25 май 2019 110

Як посмажити відбивну зі свинини на сковороді: рецепти з фото

Свинина — поживна і жирне м'ясо. Його можна використовувати для приготування смачних і ситних страв.

Особливо смачними виходять відбивні з цього м'яса, їх можна смажити як у чистому вигляді, так і з іншими продуктами, наприклад з овочами або сиром.

Не кожна господиня при наявності невеликого досвіду може ось так відразу приготувати це блюдо. Тому варто ознайомитися з усіма секретами приготування цієї страви.

Вибір свинини для відбивних

Для відбивних слід купувати свіже і ні в якому разі не заморожене м'ясо. Для них відмінно підходить вирізка – м'язова тканина з задньої частини спини туші. Також смачними вони виходять з м'яса шийної частини, лопаток, стегна, грудинки або корейки.

Небажано купувати м'ясо молодих поросят, оскільки воно буде віддавати молоком і його необхідно перед приготуванням замочувати. М'ясо не повинно мати темний колір, і жир не повинен бути жовтуватим – всі ці властивості свідчать про те, що тварина дуже старе.

Також понюхайте продукт – повинен бути запах чистого м'яса, без сторонніх неприємних домішок.

Класичний рецепт відбивних зі свинини на сковороді
Інгредієнти Кількість
М'якоть свинини (в даному рецепті – вирізка) - 1 кг
Чисте світле пиво без консервантів - 300 мл
Сіль - 70 грам
Мелений перець - за смаком
Спеції - за смаком
Борошно - 200 грам
Топлений свинячий або курячий жир - 150 грам
Час приготування: 360 хвилин Калорійність на 100 грам: 298 Ккал

Приготування:

Свиняча вирізка промивається і обсушивается серветкою;

Розрізаємо вирізку на тонкі шматочки поперек волокон. Товщина скибочок повинна бути 1 см;

Кожен пласт відбивається кухонним молотком. Якщо немає в наявності цього кухонного приладу, для відбивання можна використовувати ложку або ручку ножа;

Кожен шматочок ретельно натираємо сіллю. Викладаємо м'ясо в миску і обсипаємо перцем і сумішшю спецій;

Потім заливаємо його пивом і залишаємо настоятися 5-6 годин. Бажано залишити його на ніч, за цей час він просочиться і промаринується;

Промаринованное м'ясо витягуємо, промиваємо в холодній воді і просушуємо;

У чашку засипається борошно і в ній обвалюються шматочки м'яса;

На сковорідку викладаємо жир і ставимо на вогонь. На розігрітий жир викладаємо відбивні і обсмажуємо під закритою кришкою. Кожну сторону обсмажуємо по 4-5 хвилини;

Готові відбивні можна подавати з будь-яким овочевим гарніром.

Смажені відбивні зі свинини з сиром на сковороді

Для страви потрібні наступні інгредієнти:

  • 700 грам м'якоті свинини:
  • 200 грам борошна;
  • 300 грам твердого сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • Рослинна олія;
  • Трохи кухонної солі;
  • 1 ч. ложка меленого перцю.

Приготування:

  1. Вирізку свинини промиваємо прохолодною водою й обсушуємо. Розрізаємо на тонкі шматочки. Обов'язково потрібно різати упоперек волокон;
  2. Відбиваємо шматочки кухонним молотком з кожної сторони. Далі м'ясо ретельно натираємо сіллю і посипаємо меленим перцем;
  3. Після цього кожен шматочок посипаємо борошном і прибиваємо її долонею. Потім беремо шматочок за кінчик і отряхиваем від зайвої муки;
  4. Тепер приступаємо до приготування сиру. Натираємо його дрібною терткою;
  5. У середню миску розбиваємо яйця і збиваємо віночком, потім додаємо сир і все перемішуємо;
  6. Ставимо На вогонь сковороду, наливаємо масло і розігріваємо;
  7. Кожен шматочок мачає в суміш з яєць і сиру і викладаємо на масло. Якщо сиру на відбивних мало, то його можна додати. Для цього чайну ложечку набираємо сир і посипаємо їм кожну відбивну;
  8. Кожен шматочок обсмажуємо по 5-7 хвилин;
  9. Відбивні з сиром виходять зовні рум'яними, а всередині дуже соковитими і ніжними.

Як посмажити відбивні зі свинини в клярі на сковороді

Потрібні такі компоненти:

  • 500 грам свинячого м'яса;
  • 3 курячих яйця;
  • Часник – пара зубчиків;
  • 1 ст. ложка кухонної солі;
  • 2 ч. ложки свіжомеленого перцю;
  • Півтори склянки борошна;
  • 100 мл молока або вершків;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. Свинину промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо вирізку на шматочки поперек волокон з товщиною не більше 1 см;
  2. Шматочки відбиваються спеціальним кухонним молотком зі всіх сторін;
  3. Готуємо кляр. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо туди 100 мл молока і видавлюємо в суміш 2 зубчики часнику. Збиваємо міксером або віночком;
  4. Шматочки натираємо сіллю і перцем;
  5. Після цього кожну відбивну обвалюємо в борошні, потім мачає в клярі і знову обвалюємо в борошні;
  6. Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо на неї олію і розігріваємо;
  7. На сильно розігріту олію викладаємо відбивні в клярі і обсмажуємо. Кожну сторону потрібно обсмажувати по 7-10 хвилин. Повинна вийти рум'яна кірочка;
  8. Бажано після обсмажування відбивні загасити. Для цього у сковороду наливаємо невелику кількість води, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 10-15 хвилин. Це зробить їх м'якими і соковитими;
  9. Після повного приготування відбивні потрібно викласти на паперові серветки, щоб стік зайвий жир;
  10. Подаються вони з зеленню і зі свіжим салатом.

Смажена свинина на сковороді — простий і швидкий варіант, коли потрібно приготувати щось ситне за короткий час.

Соковита свинина по французьки в духовці з картоплею це смачне блюдо для святкового столу. Читайте рецепт.

Приготуйте м'ясні їжачки з рисом — це цікавий рецепт, який готується в духовці і набагато корисніше смажених страв. Прекрасний варіант для дитячого столу, читайте як зробити.

Смажені відбивні в паніровці з овочевим гарніром

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • Свиняче м'ясо – 700 грам;
  • 2 курячого яйця;
  • 300 грам панірувальних сухарів;
  • 2 ст. ложки солі;
  • Трохи свіжомеленого перцю.

Для гарніру:

  • 2 кабачка;
  • 3 баклажана середнього;
  • 1 цибулина;
  • 3 помідори;
  • 100 грам томатів;
  • Часник – 3 зубчики;
  • 100 мл вершків;
  • Пучок зелені;
  • Трохи кухонної солі.

Приготування:

  1. М'ясо промиваємо і розрізаємо на тонкі шматочки. Кожен шматочок відбиваємо кухонним молотком;
  2. Потім відбивні потрібно натерти сіллю і посипати свіжомеленим перцем;
  3. Готуємо кляр: в чашку розбиваємо яйця, додаємо сіль і збиваємо міксером;
  4. Відбивні опускаємо в кляр, потім паніруємо в сухарях, знову опускаємо в кляр і обвалюємо в сухарях;
  5. На розігріту сковороду з олією викладаємо відбивні в паніровці. Кожна сторона прожарюється за 7 хвилин до рум'яного кольору;
  6. Після цього викладаємо обсмажене м'ясо в ємність з товстими краями і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 10 хвилин;
  7. Готуємо гарнір. Баклажани, кабачки і цибулю нарізаємо на невеликі кубики;
  8. Викладаємо овочі на розігріту олію і обсмажуємо їх;
  9. Подрібнюємо часник і нарізаємо дрібно помідори. Також засипаємо в сковороду з овочами;
  10. Додаємо туди томатну пасту і трохи вершків. Все перемішуємо і додаємо сіль;
  11. В кінці за 2 - 3 хвилини овочі посипаємо подрібненою зелень;
  12. Готові відбивні подаємо разом з овочевим гарніром.

Корисні поради

М'ясо слід розрізати упоперек волокон. Якщо його розрізати вздовж, то воно вийде не таким смачним і дуже жорстким. Товщина кожного шару не повинна бути більше 1 див.
  • Перед обсмажуванням м'ясо слід просушити, інакше зайва волога потрапить на сковороду і це зіпсує смак;
  • Якщо використовується заморожене м'ясо, то його потрібно розморожувати в природних умовах. Краще за все покласти його в холодильник в нижнє відділення і почекати поки воно там розморозиться. Якщо ж для розмороження використовувати мікрохвильову піч, то це негативно вплине на смак відбивних;
  • Відбивати потрібно легко і ніжно, м'ясо не повинно просвічуватися. Інакше замість відбивною можна отримати шматок гуми.

Виявляється, відбивні готувати не так вже і важко. Головне — вибрати відповідне м'ясо і дотримуватися всю рецептуру приготування. Також варто звернути увагу і на поради, вони допоможуть зробити смачне і соковите м'ясо на вечерю для всієї вашої сім'ї!

Що ще почитати: