13 июнь 2019 18 966

Як приготувати відбивні з ананасами і сиром в духовці

М'ясні відбивні – апетитне і ситне блюдо для обіду або вечері, яке, до того ж, дуже просто готувати. Оригінальний смак м'яса додадуть запечені разом з ним ананаси і сир. Блюдо виходить ніжним, не сухим, досить легким.

Відбивні зі свинини з ананасами і сирною скоринкою в духовці
Інгредієнти Кількість
свинини, підходящою для відбивних - 300 г
олец консервованого ананаса - 5-6 шт.
сметани 15 % - 3 ст. л.
сиру (підійде будь-який твердий сорт) - 200 г
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Цей рецепт містить мінімальну кількість продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині. У приготуванні страви не повинно виникнути ніяких проблем навіть у далеких від кулінарії людей. Свинина – дуже калорійне, жирне м'ясо, тому краще подавати її з чим-небудь легким: овочами, рисом, салатом.

Перед приготуванням м'ясо миють, висушують і ріжуть на частини для майбутніх відбивних (краще робити їх досить тонкими, щоб не запікати довго). Покривши шматки харчовою плівкою, їх обробляють молотком.

Потім на м'ясо посипають сіль і перець, змащують його сметаною (зручно для цього скористатися кулінарної пензлем). Шматки викладають на лист, який потрібно попередньо змастити олією.

На кожну відбивну кладуть кружок ананаса, а зверху посипають натертий крупно сир. Для випікання виставляється температура 180 градусів. Тримати в духовці страву потрібно близько 20 хвилин.

Сир повинен за цей час розплавитися і підрум'янитися. Свинячі відбивні з ананасами і сиром готові – накривайте на стіл!

Відбивні зі свинини з помідорами і ананасами, запечені у фользі

Якщо обернути м'ясо при запіканні фольгою, то воно вийде ще більш соковитим. Продукти збережуть більше поживних і корисних речовин при такому способі готування.

Продукти:

  • 1/2 кг свинини;
  • 300 г ананасів (краще взяти консервовані);
  • по 2 шт. цибулі та томатів;
  • 200 р майонезу (допустимо замінити сметаною);
  • 100 г твердого сорту сиру на вибір;
  • сіль і перець.

На готування піде: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 344 ккал.

М'ясо помити, просушити серветкою, порізати на потрібної форми і розміру шматки. Кожен шматочок посолити і поперчити, накрити плівкою і відбити молотком. Деко змастити трохи олією.

Кожну відбивну викласти на фольгу таким чином, щоб потім її можна було закрити. Цибулю і томати нарізати на кільця. Покласти на відбивні цибулю, помазати зверху майонезом. Потім викласти помідори і знову змастити майонезом.

Після помідорів викладають ананаси (можна шматочками, але зручніше покласти ціле кільце), повторюють шар майонезу і посипають зверху тертий сир.

Закривають відбивну у фользі і запікають 30-40 хвилин (180 градусів). В останні 5 хвилин фольгу потрібно відкрити, щоб сир встиг зарум'янитися.

Курячі відбивні з ананасом та сиром у духовці

Куряче м'ясо не таке калорійне, як свинина, і з нього виходять дієтичне відбивні, які можна давати навіть дітям.

Продукти:

  • 600 р філе курки;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. пшеничного борошна;
  • по 100 г одного з твердих сирів і консервованих ананасів (шматочки або кільця – за вибором);
  • 1 ч. л. раст. масла;
  • перець, сіль.

Приготування займе: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 153 ккал.

Філе курки розрізають на шматки, відбивають молотком. Солять і посипають перцем. Яйця потрібно перемішати з попередньо просіяного борошном. Кожну відбивну обваляти в яєчно-борошняному клярі.

Деко трохи змастити підготовленим рослинним маслом, викласти на нього шматки курки. Зверху покласти на курку ананаси і посипати сиром. Для випікання достатньо 20 хвилин при 200 градусах.

Спробуйте приготувати дієтичні сирники з бананом — це дуже смачно і корисно.

Читайте як приготувати салат з брокколі — це страва стане справжньою знахідкою для тих, хто стежить за своєю вагою.

Дієтичне печиво з геркулесу — спробуйте приготувати це блюдо, де використовуються тільки корисні продукти.

Відбивні з телятини з грибами, ананасами і сиром

Телятину можна зустріти в рецептах рідше, ніж інше м'ясо, але відбивні з неї виходять не менш смачними, соковитими і поживними. Такий делікатес цілком підійде для святкового столу.

Продукти:

  • 600 г телятини;
  • по 200 г ананасів і печериць (підходять як свіжі, так і консервовані);
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль, перець;
  • по 150 г сметани 15 % та твердого дрібно натертого сиру.

Час на готування: 3 ч.

Калорійність 100 г: 381 ккал.

М'ясо миють, нарізають шматками. Цибулю ріжуть на тонкі кільця. Складають м'ясо в каструлю, зверху кладуть цибулю. Заливають холодною водою трохи вище верхнього шару цибулі і залишають на 2 години. Після закінчення цього часу м'ясо дістають, просушують серветкою, відбивають.

Додають сіль і перець, трохи обсмажують відбивні в рослинному маслі. Сметану змішують з сиром і розчавленим часником. М'ясо кладуть на змащений маслом деко.

На кожну відбивну викладають ананаси, потім – гриби. Заливають блюдо соусом зі сметани та сиру. Випікати м'ясо потрібно 20 хвилин (180 градусів).

Відбивні з індички з ананасами і сиром

Ще один смачний і дієтичний рецепт страви з м'яса індички.

Продукти:

  • 1 кг індички;
  • 1 цибулина;
  • по 200 г сметани 20 % і будь-якого твердого сиру, який більше подобається;
  • сіль, перець;
  • 1 уп. ананасів у вигляді шматочків або кілець;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • італійські трави – можна підібрати інші у відповідності з уподобаннями (кількість також визначається за смаком);
  • 20 мл раст. масла.

Час для приготування відбивних: 1 ч.

Калорійність 100 г: 188 ккал.

Філе птиці миють, сушать, нарізають шматками. Відбивають м'ясо молотком, посипають травами, сіллю і перцем. Готують деко, змащуючи його олією. Помідори і цибулю ріжуть кільцями.

Відбивні кладуть на деко, викладають на їх поверхню цибулю, наступним шаром помідори, а зверху – ананас. Поливають або змащують страву сметаною, посипають натертим крупно сиром. Запікати відбивні потрібно 40 хвилин (180 градусів).

Корисні поради

Практично головну роль в успішному результаті приготування відбивних відіграє вибір м'яса. Потрібно вибирати саме ті шматочки, які найкраще підходять для цієї мети. М'ясо повинно бути якісним і свіжим. Для кожного виду м'яса – свої критерії вибору.

Щоб приготувати відбивні з птиці, потрібно вибирати філейну частину, насамперед, грудку. Її звільняють від шкірки і зайвого жиру, миють, сушать. Хороше м'ясо повинно бути пружним, однорідного забарвлення, трохи вологим, але не слизьким або липким.

Для приготування відбивних зі свинини, яловичини, баранини, телятини підійдуть вирізка, корейка, відбивні частини. Здорова свинина буде блідо-рожевого кольору з білими прожилками. Насичено рожевий відтінок з білим пружним жиром – у хорошої телятини.

Яловичина і баранина відрізняються рівним червоним кольором, у баранини він буде трохи темніше. У будь-якому випадку кістки і жир повинні бути білими. Жовтий колір або інші відхилення в кольорі можуть свідчити про спроби штучно освіжити відтінок або про старості тварини. Гарне м'ясо – пружне, не слизька, без слизу, або темних зелених плям, неприємного запаху.

Вибравши правильні, свіжі продукти, можна бути впевненими в тому, що страва вийде смачним і поживним. Залишається тільки ретельно дотримуватися вказівок в рецепті. Відбивні з ананасами і сиром подають практично з будь-яким гарніром. Добре підійдуть приготовлені будь-яким способом овочі, зелень. Так можна збагатити свій раціон ще більшою кількістю корисних елементів.

Що ще почитати: