14 май 2019 1 853

Як смачно приготувати картоплю з фаршем в мультиварці: цікаві способи

Картопля з фаршем в мультиварці – відмінне меню для дитячого столу. Малюки ще не можуть добре пережовувати шматки м'яса, тому фарш краще підійде в якості основи страви. Коренеплоди в мультиварочной машині будуть м'якими, а відсутність засмаженою скоринки як не можна краще позначається на травленні маленького чоловічка.

А як же дорослі? Урізноманітнити меню теж не завадить. Всіма улюблена смажена картопелька з м'яском може відійти на задній план та уступити місце більш правильному страви.

Тушкована картопля з фаршем в мультиварці - доступно, легко та швидко
Інгредієнти Кількість
курячого фаршу - 300 г
картопляних бульб - 0,5 кг
лаврушка - 1 шт.
цибулини і пастернаку - по 12
олії соняшнику - 15 мл
часничку - 1 зубок
солоний огірочок - 1 шт.
сіль і перець - за смаком
петрушки - 3 гілочки
гарячої води - 400 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал
Для того щоб вийшло смачне блюдо з перемеленого мяса та картоплі, потрібно взяти найсвіжіші продукти. Краще зробити фарш з купленого гарного шматка м'яса, перемоловши його в м'ясорубці. Так кулінар точно буде знати його склад і якість.

У разі наявності перевіреного продавця м'яса, який запропонує хороший фарш у вже готовому вигляді, можна скористатися і цим варіантом.

З овочів необхідно очистити шкірку і нарізати кубиками.

Пастернак, огірок і цибулю дрібними кубиками, картоплю трохи крупніше приблизно як на суп. Часник очистити і подрібнити. Петрушку вимити й подрібнити.

Налити масло в чашу мультиварки, фарш покласти разом з пастернаком, солоним огірочком і цибулею в каструлю, посолити і поперчити. Залити 100 гр. водички і тушкувати до готовності під закритою кришкою.

Додати кубики картоплі, лаврушку і воду, що залишилася, поставити в режим «Гасіння» на 70 хвилин.

Додати в блюдо часник і петрушку, дати потомитися під кришкою ще хвилини 3.

Готову страву не буде рідким, його цілком можна їсти виделкою.

Страва по-французьки в мультиварці

У разі відсутності духової шафи або цілого шматка гарного м'яса, можна приготувати бульби картоплі по-французьки з фаршем. Звичайно, страва буде відрізнятися від оригіналу зовнішнім виглядом, а в цілому ж смак залишиться схожим. Зате мультиварка допоможе змайструвати здорову їжу з мінімумом фізичних витрат.

На 2 порції запеченої картоплі з фаршем по-французьки необхідно:

  • 150 гр. твердого сиру;
  • 6 картоплин;
  • По 150 гр. свинини і курячого філе;
  • 10 гр. кукурудзяної;
  • 1 невелика біла цибулинка;
  • Чорний перець з гімалайської сіллю за смаком;
  • 5 оливок без кісточки.

М'ясо помити, розрізати на смужки і обробити на м'ясорубці пару раз, посолити, поперчити.
Овочі очистити від шкірки. Картоплю нарізати кружечками, цибулю полуколечками.

Сир нарізати тонкими пластинами. У каструлю вилити масло, укласти на дно кружечки картоплі. Зверху викласти фарш і розрівняти (можна рукою).

На м'ясо укласти півкільця цибулі і пластини сиру. На кнопці «Випічка» готується страва приблизно 80 хвилин.

Готову страву перекласти на тарілку, подавати зі свіжими або солоними овочами, зеленню.

Запіканка з фаршем і картоплею – страва родом з дитинства

При слові «запіканка» згадується дитячий сад і страву з сиру з повидлом або згущеним молоком. Запіканка з фаршу і картоплі нічого спільного з ним не має, адже це далеко не десерт.

Але цей кулінарний шедевр здивує велику компанію з дітьми, коли малюки хочуть спробувати все з меню нарівні з дорослими, але при цьому їм не можна їсти жирне і смажене.

На 2 порції такої запіканки в мультиварці знадобиться:

  • По 150 гр. курячою і индюшиной грудинки;
  • 1 кг картоплі;
  • 100 гр. молока;
  • Сіль, сухий базилік за смаком;
  • 50 гр. вершкового домашнього масла;
  • 1 болгарський перчик (будь-якого забарвлення);
  • 12 цибулини.

Очистити і зварити бульби картоплі. Розтовкти в пюре, додавши сіль, молоко і половину масла. Пюре не повинно бути рідким.

Курочку і індичку перекрутити в м'ясорубці, приправити спеціями. Перчик очистити від насіння, зробити тонкі кільця. Цибулю почистити, нарізати півкільцями.

Дно мультиварки змастити рештою олією, викласти половину пюре, акуратно розрівняти лопаткою або руками. Зверху викласти шар фаршу, цибуля і перець.

Останній ряд – частина пюре. Натиснути кнопку «Випічка» на 55 хвилин. Блюдо акуратно дістати з чаші на велику круглу тарілку.

Така страва сподобається дітям, а дорослі можуть присмачити запіканку гострим соусом або гірчицею для повноти смаків.

Осетинський пиріг з сиром і картоплею рецепт, який обов'язково варто спробувати.

Смачна і соковита баранина запечена в духовці з картоплею приготовлена по нашому рецепту вам точно сподобається спробуйте!

Дізнайтеся, як просто і смачно посмажити м'ясо з картоплею за пів години. Рецепт тут.

А якщо нафарширувати картоплю?

Щоб нафарширувати картоплю, потрібно взяти рівні бульби округлі. Добре б для страви використовувати молоді коренеплоди, але й стара картопля теж буде гарна.

Якщо картопля молода, то від шкірки можна не очищати, так буде смачніше. А стару картоплю краще позбавити від твердої шкірки і трохи проварити в підсоленій воді.

Начинка з фаршу може містити будь-які додаткові інгредієнти. Головне, щоб час їх приготування збігалося, а смаки добре поєднувалися один з одним.

На 3 порції фаршированої фаршем картоплі знадобиться:

  • 3 великі молоді картоплини;
  • 40 гр. соняшникової олії;
  • 20 гр. вершкового масла;
  • 150 гр. яловичини;
  • 100 гр. грибів лисичок;
  • 1 варене яєчко;
  • 6 маринованих каперсів;
  • 1 цибулина;
  • Сіль за смаком;
  • Білий і червоний перець на кінчику ножа;
  • 100 мл води (гарячої);
  • 1 ст. л. 20% сметани;
  • 150 гр. російського сиру.

Яловичину промити і прокрутити через м'ясорубку, присипати спеціями. Картоплю добре помити, розрізати кожну вздовж. Видалити внутрішню частину, щоб вийшли човники.

Цибулю очистити, дрібно нарубати. Сир і яйце відправити на тертку. Лисички помити і дрібно нарізати. У сковороді розігріти половину соняшникової олії, викласти лисички з цибулькою і трохи прожарити.

На іншу сковороду вилити олію і трохи протушкувати в ній яловичий фарш зі сметаною. Кожну картопляну човник натерти сіллю і перцем, викласти на дно по 1 каперсу, потім шар фаршу, лисичок з цибулькою, присипати яєчком і сирком.

Дно мультиварочной чаші перемазати маслом і укласти половинки бульб. Вилити 100 мл води, поставити тушкуватися у відповідному режимі на 42 хвилини.

Готову страву буде красиво виглядати в обрамленні яскравою соковитою зеленню.

Пиріг з картоплею і фаршем в мультиварці

В мультиварці є режим «Випічка», так чому б не скористатися ним за прямим призначенням? Пиріг в цій диво-машині вийде апетитним і красивим, а начинка з картоплі з м'ясом буде соковитою. Такий пиріг – відмінна варіація на тему закуски до міцного алкоголю, адже страва виходить ситним.

Для м'ясного пирога з картоплею знадобиться:

  • 3 яйця 1 жовток;
  • 120 мл майонезу і сметани;
  • 10 ст. л. борошна;
  • 10 р. разрыхлительной суміші для тіста;
  • 400 гр. будь-якого м'ясного фаршу;
  • Сіль, перець за смаком;
  • 15 мл пахучої олії;
  • 1 велика цибулинка;
  • 200 гр. сиру;
  • 300 гр. картоплі;
  • 100 гр. гарбуза;
  • Пучок кропу.

Спочатку потрібно зробити тісто. Картоплю і гарбуз очистити, зварити і розтерти до пюреобразного стану. 3 яйця збити у глибокій мисці віночком, додати до них картоплю, гарбуз, майонез, сметану, суміш, сіль і борошно.

Замісити досить рідке тісто. Відкласти його в бік. Масло вилити на гарячу сковорідку, висипати фарш і нарубаний заздалегідь цибулю, посолити, приправити перцем, смажити до готовності.

Сир поламати руками на невеликі шматочки. Кріп вимити і дрібно порубати. Вилити в каструлю третю частину картопляно-гарбузово-борошняної маси, на неї викласти шар фаршу, в який повставляти сирні скибочки.

Наступний шар – кріп і залити все рештою тестом. На режимі «Випічка» готувати пиріг близько 40 хвилин, відкрити кришку, 1 жовток збити і змастити верх коржа. Закрити кришку і випікати ще хвилин 15-20.

Готовий пиріг можна перекласти на блюдо і пригощати домочадців.

Поради кулінару

  1. Якщо брати заморожений фарш, то його потрібно накрити плівкою при розморожуванні, щоб сік, що залишився в м'ясі. В іншому випадку страва вийде сухуватим;
  2. Залежно від сорту картоплі і готуватися він буде різний час. Щоб швидше приготувати страву, можна проварити бульби у воді з сіллю, а потім відправляти в мультиварку;
  3. Щоб пиріг в посуді не пригорів, наповнювач повинен бути практично готовий. Коли техніка приготує тісто, внутрішня частина не буде сирий;
  4. Фарш потрібно обов'язково гарненько присмачувати спеціями, тоді у разі недосола картоплі або інших продуктів смак страви буде насиченим;
  5. В залежності від марки техніки страв потрібно різний час. Потрібно попередньо вивчити керівництво з експлуатації або ризикувати, готовив методом проб і помилок;
  6. Якщо фарш вийшов трохи сухуватий, пара десятків мілілітрів води виправлять ситуацію.
Що ще почитати: