15 май 2019 729

Готуємо легкі салати на день народження: унікальні рецепти

Будь-яке свято, як і день народження приходить несподівано, навіть якщо до нього готуватися.

І прихід численних гостей, яких хочеться здивувати не тільки смаком, але і оригінальністю, а також зовнішнім виглядом цієї страви, може бути несподіваним подією.

Для господині висока оцінка її кулінарних здібностей може бути значно важливіше самого свята.

Але завоювати серця були звичайними і давно знайомими всім салатами буде складно, тому і доводиться вишукувати нові, оригінальні і незвичайні рецепти, але при цьому не занадто складні у виконанні.

Любителі традиційних «Олів'є» та «Оселедця під шубою» будуть раді звичних страв, але крім цих двох завсідників столу на День Народження варто додати кілька новинок.

Ідеальні продукти для святкового салату

На святковому столі ніколи не буде стояти один або два салату – така специфіка події: всі повинні бути нагодовані, та ще й хвалити за це господиню.

Щоб догодити кожному запрошеному, слід обов'язково поставити на стіл курячий, рибний і овочевий салат.

М'ясний або курячий салат — поживна і досить важке блюдо, тому подавати його слід разом з основним блюдом.

А овочевий, легкий і свіжий, буде чудовим завершенням свята.

До продуктів для святкового страви пред'являються стандартні вимоги: висока якість, свіжість і відмінний смак.

Оскільки ці страви, будуть їсти не тільки сім'я, але і гості, господиня бере на себе відповідальність за здоров'я і самопочуття запрошених.

І якщо виникають найменші сумніви в свіжості продукту, то його слід замінити: легкий креатив в рецепті буде краще хворих шлунків.

Кращі легкі салати для столу до Дня Народження

Салат з куркою
Інгредієнти Кількість
куряче м'ясо (бажано нежирна грудка) - 250 грам
печериці - 300 грам
солодка цибулина - одна невелика
твердий сир - 150 грам
варені яйця - 2-3 штуки
маслини - 1 баночка
соус для заправки (можна використовувати традиційний майонез) - за смаком
чіпси - для прикраси
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Традиційне біле куряче м'ясо – прекрасна основа для цього смачного страви.

Одним з улюблених усіма курячих салатів вважається «Соняшник», приготування якого не забирає багато часу, а підсумок не залишить нікого байдужим.

Приготування:

  1. Для курячого салату курку обсмажують невеликими шматочками, а гриби пасерують з цибулею на оливковій олії;
  2. Остигле дрібно нарізане м'ясо викласти на блюдо першим шаром і покривається тонким шаром майонезу або соусу, потім у черговості кладуть: гриби з цибулею, дрібно порубані яйця, натертий сир;
  3. Шари ретельно промащуються майонезом і посипаються тертим часником;
  4. Оливки, розрізані навпіл, викладаються в якості останнього шару і імітують насіння соняшника.
  5. Прикрашається чіпсами.

Салат з рибою

Пропонуємо вашій увазі варіант з рибою і помідорами. Приємного вам перегляду!

Сьогоднішнє різноманітність риби на прилавках магазинів дозволяє називати рибним салатом не тільки «Оселедець під шубою» або традиційну «Мімозу» з консервованої горбушею, а і поживний і смачний салат з тунцем.

Для приготування цієї страви з консервованим тунцем потрібно:

  • консервований тунець – 250 грам;
  • помідори – 200 грам (сорт «черрі» буде вигідніше виглядати в такому блюді);
  • відварені яйця – 2 штуки (якщо використовувати перепелині, то потрібно 6-8 штук);
  • огірки і солодкий перець – по 100 грам;
  • сир – 50 грам (тонкий італійський смак додасть пармезан);
  • заправка – оливкова олія, сік лимона, спеції.

Приготування:

  1. Консервований тунець «рветься» шматочками, змішується з кубиками помідора, огірка, перцю та яєць;
  2. Перемішувати складові слід вкрай обережно, щоб не «розмазати» рибу по іншим складовим;
  3. Всі інгредієнти заправляються традиційної салатною сумішшю.

Такий страву, буде не тільки поживним, але і оригінальним.

Салат з овочами та бринзою

Кращим варіантом легкого овочевого салату для святкового столу можна вважати грецький.

Продукти для нього прості і не вимагають додаткової термічної обробки, а смак настільки привабливий, що серед гостей не залишиться байдужих.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • 3 м'ясистих помідора;
  • 1 огірок;
  • 1 солодка цибулина (бажано червона);
  • 200 грам бринзи або сиру фета (як варіант – «Адигейський»);
  • оливкова олія для заправки і жменю маслин для пікантності;
  • спеції за бажанням.

Приготування:

  1. Всі продукти для салату нарізати приблизно однаковими за розміром шматочками, а цибулю – тонкими півкільцями;
  2. Слід пам'ятати, що сир додається в самому кінці: тільки потім страву заправляється або чистим оливковою олією, або спеціальної заправкою (змішаний з лимонним соком і перцем оливкова олія).

Перед подачею таке блюдо можна прикрасити гілочками петрушки або листового салату.

Салат з креветками

Креветки можна віднести до тих морепродуктів, які ще недавно рідко з'являлися на кухнях середньостатистичних обивателів, але сьогодні з'являються не тільки у вигляді закуски до пива, але і як основний інгредієнт для легких салатів.

Досвідчена господиня може приготувати десяток салатів в креветками, але самим популярним і затребуваним вважається таке поєднання:

  • варені креветки – 200 грам;
  • помідори – 2 невеликих плода;
  • твердий сир – 150 грам;
  • часник – 2-3 зубчики (додається за бажанням);
  • майонез (краще домашнього приготування);
  • сіль і перець.

Приготування:

  1. Для приготування цієї страви, очищені креветки змішуються з порізаними великими шматками м'ясистими помідорами і натертим на крупній тертці сиром;
  2. Часник слід дрібно посікти і змішати з майонезом, після отриманої сумішшю заправити його.
Таке легке і швидке блюдо стане прикрасою столу, особливо якщо подавати його з ароматними грінками з білого хліба.

Нюанси приготування і прикрашення страв для свята

При організації святкового столу увага приділяється не тільки смаку та якості страв, але і їх зовнішньої привабливості.

Щоб страва виглядало ефектно і стало прикрасою столу, можна використати один з варіантів:

  • важливу роль відіграє посуд – велике світле страву зі свіжою зеленню здатне зробити самий банальний салат центром столу;
  • кожна господиня може проявити фантазію і «намалювати» на салаті картину інгредієнтами страви – мальовничо викласти помідори або часточки помідора;
  • для дитячого свята можна вибрати оригінальну форму викладення самого салату – у формі сонечка, ракети або машини;
  • комусь припаде до вподоби ресторанна подача страви – порційно для кожного з гостей, у такому випадку може служити прикрасою гілочка петрушки і трохи тертого сиру.

Калорійність оладки з кабачків мало кому відома, у нас на сайті є цікава стаття про її харчову цінність. Харчуйтеся правильно!

Чим корисна кропива для чоловіків? Дана статтярозповість вам про корисні властивості цієї рослини.

Масло фундука дуже корисно для організму, а чим, ви дізнаєтесь тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/funduk-poleznue-svoystva.html.

Що ще почитати: