24 июнь 2019 351

Найкращі салати з чіпсами: рецепти з фото

Чіпси — це продукт, який подобається практично всім. Хоча він дуже шкідливий і висококалорійний, його все одно продовжують рекламувати, випускати, продавати та вживати. Але все ж варто трохи обмежити себе у вживанні чіпсів.

Найкраще чіпси іноді використовувати для приготування різних блюд, а саме салатів. Вони не тільки відмінно доповнять їх, але і стануть своєрідним декоративним прикрасою цього частування. Навіть якщо ви рідко їсте чіпси, приготуйте салати з цим компонентом.

Будьте впевнені, вони вам дуже сподобаються і ви будете їх постійно робити на свята або для частування гостей просто так! Представляємо вашій увазі найцікавіші рецепти салатів з чіпсами. Приготуйтеся до спокусі!

Салат «Парус» з чіпсами
Інгредієнти Кількість
Копчене куряче м'ясо - півкіло
Яйця - 3 штуки
Корейська морквина - 200 грам
Кукурудза - одна маленька банку
Чіпси - пачка
Майонез - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Приготування рецепту:

Яйця викладаємо в металеву ємність, наливаємо воду і ставимо на плиту. Відварюємо їх круто;

Поки відварюються яйця, готуємо курячу грудку. Нарізаємо його невеликими кубиками;

Чіпси слід подрібнити до дрібних шматочків;

Відварені яйця треба охолодити в холодній воді, очистити шкаралупу і протерти середньої теркою;

На широке плоске блюдо викладають всі продукти у вигляді шарів. Спочатку шар з шматочків курячого м'яса. Промазуємо його майонезом;

Наступний шар кукурудза. Також просочуємо майонезом;

Далі викладаються шаром протерті яйця. Їх також змащуємо майонезом;

Останнім шаром викладається корейська морква. Змащуємо майонезом;

Верх салату покривається чіпсами. Сипати потрібно рівномірно, щоб вони повністю покрили всю поверхню салату.

 

Салат «Ромашка» з чіпсами

Необхідно придбати наступні продукти:

  • Куряче м'ясо – півкіло;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Мариновані шампіньйони – 1 банка;
  • Морква – 2 штуки;
  • Одна цибулина;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Оливкова олія;
  • Листя салату — за бажанням;
  • Чіпси – пачка;
  • Майонез.

Приготування рецепту:

  1. М'ясо курки нарізати дрібними шматочками;
  2. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо оливкову олію, розігріваємо. Викладаємо туди шматочки курячого м'яса і смажимо до готовності;
  3. Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо дрібними шматочками і на 5 хвилин замочуємо в окропі. Далі обережно зливаємо воду;
  4. Яйця викладаємо в невелику каструлю, наливаємо холодну воду і ставимо на плиту. Відварюємо яйця;
  5. Відварені яйця охолоджуємо, зчищають шкаралупу і відокремлюємо білки від жовтків. Вони окремо натираються середньої теркою;
  6. Консервовані печериці необхідно нарізати тонкими пластинками;
  7. Моркву відварюємо до готовності. Потім її охолоджуємо і протираємо середньої теркою;
  8. Готуємо широку плоску тарілку. На її дно по колу викладаємо салатні листочки;
  9. На листя у вигляді шару викладаємо шматочки курячого м'яса і змащуємо майонезом;
  10. Далі викладаємо шар з пластинок грибів, тертої моркви, шматочків цибулі і тертих білків. Змащуємо майонезом;
  11. Покриваємо поверхню тертими жовтками і викладаємо рівномірним шаром консервовану кукурудзу;
  12. Прибираємо в холодно місце на пару годин;
  13. Прямо перед подачею навколо салату викладаємо овальні чіпси у вигляді листків ромашки.

Зимовий салат рецепт класичний, вишуканий і оригінальний — всі про це в нашій статті.

Вивчіть покроковий рецепт салату з фото «Російська красуня» і приготуйте до недільного обіду.

Гарні салати на День Народження прості і смачні. Читайте нагі рецепти і рекомендації в нашій статті.

Рецепт салату «Сонечко»

Знадобляться наступні продукти:

  • М'ясо курки – 300 грам;
  • 200 грам корейської морквини;
  • Один великий апельсин;
  • 200 грам сиру твердого сорту;
  • 3 штуки курячих яєць;
  • 2 помідори;
  • 2 свіжого огірка;
  • Упаковка картопляних чіпсів;
  • Трохи солі;
  • Майонез.

Приготування:

  1. М'ясо курки промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо рідина, додаємо сіль і відварюємо до готовності. Близько 30-40 хвилин;
  2. Готове остигле м'ясо слід розрізати на невеликі скибочки;
  3. Апельсин очистіть від шкірки, і часточки розрізають на шматочки. Шматочки апельсина разом з соком викладаються в чашку;
  4. Курячі яйця викладаємо в невелику каструлю, наливаємо воду і ставимо на газ. Відварюємо їх круто;
  5. Відварені яйця охолоджуються, очищаються від шкаралупи. Далі натираємо їх на середній тертці;
  6. Сир протираємо на середній тертці;
  7. Помідори розрізаємо у вигляді квадратиків;
  8. Огірки очищаються і розрізаються соломкою;
  9. Відкладаємо невелику кількість чіпсів для прикраси, а решта слід розламати на дрібні шматочки;
  10. На велику плоску тарілку викладаємо шарі м куряче м'ясо і змащуємо майонезом;
  11. Потім шар з морквини по-корейськи і також змащуємо майонезом;
  12. Далі шар з шматочків помідорів і промащується майонезом;
  13. Шар з соломки огірків. Змащуємо майонезом;
  14. Шар з апельсина і також змащується;
  15. Тертий сир і яйця. Цей шар також потрібно промазати;
  16. В кінці весь салат посипається дрібними шматочками чіпсів. А з боків викладаємо у вигляді променів.

Знаменитий «Соняшник»

Готуємо такі інгредієнти:

  • Півкіло м'яса курки;
  • 3 штуки курячих яєць;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • Одна цибулина;
  • Рослинна олія;
  • 150 грам сиру;
  • 200 грам майонезу;
  • Трохи кухонної солі.

Для прикраси:

  • 20 штук чіпсів;
  • Маслини без кісточок – 1 банка (200 грам);
  • Помідор черрі – 1 штука;
  • 2-3 гілочки петрушки.

Приготування салату за рецептом:

  1. Відварне м'ясо курки слід розрізати на дрібні шматочки або у вигляді соломки;
  2. Цибулина очищається від лушпиння і розрізається на дрібні шматочки;
  3. Шматочок сиру протирається середньої теркою;
  4. Печериці потрібно добре промити і нарізати їх у вигляді тонких пластинок;
  5. Курячі яйця відварюємо круто, приблизно варимо їх 10-15 хвилин;
  6. Потім вони охолоджуються в прохолодній воді, чистяться від шкаралупи і білки відокремлюють від жовтків. Білки натираються середньої теркою, а жовтки подрібнюються до дрібної крихти;
  7. На сковороду наливаємо олію і розігріваємо на плиті. Потім викладаємо туди шматочки цибулі і обсмажуємо його пару хвилин, періодично помішуючи;
  8. Далі до цибулі додаємо шматочки грибів. Печериці обсмажуємо до готовності, їх періодично помішуємо. За пару хвилин до готовності гриби слід підсолити;
  9. Приступаємо до формування салату. Першим шаром викладаємо шар з курячого м'яса і промазуємо майонезом;
  10. Другим шаром викладаємо обсмажені шампіньйони. Їх промащувати не потрібно, масло, на якому вони обсмажені, дасть додаткову соковитість;
  11. Далі викладаємо протертий білок і покриваємо його тонким шаром майонезу;
  12. Посипаємо весь салат протертим сиром і також промазуємо майонезом;
  13. В кінці верх салату посипаємо крихтою курячого жовтка;
  14. Далі салат потрібно прибрати на 30 хвилин у холодне місце для просочення;
  15. Перед самою подачею оформляємо салат у вигляді соняшника. По краях по колу вставляємо чіпси у вигляді пелюсток. Маслини потрібно розрізати на дві частини і викладаємо і на всю поверхню;
  16. Потім робимо божу корівку. Пару листочків петрушки викладаємо на середину салату. Потім помідор черрі ріжемо на дві частини. Одну половинку викладаємо листя петрушки. «Голову» і чорні крапки робимо з маслин. Очі робимо за допомогою майонезу.

Салат «Веселка» з чіпсами

Необхідно підготувати наступні продукти:

  • Ковбаса або шинка – півкіло;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 2 буряків;
  • 2 морквини;
  • 200 грам капусти;
  • 200 грам очищених волоських горіхів;
  • 2 маленькі пачки чіпсів;
  • Сметана;
  • Майонез;
  • Трохи солі і спецій.

Приготування:

  1. Моркву потрібно почистити і натерти на середній терці;
  2. Буряк очищаємо і протираємо середньої теркою;
  3. Шинку або ковбасу розрізаємо у вигляді соломки;
  4. Волоські горіхи та чіпси розламуємо на середні шматочки;
  5. Капусту необхідно нашаткувати у вигляді соломки;
  6. Банку з консервованим зеленим горошком відкриваємо і зливаємо з неї всю зайву рідину;
  7. Потім на велику плоску тарілку викладаємо в центр соломку ковбаси або шинки;
  8. Інші компоненти потрібно викласти гірками навколо шинки. Обов'язково слідкуйте за тим щоб компоненти з схожими кольорами не знаходилися поруч;
  9. Майонез змішуємо зі сметаною, солимо і приправляємо спеціями. Викладаємо суміш в соусницю і подаємо окремо до салату;
  10. Салат приправляємо безпосередньо перед вживанням.

Салат «Орхідея» з чіпсами

Потрібні такі інгредієнти:

  • 300 грам шинки;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • Упаковка чіпсів;
  • 3 штуки курячих яєць;
  • 150 грам корейської моркви;
  • Сир твердих сортів – 200 грам;
  • 200 грам майонезу.

Приготування рецепту:

  1. Корейську моркву ріжемо на короткі смужки і викладаємо шаром на велику плоску тарілку. Промазуємо майонезом;
  2. Гриби потрібно відварити до готовності. Далі розрізаємо їх на дрібні шматочки;
  3. Викладаємо зверху морквини шматочки грибів і посипаємо їх крихтою з чіпсів. Змащуємо шар майонезом;
  4. Шинку потрібно нарізати кубиками. Викладаємо зверху грибів і також промазуємо;
  5. Курячі яйця відварюємо, охолоджуємо, зчищають шкаралупу і залишаємо один жовток для прикраси. Інше протираємо середньої теркою і викладаємо на шинку. Також промазуємо;
  6. Сир протираємо середньої теркою і покриваємо їм верх салату. Промазуємо майонезом;
  7. Верх салату посипаємо протертим жовтком і викладаємо чіпси пелюстками орхідеї.

Салат купками з чіпсами

Готуються наступні продукти:

  • Півкіло свинячого або яловичого м'яса;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Корейська морквина – 300 грам;
  • Свіжі печериці – 400 грам;
  • 2 свіжого огірка;
  • 2 помідори;
  • По пучку – кріп, петрушка, салат;
  • Упаковка чіпсів;
  • Сир твердих сортів – 200 грам;
  • Рослинна олія;
  • Майонез.

Приготування страви за рецептом:

  1. М'ясо слід смажити на олії до готовності. Далі остигле м'ясо нарізаємо на невеликі скибочки;
  2. Гриби також потрібно обсмажити до золотистого кольору;
  3. Шматочок сиру протирається на середній тертці;
  4. Банку кукурудзи відкриваємо і зливаємо всю рідину;
  5. Зелень потрібно дрібно порубати і перемішати;
  6. Огірки розрізають у вигляді соломки;
  7. Помідори розрізають у вигляді невеликих кубиків;
  8. На велику плоску тарілку шаром викладається м'ясо;
  9. Далі по купках розкладається овочі і чіпси. Слід дотримуватися контрастність кольорів, інгредієнти з схожими кольорами не бажано викладати поруч один з одним;
  10. Майонез подаємо окремо в соусниці. Всі інгредієнти заправляються майонезом прямо на столі.

Салати з чіпсами завжди виходять смачними і дивовижними. Обов'язково приготуйте їх на свята. Вони не тільки здивують своїм смаком, але і стануть прикрасою вашого столу. Вони доповнять і прикрасять будь-яке святкове меню!

Що ще почитати: