо воду;
 - Проробляємо ці процедури до 3 разів. Необхідно, щоб вода, в якій відварюються нирки, стала чистою і прозорою;
 - Після того як вода стане чистою, зменшуємо вогонь і відварюємо нирки протягом години. Весь процес відварювання займає півтори години.
 
Тепер розглянемо смачні рецепти приготування свинячих нирок. Спробувавши раз, ви будете готувати їх частенько потім!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Субпродукт - | 400 грам | 
| Шинка - | 100 грам | 
| Печериці - | 200 грам | 
| Гострий кетчуп - | 100 грам | 
| Вершки - | 100 мл | 
| Цибулю - | 1 головка | 
| Сир твердий - | 100 грам | 
| Рослинна олія - | для обсмажування | 
| Сіль - | за смаком | 
| Кріп і петрушка - | пучок | 
| Спеції - | за смаком | 
| Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал | 
Приготування:
- Попередньо вимочені і оброблені нирки слід розрізати на тонкі шматочки;
 - На сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і розігріваємо. На розпечене масло викладаємо шматочки субпродукту і смажимо до готовності. Далі викладаємо їх в миску;
 - Зчищають з лушпиння цибулі і ріжемо його на дрібні шматочки;
 - Шинку нарізаємо кубиками;
 - Гриби ріжемо на тонкі пластинки;
 - Всі овочі з шинкою обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Викладаємо їх до нирок;
 - Готуємо соус. Кетчуп змішуємо зі сметаною. Кріп і петрушка дрібно рубається і засипається в соус. Також туди додаємо спеції, сіль, гвоздику перець;
 - Заливаємо соус до всіх обсмаженою компонентів і добре перемішуємо;
 - Разлаживаем все по горщикам;
 - Сир натирається середньої теркою і посипається зверху горщиків;
 - Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди горщики;
 - Запікаємо до тих пір, поки сир не стане коричневого кольору.
 
Свинячі нирки в сметані в мультиварці
Будуть потрібні наступні продукти:
- Субпродукт – 1 кг;
 - Цибуля – 1 штука;
 - Морква – 1 штука;
 - 150 мл сметани;
 - 100 мл соєвого соусу;
 - Часник – 3 зубчики;
 - Молоко – 200 грам;
 - Сода – 50 грам;
 - Щіпка солі;
 - Вершкове масло.
 
Приготування:
- 
- Нирки очистити від жиру, прожилок і розрізаємо на дві частини. Посипаємо содою і залишаємо на півгодини. Далі гарненько промиваємо;
 
 
- 
- Потім викладаємо в ємність і заливаємо водою. Вимочуємо 2 години. Воду слід 2 рази міняти;
 
 
- 
- Після води, нирці вимочуємо в молоці протягом години;
 
 
- 
- Після цього викладаємо субпродукт у чашку мультиварці, заливаємо гарячою водою і відварюємо в режимі «Гасіння» приблизно 15 хвилин;
 - Далі нирки витягуємо, промиваємо. Зливаємо Воду з чашки і чашку добре промиваємо. Викладаємо нирки в чашку мультиварки, наливаємо гарячу воду і варимо протягом 30-40 хвилин в режимі «гасіння»;
 - Готові нирки охолоджуємо і нарізаємо на тонкі часточки;
 
 
- 
- Зчищають з лушпиння цибулі і ріжемо його на півкільця. Викладаємо їх у каструлю і обсмажуємо на вершковому маслі в режимі «смаження»;
 
 
- 
- Моркву і часник очищаються і дрібно нарізати. Засипаємо до цибулі і обсмажуємо;
 
 
- 
- Потім викладаємо овочі нарізані нирки і смажимо;
 
 
- 
- Заливаємо все вершками, додаємо сіль і спеції;
 
 
- Все закриваємо і ставимо режим «Гасіння» на 1 годину. Вимикаємо мультиварку через півгодини. Частування готово.
 
Салат з свинячих нирок
Потрібні такі інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
 - Свіжі огірки – 3 штуки;
 - Цибуля – 2 штуки;
 - 2 зубчики часнику;
 - 1 пучок петрушки і кропу;
 - Майонез – 200 грам;
 - Слабкий оцет – 20 мл;
 - Щіпка солі.
 
Приготування:
- Відварений субпродукт необхідно розрізати на середні кубики;
 - Свіжі огірки очищаються від шкірки і розрізають на невеликі квадратики;
 - Зчищаємо лушпиння з цибулі і розрізаємо його на дрібні шматочки;
 - Пучок петрушки і кропу слід дрібно порубати ножем;
 - Готуємо заправку. Для цього часник видавлюємо через прес і додаємо в майонез, також туди додаємо оцет і добре перемішуємо;
 - Всі нарізані інгредієнти викладаємо в глибоку чашку і заправляємо соусом. Все добре змішуємо;
 - Готовий салат можна прикрасити гілочками петрушки.
 
Закуска з свинячих нирок
Знадобляться наступні продукти:
- 700 грам субпродукту;
 - 200 мл бульйону чи води;
 - Борошно – 50 грам;
 - Вершкове масло;
 - Цибулини – 2 штуки;
 - Солоні огірки – 3 штуки;
 - Пара листочків лаврушки;
 - Трохи солі, чорного перцю горошком.
 
Приготування:
- Відварений субпродукт слід розрізати на тонкі скибочки;
 - Готуємо соусную заливку. Ставимо сковороду на вогонь, викладаємо шматочок вершкового масла і борошно. Маку прожарюється до жовтого кольору. Далі заливаємо бульйон або воду, доводимо до кипіння і відварюємо 10 хвилин;
 - Зчищають з лушпиння цибулі і дрібно ріжемо ножем;
 - Солоні огірки розрізаємо у вигляді соломки;
 - У товстостінний казанок викладаємо нарізані нирки, цибулю, солоні огірки;
 - Заливаємо все соусом, солимо, додаємо спеції і все добре перемішуємо;
 - Все тушкується на невеликому вогні протягом 15 хвилин;
 - Подавати слід з запеченою картоплею.
 
Соковиті і ніжні нирки яловичі рецепт приготування, який обов'язково варто спробувати.
Як приготувати свинячі вуха по корейськи рецепти в скарбничку.
Як швидко і смачно приготувати свинину, читайте і готуйте.
Запечені субпродукти з цибулею
Для страви готуємо наступні компоненти:
- Півкіло субпродукту;
 - 300 грам цибулі;
 - Картопля – 4 штуки;
 - 200 мл вершків;
 - Трохи солі;
 - За смаком спеції.
 
Приготування:
- Варені нирки слід розрізати у вигляді смужок;
 - Викладаємо соломку в форму для запікання і заливаємо невеликою кількістю води;
 - Цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо зверху субпродукту;
 - Картопля очищаємо, промиваємо і розрізаємо у вигляді кружечків. Викладаємо шаром зверху лука;
 - Все солимо, додаємо спеції;
 - Заливаємо все вершками і закриваємо фольгою;
 - Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму з усіма інгредієнтами;
 - Запікаємо все від години до півтори години.
 
Страви з нирок містять високий рівень корисних речовин, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму людини. Частування з цим продуктом виходять дуже смачними і ароматними. Тому не полінуйтеся і зробіть їх будинку. Ваші рідні полюблять ці страви з першого разу!
















